-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
θα ήταν ενδιαφέρον , να γινόταν ένα δημοψήφισμα για την ερτ .
Να δούμε τι πραγματικά θα επέλεγε ο λαος ..Εξαρταται αν θα πληρωνουν τελη ή οχι.
ναι απο αυτο εξαρταται..,.
-
Ο χρήστης taxidiwtis έγραψε:
θα ήταν ενδιαφέρον , να γινόταν ένα δημοψήφισμα για την ερτ .
Να δούμε τι πραγματικά θα επέλεγε ο λαος ..Μα δεν χρειάζεται δημοψήφισμα.
Και μόνο το γεγονός ότι δεν σε αφήνουν να επιλέξεις αν θα 'χεις ΕΡΤ και θα πληρώνεις ή όχι, αλλά σε εξαναγκάζουν, τα λέει όλα. Κάτι θα ξέρουν . -
Μολις μας ηρθε με μαιλ
Μετά την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης για λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 13/6/2013 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Παράλληλα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων της ΕΡΤ μετέχοντας και στις σημερινές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο.
Όσον αφορά στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβάλλεται να καθορίσουν την αυριανή συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετέχουν στο συλλαλητήριο.
Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της.
Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά.
Την αντίθεση και την καταδίκη της ΓΣΕΕ αλλά και του συνόλου των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το λουκέτο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση ΓΣΕΕ και ΣΕΣ είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο.
Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα συνεχίσουν τη μάχη για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματός της.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση.
-
Κάνα φροντιστήριο Γερμανικών γνωρίζει κανείς;.....Όχι πολύ ακριβό......να....με κάνα 9-10άρι ευρώ το δίμηνο....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Κάνα φροντιστήριο Γερμανικών γνωρίζει κανείς;.....Όχι πολύ ακριβό......να....με κάνα 9-10άρι ευρώ το δίμηνο....στη Γερμανια εχει μαθηματα στο δημο που πρεπει να κυμαινονται απο τσαμπα μεχρι παμφθηνα (1 ευρω/μαθημα ή κατι τετοιο).
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Τώρα τα βγάζουν όλα στη φόρα για τους υψηλόμισθους, για τις τελευταίες προσλήψεις, για τη διαφθορά κτλ.
Σήμερα τα έμαθαν. Όλους αυτούς τους μήνες δεν τα ήξεραν και δεν τα ανέφεραν ποτέ.Κοίταξε τώρα παράνοια:
Ο Κεδίκογλου, παιδί του κομματικού σωλήνα που έκανε καριέρα στην ΕΡΤ λόγω του μπαμπά, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης κράζει την ΕΡΤ. Η οποία ΕΡΤ όντως είναι μπουρδέλο (μη δουλευόμαστε), αλλά έχει γίνει ακριβώς έτσι συνειδητά, από την άμεση διαχείρηση διαδοχικών κυβερνήσεων. Ο εκπρόσωπος του κράτους, αποκαλεί 'χαράτσι' (μτφ. άδικος και αδικαιολόγητα υψηλός φόρος), ένα φόρο που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει και αποφασίζει άμεσα το πώς θα ξοδευτεί.Μήπως μπερδεύτηκε ο Σίμος και νόμιζε ότι είναι ακόμα στην αντιπολίτευση, όταν έλεγε άλλα;
Η ίδια η κυβέρνηση που προσλαμβάνει το παΛιάτσο (επιτυχημένο εκδότη του Παρασκευή + 13) και τη θυγατέρα Σαλαγκούδη, κράζει την ΕΡΤ ως άντρο διαφθοράς/οικογενειοκρατίας κλπ!
Α, και φυσικά η ΠΑΣΟΚΑΡΑ που δεν διόρισε ποτέ κανέναν εκ του παραθύρου στην ΕΡΤ!
Η Χρυση Αυγη τι εχει να πει για το θεμα;
Another τσοντοκάναλο bites the dust...
Μιλάμε για μια υπηρεσία που μας υποχρέωνε να την πληρώνουμε χωρίς να την χρησιμοποιούμε, μια επιχείρηση με θεσμό οικογενειοκρατίας, μια επιχείρηση που έδινε παχυλούς μισθούς στους υπαλλήλους της για να γλεντάνε, μια επειχείρηση που δεν έδινε το δικαίωμα σε όλους τους να μιλάνε (βλέπε Χ.Α) και όλο αυτό είναι άδικο και τα σχετικά??
Η ΕΡΤ έχει πολλά στραβά. Από τους εικονολήπτες των 60.000€ τις παλιές, 'καλές' εποχές, μέχρι τις με το αρχείο της. Και οι συνδικαλιστές της πρέπει να κοιταχτούν στο καθρέφτη, όταν σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής απαντούσαν έτσι:
υποβαθμίζοντας ουσιαστικά το δικό τους προϊόν.Παρ'όλα τα στραβά της όμως, είχε πρακτικά τις σοβαρότερες ειδήσεις απ'όλα τα κανάλια κι αυτό που γράφεις στο bold είναι ακριβώς το αντίθετο απ'ότι συνέβαινε. Με μια τυπική αηδία, έδιναν από χ χρόνο στις ανακοινώσεις κάθε καναλιού. Επίσης οι πολιτικές εκπομπές της (λχ. Zoom) ήταν ουσιαστικά οι μόνες στη τηλεόραση που διεξάγονταν διάλογος αντί για χάβρα από τη μια ή γλύψιμο από την άλλη. Είχε αξιολογότατες ενημερωτικές εκπομπές και ντοκυμαντέρ, όπως οι Ανταποκριτές, ο Έξαντας, το Κουτί της Πανδώρας κ.α.
Το ύφος του έτερου fat bastard, Μπένι εδώ, είναι ενδεικτικό του πως αντιμετώπιζαν οι πολιτικοί την 'κρατική τηλεόραση':
Youtube VideoΚαι γω πιστεύω ότι δεν έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ (ή για την ακρίβεια όχι με αυτόν τον πραξικοπηματικό τρόπο) και θα έπρεπε να είχε βρεθεί μια άλλη λύση αλλά το να συγκρίνουμε την ΕΡΤ (όχι βασική υποχρέωση αλλά επιλογή του κράτους) με βασικές υποχρεώσεις του κράτους (παιδεια-υγεία-ασφάλεια-δικαιοσύνη) είναι αστείο.
Έλα ρε nass, προφανώς και η ΕΡΤ δεν έχει την ίδια αξία με τις βασικές υποχρεώσεις του κράτους. Αυτό που συγκρίνουμε είναι η μέθοδος που διάλεξαν.
Γιατί? Έχουν γίνει μειώσεις έκτοτε? Δεν έχει ακουστεί κάτι...
Για τους παρουσιαστές που έχουν ατομικές συμβάσεις ανά σεζόν δεν ξέρω, αλλά οι μόνιμοι έφαγαν τις τυπικές μειώσεις των ΔΕΚΟ.
δημοσιογραφος=δικο μας αγορι
επιστημονικο τεχνικο προσωπικο=δικα μας αγορια
λογοτεχνες=δικα μας αγορια
αλλοι καλλιτεχνες=σουπερ δικα μας αγοριαΚακίες! Ο Σαμαράς έχει δείξει πολλάκις ότι είναι δίκαιος και αδιάβλητος.
ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ
Τάσος Τέλλογλου
- άπειρο.
Υπάρχει κάποιος που έχει ζήσει την ΕΡΤ από κοντά για να μας πει την άποψή του;
Για την ΕΡΤ συνολικά δεν ξέρω, αλλά μπορώ να σου πω για ΕΡΤ3 vs TV100 επί Ατσαλάκωτου. (Hint: η ΕΡΤ3 συγκριτικά ήταν BBC... )
-
Φίμωση καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία
http://www.zougla.gr/politiki/article/f ... dimokratia
-
Ειλικρινά είναι για εκτέλεση τα άτομα.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τώρα τα βγάζουν όλα στη φόρα για τους υψηλόμισθους, για τις τελευταίες προσλήψεις, για τη διαφθορά κτλ.
Σήμερα τα έμαθαν. Όλους αυτούς τους μήνες δεν τα ήξεραν και δεν τα ανέφεραν ποτέ.Κοίταξε τώρα παράνοια:
Ο Κεδίκογλου, παιδί του κομματικού σωλήνα που έκανε καριέρα στην ΕΡΤ λόγω του μπαμπά, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης κράζει την ΕΡΤ. Η οποία ΕΡΤ όντως είναι μπουρδέλο (μη δουλευόμαστε), αλλά έχει γίνει ακριβώς έτσι συνειδητά, από την άμεση διαχείρηση διαδοχικών κυβερνήσεων. Ο εκπρόσωπος του κράτους, αποκαλεί 'χαράτσι' (μτφ. άδικος και αδικαιολόγητα υψηλός φόρος), ένα φόρο που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει και αποφασίζει άμεσα το πώς θα ξοδευτεί.Μήπως μπερδεύτηκε ο Σίμος και νόμιζε ότι είναι ακόμα στην αντιπολίτευση, όταν έλεγε άλλα;
Η ίδια η κυβέρνηση που προσλαμβάνει το παΛιάτσο (επιτυχημένο εκδότη του Παρασκευή + 13) και τη θυγατέρα Σαλαγκούδη, κράζει την ΕΡΤ ως άντρο διαφθοράς/οικογενειοκρατίας κλπ!
Αν και δε διαφωνώ στα παραπάνω, στο quote μου αναφερόμουν στους δημοσιογράφους της πρωινής εκπομπής της zougla-net.
-
Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσαν πριν από λίγο στη Βουλή πρόταση νόμου «Περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου» για την ΕΡΤ.
Εν τω μεταξύ, οι πρόεδροι των δύο κομμάτων, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα έχουν σήμερα το απόγευμα στις 18.00 συνάντηση.Παράλληλα, και οι δύο με ανακοινώσεις τους έχουν ξεκαθαρίσει την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ζητώντας να εξυγιανθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά να παραμένει ανοιχτή και να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
http://www.zougla.gr/politiki/article/k ... sok--dimar
-
Αυτά που θα έπρεπε να ιεραρχήσουμε ως σημαντικότερα θέματα προς συζήτηση σχετικά με την ΕΡΤ σήμερα Τετάρτη 12/06/2013
ΔΕΝ είναι ο μισθός της Στάη και το κόστος της εκπομπής του Παπαδόπουλου
ΔΕΝ είναι τα ποσοστά τηλεθέασης της Μπήλιως
ΔΕΝ είναι η κομματική ταυτότητα του 75% ή του 25% των εργαζομενων της ΕΡΤ
ΔΕΝ είναι ο αριθμός των εργαζομένων και τα κέρδη της ΕΡΤ ανά εργαζόμενο.
ΔΕΝ είναι τα χρήματα που πληρώνει μέσω λογ/σμού ΔΕΗΑυτά όλα ήταν πολύ σημαντικά θέματα για να συζητηθούν μέχρι χτες το πρωί και ο καθένας να ρίξει τα καντήλια του προς την κατεύθυνση που κρίνει. Όμως όλα αυτά έχουν μικρή σχέση με αυτά που θα έπρεπε να συζητάμε από χτες και (ευτυχώς) κάποιοι εδώ μέσα έχουν αναφέρει.
- Μέχρι πότε αυτή η Κυβέρνηση θα νομοθετεί με ΠΝΠ κάνοντας κανόνα την εξαίρεση της εξαίρεσης;
- Σε μια χώρα που για να μετακινηθεί ένας κάδος σκουπιδιών χρειάζονται 7 υπογραφές και 3 μήνες τι έγινε ξαφνικά και έκλεισε σε 12 ώρες η Δημόσια Τηλεόραση;
- Ο Κεδίκογλου, παρά το μπαστούνι που έχει καταπιεί, πώς καταφέρνει και κάνει τόσο πετυχημένες κωλοτούμπες;
- Εχει τα κάκαλα άραγε η ΝΔ να κλείσει απόψε το βράδυ κάθε άλλο σταθμό που λειτουργεί χωρίς άδεια;
- Εχει τα κάκαλα άραγε η ΝΔ να χώσει κανέναν καναλάρχη φυλακή για οφειλές ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών;
- Αν δε γίνει το 4 και το 5 (place your bets) θα συνεχίσουν ακόμα για πολύ καιρό τα παπαγαλάκια του Σαμαρά (όποιος έχει τη μύγα...) να μας λένε για το πόσο καλά έκαναν και το έκλεισαν το μπουρδέλο;
Κι εγώ λέω οτι περισσότερο απ’όλα αυτό ήταν ένα σαφές μήνυμα στους ιδιωτικοκαναλάρχες οτι «μάγκες, αρπάξτε το μαντήλι που ανεμίζει ο Αντώνης και αρχίστε τον καλαματιανό γιατί είμαστε παλάβρες εμείς και αμά λάχει κλείνουμε σε μια μέρα και την ίδια την ΕΡΤ». Αν και οι περισσότεροι νομίζω οτι και χωρίς εκβιασμό, ήδη ρίχνουν τις γυροβολιές τους.
Ο Ταϊπ πάντως (που τόσο πολύ τον θαυμάζουν) δεν ξέρω πώς το κατάφερε και όλα τα Τούρκικα κανάλια τις τελευταίες μέρες έπαιζαν σήριαλ και ντοκυμαντέρ για τους τσομπάνηδες του Ντιγιαρμπακίρ.
Εδώ την ΕΡΤ μάλλον δεν την είχαν σίγουρη (ίσως και γιατί το 75% Πασόκων γλυκοκοιτάει τον Τσίπρα για πολιτικό αποκούμπι όπως ειπώθηκε) και είπαν να διορθώσουν αυτή την μικρή ατέλεια.
Bonus Track: Ο «Τίγρης», που όσο κι αν πεις μια μικρή τόσο δα χάρη την χρωστάει στον δικηγόρο του, στον κολλητό του δικηγόρου του και στο κόμμα του κολλητού του δικηγόρου του, είναι ο βασικός χρηματοδότης όλων των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Γαμάτο;
Μπορεί να λέω μαλακίες αλλά θα παρακαλούσα να μην μου το καταλογίσουν αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν οτι η πρόθεση της Κυβέρνησης από όλο το χτεσινό είναι να εξοικονομηθούν 1, 5, 100 εκατομμύρια και θα εξορθολογιστεί η διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης.Η ΕΡΤ έκλεισε για να προστατευτούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Πόσο ΛΟΛ; -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
23 σελίδες σε μισή ημέρα.. το forum ζει στιγμές δόξας.
- Βλέπω αυτούς που κατηγορούσαν την ΕΡΤ για φερέφωνο των δύο μεγάλων κομμάτων να τάσσονται υπέρ της και να απαιτούν να συνεχίσει να υφίσταται. Γιατί άραγε; (δες πιο κάτω... spoiler)
Εγω πρωτος θα ξιφουλκησω, και εγω πρώτος θα υπερασπιστώ την υπαρξη της. Γιατι?
Ειναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Αυτη ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ. Μπορει να γίνεται Κρατική Τηλεοραση εννιοτε, αλλα οπως και να έχει ειναι η τηλεοραση-κτημα του ελληνικου λαου και αυτη δεν την κλεινεις, αλλα την φτιάχνεις, την μεταλλάσεις αλλα οχι με τέτοιες μεθοδους...
Το να προσπαθείς να επιβάλλεις με Γκεμπελιστικες μεθοδους και ΕΤΣΙΘΕΛΙΣΤΙΚΑ την 'δικη σου' (αναφέρομαι στην κυβέρνηση) αποψη των πραγμάτων χωρίς αιτιολόγηση ή με σαθρά επιχειρήματα δεν αρμόζει σε καμια δημοκρατία...
Χιλια στραβα έχει, αλλα ειναι δικη μας και δικο μας προβλημα να την φτιαξουμε... οχι να την κλεισουμε.
Επειδή δεν έχει νόημα να απαντώ σε κάθε νουμεράκι του ποστ να αναφέρω οτι είναι εντελώς διαφορετικό να απολύσεις τους 2.600 εργαζόμενους αλλά ηλίθιο να κλείνεις τη συχνότητα,τη δημόσια συνχότητα που ανήκει σε μας.Θα μπορούσαν ''ανανεωτικά'' να κλείσουν τα 2 τουλάχιστον εκ των τριών συχνοτήτων κρατώντας όμως έστω ένα κανάλι ανοιχτό.Όταν εσύ έχεις 3 υποκαταστήματα τα κλείνεις όλα μαζί για την ανακαίνιση ή ένα ένα.
Με ποιό σχέδιο θα γίνει η ανανέωση -υπάρχει κάτι κατατεθημένο,που δε ξέρω-?
Τη χασούρα των διαφόρων τηλεοπτικών δικαιωμάτων -βλέπε ρήτρες- γιατί να την υποστούμε?
κ ποιός σου είπε Χρήστο Δήμου οτι επειδή θέλω να υπάρχει δημόσια τηλεόραση,συμφωνώ με τη λαμογιά,την ευροβίζιον κ τα άλλα τραγικά?
Με την ΕΤ3 τι θα γίνει?Τα νέα της Β.Ελλάδας να υποθέσω οτι θα τα μαθαίνω από το αθηναικό πρακτορείο ειδήσεων του αμερόληπτου κ αδιάφθορου ιδιωτικού χαμαιτυπίου -ιδιωτικής τηλεόρασης ήθελα να πω-?
Ο εξοπλισμός κ η όποια περιουσία γιατί να χαριστεί στα ιδιωτικά κοράκια? -ξέρω ξέρω καταστροφολογώ κ είμαι λάτρης της εσχατολογίας-
Κ για να καταλάβω,το γεγονός των κομματόσκυλων δικαιολογεί την αντισυνταγματικότητα?Το έκτακτο που υπάρχει του αρ.44 Σ.? Το αρ.15 του Σ.?
-
Εγω μπορω να κανω μερικες ερωτησεις και οποιος θελει ή μαλλον γνωριζει ας απαντησει.
Ειναι δημοσιο ή ΑΕ με ελεγχο απο την εκαστωτε κυβερνηση?
Αν ειναι δημοσιο πως γινεται να απολυσουν τους δημοσιους υπαλληλους? Μηπως μονο με κλεισιμο?
Αν ειναι ΑΕ τοτε γιατι δεν απολυουν οσους ειναι να απολυσουν και να κρατησουν ΜΟΝΟ μερικους ωστε να συνεχισει μια μικρη ροη προγραμματος και να κανουν την αναδιοργανωση.
Ασχετες ερωτησεις. Τοσα χρονια διαβαζα και ακουγα τον κοσμο να ζηταει μια κυβερνηση με πυγμη και να αποσυφορισει τον δημοσιο τομεα απο τα βαριδια που δεν εργαζονται και πληρωνοντε τσαμπα.... Τωρα που το ξεκινησε πεσανε ολοι να τους φανε? Τοσα χρονια που ολοι ξερανε γιατι κανεις δεν μιλαγε και γιατι κανεις δεν επρατε? Απλα ρωταω γιατι απο εχθες οσοι ειναι στην ΕΡΤ και συγχεουνε την ΕΡΤ με το πολυτεχνειο και αλλα τετοια τραγικα λενε εμεις δεν ξερουμε. Εγω περνω 1200 καθαρα.... Και ξεχνανε οτι αλλοι εξω δεν εχουνε να φανε ή δουλευουν με 450 ευρο αν ειναι τυχεροι....
Επεισης, μολις ειδα μερικες εικονες απο θερμοκεφαλους στον SKY οπου χθες καιγανε κατι σημαιουλες στο προαυλιο του ραδιομεγαρου. Νομιζω οτι ηταν αυτη της ευρωπαικης ενωσης. Ειναι σαν να προκαλουνε για να γινουν επισοδεια... Γνωμη μου.
Α και μην ξεχασω το ανεκδοτο της ημερας... Με πηρανε τηλεφωνο απο την πρεσβεια αν θα ηθελα να μιλησω με καποιον δημοσιογραφο τηλεφωνικα της ΕΡΤ και αν μπορουν να προωθησουν το τηλεφωνο μου. Μαντεψτε ποια ηταν η απαντηση μου....
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
@greo
Σόρι αλλά όπως δεν έβλεπα πριν τηλεόραση έτσι δε βλέπω και τώρα (εεπ η ERT World που την τσεκάρω που και που στα ξένα είναι τραγική ). Πάντως σε ένα γρήγορο Google-άρισμα δε βρήκα κάτι σχετικό. Βέβαια το τι λέει καθένας δεν είναι και θέσφατο, πχ. στο ίδιο Google-άρισμα πρόσεξα ότι κάποιοι μεταφράζουν το παραπάνω άρθρο 15 του 'Σ' ως υποχρέωση παροχής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που βέβαια όποιος ξέρει ελληνικά βλέπει ότι δεν ισχύει...- Τη δεκαετία του 1970, ωστόσο, οι οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις άρχισαν πλέον να επιτρέπουν στα κράτη μέλη να χορηγούν και σε άλλους φορείς άδειες ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων. Τα κράτη μέλη αποφάσισαν λοιπόν να ανοίξουν την αγορά στον ανταγωνισμό, πράγμα που προσέφερε περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές, αφού είχαν πλέον στη διάθεσή τους πολύ περισσότερους σταθμούς και νέες υπηρεσίες. Τούτο συνέβαλε επίσης στην εμφάνιση και την επέκταση ισχυρών ευρωπαϊκών φορέων, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καθώς και σε μεγαλύτερη πολυφωνία στον τομέα, πράγμα που υπερβαίνει σε σημασία την απλή ύπαρξη περισσότερων σταθμών και υπηρεσιών. Ανοίγοντας την αγορά στον ανταγωνισμό, τα κράτη μέλη θεώρησαν ότι πρέπει να διατηρηθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση προκειμένου να διασφαλιστεί η κάλυψη ορισμένων περιοχών και η ικανοποίηση αναγκών και στόχων δημόσιας πολιτικής που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καλύπτονταν απαραίτητα στον επιθυμητό βαθμό. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο ερμηνευτικό πρωτόκολλο για το σύστημα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα κράτη μέλη, το οποίο προσαρτάται στη συνθήκη ΕΚ (εφεξής το 'πρωτόκολλο του Άμστερνταμ').*
Aυτή είναι η επίσημη διατύπωση. Νομικός δεν είμαι, δεν ξέρω πόσο δεσμευτική είναι ούτε έχω όρεξη να ψαχνω στη σνθήκη του Αμστερνταμ.
Προς ώρας (που λέει κ ο Τάκαρος) οτιδήποτε ευρωπαικό έχει υπογραφεί υπερβαίνει του Σ,εγκολπώνεται κ οφείλουμε την τήρησή του.Αυτό τουλάχιστον διδάχτηκα στο συνταγματικό.
-
Οσα εχουν 'καταγγελθει' κ κραχτει απο τους τιμιους εργαζομενους της ΕΡΤ τις τελευταιες 12 ωρες, δεν τα εχω ακουσει ποτε τα τελευταια 33 χρονια. Ουτε εχω δει ποτε απεργιακες/συνδικαλιστικες κινητοποιησεις των τιμιων εργαζομενων της ΕΡΤ για αυτα τα σαπια που 'ξαφνικα' εμφανιζονται τωρα κ τα οποια ειναι πιθανως η αιτια για το κλεισιμο της...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οσα εχουν 'καταγγελθει' κ κραχτει απο τους τιμιους εργαζομενους της ΕΡΤ τις τελευταιες 12 ωρες, δεν τα εχω ακουσει ποτε τα τελευταια 33 χρονια. Ουτε εχω δει ποτε απεργιακες/συνδικαλιστικες κινητοποιησεις των τιμιων εργαζομενων της ΕΡΤ για αυτα τα σαπια που 'ξαφνικα' εμφανιζονται τωρα κ τα οποια ειναι πιθανως η αιτια για το κλεισιμο της...Τώρα τους έπνιξε το δίκιο του λαού...
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Αν ειναι ΑΕ τοτε γιατι δεν απολυουν οσους ειναι να απολυσουν και να κρατησουν ΜΟΝΟ μερικους ωστε να συνεχισει μια μικρη ροη προγραμματος και να κανουν την αναδιοργανωση.
Γιατι αν ξεκιναγαν τετοιο πραγμα, ολοι αυτοι οι αγωνιστικοι εργατοπατερες κ συνδικα-ληστες θα την εκλειναν μονοι τους για οσο καιρο χρειαζοταν για να κοπει η ορεξη.
-
Επίσης τώρα θυμήθηκαν τα νομικά κείμενα και άλλες νομότυπες αηδίες.
Τις προσλήψεις από τα παράθυρα, τα φαντάσματα εργαζόμενους, τις ανύπαρκτες αλλά πανάκριβες παραγωγές δεν τις διέπουν νομικά κείμενα
Γκρικ σταιλ... -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
**Ασχετες ερωτησεις. Τοσα χρονια διαβαζα και ακουγα τον κοσμο να ζηταει μια κυβερνηση με πυγμη και να αποσυφορισει τον δημοσιο τομεα απο τα βαριδια που δεν εργαζονται και πληρωνοντε τσαμπα.... Τωρα που το ξεκινησε πεσανε ολοι να τους φανε? Τοσα χρονια που ολοι ξερανε γιατι κανεις δεν μιλαγε και γιατι κανεις δεν επρατε? Απλα ρωταω γιατι απο εχθες οσοι ειναι στην ΕΡΤ και συγχεουνε την ΕΡΤ με το πολυτεχνειο και αλλα τετοια τραγικα λενε εμεις δεν ξερουμε. Εγω περνω 1200 καθαρα.... Και ξεχνανε οτι αλλοι εξω δεν εχουνε να φανε ή δουλευουν με 450 ευρο αν ειναι τυχεροι.... **
Τώρα τη λένε χούντα Ο-Ε-Ο
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οσα εχουν 'καταγγελθει' κ κραχτει απο τους τιμιους εργαζομενους της ΕΡΤ τις τελευταιες 12 ωρες, δεν τα εχω ακουσει ποτε τα τελευταια 33 χρονια. Ουτε εχω δει ποτε απεργιακες/συνδικαλιστικες κινητοποιησεις των τιμιων εργαζομενων της ΕΡΤ για αυτα τα σαπια που 'ξαφνικα' εμφανιζονται τωρα κ τα οποια ειναι πιθανως η αιτια για το κλεισιμο της...Τώρα τους έπνιξε το δίκιο του λαού...
Τώρα το χέρι σταμάτησε να τους ταΐζει ρε φίλε και από μάγκες έγιναν δάγκες... Ο-Ε-Ο
ΕΡΤ, το «πανηγύρι» συνεχίζεται