-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Είχα διαβάσει κάπου πρίν από λίγα χρόνια (πριν από ΓΑΠ) ότι η ΕΡΤ είχε τριπλάσιο αριθμό υπαλλήλων από το BBC (δεν μπορώ να βρω το δημοσίευμα).
Και περίπου έτσι να ήταν-είναι τι περιμένεις;Αυτό μου φαίνεται για εντελώς ράδιο αρβυλα, παραείναι τραβηγμένο..
Αναλογικά βέβαια, χρυσοπληρώνουμε για λίγο προϊόν. Η Ραδιοτηλεόραση λχ., τι κυκλοφορία έχει; Πόσο κοστίζει;
Πάντως αντίστοιχα παράπονα για το BBC έχουν και οι Βρετανοί. Η πλάκα είναι ότι χτες έγινε μια μεγάλη πυρκαγιά σε κάτι βιομηχανικές αποθήκες στο White City, ακριβώς απέναντι από τα κεντρικά του BBC. Ε, οι πρώτες εικόνες που έβγαλαν στο BBC News, και στο site ήταν βιντεάκια που έβγαζαν υπάλληλοι από τα παράθυρα με τα κινητά τους.
ΥΓ.: Τον Μόσιαλο θέλω να τον καρυδώσω με αυτά που άκουσα...
Όπως και να έχει η βαρύτητα του BBC είναι μακράν μεγαλύτερη από της ΕΡΤ.
Να σου πω και ένα περιστατικό από το καλοκαίρι.
Μία μέρα το Τρίτο είχε απευθείας μετάδοση μια συναυλία από το φεστιβάλ Proms.
Είπα να την ακούσω από το Τρίτο και όχι από το BBC 3.
Είχε ετοιμάσει η παρουσιάστρια και μερικά λόγια για το έργο και μόλις άρχισε την αναφορά της άρχισε να ακούγεται μαζί με την φωνή της ένας καυγάς με χριστοπαναγίες!!!
Δεν κάνω πλάκα καθαρές και ξάστερες χριστοπαναγίες. Φαίνεται κάποιοι τσακώνονταν ο ηχολήπτης θα είχε πάει για καφέ και δεν μπορούσε να απομονωθεί το αίσχος!
Μιλάμε ντρεπόμουν εγώ που το άκουγα.
Αυτό συνεχίστηκε μέχρι να αρχίσει η συναυλία (πάνω από πέντε λεπτά) μετά μάλλον το πήρανε χαμπάρι ή τελειώσαν οι χριστοπαναγίες...
Τους έστειλα e-mail με γράψανε όπως περίμενα.Υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει αυτό στο BBC; Ή αν γινόταν πόσα κεφάλια θα έπεφταν μετά;
-
Αυτή ήταν που λέμε η Χριστοπαναγία των Παρισίων...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αυτή ήταν που λέμε η Χριστοπαναγία των Παρισίων...όχι χριστοπαναγία της Αγίας Παρασκευής ήταν...
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Ο εκνευρισμός και το διάχυτο αίσθημα κενού των συμπολιτών μας ήταν έκδηλα τις μέρες που δεν είχε πρόγραμμα η κρατική τηλεόραση.
Κοίτα, μπορεί να γίνεται κακοδιαχείριση και να πέφτει φαγοπότι, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εμένα μου αρέσει το πρόγραμμα των κρατικών. Αν ξεκουμπιζόταν και ο Παπαδόπουλος, θα ήταν τέλειο.
ελα τωρα εχουν περασει απιστευτες γκομενες απο εκει
και μονο που ηταν μητροπανος και τερζης μια φορα εκει φτανειΒρε και την παιδική χορωδία Τυπάλδου έχει φέρει. Το πρόβλημα δεν το έχω με την εκπομπή αυτή καθαυτή σαν περιεχόμενο, αλλά με το γεγονός ότι κάθε επεισόδιο κοστίζει περίπου 50000 ευρώ και με τον Παπαδόπουλο στο ρόλο του μέθυσου-αλκοολικού (αυτό με ενοχλεί ιδιαίτερα).
Να σου πω και ένα περιστατικό από το καλοκαίρι.
Μία μέρα το Τρίτο είχε απευθείας μετάδοση μια συναυλία από το φεστιβάλ Proms.
Είπα να την ακούσω από το Τρίτο και όχι από το BBC 3.
Είχε ετοιμάσει η παρουσιάστρια και μερικά λόγια για το έργο και μόλις άρχισε την αναφορά της άρχισε να ακούγεται μαζί με την φωνή της ένας καυγάς με χριστοπαναγίες!!!
Δεν κάνω πλάκα καθαρές και ξάστερες χριστοπαναγίες. Φαίνεται κάποιοι τσακώνονταν ο ηχολήπτης θα είχε πάει για καφέ και δεν μπορούσε να απομονωθεί το αίσχος!
Μιλάμε ντρεπόμουν εγώ που το άκουγα.
Αυτό συνεχίστηκε μέχρι να αρχίσει η συναυλία (πάνω από πέντε λεπτά) μετά μάλλον το πήρανε χαμπάρι ή τελειώσαν οι χριστοπαναγίες...
Τους έστειλα e-mail με γράψανε όπως περίμενα.Υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει αυτό στο BBC; Ή αν γινόταν πόσα κεφάλια θα έπεφταν μετά;
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Ας μην τα απαξιώνουμε όλα. Για μάρτυρα δεν είπε κανείς, αλλά όχι και ότι ήρθε για να ένα κομμάτι από την πίττα της επόμενη μέρας! Τον κάλεσαν, τον κάναν Πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και** με την ελευθερία σκέψης/λόγου του Ακαδημαϊκού**Θυμίζω πως ελευθερία σκέψης ακαδημαϊκού έχουν και οι Παυλόπουλος, Αλογοσκούφης, Παπακωνσταντίνου κ.ά.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ο εκνευρισμός και το διάχυτο αίσθημα κενού των συμπολιτών μας ήταν έκδηλα τις μέρες που δεν είχε πρόγραμμα η κρατική τηλεόραση.
Κοίτα, μπορεί να γίνεται κακοδιαχείριση και να πέφτει φαγοπότι, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εμένα μου αρέσει το πρόγραμμα των κρατικών. Αν ξεκουμπιζόταν και ο Παπαδόπουλος, θα ήταν τέλειο.
ελα τωρα εχουν περασει απιστευτες γκομενες απο εκει
και μονο που ηταν μητροπανος και τερζης μια φορα εκει φτανειΒρε και την παιδική χορωδία Τυπάλδου έχει φέρει. Το πρόβλημα δεν το έχω με την εκπομπή αυτή καθαυτή σαν περιεχόμενο, αλλά με το γεγονός ότι κάθε επεισόδιο κοστίζει περίπου 50000 ευρώ και με τον Παπαδόπουλο στο ρόλο του μέθυσου-αλκοολικού (αυτό με ενοχλεί ιδιαίτερα).
'Και λίγα είναι', σύμφωνα με δήλωση του ιδίου...
Λειτούργημα κάνει ο άνθρωπος. -
Η δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο, δηλ. η ΕΡΤ, καλό είναι να υπάρχει, αλλά όλα έχουν ένα μέτρο. Σημασία για κάθε δημόσια δαπάνη έχει πιό είναι το όφελος σε σχέση με το κόστος.
Στην Ελλάδα είχαμε 'εκπαιδευτεί' να πιστεύουμε ότι το κράτος είναι ανεξάντλητη πηγή χρημάτων ανεξάρτητη από τους φόρους μας. Όταν λοιπόν λές 'ναι αξίζει να βγαίνει η Ραδιοτηλεόραση, να έχουμε 3 και όχι 2 κανάλια, κτλ', πρέπει να πείς ότι 'ναί αξίζει να πληρώνω φόρους για αυτά', αξίζει να μου περικόπτουν αμοιβές για αυτά, αξίζει μέρος από ότι χάνω για δημόσιο χρήμα να πηγαίνει εκεί και όχι στην Υγεία, Παιδεία, την Έρευνα ....
Η πίτα είναι μία και φτιάχνεται από τους ΦΟΡΟΥΣ όσων πληρώνουμε. Ο μύθος ότι όλοι μπορεί να αυξάνουν το κομμάτι τους τελείωσε μαζί με το δανεικό χρήμα, είτε μείνουμε στο Ευρώ με κουρέματα κλπ είτε γυρίσουμε σε μια απομονωμένη 'αυτοδύναμη' οικονομία της δραχμής.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Ας μην τα απαξιώνουμε όλα. Για μάρτυρα δεν είπε κανείς, αλλά όχι και ότι ήρθε για να ένα κομμάτι από την πίττα της επόμενη μέρας! Τον κάλεσαν, τον κάναν Πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και** με την ελευθερία σκέψης/λόγου του Ακαδημαϊκού**
Θυμίζω πως ελευθερία σκέψης ακαδημαϊκού έχουν και οι Παυλόπουλος, Αλογοσκούφης, Παπακωνσταντίνου κ.ά.
Μιλάμε για κάποιον που δεν συμμετείχε στο πολιτικό σύστημα που μας έφερε εδώ.
Τον έφεραν να τους συν-διαμορφώσει ιδεολογικό προφιλ και άρχισε να κατακρίνει πελατειακές σχέσεις, κρατισμό, προνόμια βουλευτών, ανεπάγγελτους πολιτικούς, που αποτελούσαν σήμα-κατατεθέν του κόμματος τους .... τι έκανε ο Αλογοσκοφούφης που ήταν και δεξιός?
Εγώ τον χαίρομαι αλλά δεν θα είναι πολλά τα 'ψωμιά' του στην Ελληνική πολιτική, εδώ μερικοί τον έχετε ήδη εξομοιώσει με ότι δεν τον αφορά και καταγγέλει. -
Adriver τυχαίνει να γνωρίζεις τον Μοσιαλο προσωπικά ή κάποιον απο το περιβάλλον του? πολύ σίγουρος είσαι για αυτά που γράφεις...
ενδεικτικά, ο Μόσιαλος βγήκε μια Παρασκευή μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου και είπε ένα μάτσο ασυναρτησίες, ανακοίνωσε τα κλεισίματα χωρίς κανένα σχέδιο και όταν του γίνανε ερωτήσεις από θαύμα γλύτωσε τον πνιγμό απο στραμπούληγμα γλώσσας...όποιος θυμάται θα θυμάται ότι ήταν ανελέητο το σφυροκόπημα που υπέστη μέχρι να σηκωθεί να φύγει...εν ολίγοις, ο Μόσιαλος αν είχε κάπου να προσφέρει έργο θα ήταν στην Υγεία, βέβαια εκει θα είχαμε αίματα λόγω άλλων συνθηκών!
στην ΕΡΤ έχει γίνει ένας περιορισμός κόστους αλλά η αναδιοργάνωση της είναι απίστευτα δύσκολο θέμα! ίσως τα επόμενα χρόνια με τις συντάξεις να φύγει ο πυρηνας των σκληρών της παρελθούσας 30ετιας, ίσως έρθουν και πιο σχετικοί άνθρωποι για τη διαχείριση καταστάσεων αλλά φοβάμαι ότι είναι όνειρο θερινής νυκτός!
για το θέμα της Ραδιοτηλεόρασης έχω μια απορία και γω, ίσως έχει πολλούς κηπουρούς και κλητήρες και εκεί! -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Adriver τυχαίνει να γνωρίζεις τον Μοσιαλο προσωπικά ή κάποιον απο το περιβάλλον του? πολύ σίγουρος είσαι για αυτά που γράφεις...Ναι είμαι υπάλληλος του γραφείου του, χαχα!
Στα σοβαρά τώρα, τυχαία άκουσα μιά διάλεξη του και με εντυπωσίασε για τον καθαρό και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο του. Μιλάει τεχνοκρατικά και πολιτικά, με βάση μελέτες - δικές του ή του ΙΣΤΑΜΕ δεν ξέρω - για διάφορες κρίσιμες πτυχές της οικονομίας και γενικής πολιτικής (για υγεια δεν μίλησε), έχει όραμα για τον πολιτικό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και τη χώρα. Έχει αυτά που υποτίθεται ότι περιμένουμε (τουλάχιστον κάποιοι) από το νέο αίμα στην πολιτική.
Σιγά μην δέν είναι αρκετός για την ΕΡΤ που πρέπει να έχει πολιτική ηγεσία δημοσιογράφο, κάμεραμαν ή κηπουρό. Εκτος κι αν εννοούμε ότι δεν ξέρει να αντέξει στη λασπομαχίαΟ άνθρωπος είναι 52 χρονών με μία πλήρη καρριέρα και συσσωρευμένες εμπειρίες, σε ιδανική στιγμή για να προσφέρει πολιτική σκέψη και διοίκηση. Δεν τον έβαλαν τυχαία βουλευτή Επικρατείας!
Έψαξα να δώ τι ήταν σαν πανεπιστημιακός και με εντυπωσίασε ότι συνεχίζει να έχει ερευνητική δραστηριότητα και το 2011 έβγαλε 4 δημοσιεύσεις (σε σύνολο 81) καταγραμμένες στο ISI Web of Knowledge. 'Οποιος ξέρει από έρευνα και έχει πρόσβαση στο database ας τον συγκρίνει με άλλους Έλληνες των πολιτικών και οικονομικών επιστημών. Ο καλύτερος που είδα είναι στις 21.Νομίζω, όποιος διαβάσει την τελευταία ομιλια του στη βουλή δεν μπορεί παρά να δεί τη διαφορά από τους πολιτικούς που ξέραμε
http://www.hellenicparliament.gr/UserFi ... 111102.pdf (σελιδα 1113)Ένα απόσπασμα:
Έχει πρόβλημα το DNA της οικονομίας μας και αυτό το είδαμε στην πλήρη του έκφανση το 2009. Όταν έχεις 24 δισεκατομμύρια έλλειμμα στην οικονομία σου, γιατί αυτό κατάφερε η Νέα Δημοκρατία, και ταυτόχρονα έχεις 3,3% ύφεση, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην οικονομία. Αν δεις τις εισαγωγές και τις εξαγωγές εκείνης της χρονιάς έχεις τριπλάσιες εισαγωγές απ’ ό,τι εξαγωγές. Πάσχει το παραγωγικό μοντέλο. Ε, τι φταίει για όλα τα κακά και τα δεινά του κόσμου και της χώρας μας: η Νέα Δημοκρατία; Όχι. Φταίει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα –η Νέα Δημοκρατία φταίει για τον τεράστιο δημοσιονομικό εκτροχιασμό των τελευταίων πέντε ετών της διακυβέρνησής της, γιατί ξέφυγαν τα πράγματα, δεν μπορέσατε να ελέγξετε καθόλου- που δόμησε μία χώρα με βάση τον κρατισμό. Έτσι δομήθηκαν τα κόμματα, έτσι δομήθηκαν οι θεσμοί, έτσι δομήθηκε η οικονομία μας. Ένας ασφυκτικός εναγκαλισμός κράτους ιδιωτικής επιδοματικής οικονομίας και μέσω αυτού του ασφυκτικού εναγκαλισμού ο εναγκαλισμός της κοινωνίας. -
Μου αρέσει που από τα χιλιάδες σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε -ίσως- τον μοναδικό αξιόλογο.
-
Παντως ευτυχως που υπαρχει και η ΕΡΤ και βλεπουμε σοβαρη τηλεωραση σε αντιθεση με τις σαχλαμαρες των ιδιωτικων καναλιων τις ατελειωτες διαφημισεις και τα τεραστια ποσα που χρωστανε και αυτα στο δημοσιο.
-
^
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Παντως ευτυχως που υπαρχει και η ΕΡΤ και βλεπουμε σοβαρη τηλεωραση σε αντιθεση με τις σαχλαμαρες των ιδιωτικων καναλιων τις ατελειωτες διαφημισεις και τα τεραστια ποσα που χρωστανε και αυτα στο δημοσιο.Και εγώ συμφωνώ με αυτό.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Παντως ευτυχως που υπαρχει και η ΕΡΤ και βλεπουμε σοβαρη τηλεωραση σε αντιθεση με τις σαχλαμαρες των ιδιωτικων καναλιων τις ατελειωτες διαφημισεις και τα τεραστια ποσα που χρωστανε και αυτα στο δημοσιο.E, ωραία, τότε να πληρώνεις εσύ.
Εγώ που δεν βλέπω σοβαρά κανάλια (=κρατικά), γιατί να πληρώνω;
(προς ΕΡΤ: βάλτε και καμιά εκπομπή ορθογραφίας στην τηλεωραση σας (να συμπεριλαμβάνει και τονισμό)) -
+1 σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ και το ανώτερο επίπεδο εκπομπών της σε σχέση με τα ιδιωτικά.
Ούτε οι δάσκαλοι στο δημοτικό σχολείο δεν εντοπίζουν το ορθογραφικό λάθος τόσο άμεσα και στο διορθώνουν αμέσως...
Jacob
-
Ποιες ειναι αυτες οι ανωτερες ποιοτικα εκπομπες ;
-
Έχει ορισμένες ωραίες συζητήσεις με σοβαρούς ανθρώπους, έχει όμως και κάτι μεξικάνικες σαβούρες. Φυσικά τηρεί μια μέση οδό στα πολιτικά ζητήματα, με ελαφριά κλίση προς την εκάστοτε κυβέρνηση (πλέον, γιατί παλιότερα ήταν σαν γραφείο τύπου του Κόμματος).
Κοστίζει πολλά, έχει ομογενή κανάλια (πχ, αν ήθελαν περισσότερα κανάλια, θα έπρεπε να έχουν τη μορφή των ελεύθερων ψηφιακών, ένα για ταινίες, ένα για πολιτισμό, ένα για αθλητισμό, άλλο για πολιτικά θέματα, κάτι τέτοιο).
Πάντως καμαρώνουμε ακόμα την ΕΤ3, το Κανάλι της Βουλής και 'διαβάζουμε' τη Ραδιοτηλεόραση. Σε κάποιους αρέσει αυτό, αλλά δεν αρέσει που κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία λόγω ανεπάρκειας χρημάτων, όσο κι αν όλα αυτά χρηματοδοτούνται από το ίδιο βαρέλι. Οξύμωρο;
-
Ενδεικτικά, ό,τι μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό.
Εκπομπές για το βιβλίο (Β. Βασιλικός, κι όχι μόνο), τον πολιτισμό/τέχνη, το περιβάλλον, την αρχιτεκτονική, την ελληνική φύση, τη μουσική (π.χ. Γ. Μελίκης στην ΕΤ3), εκπομπές διαλόγου (όπου οι άνθρωποι συζητούν αντί να φωνάζουν, και οι παρουσιαστές ακούνε χωρίς να διακόπτουν κάθε 5 δευτερόλεπτα), εκπομπές κοινωνικές, εκπομπές που δίνουν βήμα σε νέους δημιουργούς (π.χ. δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους). Τα προηγούμενα με την παρατήρηση ότι τον τελευταίο καιρό έχει πολλές επαναλήψεις.
Δεν δίνω συγκεκριμένα παραδείγματα, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει.
Τα ιδιωτικά εκτός από: α) ενδιαφέρουσες ξένες τηλεοπτικές σειρές, β) καλές ταινίες κάποιες φορές, γ) κάποιες ενημερωτικές εκπομπές όπως 'Εμπόλεμη ζώνη', συνήθως είναι χάλια.
Jacob
-
Επίσης εκπαιδευτική τηλεόραση και όλη η προσπάθεια με τα ψηφιακά αρχεία.
Βέβαια, όπως έχω ξαναπεί για να μην υπάρχει παρεξήγηση, γούστα είναι αυτά, δεν γίνεται να αρέσουν σε όλους.
ΕΡΤ, το «πανηγύρι» συνεχίζεται