-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Οι πολίτες στο UK -και σε άλλες χώρες- πληρώνουν έναν ανταποδοτικό φόρο (αν το πεις τέλος σου κάθεται καλύτερα, αλλά το ίδιο πράγμα είναι), εγώ και εσύ όχι.
Καταρχήν εσένα σου κάθεται καλύτερα να το πούμε φόρο αντί για τέλος που είναι το πραγματικό του όνομα.
Και δεύτερον όταν λες ότι αυτοί πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος και εμείς όχι, τότε πολύ απλά δεν ξέρεις τί είναι αυτό το πράγμα για το οποίο μιλάς. Αν χρησιμοποιούμε τους όρους κατά το δοκούν δεν κάνουμε δουλειά.
Άσε που έχουν υπάρξει νομικές υποθέσεις που ο δικηγόρος προσπαθούσε να δείξει τη διαφορά φόρου και ανταποδοτικού τέλους σε μια χρέωση που δεχόταν ο πελάτης του.Είπαμε και ξαναείπαμε(σου απάντησαν μάλιστα άνθρωποι που έχουν ζήσει ή ζουν τώρα στο UK), στην Ευρώπη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι πολίτες πληρώνουν για να έχουν κρατική τηλεόραση, τελεία και παύλα. Αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι φόρος όπως θες να το παρουσιάζεις, αλλά ανταποδοτικό τέλος(googleit).
- άμεσος φόρος: χρηματικό ποσό που καταβάλλει στο κράτος ο πολίτης που ζει σε αυτό ως ποσοστό του εισοδήματός του
Φέτος ο φόρος που θα δώσω με τη γυναίκα μου θα φτάσει τα 5.000 ευρώ - έμμεσος φόρος: καταναλωτικοί φόροι, χρηματικά ποσά που ενσωματώνονται στην τιμή των εμπορευμάτων ή των παρεχομένων υπηρεσιών και που επίσης αποτελούν κρατικό έσοδο
βλέπετε ΦΠΑ για το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας - οποιαδήποτε εισφορά σε χρήμα ή σε είδος καταβάλλει ένας υπήκοος ή ένα εξαρτώμενο κράτος στον επικυρίαρχό του
Κράτη φόρου υποτελή
Ετυμολογία []
- φόρος < ρίζα φόρ-, ετεροιωμένη βαθμίδα του φέρ- (φέρω)
- το σημείο πέραν του οποίου δεν συνεχίζεται μια ενέργεια ή ένα πράγμα, το έσχατο σημείο, το πέρας
τα τέλη του αιώνα
το τέλος του δρόμου
το τέλος της σχέσης μας
το τέλος του κόσμου - ο φόρος, ο δασμός
τα τέλη κυκλοφορίας
Άρα φόρος και τέλος...συνώνυμα...
Η ίδια ιστορία με τα Δημόσια Αγαθά που έχω αναλύσει και έχω ανεβάσει και ολόκληρο pdf.
Άλλο πράγμα ο όρος και άλλο να κόβουμε τον όρο και να ερμηνεύουμε όπως θέλουμε τις λεξεις που τον αποτελούν.Τι έκοψα και τι ερμήνευσα;
Παράθεση από λεξικό έκανα... - άμεσος φόρος: χρηματικό ποσό που καταβάλλει στο κράτος ο πολίτης που ζει σε αυτό ως ποσοστό του εισοδήματός του
-
Αγαπητέ, δεν έχω πρόβλημα με το πως λέγεται. Εχω πρόβλημα με το πως πληρώνεται. Και πληρώνεται από την ίδια ακριβώς τσέπη από την οποία καλούμαι να πληρώσω και όλους τους υπόλοιπους φόρους/τέλη/χαράτσια (πες το όπως θέλεις)
Αυτό που προσπαθώ να σου δείξω είναι ότι ο διαχωρισμός φόρων και τέλους της ΕΡΤ που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν είναι αστείος. Η δημόσια τηλεόραση είναι ελλειμματική. Αν δεν ήταν, δεν θα χρειαζόταν να την πληρώνουμε €50 απο την τσέπη μας κάθε χρόνο, θα παρήγαγε έργο αποκλειστικά με τα έσοδα από τις διαφημίσεις (τις οποίες το BBC δεν έχει) και την πώληση εκπομπών σε ξένα κανάλια.
-
Επειδή αναφέρθηκε το TV Licensing του UK, το τέλος υπέρ της ΕΡΤ δέν έχει καμία σχέση.
Εκεί πχ δέν πληρώνεις αν δέν έχεις τηλεόραση ή αν έχεις αλλα τη χρησιμοποιείς ως monitor. Εδώ όπου υπάρχει λογαριασμός ΔΕΗ πληρώνεις, έχεις δέν έχεις τηλεόραση.
Όταν έμενα εκεί μου στέλνανε συνέχεια χαρτιά να πληρώσω. Το χαρτί είχε πάνω να κάνεις tick την επιλογή οτι δέν έχεις τηλεόραση. Εγώ βαριόμουν να το ταχυδρομήσω και απλά τα πέταγα. Κάποια μέρα μου ήρθε ο τηλεορασάκιας. Του είπα οτι δέν έχω τηλεόραση και μάλιστα τον προσκάλεσα στο σπίτι αν θέλει να δεί ο ίδιος. Δέν μπήκε μέσα, με ευχαρίστησε και έφυγε. Απο τότε σταμάτησαν εντελώς να μου στέλνουν τα χαρτιά.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επειδή αναφέρθηκε το TV Licensing του UK, το τέλος υπέρ της ΕΡΤ δέν έχει καμία σχέση.Εκεί πχ δέν πληρώνεις αν δέν έχεις τηλεόραση ή αν έχεις αλλα τη χρησιμοποιείς ως monitor. Εδώ όπου υπάρχει λογαριασμός ΔΕΗ πληρώνεις, έχεις δέν έχεις τηλεόραση.
Όταν έμενα εκεί μου στέλνανε συνέχεια χαρτιά να πληρώσω. Το χαρτί είχε πάνω να κάνεις tick την επιλογή οτι δέν έχεις τηλεόραση. Εγώ βαριόμουν να το ταχυδρομήσω και απλά τα πέταγα. Κάποια μέρα μου ήρθε ο τηλεορασάκιας. Του είπα οτι δέν έχω τηλεόραση και μάλιστα τον προσκάλεσα στο σπίτι αν θέλει να δεί ο ίδιος. Δέν μπήκε μέσα, με ευχαρίστησε και έφυγε. Απο τότε σταμάτησαν εντελώς να μου στέλνουν τα χαρτιά.
αυτο θα επρεπε να γινεται και στην Ελλαδα.Αδικο να πληρωνω 3 ert ενω βλεπω μονο στο ενα σπιτι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αγαπητέ, δεν έχω πρόβλημα με το πως λέγεται. Εχω πρόβλημα με το πως πληρώνεται. Και πληρώνεται από την ίδια ακριβώς τσέπη από την οποία καλούμαι να πληρώσω και όλους τους υπόλοιπους φόρους/τέλη/χαράτσια (πες το όπως θέλεις)Αυτό που προσπαθώ να σου δείξω είναι ότι ο διαχωρισμός φόρων και τέλους της ΕΡΤ που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν είναι αστείος. Η δημόσια τηλεόραση είναι ελλειμματική. Αν δεν ήταν, δεν θα χρειαζόταν να την πληρώνουμε €50 απο την τσέπη μας κάθε χρόνο, θα παρήγαγε έργο αποκλειστικά με τα έσοδα από τις διαφημίσεις (τις οποίες το BBC δεν έχει) και την πώληση εκπομπών σε ξένα κανάλια.
Δεν προσπαθούν να κάνουν διαχωρισμό, υπάρχει διαχωρισμός διότι έτσι τον έχουν ορίσει τα κράτη. Άλλο φόρος και άλλο ανταποδοτικό τέλος. Άμα δεν ξέρεις τους όρους που χρησιμοποιείς αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Όμως αν συνεχίζεις να διαστρέφεις κοινά αποδεκτούς όρους δεν πρόκειται κανείς να βγάλει άκρη μαζί σου.
Η Δημόσια τηλεόραση εφ όσον δεν επιβαρύνει τον δημόσιο προϋπολογισμό δεν είναι ελλειμματική. Και αυτό δεν το ορίζει το μυαλό μου αλλά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία χαρακτηρίζονται και άλλες δημόσιες τηλεοράσεις στην Ευρώπη, για τις οποίες πληρώνουν οι άλλοι Ευρωπαίοι φίλοι μας. Με το σκεπτικό σου το BBC είναι ελλειμματικό επειδή το πληρώνει ο Άγγλος φίλος μας
Τέλοσπάντων, αν θες να φτιάξεις δικούς σου όρους και δική σου Λογιστική κάνε το, αυτό δε σημαίνει πως είμαστε αναγκασμένοι οι υπόλοιποι να συμφωνούμε μαζί σου και να συζητάμε πάνω σε δικούς σου όρους και υποθέσεις. Αν θες να συμμετέχεις σε δημόσια κουβέντα οφείλεις, κατ' ελάχιστον να μιλάς την ίδια γλώσσα με το συνομιλητή σου. -
Υπενθυμίζω στο φιλοθεάμον (λόγω ΕΡΤ ) κοινό, ότι η ΕΡΤ
έμπαινε 100 εκατομμύρια το χρόνο μέσα μέχρι και το 2010 άρα τα περί 'μη ελλειμματικής ΕΡΤ' είναι φρέσκα κουλούρια διετίας (2011-2012) και ότι η ΕΡΤ έχει συσσωρευμένα χρέη δισεκατομμυρίων, τα οποία, guess what, μετράνε, όπως και του ΟΣΕ κτλ., στο συνολικό δημόσιο χρέος.Επίσης ας μου επιτραπεί να παρατηρήσω ότι δεν είναι ανταποδοτικό το τέλος της ΕΡΤ διότι δεν επιβάλλεται σε όποιον έχει τηλεόραση (όπως το του BBC) αλλά σε όλους ανεξαιρέτως τους οικιακούς λογαριασμούς ΔΕΗ (πλην κοινοχρήστων), έχουν δεν έχουν τηλεόραση, βλέπουν-δε βλέπουν ΕΡΤ. Και δεν έχουν δικαίωμα εξαίρεσης (όπως και πάλι στο του BBC βλ. παραπάνω τι έγραψε ο dog80). Να με συγχωρείτε αλλά αυτό περισσότερο για χαράτσι μου κάνει παρά για τέλος. Είναι σα να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως αν έχουν αυτοκίνητο.
Οσο λοιπόν είναι ΦΟΡΟΣ το περίφημο χαράτσι και κανείς, πλην κυβέρνησης, δε διαννοείται να το ονομάζει με το κανονικό του όνομα 'τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων' ή τι στο καλό σημαίνει το αρκτικόλεξο, έτσι είναι και ΕΜΜΕΣΟΣ ΦΟΡΟΣ το δήθεν 'τέλος' της ΕΡΤ.
(Εννοείται ότι ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ είναι απαράδεκτος και ντροπή για τη δημοκρατίας μας, όχι όμως και να πάμε να κάνουμε το άσπρο-μαύρο)
-
Nass, δε διαφωνούμε και σε αυτή τη βάση μπορούμε να συζητήσουμε όσο θες.
Ας πάρουμε μια ξεκάθαρη θεση πρωτα στο ΤΙ εγινε όμως και στο πως θα πρεπει να διορθωθούν τα στραβά.
-
Απλά drifter πέφτεις στη λούμπα του ότι έκανε άγαρμπη μαλακία ο Σαμαράς κάτι που έχει πει εξ' αρχής τουλάχιστον το 90% των χρηστών (Source: Eddie's stomach) και υπερασπίζεσαι τόνους ΜΟΥΡΓΑΣ που ενώ θα πρεπε να τρώνε -ακόμα- κλωτσές, κάθονται και στήνουν επαναστατημένες επαναστάσεις με μουσική υπόκρουση Mickey.
Επίσης το ότι ο Καψής παραδέχτηκε ότι έγινε στο πόδι το κλείσιμο της ΕΡΤ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
Υπενθυμίζω το κλασσικό κρυφτούλι:
Η ΜΟΥΡΓΑ κρύβεται πίσω από τις αγαρμποσύνες της κυβέρνησης ==> Αριστερούληδες go crazy
Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την υπεράσπιση της ΜΟΥΡΓΑΣ που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ==> popolo goes crazyΚοινώς, εγώ κι εσύ τρελαινόμαστε και η ΜΟΥΡΓΑ με την κυβέρνηση τη βγάζουν λάδι και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει κανά ψίχουλο να φτιάξει μηλόπιτα.
-
Bρες μου ένα ποστ που υπερασπίζομαι τόνους μούργας
Όταν έχεις μια κυβέρνηση που λειτουργεί έτσι, που επειδή κάποιος ζόρισε τον υπουργό σε ένα πάνελ του στέλνει τον εισαγγελέα και τον ΕΟΦ απ το πουθενά στο κοινωνικό ιατρείο για να βρούνε ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, που στέλνει τα ματ στην ΑΣΣΟΕ για επιμόρφωση, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν γίνεται δουλειά
Έκαστος ούφο ετάχθη λοιπόν, πριν είναι πολύ αργά, αν δεν είναι ήδη αργά
-
Τελικά αν σβήσω τη λέξη φόρος από το εκκαθαριστικό και γράψω τέλος, θα πληρώσω μηδέν φόρο;;; ΠΕΙΙΤΕΕΕ MOYOYOY είν' επείγονενε..
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Υπενθυμίζω στο φιλοθεάμον (λόγω ΕΡΤ ) κοινό, ότι η ΕΡΤ
έμπαινε 100 εκατομμύρια το χρόνο μέσα μέχρι και το 2010 άρα τα περί 'μη ελλειμματικής ΕΡΤ' είναι φρέσκα κουλούρια διετίας (2011-2012) και ότι η ΕΡΤ έχει συσσωρευμένα χρέη δισεκατομμυρίων, τα οποία, guess what, μετράνε, όπως και του ΟΣΕ κτλ., στο συνολικό δημόσιο χρέος.Επίσης ας μου επιτραπεί να παρατηρήσω ότι δεν είναι ανταποδοτικό το τέλος της ΕΡΤ διότι δεν επιβάλλεται σε όποιον έχει τηλεόραση (όπως το του BBC) αλλά σε όλους ανεξαιρέτως τους οικιακούς λογαριασμούς ΔΕΗ (πλην κοινοχρήστων), έχουν δεν έχουν τηλεόραση, βλέπουν-δε βλέπουν ΕΡΤ. Και δεν έχουν δικαίωμα εξαίρεσης (όπως και πάλι στο του BBC βλ. παραπάνω τι έγραψε ο dog80). Να με συγχωρείτε αλλά αυτό περισσότερο για χαράτσι μου κάνει παρά για τέλος. Είναι σα να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως αν έχουν αυτοκίνητο.
Οσο λοιπόν είναι ΦΟΡΟΣ το περίφημο χαράτσι και κανείς, πλην κυβέρνησης, δε διαννοείται να το ονομάζει με το κανονικό του όνομα 'τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων' ή τι στο καλό σημαίνει το αρκτικόλεξο, έτσι είναι και ΕΜΜΕΣΟΣ ΦΟΡΟΣ το δήθεν 'τέλος' της ΕΡΤ.
(Εννοείται ότι ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ είναι απαράδεκτος και ντροπή για τη δημοκρατίας μας, όχι όμως και να πάμε να κάνουμε το άσπρο-μαύρο)
Κανένα πρόβλημα, τα τελευταία χρόνια η ΕΡΤ είχε καταφέρει να είναι πλεονασματική, αλλά ακόμα και αυτό κάποιοι το βλέπουν ως έλλειμμα.
Αν θέλουμε να συγκρινόμαστε με το UK θα πρέπει να ξέρουμε ότι άλλη ροπή τήρησης προς τους νόμους έχεις στην Αγγλία και άλλη στην Ελλάδα. Ούκ ολίγες περιπτώσεις Έλληνες στο Λονδίνο που δήλωναν Σάκης Ρουβάς και Άννα Βίσση και γλίτωναν χρεώσεις εκεί.
Ομοίως εδώ, αν υπήρχε το ίδιο σύστημα όλοι θα έκρυβαν τις τηλεοράσεις και κανείς μα κανείς δε θα χε τηλεόραση κι ας εξαφανιζόντουσαν πριν καν τοποθετηθούν στο ράφι οι 40άρες στο mediamarkt τις καλές εποχές.
Είναι λοιπόν ανταποδοτικό τέλος, τώρα πώς φτάσαμε να μην έχουμε σωστό τρόπο είσπραξης αυτού, οφείλεται εν μέρη στο ότι δεν έχουμε λύσει ακόμα βασικά προβλήματα όπως η φοροδιαφυγή.
Υιοθέτησε όμως το σύστημα του UK και πες μου μετά πόσοι θα δηλώσουν ότι έχουν τηλεοράσεις στα σπίτια τους.Ομοίως τα ίδια προβλήματα προσπαθούσαν να λύσουν οι αντικειμενικές αξίες και τα ελάχιστα ένσημα στις οικοδομές.
Πήγαινε σε ένα ξένο να πεις ότι θα πληρώσει 10 μύρια, και θα υπογράψει για 1 και πες μου αν σε κοιτάει μετά σαν εξωγήινος. -
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Αν θέλουμε να συγκρινόμαστε με το UK θα πρέπει να ξέρουμε ότι άλλη ροπή τήρησης προς τους νόμους έχεις στην Αγγλία και άλλη στην Ελλάδα. Ούκ ολίγες περιπτώσεις Έλληνες στο Λονδίνο που δήλωναν Σάκης Ρουβάς και Άννα Βίσση και γλίτωναν χρεώσεις εκεί.
Όντως, οι Άγγλοι έχουν μια πολύ μεγάλη ροπή προς την απάτη, είναι στην 3η θέση παγκοσμίως, ενώ η Ελλάδα πολύ χαμηλότερα, στην 67η.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επίσης ας μου επιτραπεί να παρατηρήσω ότι δεν είναι ανταποδοτικό το τέλος της ΕΡΤ διότι δεν επιβάλλεται σε όποιον έχει τηλεόραση (όπως το του BBC) αλλά σε όλους ανεξαιρέτως τους οικιακούς λογαριασμούς ΔΕΗ (πλην κοινοχρήστων), έχουν δεν έχουν τηλεόραση, βλέπουν-δε βλέπουν ΕΡΤ. Και δεν έχουν δικαίωμα εξαίρεσης (όπως και πάλι στο του BBC βλ. παραπάνω τι έγραψε ο dog80). Να με συγχωρείτε αλλά αυτό περισσότερο για χαράτσι μου κάνει παρά για τέλος. Είναι σα να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως αν έχουν αυτοκίνητο.
Ονομαζεται τελος γιατι η καταβολη του εχει σαν σκοπο να καλυψει το κοστος λειτουργιας συγκεκριμενης υπηρεσιας δημοσιου χαρακτηρα. Ανταποδοτικο ειναι σε ενα ποσοστο τουλαχιστον 90% (τουλαχιστον το 90% των ηλεκτροδοτουμενων κατοικιων εχει τηλεοραση).
Γιατι χαρατσι ; Χαρατσι λεγεται ο φορος (ή η εισφορα) που ΔΕΝ εχει σχεση με καποιο αγαθο (υλικο ή αϋλο).
-
Χαράτσι είναι το ΜΗ ΔΙΚΑΙΟ τέλος ή φόρος
Το τέλος ΕΡΤ, το οποίο επιβάλλεται σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα σπίτια, δεν είναι δίκαιο. Το 90% που λες, ακόμα και αν το δεχτούμε χάριν συζήτησης, σημαίνει ότι αδικείται το 10% του πληθυσμού. Αρα είναι χαράτσι.
Να βρουν τρόπο, όπως οι Αγγλοι, να το επιβάλλουν μόνο σε όσους έχουν τηλεόραση, και τότε θα το δεχτώ, τώρα ούτε ανταποδοτικό είναι (διότι είναι ανταποδοτικό μόνο όταν το πληρώνουν ΜΟΝΟ οι λήπτες της υπηρεσίας) ούτε τέλος. -
Το δικαιο ή αδικο ειναι 'ηθικος' προσδιορισμος . Δεν αποτελει ορισμο .
Τι ειναι το τελος (ασε το ανταποδοτικο) ;
Ασε που δεν συζηταμε το τι δεχομαστε ή οχι. Συζηταμε το τι ειναι το ποσο που καταβαλλουμε για τη λειτουργια της ΕΡΤ.
-
Ωραία, θα σας επιβάλλω τέλος ζωής.
Όποιος το πληρώνει, δεν θα τον πυροβολώ.
Δεν είναι φόρος, δεν είναι προστασία, δεν είναι νταβατζηλίκι, δεν είναι παράνομο: είναι τέλος.
Τέλος. -
@πανοςςς
ΔΕΝ συζηταμε το αν ειναι παρανομο ή νομιμο ουτε το αν ειναι νταβατζιλικι ή οχι , συζηταμε το πως ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ.
Εδω λεει οτι το 'νταβατζιλικι' (οπως το λες) το εφαρμοζει η συντριπτικη πλειοψηφια των χωρων της ευρωπης (και σε οσες χωρες δεν υπαρχει τελος υπερ της δημοσιας ραδιοτηλεορασης , υπαρχει - με εξαιρεση το Λουξεμβουργο - κρατικη χρηματοδοτηση). Και υποθετω οτι στη πλειοψηφια το τελος δεν καταβαλλεται μονο απο τους κατοχους τηλεορασης.
Η αποψη μου για το αν πρεπει να υπαρχει δημοσια ραδιοτηλεοραση και (αν χρειαζεται) τελος υπερ αυτης , (πολυ περιληπτικα) ειναι : πρεπει γιατι ετσι αυξανεται κατα πολυ η πιθανοτητα να υπαρξουν εκπομπες που θα εχουν σαν κυριο μελημα το να μας ανοιξουν τους οριζοντες και οχι το να βρουν σπονσορες.
Η ΕΡΤ ειχε διαφορες αμαρτιες αλλα ειναι λαθος (για να μη πω μαλακια) να φορτωνονται στους εργαζομενους και οχι στις διοικησεις της ΕΡΤ.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Όντως, οι Άγγλοι έχουν μια πολύ μεγάλη ροπή προς την απάτη, είναι στην 3η θέση παγκοσμίως, ενώ η Ελλάδα πολύ χαμηλότερα, στην 67η.
απλα εκει τους πιανουν βρε...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Bρες μου ένα ποστ που υπερασπίζομαι τόνους μούργαςΚάθε ποστ που λες 'Έλα μωρέ για 30 ευρώ το μήνα κάνετε έτσι;'.
Η εκάστοτε ΜΟΥΡΓΑ του δημοσίου αυτό ακριβώς θέλει.
Να περάσει τη θέση 'Έλα μωρέ, εμείς ταπεινές κατσαρίδες είμαστε ασχοληθείτε με τα ποντίκια και αφήστε μας εμάς να κρατσανάμε με την ησυχία μας. Τι ψυχή έχει μια κατσαριδούλα;' αγνοώντας το ότι 1000 κατσαρίδες τρώνε περισσότερο από 1 ποντίκι. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Bρες μου ένα ποστ που υπερασπίζομαι τόνους μούργας
Κάθε ποστ που λες 'Έλα μωρέ για 30 ευρώ το μήνα κάνετε έτσι;'.
Η εκάστοτε ΜΟΥΡΓΑ του δημοσίου αυτό ακριβώς θέλει.
Να περάσει τη θέση 'Έλα μωρέ, εμείς ταπεινές κατσαρίδες είμαστε ασχοληθείτε με τα ποντίκια και αφήστε μας εμάς να κρατσανάμε με την ησυχία μας. Τι ψυχή έχει μια κατσαριδούλα;' αγνοώντας το ότι 1000 κατσαρίδες τρώνε περισσότερο από 1 ποντίκι....και καθε μια ειναι ΧΟΡΤΑΤΗ, μη ξεχνιομαστε.
ΕΡΤ, το «πανηγύρι» συνεχίζεται