-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τα νούμερα τι λένε; Όταν βάλουμε κάτω αυτά που χάσαμε από διαφημίσεις κλπ από την μια, και αυτά που κερδίσαμε και θα κερδίζουμε forevah από το μειωμένο προσωπικό από την άλλη, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα; Ξερει κανείς με συγκεκριμένα στοιχεία, ή ο καθένας γράφει αυτό που νομίζει;να σου πω ενα μυστικο; Αν ειχαμε εξοικονομησει εστω και 1€ θα ειχε βγει ο Υπουργος και θα ειχε δωσει καμια 100στη συνεντευξεις
αλλα το θεμα δεν ειναι μονο τα λεφτα. Ξεκινας απο το διεθνες ρεζιλικι και την εικονα που βγαζει αυτη η χωρα προς τα εξω, συνεχιζεις με ενα κρατικο κτιριο που ειναι επι μηνες υπο καταληψη γιατι η κυβερνηση φοβαται να τα βαλει με τους πελατες (την ιδια ωρα που διωνει αναρχικους απο αλλες καταληψεις που δεν τις ξερει ουτε η μανα τους), και καταληγεις με ενα σχεδιο για νεα ΕΡΤ απο ...Γεναρη και βλεπουμε, ενω υποτιθεται οτι ηταν ολα ετοιμα και θα λειτουργουσαν σε 1 μηνα.
ασε το αλλο: η ΝΕΡΙΤ τωρα θεωρεις οτι λειτουργει και παραγει κατι ή εστω ελαχιστα κερδη ή αποτελει ενα προσωρινο βολεμα για καποιους; Οχι τιποτε αλλο, αλλα πρεπει να εχει ανυπαρκτη τηλεθεαση.
μιλαμε για το απολυτο πολιτικο φιασκο. Και στο γραφει καποιος που ηταν υπερ του -ακομψου μεν- κλεισιματος της ΕΡΤ. Απλα αποδειχθηκε οτι απο πισω δεν υπηρχε τιποτα παρα μονο οι συνηθεις πορδες*** του Σαμαρα.
*** αντιστοιχες πορδες με το 'success story', 'τσακισαμε τον φασισμο', 'διαθρωτικες αλλαγες' και αλλα χαριτωμενα.
-
Πλέον ως ένας από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν την φετινή εφορία τους (όταν θα έρθει και της επόμενης χρόνιας, απλά δεν ξέρω τι θα κάνω) σου λέω ότι δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν και πως, για να μειώσουν το βάρος στον φορολογούμενο, απλά απαιτώ να το κάνουν. Απαιτώ να μειωθεί ο λογαριασμός που έρχεται σε εμένα στο τέλος του μήνα. Δεν αντέχω άλλο να δουλεύω και όλα μου τα έσοδα να πηγαίνουν σε φόρους. Και πιο συγκεκριμένα, να μην φτάνουν ούτε για να πληρώσουν τις δόσεις των φόρων. Μπορούμε να αφήσουμε ΜΟΝΟ το τρίτο πρόγραμμα, το οποίο έχει και μια λογική; Αυτό θα ήταν μια ιδέα. Ας βάλουμε την ΕΡΤ να παρέχει πολιτισμό και ας αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα, ταινίες σειρές, κλπ στα ιδιωτικά κανάλια.
Εκτός και αν πιστεύουμε ότι είναι πιο δίκαιο να αναγκάζει το κράτος τον φορολογούμενο να ξεπουλήσει την κινητή και ακίνητη περιουσία του για να στηρίζει την ΕΡΤ, τις συντάξεις κάτω των 60, τους διάφορους οργανισμούς επιμόρφωσης για την καφετιά αρκούδα κλπ.
Θα μου φανεί πολύ περίεργο πάντως να μειωθεί κατά 1000 άτομα το προσωπικό και παρόλα αυτά τα έξοδα σε βάθος 1-2 χρόνων να μην περιοριστούν σημαντικά.
-
Δήμευση και κινητής και ακίνητης περιουσίας δεν γίνεται για την ΕΡΤ και την κάθε ΕΡΤ αλλά για τους τόκους των δανείων που πληρώνουμε και τις απαιτήσεις της Τρόικας. Τα πολλά λεφτά εκεί πάνε.
ΥΓ: Ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ, με την εισφορά των 5 € σε κάθε λογαριασμό έστω, ήταν πλεονασματικός. Ψάξε που αλλού πάνε τα λεφτά που μας ζητάνε.
-
Πλέον ως ένας από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν την φετινή εφορία τους (όταν θα έρθει και της επόμενης χρόνιας, απλά δεν ξέρω τι θα κάνω) σου λέω ότι δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν και πως, για να μειώσουν το βάρος στον φορολογούμενο, απλά απαιτώ να το κάνουν. Απαιτώ να μειωθεί ο λογαριασμός που έρχεται σε εμένα στο τέλος του μήνα. Δεν αντέχω άλλο να δουλεύω και όλα μου τα έσοδα να πηγαίνουν σε φόρους. Και πιο συγκεκριμένα, να μην φτάνουν ούτε για να πληρώσουν τις δόσεις των φόρων. Μπορούμε να αφήσουμε ΜΟΝΟ το τρίτο πρόγραμμα, το οποίο έχει και μια λογική; Αυτό θα ήταν μια ιδέα. Ας βάλουμε την ΕΡΤ να παρέχει πολιτισμό και ας αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα, ταινίες σειρές, κλπ στα ιδιωτικά κανάλια.Εκτός και αν πιστεύουμε ότι είναι πιο δίκαιο να αναγκάζει το κράτος τον φορολογούμενο να ξεπουλήσει την κινητή και ακίνητη περιουσία του για να στηρίζει την ΕΡΤ, τις συντάξεις κάτω των 60, τους διάφορους οργανισμούς επιμόρφωσης για την καφετιά αρκούδα κλπ.
Θα μου φανεί πολύ περίεργο πάντως να μειωθεί κατά 1000 άτομα το προσωπικό και παρόλα αυτά τα έξοδα σε βάθος 1-2 χρόνων να μην περιοριστούν σημαντικά.
συμφωνω στα περισσοτερα, αλλα οπως βλεπεις δεν εγινε ΤΙΠΟΤΑ απο αυτα που γραφεις.
ηταν μια πολιτικη μπουρδα χωρις αποτελεσμα, καμια σχεση με το τι ειχε εξαγγελθει. Προχειροτητα και αλμα στο κενο με την ελπιδα να βρεθει τυχαια αλεξιπτωτο στον αερα...
-
Δεν κατάλαβα; Γιατί πολιτική μπούρδα;
Απόφαση μίας εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης και μάλιστα του δημοκρατικού συνταγματικού τόξου.
Ποιο το πρόβλημα; Κανένα απολύτως. Όλα ok.
-
Ο λογαριασμός της ΕΡΤ, realzeus, φυσικά και δεν ήταν πλεονασματικός, μην γράφουμε μ@λακίες μεταξύ μας. Αν με πληρώνει με το ζόρι κάθε νοικοκυριό που έχει ρεύμα στην χώρα από €5/μήνα και εγώ σου παρουσιάζω πλεονάσματα. Ευκολάκι.
Η τρόικα έχει απαιτήσεις ακριβώς γιατί μας δανείζει με συγκλονιστικά μικρότερο επιτόκιο από αυτό που απαιτούσαν οι αγορές. Το ότι φτάσαμε στο σημείο κανείς να μην μας δανείζει με επιτόκιο σαν αυτό που απολαμβάνουν τα υπόλοιπα κράτη δεν είναι κακία των δανειστών μας, ούτε παγκόσμια συνωμοσία, αλλά φυσικό και αναπόφευκτο επακόλουθο των δεκαετιών στις οποίες καταναλώναμε όχι απλά περισσότερα από αυτά που κερδίζαμε, αλλά και δίνοντας σε όλους τους δανειστές να καταλάβουν ότι είμαστε ένα κράτος που δεν θέλει/μπορεί να βάλει μια τάξη στα οικονομικά του, μια χώρα που θα μπορέσει κάποτε να τους ξεπληρώσει.
-
Ο λογαριασμός της ΕΡΤ, realzeus, φυσικά και δεν ήταν πλεονασματικός, μην γράφουμε μ@λακίες μεταξύ μας. Αν με πληρώνει με το ζόρι κάθε νοικοκυριό που έχει ρεύμα στην χώρα από €5/μήνα και εγώ σου παρουσιάζω πλεονάσματα. Ευκολάκι.Σε όλες τις χώρες του κόσμου, η δημόσια ραδιοτηλεόραση επιδοτείται από τους πολίτες. Στην Αγγλία το TV Licence πόσο πήγε Zorz? 150 quid?
Συγχέεις τον φόρο που σου έρχεται με το εκκαθαριστικό, με την ΕΡΤ. Ε δεν έχουν καμία σχέση και όσες φορές και αν κλείσει η ΕΡΤ, ίδιους και περισσότερους φόρους θα πληρώνεις στην εφορία.
-
Η ΕΡΤ είναι κομμάτι του κράτους. Το θέμα είναι δηλαδή αν πληρώνω τα €60/χρόνο στην ΔΕΗ ή στο εκκαθαριστικό, ή ότι τα πληρώνω;
Στην Αγγλία και σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν επιβάλλουν τόσο εξοντωτικούς φόρους στους πολίτες με πλήρη αδιαφορία για το πραγματικό τους εισόδημα.
-
Μη συγχέεις την συζήτηση βάζοντας μέσα το εισόδημα των πολιτών. Μιλάμε καθαρά για μια υπηρεσία (Δ. Ρ/Τ) και το πόσο επιβαρύνει τον φορολογούμενο. Εκτός του γεγονότος ότι το κλείσιμο μάλλον (μάλλον επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά υπάρχουν ενδείξεις) μας επιβάρυνε περισσότερο εμμέσως, δεν μας γλίτωσε άμεσα παρά μόνο 2-3 μηνιάτικα (10-15 Ευρώ) από το Τέλος της ΔΕΗ.
Από εκεί και πέρα η ΕΡΤ δεν επιδοτούταν από αυτά που έδινες στην εφορία, οπότε τα παράπονα για τα χαράτσια, φόρους, τεκμήρια κλπ είναι άκυρα σε αυτό το τόπικ.
-
Πάμε καλά; Εδώ λέμε ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώνουν βασικά πράγματα και εσύ μου λες να μην 'συγχέω την συζήτηση', whatever that means?
Δεν καταλαβαίνεις ότι σε αυτή την περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης και ανέχειας είναι εντελώς παρανοϊκό να προσπαθείς να διαχωρίσεις το ποια χρήματα σου πηγαίνουν για την κρατική ΕΡΤ και ποια πηγαίνουν για φόρους; Όλα από την ίδια τσέπη βγαίνουν και αυτή η τσέπη δεν αντέχει πλέον να πληρώνει, δεν έχει για να πληρώνει.
Αν λοιπόν αυτό που έγινε στην ΕΡΤ μου εξοικονομήσει έστω και €20 τον χρόνο, εγώ το θεωρώ ως ένα απαραίτητο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.
Αν πάλι ισχυρίζεσαι ότι η μείωση του προσωπικού της κατά 1000 άτομα περίπου θα μας στοιχήσει επιπλέον χρήματα, απλά θα δυσκολευτώ να σε πιστέψω χωρίς κάποια άλλα στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Η απλή λογική πάντως λέει ότι 1000 εργαζόμενοι του δημοσίου είναι τουλάχιστον €17.000.000 τον χρόνο, όσο λίγο και αν πληρωνόντουσαν.
-
Για το ότι δεν μπορούσες να πληρώσεις την φορολογική σου δήλωση γκρίνιαζες πριν και για αυτό σου είπα πως η ΔΕΗ δεν σου φταίει για αυτό. Τεσπα, πάμε παρακάτω. Όπως είπε μέχρι και ο νεοφιλελεύθερος Σπύρος, μια τρύπα στο νερό ήταν το όλο κλείσιμο. Επίσης, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για τα κόστη της νέας ΔΤ αλλά δεν έχουμε στοιχεία.
-
Εγώ λέω πολύ απλά και ξεκάθαρα ότι δεν έχω να πληρώσω αυτά που μου ζητάει το κράτος. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν αυτά είναι χαράτσια για τα ακίνητα στην ΔΕΗ, αν είναι η ΕΡΤ, ή αν είναι η εφορία, ή αν είναι τέλη κυκλοφορίας. Όλα αυτά είναι χρήματα που θα βγουν από την ίδια τσέπη, χωρίς να ενδιαφέρονται για το εισόδημα μου, χωρίς καν να αναρωτιούνται όχι απλά αν έχω να τα πληρώσω, αλλά αν θα μου μείνει τίποτα για να ζήσω.
Αν μειώνοντας το προσωπικό της ΕΡΤ γλιτώσουμε έστω και €20/χρόνο (και προσωπικά δεν βλέπω πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με χίλιους μισθούς λιγότερους), είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.
-
Μπορεις να μειωσεις τη φορολογια σου δραστικα, μειωνοντας δραστικα και τα αγαθα για τα οποια φορολογεισαι και δε σου ειναι απαραιτητα. Επιπλεον σπιτια, αυτοκινητα, οτιδηποτε δεν ειναι απαραιτητο. Δεν ξερω την οικονομκη σου κατασταση, αλλα με βαση τα οσα αφηνεις εδω και εννοουνται, το lifestyle σου μαλλον χρειαζεται καμποσα χρηματα για να συντηρηθει και σο ευχομαι να το διατηρησεις. Συνηθως ομως, οποιος εχει ενα ταπεινο σπιτι και ενα ταπεινο αυτοκινητο, μπορει να το πληρωσει.
Αυτα που λεω ειναι ανεξαρτητα με το αν οι φοροι ειναι μεγαλοι μικροι κλπ. γιατι προβαλλεις το 'εγω δεν μπορω να πληρωσω' που μας δειχνει (ισως τραβηγμενα) οτι αν ειχες να πληρωσεις, μαλλον δε θα καναμε αυτη τη συζητηση. Σορρυ αν ακουγομαι περιεργος, δεν εινα προσωπικο.
-
Δηλαδή αντί να φορολογούμε με ένα λογικό και κλιμακούμενο ποσοστό επί του πραγματικού εισοδήματος, λέμε σε αυτόν που υφίσταται τα αυθαίρετα και εξωφρενικά χαράτσια να ξεπουλήσει την περιουσία του και να ζήσει ταπεινά.
Αυτά ούτε ο Realzeus δεν τα γράφει.
-
Όντως ο Realzeus ποτέ δεν είπε να ξεπουληθεί η μικροπεριουσία. Με το μεγάλο κεφάλαιο τα έχει...
-
Δηλαδή αντί να φορολογούμε με ένα λογικό και κλιμακούμενο ποσοστό επί του πραγματικού εισοδήματος, λέμε σε αυτόν που υφίσταται τα αυθαίρετα και εξωφρενικά χαράτσια να ξεπουλήσει την περιουσία του και να ζήσει ταπεινά.Αυτά ούτε ο Realzeus δεν τα γράφει.
Δε λεω αυτο. Λεω οτι μαλλον, λογω μειωμενου τωρινου εισοδηματος, ο λογος φορολογητεων αγαθων προς εισοδημα εχει αλλαξει, αρα θε πρεπει και εσυ να συμβιβαστεις.
Αν βγαζεις πχ 2000 ευρω το μηνα, μπορεις να εχεις 2 σπιτια και 2 αυτοκινητα, μια χαρα. Αν ξαφνικα βγαζεις 1000, δεν μπορεις να εξακολουθεις να εχεις 2 σπιτια και 2 αυτοκινητα, κατι πρεπει να φυγει για να μπορεις να ισορροπεις.
Εφοσον τοσα χρονια η φορολογηση δεν ηταν ποτε επ του 'πραγματικου εισοδηματος' ειναι ουτοπια να περιμενουμε τωρα να γινει αυτο. -
Αν σκεφτείς ότι πανηγύριζες χιλιάδες απολύσεις, μπορείς να φανταστείς πόση κατανόηση μπορούμε να δείξουμε σε ένα ποζερά πλουσιόπαιδο που αναγκάζεται να πουλήσει από τα έτοιμα
-
Αν αυτός είναι ο πλούτος στην Ελλάδα, θα πέσει πολύ γέλιο όταν προσπαθήσει να πάρει χρήματα από αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν χρειάζομαι την κατανόηση κανενός, πολλω δε μάλλον την δική σου. Χρειάζομαι φορολόγηση όπως σε όλο τον κόσμο, βάσει των εισοδημάτων μου.
-
Δυστυχώς ούτε σε όλο τον κόσμο φορολογούν βάσει των εισοδημάτων και μόνο. Στο US of A π.χ. σου λένε πως για να ζεις στο Χ σπίτι πρέπει να πληρώσει τον Υ φόρο καθώς αυτό το σπίτι θέλει Ζ εισόδημα. Βέβαια σε πολύ δικαιότερη βάση από τα δικά μας τεκμήρια αλλά you get my point matey.
-
Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι στο US of A δεν σου λένε από την μια μέρα στην άλλη ότι σου εξαπλασιάζουν τους φόρους χωρίς να κοιτούν καθόλου τα εισοδήματα σου.
ΕΡΤ, το «πανηγύρι» συνεχίζεται