-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Κάνα dieselακι με 6-7χιλ και λίγη 'δύναμη' (λέμε τώρα)...!?
Έχω βρει κάτι Grande Punto με τα 90HP σε αυτήν την τιμή και ένα μόνο Peugeot 1.6 gti - hdi 5.800 στο car...
Τι προτείνεται?
Η βενζίνη (δυστυχώς) δεν πάει άλλο... Πολλά τα λεφτά...Αν έχεις ήδη αμάξι γιατί δε βάζεις κανένα υγραέριο; Τι πάθατε όλοι με το ντίζελ; Χάλια είναι. Οδήγησα ένα φιεστα 1400 τούρμπο ντίζελ σούπερ ουάου και κώλωνε το μ... αν είχα κάτω από 1500 στροφές. Κόντεψα να μείνω στη μέση διασταύρωσης. Το 1000άκι μου δεν το κάνει.
Αλλά ξέχασα, το ντίζελ αρέσει και στα γερμανά
θρι μπερντς αρ σιτινγκ...
Έχεις οδηγήσει το φιέστα και ξέρεις κάτι παραπάνω ή έτσι, είσαι φανατικός πιστός του ντίζελ;
εσυ επειδη οδηγησες 1 αυτοκινητο ντιζελ εβγαλες συμπερασμα για ολα?
-
Για εμενα που εδω και 2μιση χρονια ειμαι κατοχος ενος clio dci εχω να πω.... ντιζελ και παλι ντιζελ!!!!
Αλλα.... υπο ορους!!!
Τα αμαξια αυτα ειναι για χιλιομετρα...
Ενα σαν το δικο μου μπορει να κινηθει πολυ σβελτα και σε στροφοδιαδρομες.... αλλα δεν ειναι για 'χρονους'!!!
Στο ταξιδι δεν σε νοιαζει αν ειναι τερμα φορτωμενο... παει τα ιδια και με αδειο!
Το πετρελαιο για να ειναι σωστο θελει κυβικα.... για το 1.2 του group vag δεν το συζηταμε.....ΤΑΦΟΣ!!!! οριακα καλο ειναι το 1.3 της fiat-opel αλλα με τα 95 αλογα.... γιατι το 75αρι ειναι και αυτο ταφος!
Για το 1.4 του φιεστα με τα 68 αλογα ουτε λογος.... το χειροτερο μοτερ που μπορει να κινησει αμαξωμα!!!! Το εχει φιλη μου με πραγματικα με εχει τρομαξει!
Θελει σωστο καυσιμο (εκει ειναι το βασικοτερο θεμα) αλλα με την αυτονομια που εχουν μπορεις να βολευεσε με 2 πρατηρια σε ολη την ελλαδα! (Ετσι κανω και εγω....)Τα συμπερασματα μου δεν ειναι απο τα τελευταια 2.5χρονια που εχω που εχω πετρελαιοκινητο.... αλλα πολλα χρονια που εχω οδηγησει.... ταξιδεψει.... και φτιαξει αρκετα πετρελαιοκινητα!!!
Τωρα για μικρες διαδρομες μεσα σε πολη εγω θα επελεγα ενα βενζινης χαμηλου κυβισμου... για αεριο ουτε συζητηση!!! Δεν με καλυπτει πουθενα!!!!
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Για εμενα που εδω και 2μιση χρονια ειμαι κατοχος ενος clio dci εχω να πω.... ντιζελ και παλι ντιζελ!!!!Στο ταξιδι δεν σε νοιαζει αν ειναι τερμα φορτωμενο... παει τα ιδια και με αδειο!
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
συμφωνω χτες γυριζα με το corsa τερμα φορτωμενο δε χωρουσε τιποτα αλλο μεσα με a/c ανοιχτο και απλα το αμαξι δεν νοιωθεις οτι εχει βαρος, ειναι χαμαληδες τα ντιζελ, σε βενζινη με τις ιδιες συνθηκες για να ανταποκριθει το ιδιο θα εβλεπες πολυ μεγαλες καταναλωσεις.
-
Ο χρήστης krotos έγραψε:
Έχω βρει κάτι Grande Punto με τα 90HP σε αυτήν την τιμή και ένα μόνο Peugeot 1.6 gti - hdi 5.800 στο car...
Τι προτείνεται?
Η βενζίνη (δυστυχώς) δεν πάει άλλο... Πολλά τα λεφτά...Αν έχεις ήδη αμάξι γιατί δε βάζεις κανένα υγραέριο; Τι πάθατε όλοι με το ντίζελ; Χάλια είναι. Οδήγησα ένα φιεστα 1400 τούρμπο ντίζελ σούπερ ουάου και κώλωνε το μ... αν είχα κάτω από 1500 στροφές. Κόντεψα να μείνω στη μέση διασταύρωσης. Το 1000άκι μου δεν το κάνει.
Έχεις οδηγήσει το φιέστα και ξέρεις κάτι παραπάνω ή έτσι, είσαι φανατικός πιστός του ντίζελ;
εσυ επειδη οδηγησες 1 αυτοκινητο ντιζελ εβγαλες συμπερασμα για ολα?
Οδηγούσα και άλλο, ένα όπελ κόμπο με τον 1700τόσο της όπελ. Έψαχνα να βρω την περιβόητη ροπή. Όταν έβλεπε ανήφορο, έτρεχε να κρυφτεί το ρημάδι...
Δύο στα δύο είναι τρομερή επιτυχία, δεν το συζητώ...
Φαντάζομαι αυτά τα 1100 ντίζελ πως μπορεί να είναι
-
Οδηγούσα και άλλο, ένα όπελ κόμπο με τον 1700τόσο της όπελ. Έψαχνα να βρω την περιβόητη ροπή. Όταν έβλεπε ανήφορο, έτρεχε να κρυφτεί το ρημάδι...
Tουρμπο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Tουρμπο;
Όχι, απλό. Αλλά δεν ήταν και μικρό, 1721 αν δεν κάνω λάθος.
-
Tουρμπο;
Iπποι;75?
-
και εγω οδηγω ενα insignia 1.6 ατμοσφαιρα και ειναι ταφος αρα ολα τα βενζινη ειναι ταφος
τα επιχειρηματα σου ειναι σοκαριστικα -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Tουρμπο;
Iπποι;75?
Θα σε γελάσω, δεν ξέρω καθόλου.
-
Κι εγώ οδηγούσα στο στρατό το GD-240 που ήταν ατμοσφαιρικό 2400cc και έβγαζε 70 άλογα. Πραγματικά τραγικό τράβηγμα και λόγω βάρους κυρίως, αλλά τα σύγχρονα τουρμποντίζελ δεν έχουν καμία σχέση. Φυσικά και υπάρχει διαφορά στο πως δουλεύουν με τα βενζινοκίνητα. Αλλά αν το συνηθίσεις και σ'αρέσει να παίζεις και λιγάκι με το κιβώτιο είναι μια χαρά. Αν το δουλεύεις στο φάσμα που αποδίδει τα μέγιστα θα έχει αρκετά καλές επιταχύνσεις. Ξαναλέω, δεν είναι σαν το βενζινοκίνητο, αλλά αν είναι διατεθειμένος κανείς να προσαρμόσει το στυλ οδήγησης του λιγάκι, τότε θα κάνει τη δουλειά του το ίδιο καλά με αρκετά καλή κατανάλωση.
-
Ο χρήστης krotos έγραψε:
και εγω οδηγω ενα insignia 1.6 ατμοσφαιρα και ειναι ταφος αρα ολα τα βενζινη ειναι ταφος
τα επιχειρηματα σου ειναι σοκαριστικαΔύο στα δύο πολύ δεν πάει;
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Κι εγώ οδηγούσα στο στρατό το GD-240 που ήταν ατμοσφαιρικό 2400cc και έβγαζε 70 άλογα. Πραγματικά τραγικό τράβηγμα και λόγω βάρους κυρίως, αλλά τα σύγχρονα τουρμποντίζελ δεν έχουν καμία σχέση. Φυσικά και υπάρχει διαφορά στο πως δουλεύουν με τα βενζινοκίνητα. Αλλά αν το συνηθίσεις και σ'αρέσει να παίζεις και λιγάκι με το κιβώτιο είναι μια χαρά. Αν το δουλεύεις στο φάσμα που αποδίδει τα μέγιστα θα έχει αρκετά καλές επιταχύνσεις. Ξαναλέω, δεν είναι σαν το βενζινοκίνητο, αλλά αν είναι διατεθειμένος κανείς να προσαρμόσει το στυλ οδήγησης του λιγάκι, τότε θα κάνει τη δουλειά του το ίδιο καλά με αρκετά καλή κατανάλωση.Και γιατί να τα κάνω όλα αυτά και να πληρώσω και ένα σκασμό λεφτά από πάνω;
-
Eνα corsa c 1.7 cdti 75hp πηρα μια μερα για μεσα στην αθηνα και καποια στιγμη σταματησα.... ανοιξα το καπο για να δω αν τελικα εχει τουρμπινα!!!!
Σε αντιθεση μρ ενα κορσα παλι αλλα με τον 1.3 95αλογα που το καημενο με το cc στα 150 δεν εκανε κιχ πουθενα... και τιγκα!!!! Το ιδιο και με αστρα του 07 στεισον...Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ξαναλέω, δεν είναι σαν το βενζινοκίνητο, αλλά αν είναι διατεθειμένος κανείς να προσαρμόσει το στυλ οδήγησης του λιγάκι, τότε θα κάνει τη δουλειά του το ίδιο καλά με αρκετά καλή κατανάλωση.Αυτο ακριβος!!!!
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Τι προτείνεται?
Οχι απλά έχω αλλεργία στην χαζομαρα
Το ότι κόντεψε να σου μείνει στην μέση έχει να κάνει με δικιά σου βλακεία...
-
Καλημέρα σας,όταν αγοράζεις ένα diesel θα πρέπει να ξέρεις ότι θα κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις δηλαδή,δεν είναι αυτοκίνητα για σπάσιμο,δεν θα κάνεις κόντρες,δεν θα έχεις πολύ υψηλές τελικές,θα έχεις όμως αξιοπρεπείς επιδόσεις,αν το ζητούμενο είναι ένα αυτοκίνητο που να κινείται αξιοπρεπώς και να μην καταναλώνει πολύ καύσιμο τότε ένα μικρό turbodiesel όπως τα corsa,punto,yaris τα οποία θα σε βγάλουν ασπροπρόσωποείναι ότι πρέπει,όπως είπα και σε παλιότερο σχόλιο που έγραψα,έχω ένα corsa του 2005 με 220,000 χλμ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος......δεν κάνω κόντρες στον δρόμο,αλλά κινούμε με πέμπτη από τα 60 χιλιόμετρα και δεν κολλάει πουθενά,αν είχα την δυνατότητα να αλλάξω και το Ι.Χ μου πάλι diesel θα έπαιρνα,αν θέλεις να κάνεις κόντρες και να κυνηγάς χρονόμετρα μην πάρεις diesel.Και κάτι άλλο που επίσης έχω ξαναγράψει......πήγαινε σε μια έκθεση και κάνε ένα test drive μόνο έτσι θα καταλάβεις αν σου κάνει το diesel η όχι,γιατί ο καθένας που σου γράφει εδώ έχει άλλες ανάγκες και άλλο τρόπο οδήγησης
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τι προτείνεται?
Οχι απλά έχω αλλεργία στην χαζομαρα
Το ότι κόντεψε να σου μείνει στην μέση έχει να κάνει με δικιά σου βλακεία...
Ποιότης!!!!
-
Διαβάζοντας βιαστικά το τόπικ και από την εμπειρία μου παραθέτω τα εξής:
Οδήγησα φιατ 1,3 ντίζελ το 75ps τάφος απίστευτος το μόνο που καταλάβαινα ήταν το τράβηγμα στο άφημα του συμπλέκτη και ως τις 1500στροφές, μετά τάφος ακόμη και το βενζινοκίνητο το ατμοσφαιρικό με τα 87άλογα ήταν πιο ζωντανό.
Μερσεντες πρωην ταξί με 2,3λιτρα και 150άλογα ντίζελ, τέρας ροπής και τραβήγματος από ρελαντί ως τις 3500σαλ.
Συμπέρασμα δικό μου, ότι ντίζελ είναι του στυλ 1,2 με 1,4 λίτρα με κάτω των 90αλόγων είναι τραγικό. Καλλίτερα ατμόσφαιρα βενζίνη. Για παραπάνω κυβικά και ιπποδύναμη φυσικά και δίνει ρέστα ο ντίζελ... -
Λύσε μου μια απορία που έχω,σε ποιες περιπτώσεις κινείσαι με 1500σαλ με το αυτοκίνητό σου?Εγώ και με τα 2 αυτοκίνητα που έχω κάτω από 2000-2500 σαλ δεν κινούμαι ποτέ!!!!!!!
-
Προσωπικά μιλώντας με το ατμοσφαιρικό 1,4 που οδηγώ ο κινητήρας σε επαρχιακό δίκτυο και σε πόλη δουλεύει μεταξύ 1500 και μαξ 2300 στροφών. Εξαίρεση φυσικά ο αυτοκινητόδρομος όπου εκεί ως 3500σαλ ελέω κατανάλωσης - lpg.
Τονίζω οτι δεν είμαι πολέμιος των ντίζελ, απλά τα ντίζελ θέλουν καταμε κυβικά και ιπποδύναμη >90ps.
Ελεύθερα μπορεί να διαφωνήσει κάποιος, απλά αυτή είναι η γνώμη-εμπειρία μου.
Dieselακι!