-
live αποτελέσματα http://www.sportstiming.gr/live/results ... 3ELLINIKO/
-
Ο αγώνας τελείωσε. Παρακολούθησα τα 2 απο τα 3 περάσματα και ένοιωσα πολύ γεμάτος απο το θέαμα. Συγχαρητήρια σε αυτούς που είχαν την ιδέα και την ευθήνη διεξαγωγής του αγώνα. Ένα βήμα μπροστά απ'ότι ξέραμε.
Συγχαρητήρια και στους οδηγούς. Πολύ καλά περάσματα. -
Πέρασε μία εβδομάδα από τον αγώνα και αφορμή για τη δημοσίευση αυτή δεν είναι το αγωνιστικό μέρος (που μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, παρόλο που κερδίσαμε την κλάση μας) αλλά η κατάφωρη κοροϊδία του οργανωτή απέναντι στους συμμετέχοντες.
Το μεγάλο λάθος (και ασυγχώρητο κατά τη γνώμη μου) του να μην υπάρχουν διπλά κύπελλα κατά την απονομή και το οποίο συνοδεύτηκε με προσωπική ανάληψη ευθύνης από τον οργανωτή, συνοδεύτηκε επίσης από την δέσμευση ότι την περασμένη Τρίτη θα υπήρχαν κύπελλα στα σπίτια των συνοδηγών. Πράγμα το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει συμβεί. Και ερωτώ. Μετά από μία πολύ καλή ιδέα και μεγάλη προσπάθεια, μέτρια όμως οργανωτικά και με μηδενική προβολή πριν και μετά τον αγώνα, και με την τελευταία εντύπωση αλγεινή, λόγω του μεγάλου λάθους, τι να έχει να πει αυτός ο αγωνιζόμενος;
Ξέρω ότι θα ακούσω πολλές δικαιολογίες, και δέχομαι ότι οι προθέσεις των ανθρώπων του αγώνα ήταν οι καλύτερες. Δεν δέχομαι όμως την ασυνέπεια, την κοροϊδία, την ανεπάρκεια και γενικά τη μούγγα που έχει πέσει με την καρώ σημαία. Τα πρώτα δείγματα λοιπόν της προσπάθειας δεν ήταν, δυστυχώς, θετικά....
Έκκληση. Στείλτε τα κύπελλα ΤΩΡΑ, όχι αύριο, όχι γιατί έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία, αλλά γιατί είναι αυτό που τελικά μένει, μαζί με κάποιες αναμνήσεις. Τιμήστε αυτούς που από το υστέρημά τους, οι περισσότεροι, σας τίμησαν με την παρουσία τους. Πολλές φορές, όπως αποδεικνύεται, μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή.....
-
Xωρίς να θέλω να παρακάμψω τη Σωστή παρατήρηση του SPO+ (Ωραια περάσματα Σπύρο..) πρέπει να κάνουμε και μια καλή παρατήρηση προς τη διοργάνωση:
Απ΄όσο μπορω να θυμηθώ τα τελευταία χρόνια , είναι η μοναδική 'αθηναικη' λέσχη που δίνει παροχή (η εκπτωση) σε πληρώματα εκτός Αττικής κάτι που δε πρέπει να το αφήσουμε ασχολίαστο, τη στιγμή που άλλες λέσχες με βαρύτερο όνομα (και ταμείο) δεν έχουν κάνει ποτέ...*Άλλο ένα πολυ σημαντικό μείον που είδαμε, ήταν το πόσο χύμα περπατούσε ο κοσμος, ή καθόταν πάνω σε φρένα, σε εξόδους αγωνιστικών γραμμών κτλ..
Οπως και να'χει, καλό να κρίνουμε τα άσχημα αλλά ας στηρίξουμε μια προσπάθεια πρωτότυπη που αν βελτιωθεί, θα είναι διαφημιση για το αθλημα. -
Ο χρήστης gonakinen έγραψε:
πρέπει να κάνουμε και μια καλή παρατήρηση προς τη διοργάνωση:
Απ΄όσο μπορω να θυμηθώ τα τελευταία χρόνια , είναι η μοναδική 'αθηναικη' λέσχη που δίνει παροχή (η εκπτωση) σε πληρώματα εκτός Αττικής κάτι που δε πρέπει να το αφήσουμε ασχολίαστο, τη στιγμή που άλλες λέσχες με βαρύτερο όνομα (και ταμείο) δεν έχουν κάνει ποτέ...*Οπως και να'χει, καλό να κρίνουμε τα άσχημα αλλά ας στηρίξουμε μια προσπάθεια πρωτότυπη που αν βελτιωθεί, θα είναι διαφημιση για το αθλημα.
Κατα τα αλλα ...............δεν υπαρχει κανενας αγωνιζομενος , που τον τα κυπελακια ...
Ολοι τρεχουν , για να ευχαριστηθουν οδηγηση ! -
Ο χρήστης APR έγραψε:
πρέπει να κάνουμε και μια καλή παρατήρηση προς τη διοργάνωση:
Απ΄όσο μπορω να θυμηθώ τα τελευταία χρόνια , είναι η μοναδική 'αθηναικη' λέσχη που δίνει παροχή (η εκπτωση) σε πληρώματα εκτός Αττικής κάτι που δε πρέπει να το αφήσουμε ασχολίαστο, τη στιγμή που άλλες λέσχες με βαρύτερο όνομα (και ταμείο) δεν έχουν κάνει ποτέ...*Οπως και να'χει, καλό να κρίνουμε τα άσχημα αλλά ας στηρίξουμε μια προσπάθεια πρωτότυπη που αν βελτιωθεί, θα είναι διαφημιση για το αθλημα.
Κατα τα αλλα ...............δεν υπαρχει κανενας αγωνιζομενος , που τον τα κυπελακια ...
Ολοι τρεχουν , για να ευχαριστηθουν οδηγηση !Όποιος το έχει πει αυτό, ή λέει ψέμματα, ή κάνει λάθος άθλημα....
Τι το κακό ´εχει να ευχαριστιέσαι οδήγηση και να επιβραβέβεσαι κιόλας, έστω με τον τσίγγο, τώρα που δεν παίρνουμε έπαθλα απο τις αντιπροσωπίες και τους χορηγούς...
Πλάκα, πλάκα, ειναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Όχι ότι ξεχάστηκαν. Ανθρώπινο είναι. Ότι κάποιος δεν κράτησε το λόγο του...... έστω και για τους τσίγγους...
-
Για οποιον βιαζεται πολυ τα 2α κυπελα του αγωνα βρΙσκονται ηδη στην λεσχη ΑΛΑΜΕ τηλ 210 9403983 η πληροφοριες κ.Π.Σιδερη 6944368469 .
-
-
Ο χρήστης gregorym έγραψε:
και ένα βίντεο απο εμάς λίγο αργά βέβαια .....Oτι προσπαθειες και να κανουν ακομα κι οι fanatics ωστε να φτιαξουν τα παιδια βιντεακι θεαματικο καργα για τους φιλους τους ....... δεν γινεται οπως θα επρεπε , την στιγμη που οι αγωνιζομενοι δεν εχουν περιθωριο να στο ενα σκελος στο οριο θεαματος και μαλακιτσας !
Αν δεν καταλαβουν οι γκασμαδοπουλοι , οτι πρεπει να γινοντε περισσοτερα περασματα και να ΜΕΤΡΑΝΕ τα δυο καλυτερα , τοτε μονον μπορουμε να περιμενουμε και κοσμο που αγαπαει το θεαμα , και δεν πολυ ενδιαφερεται τοσο ,αν ο Παντελης , ο Μητσος , ο Αντωνης εκαναν πρωτο χρονο .............(αφου εκεινη την στιγμη το μονο που θελουν ειναι να δουν στριψιμο στο οριο και εκτος αυτου ).
Δεν μπορει οι ιδιοι ανθρωποι που λενε οτι το ντριφτ εχει θεαμα και το θελουν για να μαζευει κοσμο (και το πετανε και στις αναβασεις ) , και εδω να μην κανουν το κανονισμο των σπριντ η εστω οχι ολων των σπριντ ας ειναι επιλογη του οργανωτη , να αφησουν τους οδηγους αγωνων να παραξουν το θεαμα που μπορουν για τον κοσμο .
Θα μου πει καποιος , εισαι σιγουρος οτι μπορουν ?
Θα του πω απλα απ'την εμπειρια μου ...ΟΧΙ ΟΛΟΙ , γιατι οι περισσοτεροι οδηγοι μας δεν γνωριζουν ουτε πως χρεισιμοποιειται σωστα το χειροφρενο , μιας και δεν εχουμε ειδικες πολλες που να ειναι απαραιτητο οπως σε αλλες χωρες , και λογικο να μην εχουν εκπαιδευτει ολοι οι νεοι , τουλαχιστον .
Οταν ομως αρχισει να γινεται σωστα το παιχνιδι ....και αρχισουν να εισπρατουν το χειροκροτημα , ολοι θα αλλαξουν !
Ιδωμεν
-
Το να μετράνε οι 2 καλύτεροι χρόνοι από 3 περάσματα είναι καλή ιδέα (που όμως αν τη δεχόμαστε σαν τέτοια μήπως θα πρέπει να γίνεται το ίδιο και στις αναβάσεις ?), όμως για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, μια χαρά θέαμα βλέπουμε σε ράλι (δηλ. δεν έχεις εκεί 'ουπς λάθος' μια και έξω είναι και αν κάνεις λάθος μπορείς να καταστρέψεις όχι 30 αλλά 50-60-100 χλμ. ειδικών) σε προηγμένες χώρες Γαλλίες-Ιταλίες κτλ.
Με άλλα λόγια, όσοι μπορούν να πάνε θεαματικά θα πάνε όσα περάσματα και να μετράνε, υπάρχουν όμως και άλλοι που και 10 περάσματα να κάνουν και να μετράει μόνο 1 πάλι χάλια θα πάνε.
-
Mε μπερδευεις λιγο Ναςς .
Οι αναβασεις ανηκουν καθαρα στους αγωνες ταχυτητας ετσι ?
Που σημαινει πρωτα απ'ολα , οσοι τρεχουν εκει , τρεχουν για να εκμηδενισουν τον χρονο των 3-5-10 χλμ και μονον !
Αν βγαινει θεαμα (σε ολον τον πολιτισμενο κοσμο αναβασεων ) βγαινει απ'την ταχυτητα , τον ηχο , τα ακομα και κρατηματος των αγωνιστικων που οι θεατες , σε ενα χωρο(πιστα) που γνωριζουν ΑΡΙΣΤΑ οι αγωνιζομενοι , που προσπαθουν με την καλυτερη οδηγηση τους για την νικη !
Εδω βεβαια το καναμε και τσιρκο μεντρανο με τις φαεινες των , μεχρι ..................Τα ραλλυ σπριντ ,ειναι οντως ενα θεμα με δυο ταμπλο .
Το πρωτο , ειναι φυτωρια νεων και εκκολαπτομενων αγωνιζομενων , που τους αρεσει η ραλιαρικη οδηγηση (αρα και θεαματικη που εχουν δει στα βιντεο με τους Βατανιδες ) και αποσκοπουν μετα απο αρκετη εμπλοκη τους να μεταπηδησουν στα Ραλλυ που ειναι η αποκορυφωση αυτου του ειδους αγωνων ....
Το δευτερο ειναι για τους περισσοτερους πλεον παλιους και εμπειρους ραλυμεν , που τα οικονομικα τους εχουν αναγκασει να μην μπορουν να ανταπεξελθουν στα ραλλυ , και να αποζητουν αυτου του ειδους αγωνες να καταναλωσουν λιγη απ'την αδρεναλινη τους που βλεπουν να πιανει αραχνες .............
Οι δευτεροι ειναι αυτοι που θα δωσουν τα οπτικα ερεθισματα στους πρωτους ,(και μεσα απ'τα βιντεακια σαν των φανατισμενων φιλων μας ) και αγωνα με τον αγωνα θα θελουν να τους μιμιθουν , και πολλοι απ'αυτους να γινουν τα επομενα αστερια μας ! -
Ο χρήστης APR έγραψε:
και ένα βίντεο απο εμάς λίγο αργά βέβαια .....
Oτι προσπαθειες και να κανουν ακομα κι οι fanatics ωστε να φτιαξουν τα παιδια βιντεακι θεαματικο καργα για τους φιλους τους ....... δεν γινεται οπως θα επρεπε , την στιγμη που οι αγωνιζομενοι δεν εχουν περιθωριο να στο ενα σκελος στο οριο θεαματος και μαλακιτσας !
Αν δεν καταλαβουν οι γκασμαδοπουλοι , οτι πρεπει να γινοντε περισσοτερα περασματα και να ΜΕΤΡΑΝΕ τα δυο καλυτερα , τοτε μονον μπορουμε να περιμενουμε και κοσμο που αγαπαει το θεαμα , και δεν πολυ ενδιαφερεται τοσο ,αν ο Παντελης , ο Μητσος , ο Αντωνης εκαναν πρωτο χρονο .............(αφου εκεινη την στιγμη το μονο που θελουν ειναι να δουν στριψιμο στο οριο και εκτος αυτου ).
Δεν μπορει οι ιδιοι ανθρωποι που λενε οτι το ντριφτ εχει θεαμα και το θελουν για να μαζευει κοσμο (και το πετανε και στις αναβασεις ) , και εδω να μην κανουν το κανονισμο των σπριντ η εστω οχι ολων των σπριντ ας ειναι επιλογη του οργανωτη , να αφησουν τους οδηγους αγωνων να παραξουν το θεαμα που μπορουν για τον κοσμο .
Θα μου πει καποιος , εισαι σιγουρος οτι μπορουν ?
Θα του πω απλα απ'την εμπειρια μου ...ΟΧΙ ΟΛΟΙ , γιατι οι περισσοτεροι οδηγοι μας δεν γνωριζουν ουτε πως χρεισιμοποιειται σωστα το χειροφρενο , μιας και δεν εχουμε ειδικες πολλες που να ειναι απαραιτητο οπως σε αλλες χωρες , και λογικο να μην εχουν εκπαιδευτει ολοι οι νεοι , τουλαχιστον .
Οταν ομως αρχισει να γινεται σωστα το παιχνιδι ....και αρχισουν να εισπρατουν το χειροκροτημα , ολοι θα αλλαξουν !
Ιδωμεν
Θα συμφωνησω με ολα αυτα, σε ενας τετοιο αγωνας μεσα στην Αθηνα θα επρεπε να γινοταν χαμος απο κοσμο αλλα μαλλον δεν ανησυχει κανεις για αυτο στο video που ειδα οπως και σε αλλα video δεν βλεπω πουθενα κοσμο, καποτε θα πρεπει να καταλαβουν οτι κατι δεν παει καλα με ολα αυτα που κανουν και διωχνουν τους αγωνιζομενους και τους θεατες απο τις οποιες διοργανωσεις.
-
Εσείς καλά τα λέτε. Όταν όμως βγήκαν μερικοί θεατές να πουν τη άποψή τους για το θέαμα, η απάντηση του αγωνιζόμενοι και μερικών 'αυλικών' ήταν 'έλα εσύ να το πας καλύτερα', 'ποιος εσύ που θα μας την πεις-σε πόσα μπάκετ έχεις κάτσει' κτλ.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Εσείς καλά τα λέτε. Όταν όμως βγήκαν μερικοί θεατές να πουν τη άποψή τους για το θέαμα, η απάντηση του αγωνιζόμενοι και μερικών 'αυλικών' ήταν 'έλα εσύ να το πας καλύτερα', 'ποιος εσύ που θα μας την πεις-σε πόσα μπάκετ έχεις κάτσει' κτλ.Λοιπόν, από τους Ελληνικούς αγώνες μόνο αυτό μας έλλειπε : να τσακωθούν οι (λίγοι πια) θεατές με τους (επίσης λίγους πλέον) αγωνιζόμενους, και μάλιστα για το αμφιλεγόμενο θέμα του θεάματος...
-
Εμένα πάλι μου είναι αδιάφορο αν θα μετράνε και τα τρία περάσματα ή δύο από τα τρία. Πιο σημαντικό θεωρώ την σωστή προβολή και επιλογή των ειδικών διαδρομών που μπορούν να βγάλουν θέαμα. Ε, το Ελληνικό σαν ειδική, δυστυχώς τελικά, δεν προσφερόταν για θέαμα, τουλάχιστον όχι από μη τέρατα αυτοκίνητα, και τουλάχιστον για τον τύπο του θεάματος που εννοείτε. Επίσης καλό το χειρόφρενο (για όποιους διαθέτουν υδραυλικό, για τους άλλους είναι σχεδόν απαγορευμένο) αλλά τελικά στη συγκεκριμένη διαδρομή, από μελέτη των χρόνων, η χρησιμοποίηση του από γνώστη, κόστισε 10-15' στα 10χλμ, δηλ. 1-1,5'/χλμ.....
-
Αν μου επιτρεπετε ως θεατή μια αποψη.
'αλλο' το drift 'αλλο' το ασφαλτινο ραλλυ - σπριντ κ.λ.π.
αν θελω να δω drift παω και στις αναλλογες εκδηλωσεις στα εκαστοτε 'λιμανια'.
(καθ υπερβολήν ) να αρχισει τα 'αναποδα' η F1 για να εχουμε εντυπωσιακά πλάνα.....
Οσον αφορά το Ελληνικό συγνωμη αλλα ο promoter μονο promoter δεν ηταν.....
εξ ου και δεν εγινε - οπως πιστευα κι εγω - ο 'χαμος απο κοσμο'...δεν εφταιγε το στησιμο της πιστας αν και οκ ισως θα μπορουσε να ειναι πιο στριφτερο ισως, δεν ξερω...
παντως δεν ηταν το προβλημα το θεαμα για την ελειψη κοσμουσε ενα χωρο που θα μπορουσε να φιλοξενησει δεκαδες χιλιαδες εγινε προμοτιον των 3-5 χιλιαδων ( λες και ηταν ηθελημενο).
Ετσι απλά. -
[quote='fokion_sportage']Αν μου επιτρεπετε ως θεατή μια αποψη.
'αλλο' το drift 'αλλο' το ασφαλτινο ραλλυ - σπριντ κ.λ.π.
αν θελω να δω drift παω και στις αναλλογες εκδηλωσεις στα εκαστοτε 'λιμανια'.
Απόλυτα σωστή τοποθέτηση!
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Εμένα πάλι μου είναι αδιάφορο αν θα μετράνε και τα τρία περάσματα ή δύο από τα τρία. Πιο σημαντικό θεωρώ την **σωστή προβολή **και επιλογή των ειδικών διαδρομών που μπορούν να βγάλουν θέαμα. Ε, το Ελληνικό σαν ειδική, δυστυχώς τελικά, δεν προσφερόταν για θέαμα, τουλάχιστον όχι από μη τέρατα αυτοκίνητα, και τουλάχιστον για τον τύπο του θεάματος που εννοείτε. Επίσης καλό το χειρόφρενο (για όποιους διαθέτουν υδραυλικό, για τους άλλους είναι σχεδόν απαγορευμένο) αλλά τελικά στη συγκεκριμένη διαδρομή, από μελέτη των χρόνων, η χρησιμοποίηση του από γνώστη, κόστισε 10-15' στα 10χλμ, δηλ. 1-1,5'/χλμ.....Tα εχεις παιξει λογο ζεστης η μου φαινεται Σπυρακο ?
Αφου λες πραγματα που δεν ισχυουν (γιατι οπως φαινεται δεν τα ξερεις , και δεν ειναι απαραιτητο το υδραυλκο χειροφρενο , μιας και μεχρι το 90+ ελαχιστα υπηρχαν και στο ελλαντα ,και ομως μπορουσες να δεις με το καλυτερα γυρισματα απ'αυτα που κανουν πολλοι σημερινοι ) κι η σχεδιαση ηταν μια χαρα θεαματικοτατη αν την οδηγουσε καποιος ΑΕΡΑ !η μηπως φανταζεσαι οτι την οδηγησες **στο οριο ενος Ν2 **και λες αυτα που λες ?
Αντιφασκεις δε , λεγοντας μας τα τελευταια με τους χρονους που παραθετεις ( και διαπιστωνεις αυτο για το οποιο αρχισα την συζητηση ......οτι δηλαδη μπορει να υπαρξει γυρος με χειροφρενιες και στριψιματα οριακα και οτι μπορει να φανταστεις που θα δοκιμαζει ο αγωνιζμενος εις βαρος του χρονου ......αλλα οπωσδηποτε , δοκιμη σε αλλα ορια !!!) οταν στην αρχη σε αφηνουν αδιαφορο τα τρια περασματα με δυο χρονομετρημενα !Φιλακια .
Υ.Γ. Τι σχεση δε , εχει η προβολη της ειδικης με αυτο που συζηταμε ?
-
Είχε μια χαρά θέαμα , σχεδόν όλοι κάναμε-νε υπερβολές (τετακέ, σβούρες, μπλοκαρίσματα, έξοδοι ανέπαφοι ,κλπ)
Πολύ μεγάλο ποσοστό των συμμετοχών κινήθηκε αρκετά γρήγορα (με βασικό λόγο το ότι δεν μπορούσες σε πολλά σημεία να κάνεις ουσιαστική ζημιά στο αυτοκίνητο )Αυτό με το 2 στα 3 δεν ξέρω πως μας προέκυψε ,δίπλα πάντως έχουν το 3 (να μετράνε ) στα 4 περάσματα.
με 2 περάσματα ειδικών των 7 λεπτών , θα έχουμε αγώνα 14 λεπτών....
Πάντως σαν διαδρομή μια χαρά ήταν!!! ( με εξαίρεση τις σημάνσεις στα εσωτερικά των στροφών, κάτι που σημειώθηκε για το μέλλον και από τους οργανωτές )
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Είχε μια χαρά θέαμα , σχεδόν όλοι κάναμε-νε υπερβολές (τετακέ, σβούρες, μπλοκαρίσματα, έξοδοι ανέπαφοι ,κλπ)
Πολύ μεγάλο ποσοστό των συμμετοχών κινήθηκε αρκετά γρήγορα (με βασικό λόγο το ότι δεν μπορούσες σε πολλά σημεία να κάνεις ουσιαστική ζημιά στο αυτοκίνητο )
Αυτό με το 2 στα 3 δεν ξέρω πως μας προέκυψε ,δίπλα πάντως έχουν το 3 (να μετράνε ) στα 4 περάσματα.
με 2 περάσματα ειδικών των 7 λεπτών , θα έχουμε αγώνα 14 λεπτών....
Πάντως σαν διαδρομή μια χαρά ήταν!!! ( με εξαίρεση τις σημάνσεις στα εσωτερικά των στροφών, κάτι που σημειώθηκε για το μέλλον και από τους οργανωτές )ετσι ακριβως!...μια χαρα θεαμα! και οριακα στριψιματα,και οριακα φρενα -με ή χωρις χειροφρενιες....
καποια περασματα μου θυμισαν αναβαση.μπραβο σε ΟΛΑ τα πληρωματα για την προσπαθεια τους.η οριοθετηση με κορδελες ομως ΔΕΝ νομιζω οτι βοηθουσε τους οδηγους...αν δν υπαρχαν και τα jersey με τα βελη
ακριβως πανω στη στροφη,εχω την εντυπωση οτι πολλοι θα πηγαιναν απλα ευθεια...
τωρα θα μου πεις τι να βαλεις σε 10χιλ διαδρομης....αυτο ειναι προβλημα της οργανωσης,φανταζομαι...!
το promotion και η διαφημιση του αγωνα ομως ηταν.... πως να ερθει κοσμος...
οι περισσοτεροι γνωριζαν για drift το Σαβατο,οχι ομως για Ραλλυ τη Κυριακη...
φτανοντας στο φαναρι για να στριψεις για αεροδρομιο,πραγματικα με ΤΙΠΟΤΑ δν μπορουσες να καταλαβεις
οτι γινεται αγωνας με 85 συμμετοχες...
ΜΕΛΑΝΙΩΝ, ΜΕΛΑΝΙΩΝ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;