-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο κύριος όμως είναι ότι δεν κερδίζει απαραίτητα το καλύτερο αυτοκίνητο εκεί. Απόδειξη το 2002 και το 2004 που η Ferrari δεν είχε αντίπαλο και πάλι τζίφος.Βασικός λόγος λοιπόν για να λατρέψεις το Μονακό είναι ότι ο παράγοντας οδηγός μετράει πολύ περισσότερο από ό,τι σε άλλες πίστες (Βλ. Senna, Hill κλπ κλπ)
Επίσης η ιστορικότητα που έχει η πίστα δεν συγκρίνεται με καμία από τις υπόλοιπες σύγχρονες. Οι θρύλοι της και οι ιστορίες ξεπερνούν φυσικά και τη Monza και το Silverstone και όλες τις πίστες.
Συν το γεγονός ότι αν έλεγες σε έναν πιλότο 'σε ποια πίστα θα ήθελες να έχεις πάρει νίκη αν αυτή ήταν η μοναδική της καριέρας σου' το 170% αυτών θα σου έλεγε Μονακό (Βλ. Ολιβιέ Πανί, τον έμαθαν οι γείτονές του μετά το 1996), κάνει αυτές τις συζητήσεις στο forum έβρι σινγκλ γίαρ πριν το λεγάμενο αγώνα, τουλάχιστον γραφικές
Monaco Baby!!!!
-
Μόνο που εμείς δεν είμαστε ούτε οδηγοί, ούτε ο Μπέρνι που τα κονομάει, ούτε τίποτα σελέμπριτις που βολτάρουν στο Μονακό και πουλάνε μούρη. Εμείς είμαστε fans και θέλουμε να βλέπουμε μάχες στην άσφαλτο.
Εύχομαι να μην επαληθευτεί ο ripper...Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ζουμε για Μονακό με Mercedes μπροστά να πηγαίνουν ταρίφα όλο το grid. -
Aυτά συνέβαιναν όταν υπήρχε μαζί και ανεφοδιασμός. Τωρα μόλις παει στο γύρο που μπορεί να αλλάξει λάστιχα για να πάει μέχρι τέλος ο Χ αλόνσο, θα μπει θα ξαναφτάσει πίσω από τις Μερκ στο πιτς φιτίλι και μόλις μπουνε να αλλάξουν κι αυτές, γεια σας. Εκτός αν μπούνε νωρίς οι Μερκ, οι υπόλοιποι έχουν φάει το λάστιχο τους και παραμείνουν πρώτες. Απίθανο σενάριο.
-
Εκτός και αν 'θυσιάσουν' τον έναν οδηγό και, όταν ο άλλος μπει στα πιτ, εκείνος θα καθυστερήσει τους υπόλοιπους
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Ο κύριος όμως είναι ότι δεν κερδίζει απαραίτητα το καλύτερο αυτοκίνητο εκεί. Απόδειξη το 2002 και το 2004 που η Ferrari δεν είχε αντίπαλο και πάλι τζίφος.
Βασικός λόγος λοιπόν για να λατρέψεις το Μονακό είναι ότι ο παράγοντας οδηγός μετράει πολύ περισσότερο από ό,τι σε άλλες πίστες (Βλ. Senna, Hill κλπ κλπ)
Επίσης η ιστορικότητα που έχει η πίστα δεν συγκρίνεται με καμία από τις υπόλοιπες σύγχρονες. Οι θρύλοι της και οι ιστορίες ξεπερνούν φυσικά και τη Monza και το Silverstone και όλες τις πίστες.
Συν το γεγονός ότι αν έλεγες σε έναν πιλότο 'σε ποια πίστα θα ήθελες να έχεις πάρει νίκη αν αυτή ήταν η μοναδική της καριέρας σου' το 170% αυτών θα σου έλεγε Μονακό (Βλ. Ολιβιέ Πανί, τον έμαθαν οι γείτονές του μετά το 1996), κάνει αυτές τις συζητήσεις στο forum έβρι σινγκλ γίαρ πριν το λεγάμενο αγώνα, τουλάχιστον γραφικές
Monaco Baby!!!!
Βασικός λόγος λοιπόν για να το απορρίψω καθώς με ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα κυρίως και όχι οι οδηγοί. Δεν υποστηρίζω Αλόνσο, Ferrari υποστηρίζω.
Όσο για την ιστορικότητα επίσης θα διαφωνήσω. Η Monza για παράδειγμα είναι και παλιότερη πίστα αλλά και με σαφώς περισσότερη αγωνιστική ιστορία. Βασικά η Monza et al. είναι πίστες, δεν είναι στενά δρομάκια. Το Μονακό ήταν το καπρίτσιο των πλουσίων που μια φορά το χρόνο ήθελαν να τρέχουν γύρω-γύρω όλοι, στην μέση ο Πρίγκηπας. Σαν τα παιδάκια που παίζουν κυνηγητό μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο και ζαλίζουν τους γονείς τους. -
...όπως και νά ΄χει, ελεύθερα και χρονομετρημένα παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον σαν θέαμα, όπως επίσης και οι onboard φάσεις όταν τα μονοθέσια 'γλείφουν' τις μπαριέρες!.. κατά τ' άλλα, αυτό που μετράει είναι η... γκλάμουρους ατμόσφαιρα!..
-
Όπως πάντα επικά σχόλια.
Το θέμα είναι ότι το Monaco είναι ο μοναδικός αγώνας που γίνεται ουσιαστικά σε δρόμους πόλης και γι αυτό έχει ιδιαίτερη ομορφιά.
Η Βαλέντσια ας πούμε είναι ένα μάλλον καταθλιπτικό θέαμα με τόσο τσιμέντο και συρματόπλεγμα.
Το Μονακό ήταν το καπρίτσιο των πλουσίων
Πες το μου ότι έχεις και ταξικό θέμα γιατί στη Monza μαζεύεται όλη η φτωχολογιά.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πες το μου ότι έχεις και ταξικό θέμαΚάθε άλλο. Απλά στην Μόντζα, στο Σπα, στο Σίλβερστον, στην Σουζούκα κλπ γίνονται αγώνες επειδή γουστάρουν το motor racing! Στο Μονακό ο κύριος λόγος είναι το γκλάμουρ και τα πάρτι πάνω στα σκάφη. Γιατί με τα κανονικά κριτήρια της FIA και του Μπέρνι περί ασφάλειας, ποιότητας και μεγέθους εγκαταστάσεων κλπ δεν θα είχε καμία τύχη!!! Εδώ ο παππούς απειλούσε το Σίλβερστον για τις εγκαταστάσεις που αντικειμενικά είναι 1000 φορές ανώτερες, αλλά για το yacht party race τσιμουδιά.
-
http://www.sport24.gr/Sports/Motorsport ... 63954.html
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Προτιμώ πρωτάθλημα με 20 Μονακό, παρά 20 Τιλκεδρόμια με πολύ κλειστό κομμάτι 2 ευθείες και αντίστοιχες ζώνες DRS. Η αγαπημένη μου πίστα. Μαζί με τη Φερράρι τα 2 απαραίτητα συστατικά για να λέγεται το άθλημα Φορμουλα 1 -
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Επίσης η ιστορικότητα που έχει η πίστα δεν συγκρίνεται με καμία από τις υπόλοιπες σύγχρονες. Οι θρύλοι της και οι ιστορίες ξεπερνούν φυσικά και τη Monza και το Silverstone και όλες τις πίστες.Συν το γεγονός ότι αν έλεγες σε έναν πιλότο 'σε ποια πίστα θα ήθελες να έχεις πάρει νίκη αν αυτή ήταν η μοναδική της καριέρας σου' το 170% αυτών θα σου έλεγε Μονακό (Βλ. Ολιβιέ Πανί, τον έμαθαν οι γείτονές του μετά το 1996)
Θα ήθελα να απαντήσω με το Nuerburgring (Nordschleife) αλλά έτσι όπως το κατάντισαν...
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Μόνο που εμείς δεν είμαστε ούτε οδηγοί, ούτε ο Μπέρνι που τα κονομάει, ούτε τίποτα σελέμπριτις που βολτάρουν στο Μονακό και πουλάνε μούρη. Εμείς είμαστε fans και θέλουμε να βλέπουμε μάχες στην άσφαλτο.
Εύχομαι να μην επαληθευτεί ο ripper...Ζουμε για Μονακό με Mercedes μπροστά να πηγαίνουν ταρίφα όλο το grid.
Εγώ πάλι εύχομαι να επαληθευτεί!
-
Τις παραθέσεις σου φτιάξε. Εγώ δεν είπα αυτά που εμφανίζομαι να λέω...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τις παραθέσεις σου φτιάξε. Εγώ δεν είπα αυτά που εμφανίζομαι να λέω...Συγγνώμη ZEUS.
-
Monaco Hater και εγώ.
Ο αγώνας που αξίζουν μόνο οι κατατακτήριες. -
...μόλις ξεκίνησε και η live μετάδοση από Μονακό... ήδη νοιώθω... πρίγκηπας!..
-
Το ένιωσες κι εσύ, ε; Δεν είμαι μόνο εγώ.
-
Πειτε τιποτα να νιωσουμε και μεις βρε παιδια κατι.
Εχουμε καθολου δραση?Κανενα incident? -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Πειτε τιποτα να νιωσουμε και μεις βρε παιδια κατι.
Εχουμε καθολου δραση?Κανενα incident?Μπλοκάρισμα ο Αλόνσο στην 1η στροφή
EDIT: Βάζω και αυτά εδώ για τα team radio, όποιος ενδιαφέρεται
-
Και στο σωστο τοπικο τωρα
Χωρις πολλα πολλα το 1ο σεσσιον
2013 - Grand Prix de Monaco