-
Δηλαδή μας λέτε οτι αν αποφασισει καποιος να αμυνθει στο σικέιν μετα το τουνελ οι επιλογες του ειναι μονο οι εξης:
α) να στουκαρει
β) να κοψει (λίγο ή πολυ -χοντρο ή ψιλο ο πατσας την ιδια γευση εχει) το σικέιν και να τιμωρηθει.Fair and square!
Αρκει να χωσεις τη μυτη σου στο φρεναρισμα.
-
Σε αυτή την κωλόπιστα οι επιλογές λίγο πολύ είναι αυτές. Για αυτό δεν την γουστάρω μια. Αν ο άλλος σου πάρει την εσωτερική (όπως έκανε ο Πέρεζ σστον Αλόνσο), αναγκαστικά κόβεις το σικέιν. Αν τώρα πας να περάσεις από εκεί που δεν χωράς θα τρακάρεις... Δικαίωμα ενός πλάτους μονοθεσίου έχεις μόνον αν βάλεις μούρη από πριν.
-
Ο Πέρεζ απαίτησε στην ουσία το προσπέρασμα, αλλά κακώς δεν άφησε χώρο στον Αλόνσο ο οποίος στη προσπάθειά του να αμυνθεί πήρε τη ποινή. Σημείωση ότι ο Αλόνσο δεν ήθελε να ρισκάρει επαφή και να χάσει πόντους.
Κατά την άποψή μου, μαγκιά του Πέρεζ που το επιχείρησε στο σημείο. Ας πρόσεχε ο Αλονσο κι ας είχε τη πορτούλα του πιο κλειστή. Εκεί και στην Grand Hotel.
-
Στην ουσια θελω να γραψω οτι ο Perez εκβιασε το γεγονος οτι αν δεν εχει χωρο ο Alonso μεσα στο σικέιν, προφανως απο το να στουκαρει, θα το κοψει (και προφανως δεν το εκανε ολο μια ευθεια απο την αρχη οπως εχουμε δει και αλλες χρονιες, αλλα στο σημειο που δε χωρουσε αλλο στην πιστα)
Αυτο ομως θεωρηθηκε unfair απ' τον Alonso. Anywayz, κακός αγωνας για τη Ferrari και τον Alonso αλλα το συγκεκριμενο νομιζω ηταν αχρειαστο
Ο Raikkonen πιο υποψιασμενος εκλεινε την πορτα απο νωρις. Επομενως ηταν αναμενομενο οτι ο Perez δεν θα χωρουσε εκει. Σιγουρα μας αρεσουν προσπερασματα οπως στο Button ή ακομα και αμφιλεγόμενες προσπαθειες όπως με τον Alonso, αλλα με τον Raikkonen το παρακανε. Οπως πολλοι συχνα το παρακανουν στο Monaco.
Επίσης μη βγαζετε και τρελο τον greo, υπαρχει και μια (μικρη ισως) συνδεση με την περσινη Ιαπωνια. Κι εκει ο Alonso ειχε κανει απο νωρις γνωστη την προθεση του να κλεισει τη γραμμη του κι ενας οδηγος σαν τον Kimi το ειχε καταλαβει αυτο. Οι περισσοτεροι τοτε κατηγορησανε τον Alonso ομως.
Edit: Nikos! πανω κατω το ιδιο γραφουμε
-
Τι έγινε πέρσι στην Ιαπωνία? Βαριέμαι να ψάχνω.
-
Ο Alonso εκκινησε ωραια και καθαρα και ενας μέθυσος Φινλανδος ήρθε απο πισω και τον κοπανησε και τον εβγαλε εκτος πιστας στερώντας του ενα πρωτάθλημα!!
Νομιζω δεν υπαρχει πιο αντικειμενικος τροπος να το δεις
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Ο Alonso εκκινησε ωραια και καθαρα και ενας μέθυσος Φινλανδος ήρθε απο πισω και τον κοπανησε και τον εβγαλε εκτος πιστας στερώντας του ενα πρωτάθλημα!!Νομιζω δεν υπαρχει πιο αντικειμενικος τροπος να το δεις
Α, ναι στην εκκίνηση. Νταξ, έφταιγε και λίγο ο Φερνάντο εκεί για να είμαι απόλυτα ειλικρινής.
-
Ο χρήστης ttc έγραψε:
Πάντως ρε συ γκρέο η αντιπαθεια σου για τον Κιμι με τα χρόνια μετατρέπεται σε εμμονή.
Τους τσουζει πολυ που αυτος που τον εδιωξαν σαν άσχετο ειναι ο τελευταιος πρωταθλητης με την ομαδα τους.
Το καμαρι τους ο αλονσο, ο 'διεκδικω πρωταθλημα με φορτηγο' ήδη ειναι στην τεταρτη χρονια που τρωει σφαλιαρα. Οπως ειχαμε το στοιχιωμενο πρωταθλημα του σεκτερ τωρα παμε για το στοιχιωμενο του δηθεν ασχετου κιμι.
Τροφή για σκέψη.
-
Αυτο ομως θεωρηθηκε unfair απ' τον Alonso.Όχι, unfair θεωρήθηκε το ότι κράτησε την θέση του με αυτόν τον τρόπο. Κανείς δεν τον κατηγόρησε για το ότι απέφυγε την σύγκρουση.
Α, ναι στην εκκίνηση. Νταξ, έφταιγε και λίγο ο Φερνάντο εκεί για να είμαι απόλυτα ειλικρινής.
Ο Αλόνσο έφταιγε καθαρά εκεί καθώς ο Κίμι δεν έστριψε καθόλου. Ο Ισπανός έπεσε πάνω του.
-
Ο Alonso εκκινησε ωραια και καθαρα και ενας μέθυσος Φινλανδος ήρθε απο πισω και τον κοπανησε και τον εβγαλε εκτος πιστας στερώντας του ενα πρωτάθλημα!!Νομιζω δεν υπαρχει πιο αντικειμενικος τροπος να το δεις
Aν και αυτή η αντικειμενικότητα μας έχει φάει στη Φερράρι, τόσο καιρό μετά καλά κάνεις και το βλέπεις ψύχραιμα και σωστά το ζήτημα. Θα μπορούσες να το γράψεις και λίγο πιο οπαδικά (να πεις ότι ο Φινλανδος θόλωσε από το κόμπλεξ στη σκέψη πως θα βγει κάποιος άλλος πρωταθλητής με Φερράρι και μάλιστα χωρίς να το χαρίσει η ΦΙΑ), αλλά ας μην προκαλούμε τους αντικειμενικούς τιφόζηδες. Δεν το λέμε
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτο ομως θεωρηθηκε unfair απ' τον Alonso.
Όχι, unfair θεωρήθηκε το ότι κράτησε την θέση του με αυτόν τον τρόπο. Κανείς δεν τον κατηγόρησε για το ότι απέφυγε την σύγκρουση.
Ο Αλόνσο έφταιγε καθαρά εκεί καθώς ο Κίμι δεν έστριψε καθόλου. Ο Ισπανός έπεσε πάνω του.
Ο κίμι έκανε όσο αριστερά μπορούσε μέχρι που πάτησε χορτάρι..
Μπορούσε να σηκώσει λίγο το πόδι του με όσες θέσεις συνεπαγόταν αυτό.. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υπάρχει ακόμα μια διαφορά μεταξύ του χτεσινού και της Σουζούκα πέρυσι..
Ο Κίμι σε κάθε γύρο είχε την ίδια γραμμή, που ήταν λίγο πιο κλειστή από το κανονικό για να μην του αφήνει χώρο, ακριβώς την ίδια που είχε και στην περίπτωση του συμβάντος..
Άλλωστε την μια φορά που πρόλαβε και χώθηκε ο Πέρεζ, αν θυμάσαι, έκοψε και αυτός το σικέιν, πόσο μάλλον(αναγκαστικά και ο Κίμι)..
Πέρυσι, η θέση Αλόνσο και Κίμι, ήταν σταθερή, δηλαδή η αεροτομή του δεύτερου στο ύψος του πίσω τροχού του πρώτου..
Ήταν και οι 2 σε σταθερή επιτάχυνση και ο Αλόνσο έκανε την κίνηση προς τα αριστερά, δεν πήγε ο Κίμι να χωθεί..
Δες τα 2 συμβάντα χωρίς να είναι πρωταγωνιστές οι συγκεκριμένοι οδηγοί και θα καταλάβεις τη διαφορά..Κι εσύ κρυφο-αντιφερραρικός ε;
Μπα..
Φερραρικός ήμουν μέχρι που μου την έσπασε όλη αυτή η γκρίνια και τα βουντού στους υπόλοιπους μπας και πάρουμε πρωτάθλημα..
Θέλω να δω, αν ο Αλόνσο πάρει καμιά μεταγραφή, πόσοι θα είναι οι φερραρικοί εδώ μέσα.. -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Θέλω να δω, αν ο Αλόνσο πάρει καμιά μεταγραφή, πόσοι θα είναι οι φερραρικοί εδώ μέσα..Όσοι είναι και τώρα.
-
Κατάλαβα..
-
Κράτα τα γέλια σου, γιατί οι παπαριές που γράφονται για τον Αλόνσο θα είναι πταίσματα μπροστά σ'αυτά που θα γράφονται για τον Φετελ. Εκεί θα κατουρηθούμε πραγματικά.
-
Μπράβο ρε Nico!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!
Για τον Perez: Ναι το έχει παρακάνει (επιθετικά) αλλά εκτός από την φάση με τον Kimi (πως φαντάστηκε ότι θα χωρούσε ) μια χαρά ήταν οι προσπεράσεις του. Δε ξέρω όμως αν είναι δίκαιη η ποινή στον Fernando.
Για τα ελαστικά: Αν βγήκαν άχρηστα ακόμη και στο Monaco και με Red Flag και με Safety Cars...
Για το τεστ: Μου φαίνεται πολύ πιο δίκαιο να σε προσκαλεί η Pirelli (όταν έχει το δικαίωμα και υπάρχει όλη αυτή η φασαρία) παρά ότι έγινε το 2010 με την F10, αφήστε τα καραγκιοζιλίκια για κάμερες στο cockpit στο κράνος και λοιπές μ@λ@κ... Για αεροδυναμικούς λόγους έγινε και δε χρειάζεσαι ούτε full throttle ούτε την Bridgsestone. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κράτα τα γέλια σου, γιατί οι παπαριές που γράφονται για τον Αλόνσο θα είναι πταίσματα μπροστά σ'αυτά που θα γράφονται για τον Φετελ. Εκεί θα κατουρηθούμε πραγματικά.Δεν κατάλαβες τον λόγο που γελάω..
Αλλά εδώ θα είμαστε και θα γελάω και τότε αν χρειαστεί.. -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Θέλω να δω, αν ο Αλόνσο πάρει καμιά μεταγραφή, πόσοι θα είναι οι φερραρικοί εδώ μέσα..
Στην πραγματικότητα θα το χαρούν και θα θυμηθούν πάλι όλα τα... προσωνύμια που του είχαν χαρίσει... από Γκαστόνε μέχρι Αρτέμη!..
...στην πραγματικότητα οι Φερραρικοί δεν συμπάθησαν ποτέ τον Αρτέμη, απλά τον ανέχονται αφού είναι επιλογή της ομάδας. Ο Δίας βέβαια δεν το κρύβει, οι υπόλοιποι όμως θα βγάλουν... χολή!..
Ο greo και ο geof1, λογικά θ' ακολουθήσουν το... καμάρι(!), εκεί που θα πάει!.. -
Aπολύτως σωστό
-
οι θέσεις δεν 'κλειδώνουν' με το βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας κ εμφανιστούν οι σχετικές πινακίδες? Ακόμα δεν εχω καταλάβει πως έχασε τις θεσεις ο Hamilton
Eπίσης, ο Αλονσο δεν έδωσε τη θέση στον Περες από μόνος του, αλλά διατάχθηκε από τους οργανωτές κατά την επανεκκίνηση. Ποινή drive through δεν έπρεπε να παρει κανονικά? Μήπως είπε η φεράρι πως δεν 'πρόλαβε'? Ο κανισμός δεν λεει σε πόσο χρόνο, στροφές ή κατι τετοιο πρέπει να παραχωρήσει θέση ο οδηγός?
Αυτές οι απορίες δεν λύνονται αμα βλέπεις τον τρόμπα τον Πουρναράκη
2013 - Grand Prix de Monaco