-
Ενδιαφερομαι για λαδια 20w-40 για ενα τρακτερ fiat 450special 1985 μοντελο.Yπαρχει κανενα σαιτ με καλες τιμες εσεις που γνωριζετε???Εχω βρει το workbook αυτου του τρακτερ που μεσα απο αρκετες σελιδες περιγραφει με καθε λεπτομερεια πως το λυνεις απο εμπρος μεχρι πισω.Ειδικα το πισω μερος θελει ενα σωρο κολπα και φυσικα πολλα δεν τα καταλαβαινω!!Στα λαδια λεει 7,5 λιτρα μπροστα και 17,8 πισω προδιαγραφων 20w-40.Ενας γνωστος μου μου ειπε βαλτου 20w-50 μπρος πισω και καθαρισες.Εχει δικιο η οτι λεει ο κατασκευαστης??
-
οτι λεει ο κατασκευαστης θα κανεις, αυτοι που το εφτιαξαν ξερουν, κανενας αλλος
το μπροστα ειναι η μηχανη, το πισω η μεταδοση... καλα για τη μηχανη αλλα στη μεταδοση σιγουρα λεει για 20w-40
-
NAI τα φιατ παιρνουν το ιδιο μπρος πισω , αλλα και αλλα τρακτερ.
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Ενδιαφερομαι για λαδια 20w-40 για ενα τρακτερ fiat 450special 1985 μοντελο.Yπαρχει κανενα σαιτ με καλες τιμες εσεις που γνωριζετε???Εχω βρει το workbook αυτου του τρακτερ που μεσα απο αρκετες σελιδες περιγραφει με καθε λεπτομερεια πως το λυνεις απο εμπρος μεχρι πισω.Ειδικα το πισω μερος θελει ενα σωρο κολπα και φυσικα πολλα δεν τα καταλαβαινω!!Στα λαδια λεει 7,5 λιτρα μπροστα και 17,8 πισω προδιαγραφων 20w-40.Ενας γνωστος μου μου ειπε βαλτου 20w-50 μπρος πισω και καθαρισες.Εχει δικιο η οτι λεει ο κατασκευαστης??φιλε οτι λεει ο κατασκευαστης , αρκει να εχει μεσα οτι λεει ο κατασκευαστης.
επειδη εχω ενα παρομοιο , οταν του εβαλα οτι λεει ο κατασκευαστης δεν επαιρνε τις
ταχυτητες με τιποτα , μα με τιποτα.
μετα εμαθα οτι ειχε βαλβολινη μεσα , επειδη ο συχωρεμενος ο πατερας μου ειχε φιλο τον τρακτερα μηχανικο στο χωριο , ο οποιος αν και ηταν ξυπνιος αν και γνωριζε του την ειχε δωσει και εβαζε βαλβολινη σε αυτα τα τρακτερ πισω και μπροστα 30αρι σκετο , μονοτυπο.
αναγκαστηκα και του εβγαλα το καινουργιο λαδι απο πισω και του ξαναεβαλα βαλβολινη , και τοτε ξαναδουλεψαν οι ταχυτητες.επισης θα ηθελα μια μεγαλη χαρη
πως θα γινοταν να εχω μια κοπια απο το γουορκμπουκ , ειμαι διατεθημενος να πληρωσω τα οποια εξοδα , αν δεν γινεται ηλεκτρονικα.καλο απογευμα
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
εχω φαει το νετ και τιποτα δεν βρισκω για το τι ειδους λαδι και φιλτρο περνει το τρακτερακι μου kubota b6001 καθως εχει 5χρονια +να αλλαξει... Δεν θελω να παρω τηλ απο εκει που το πηρα γιατι σιγουρα θα εχει 2πλασια τιμη το Αγρινιο απο την Αθηνα μηπως εχει καποιος καποια ιδεα. καθος και ενα φθηνο μαγαζι εδω αθηνα να προμηθευτω!?
Ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία.
2105745091 http://www.paouris.com.gr. antallaktika@paoyris.com.gr τα στελνουν.
Ή στα μαγαζιά ‘Ιαπωνική’, έχουν καταλόγους.
Α.Μάστορα Αντώνη,η agripan του Κοντέλλη στην Π.Ράλλη είναι ο εισαγωγέας των Kubota για την Ελλάδα.Οι άλλοι φέρνουν ανταλλακτικά και τρακτερ που φτιάχνονται στη Κίνα και επειδή είναι παρόμοια με τα kubota, μετά την ανακατασκευή τα πωλούν σαν kubota.
Η Σοφία Παούρι, φίλη και παλιά συνεργάτης, είχε πρώτη από τον πατέρα της την αντιπροσωπία. Μα ο όμιλος Κοντέλη, που άνηκα παλιά, της την άρπαξε!!!!!!.......
Σίγουρα έχει διάβλους για ανταλλακτικά.
Α. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
μαστρΑντωνη ευχαριστω , θα προσπαθησω να ακολουθησω την συμβουλη σου.
η απορια μου ομως ειναι η εξης .
πριν δεν εκαιγε λαδια η οχι αξια λογου για να ανησυχισεις με την μια φορα που εβαλα φτηνιαρικα 10-40
μπορει να καψει 7,5 απο τα 12 λιτ λαδια?
η μηπως συνεπεσε ζημια την ιδια περιοδο?
αν συνεπεσε ζημια μπορει να ειναι πανω απ τις βαλβιδες?
το τεστ που εκανα μας δειχνει κατι?
μπορει η αλλαγη λαδιου δηλ το 10-40 να εχει προξενησει ζημια στα εμβολοχιτωνια?
με 40αρι αν συνεχισει να καιει τι κοιταμε επομενο?ευχαριστω και παλι
α και οποτε εχεις χρονο πες μου κατι για τον παππου σου
Οπωσδήποτε έπρεπε να σε ρωτήσω, σε πόσες ώρες έκαψε 7,5 λίτρα λάδια, που είναι βασική ερώτηση, όσο και καταλυτική.
Το πρωί που το περνεις για δουλειά, δεν κοιτάς νερά λάδια υγρά?.
Βαλε το 40 πετρελαίου + αντικαφτικό που σου έγραψα, για να έχουμε την αρχή του ξετυλίγματος του κουβαριού της Αριανδης, τότε θα έχουμε από πού να αρχίσουμε!.
Μια κακή επιλογή λαδιών, δεν κάνει άμεση ζημία, αναδεικνύει επικείμενες!.....
Από βαλβίδες δεν καίμε πολλά λάδια, τα πολλά από ελατήρια. Μα οπωσδήποτε θέλω να μου γράψεις το χρονικό διάστημα….
Περιμένω!.
Α.
Για τον παππού θα σου γράψω με ΠΜ.μαστορα πρεπει να ειναι κανενα 30 ωρο με φουλ τερμα γκαζι
παραξενο αλλα δεν κοιταξα , συνηθως κοιταζω οταν τελειωσω την δουλεια
για να δω πως πηγε και να εχω χρονο αν κατι θελει συμπληρωμα η φτιαξιμο.
το πρωι και βαριεμαι και συνηθως βιαζομαι.
μαλλον οπως τα βλεπω παμε για το μεγαλο σερβις , το θεμα ειναι να βγαζαμε το καλοκαιρι. τελος παντων ευχαριστω μαστορα.
κατι αλλο
υπαρχει περιπτωση να κολλησουν ελατηρια για 5 ωρες και να ξεκολλησουν μετα?
και αν ναι υπαρχει περιπτωση να καει τοσο λαδι?
Και σίγουρα μπορεί να κολλήσουν και να ξεκολλήσουν, σε κουρασμένους κινητήρες. Σε καινούργιους κινητήρες δεν κολλάνε, σπάνε. Τότε η βλάβη δεν είναι αναστρέψιμη.
Συμβουλή μου είναι, η θέση ‘φουλ’, να μην είναι ποτέ φουλ και αυτό ρυθμίζετε!. Δεν είναι δυνατόν, όταν κάνεις 10 δουλειές καθήμενος στο κάθισμα, να ελέγχεις και το πεντάλ…….
Α. -
αφου εχει λεβιε διπλα στο τιμονι για της στροφες της μηχανης
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
αφου εχει λεβιε διπλα στο τιμονι για της στροφες της μηχανης
Ο οποίος φτάνει μέχρι σανίδα….. όλα στην ζωή ρεγουλάρονται!.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
6000ωρες αγροτικής εργασίας, αντιπροσωπεύουν 600000κμ αυτοκινήτου. Για diesel δεν είναι πολλά.
Από την άλλη το τρακτέρ, όταν ανακατεύει το χώμα με μονό υνί μεγάλο, τρώει μεγάλο ζόρι. Δεν ξέρω πώς ονομάζετε αυτί η διεργασία.
Μα έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω, ότι το λάδι πρέπει να είναι αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής, όχι σίγουρα από πλευράς μάρκας. Έχω βρει λάδια πάμφθηνα 130ε το βαρέλι, μα θα το έκλινα το μαγαζί. Το εργαλείο πρέπει να το προσέχουμε……
Φίλε βρίσκεσαι κάτι πάρα πάνω από την μέση ζωή ενός κινητήρα diesel.
Σε όλες αυτές της ώρες έχεις φτιάξει κάτι στον κινητήρα?.
Για να πάμε λυπών τα πράγματα σε σωστό δρόμο, και διότι μιλάμε για εργαλείο μεροκάματου, θέλω:
Τι έχει γίνει μέχρι τώρα.
Ευρύτερη περιοχή των εργασιών σου.
Μάρκα
Μοντέλο
8 τελευταία γράμματα του αριθμού σασί.
Και περίπου τι καλλιέργειες εξυπηρετεί. Παίζει ρόλο στην μέση ζωή ενός τρακτερ!.
Περιμένω….
Α.Αναμοχλευση εδαφους.
-
Ευχαριστώ Χρήστο μου, με έμαθες κάτι που δεν το ήξερα!.
Α. -
Ευχαριστώ Χρήστο μου, με έμαθες κάτι που δεν το ήξερα!.
Α.Αλλιώς όργωμα .
-
-
η εμπειρια οπως ερχεται απο παλια , μας ελεγε οι σκληρες δουλειες τερμα γκαζι η
κοντα στο τερμα , τελος παντων με την καταλληλη σχεση , ωστε πατωντας συμπλεκτη να μην χανει πανω απο 150 στροφες. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
κοντα στο τερμα , τελος παντων με την καταλληλη σχεση , ωστε πατωντας συμπλεκτη να μην χανει πανω απο 150 στροφες.
Τέρμα γκάζι καμία μηχανή στον κόσμο δεν το αποδέχεται!.
Εκτός εάν ο κατασκευαστής έχει ρυθμίσει και το τέρμα είναι μόνον λεκτικό.
Σε μια από της μεγαλύτερες κατασκευαστικές δρόμων στην Ελλάδα, που πλήρωνε με βάση την παραγωγή, οι μπουλντόζες έβγαζαν πολλές ζημίες. Αποτέλεσμα η αντιπροσωπία στην Ελλάδα, είχε πάθει οικονομική πλάκα!.
Ρωτήθηκα από το αφεντικό, φίλο και συμμαθητή μου, να πω την γνώμη μου. Μια βόλτα στο εργοτάξιο, και βρήκα την αιτία!. Να μπουν 10% μικρότερα μπεκ.
Ο τεχνικώς διευθυντής της αντιπροσωπίας, είπε ότι λέω μ@λ@κιες.... Έχασε την δουλειά του!. Ρωτήθηκε το εργοστάσιο στην γερμάνια, και συμφώνησε, και μπήκαν σε όλες της μπουλντόζες τα μικρότερα μπεκ. ΤΕΛΟΣ οι ζημίες.
Δεν μπορείς να περνεις το 100%, από έναν κινητήρα, όταν μάλιστα έχεις και χαμηλή σχέση στο σασμάν, όπως κάνουμε στους ελκτήρες, επί μακρό χρόνο κατά την εργασία τους. Έτσι έχεις 100% έξτρα φθορές.
Α. -
Αντωνη,αλλο οι κινητηρες ΙΧ και φορτηγων και αλλο οι κινητηρες των προωθητων(και οχι ελκυτηρων)
Μια D9 δουλευει με τα πετρελαια τερμα ανοιχτα κατα την προωθηση εδαφων και με λιγοτερα κατα την επιστροφη στο αρχικο σημειο .
Ενας φορτωτης για να γεμισει τον κουβα του,θελει ολα τα πετρελαια.Μιλαμε για κινητηρες οπου το μεγιστο οριο στροφων,δεν ξεπερνα τις 2.000-2500 στρ/λεπτο.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
κοντα στο τερμα , τελος παντων με την καταλληλη σχεση , ωστε πατωντας συμπλεκτη να μην χανει πανω απο 150 στροφες.Ο κανόνας είναι:
Αν βγάζει καπνό από την εξάτμιση ζορίζεις τον κινητήρα περισσότερο απ' όσο πρέπει.Βάλε χαμηλότερη σχέση ή μείωσε το γκάζι.
-
Και ο φίλος ο Χρήστος και ο φίλος ο λέοντας έχουν λόγο αλήθειας στα κείμενα τους.
Σήμερα ρώτησα φίλους συνάδελφους στα τρακτέρ.
Σχεδόν με τα ιδία λόγια μου είπαν, «σίγα μην βάλουμε την ίδια τροφοδοσία, όπως στα φορτηγά….» κατά συνέπια έχουν γνώση οι φύλακες σήμερα, παλιότερα?.
Οπωσδήποτε οι νέοι φίλοι μας αγρότες, καλό είναι να ερωτάνε τους τεχνικούς της αντιπροσωπίας για την χρήση του εργαλείου τους, και όχι τον θειο, τον μπαμπά ή τον παππού τους!. Ο καθένας στο επάγγελμα του…..
Α. -
Και ο φίλος ο Χρήστος και ο φίλος ο λέοντας έχουν λόγο αλήθειας στα κείμενα τους.
Σήμερα ρώτησα φίλους συνάδελφους στα τρακτέρ.
Σχεδόν με τα ιδία λόγια μου είπαν, «σίγα μην βάλουμε την ίδια τροφοδοσία, όπως στα φορτηγά….» κατά συνέπια έχουν γνώση οι φύλακες σήμερα, παλιότερα?.
Οπωσδήποτε οι νέοι φίλοι μας αγρότες, καλό είναι να ερωτάνε τους τεχνικούς της αντιπροσωπίας για την χρήση του εργαλείου τους, και όχι τον θειο, τον μπαμπά ή τον παππού τους!. Ο καθένας στο επάγγελμα του…..
Α.παλιοτερα εμεις οι παλιοι μαστορα πειραζαμε την αντλια πετρελαιου
δηλ ανοιγαμε συνηθως τα πετρελαια .leonp δεν παιζει , μειωση γκαζιου αλλα αλλαγη σχεσης , γι αυτο εξ αλλου τα τρακτερ εχουν αργο γρηγορο μειωτηρες κα.
μαστρΑντωνη οταν το πηρα δεν σηκωνε γρηγορα τα υδραυλικα πισω , ο αντιπροσωπος μηχανικος ο ιδιος και εκπεδευμενος στον τυπο στο εξωτερικο
καθως και τεχνικοι της εταιρειας που ειχαν ερθει απο το εξωτερικο , να μου λενε οχι ετσι δουλευει , ετσι ειναι το σωστο, κατεληξα οτι ειναι σχεδιαστικο λαθος που δεν διορθωνεται και γι αυτο πανε ολοι να με βγαλουν τρελο ,
πριν μερικους μηνες πιανω κουβεντα με εναν πιτσιρικα τρακτερα μηχανικο
του λεω ετσι και ετσι ρε νικο πηγαν να με βγαλουν τρελλο , μου εχει μεινει απωθημενο , ξερεις τι τρεχει με τα υδραυλικα ?
λυσε μου λεει απο κατω το καπακι βγαλε την αντλια και πες μου τον κωδικο της
κανω οπως μου λεει , του δινω τον κωδικο , λυθηκε στα γελια , μου λεει η αντλια λαδιου ειναι μικροτερη δεν ειναι για το δικο σου τρακτερ , απλα αμα τους λειπανε οταν τα συναρμολογουσαν βαζαν οτι νατανε .
τι να πεις , ξερανε και πηγαν να με βγαλουν τρελο.
οποτε τι να τους ρωταω φιλε αντωνη?
μαστορα ποιο προιον της REDEX?
Βλεπεις καποιο που να κανει? http://www.4x4tyres.gr/eshop.php?tm=21
αυτος πρεπει να τα φερνει.
ελεγα με την αλλαγη λαδιων να βαλω και MOTORKOTE να βαλω η οχι ?
και να βαλω και REDEX και MOTORKOTE μαζι ?ευχαριστω
-
α μαστορα ξεχασα να σου πω οτι δεν ειμαι νεος αγροτης αλλα γεροαγροτης
απο την παλια καλη εποχη των ελληνικων τρακτερ , Πετροπουλος αν θυμασαι
με μηχανη περκινς. -
Δηλαδή το 'πρόσω ολοταχώς' που δεν αλλάζει για πολλές ώρες να δουλεύει ο κινητήρας δεν είναι τελικά 'ολοταχώς';
τρακτερ