-
Προς Θεού όχι λάδι στο καύσιμο.... αρκετή μόλυνση έχουμε ήδη, τόσα λεφτά δίνονται για καλό καθαρό καύσιμο και τεχνολογία euro 5 και 6 και φίλτρα και παραφίλτρα και θα τα χαλάσεις όλα βάζοντας λάδι στο καύσιμο;;;
-
Όχι λάδι στο πετρέλαιο; Στο τρακτέρ και στο παλιό το φορτηγό μπαίνουν μαζί με το καύσιμο και διάφορα μισά τετράκιλα λάδια αγνώστων στοχείων που περιφέρονται γύρω γύρω, ίσα να μην πάνε χαμένα
Οι old school πετρελαιοκινητήρες, ιδιαίτερα με κουρασμένες τρόμπες-μπεκ φαίνεται να επωφελούνται από λίγο λαδάκι μαζί με το καύσιμο, εγώ τουλάχιστον το εφαρμόζω.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Προς Θεού όχι λάδι στο καύσιμο.... αρκετή μόλυνση έχουμε ήδη, τόσα λεφτά δίνονται για καλό καθαρό καύσιμο και τεχνολογία euro 5 και 6 και φίλτρα και παραφίλτρα και θα τα χαλάσεις όλα βάζοντας λάδι στο καύσιμο;;;έχεις diesel αμάξι;;;
δεν εχω τεχνολογία euro 5 και 6 και φίλτρα και παραφίλτρα
-
...όλες , μα όλες οι εταιρίες στην Ελλάδα έχουν στα diesel ποσοστό από βιοντίζελ :
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=292
Το ποσοστό ανάμειξης βαίνει αυξανόμενο. Η ανάμειξη ξεκίνησε από το τέλος του 2005 με ένα ποσοστό 2,5% κατ’ όγκο σε βιοντίζελ, σύντομα ανέβηκε στο 4,5%, για να αυξηθεί από τις αρχές του 2010 στο 6,5%. Μετά από επτά χρόνια, στις αρχές του 2013, αποκτούμε και στην Ελλάδα το καύσιμο Β7, το οποίο είναι ένα πετρέλαιο κίνησης, αποτελούμενο από αυτούσιο βιοντίζελ σε ποσοστό που φτάνει το 7%. Το Β7, διατίθεται από κάθε αντλία σε οποιοδήποτε πρατήριο υγρών καυσίμων εντός της ελληνικής επικράτειας. Η ανάμειξη, γίνεται είτε από τα διυλιστήρια είτε από τις εταιρίες που εισάγουν πετρέλαιο κίνησης, πριν τη διάθεση του στη χονδρική εγχώρια αγορά.Υποχρέωση των πωλητών λιανικής για επισήμανση του ποσοστού ανάμειξης στο πετρέλαιο κίνησης υπάρχει μόνο όταν το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 7 %, βάσει των ορίων των περιβαλλοντικών προδιαγραφών για οχήματα που φέρουν ντιζελοκινητήρες για τη κίνησή τους.
σε ότι αφορά την V-POWER DIESEL της shell , το μόνο που διαφέρει από τις άλλες είναι ότι έχει μικρότερο ποσοστό βιοντίζελ,γυρω στο 3% αν θυμάμαι....και για αυτό την χρεώνουν περισσότερο....
συμπέρασμα:όποιο diesel και να βάλατε στην Ελλάδα είναι ίδιο και όλα έχουν βιοντίζελ , το οποίο και δημιουργει την γνωστή στο ντεπόζιτο και από εκεί φρακάρουν αντλίες,μπεκ κ.λ.π.
πώς το αποφέυγουμε αυτό;..απλά...βάζοντας σε κάθε γέμισμα , μία πρέζα καθαριστικου για diesel καύσιμα στο ντεπόζιτό μας.... -
το λαδι δημιουργει προβλημα στα φιλτρα
κι εμενα μου ειπε ο 'μαστορας' να βαζω λιγο λαδακι στο πετρελαιο του τρακτερ και την πατησα με βουλωμενο φιλτρο (εννοειτε οτι εσβησε στην πιο ακαταλληλη στιγμη )Πολλοι φορτηγατζηδες εβαζαν λιγο καμενο λαδι για να 'σπαει' το χρωμα απο το κοκκινο πετρελαιο και το ιδιο προτειτναν και σε μενα
σχετικα με το V-power diesel ειχα στειλει ενα μαιιλ στην εταιρια πριν απο κανα δυο χρονια, δεν ξερω αν αλλαξε κατι απο τοτε.
Κύριε ************** καλησπέρα σας,
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το V-Power Diesel περιέχει biodiesel σε ποσοστό 6%.
Αυτή τη στιγμή η ανοχή του V-Power Diesel πριν 'παγώσει' στην περιοχή της Αττικής βρίσκεται στους - 14 C ενώ στην περιοχή της Θεσ/νικης στους -13 C.
Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Kind Regards
-
Πόσο νόμιμα να είναι όλα αυτά τα 'πρόσθετα' σε ένα έλεγχο του ΣΔΟΕ;
-
Καλησπέρα. Πριν 2-3 βδομάδες που είχα γεμίσει πετρέλαιο v-power το Yaris ο τύπος που δουλεύει στο πρατήριο μου λέει βάζεις μόνο v-power; Ναι, του λέω. Να μη βάζεις συνέχεια μόνο αυτό. Μου το αιτιολόγησε 'μπακάλικα' πως επειδή είναι πιο ξερό το v-power, καλό είναι που και που να βάζω το απλό. 1 στα 10 γεμίσματα ξέρω'γω. Το είχα στο νου μου για την επόμενη φορά.
Τις τελευταίες μέρες μου φαινόταν πως ο ήχος του κινητήρα είναι πιο τραχύς. Ακόμα και με κλειστά παράθυρα. Και με είχε λιγάκι προβληματίσει. Σήμερα λοιπόν που άδειασε και πέρασα να βάλω πετρέλαιο, γέμισα με απλό, έτσι για να δω. Η διαφορά στην τιμή είναι 0,06€ στο λίτρο, οπότε δεν το θεωρώ καθοριστικό παράγοντα επιλογής. Έπειτα, από την στιγμή που πήρε μπροστά ήταν πολύ πιο ήσυχο.... Δεν ξέρω, αλλά ψιλοτρόμαξα τώρα και δεν ξέρω αν αξίζει να ξαναβάλω v-power. Σκέφτομαι να ακολουθήσω μια αναλογία γεμισμάτων, αλλά αντίστροφή ίσως από αυτή που μου είπε ο άλλος αρχικά....
-
μολις γυρισα απο το σεβις των 90000 χιλιομετρων
το φιλτρο πετρελαιου ηταν καθαο πεντακαθαρο
δεν ειχε καν ιχνη καγε χρωματος στον πατο της (ασπρης) υδατοπαγιδας.30000 χιλιομετρα το ειχα, 30€ μου το χρεωναν, οποτε ειπα να το αλλαξω (οπως και προβλεπεται απο το προγαμμα συντηρησης)
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Καλησπέρα. Πριν 2-3 βδομάδες που είχα γεμίσει πετρέλαιο v-power το Yaris ο τύπος που δουλεύει στο πρατήριο μου λέει βάζεις μόνο v-power; Ναι, του λέω. Να μη βάζεις συνέχεια μόνο αυτό. Μου το αιτιολόγησε 'μπακάλικα' πως επειδή είναι πιο ξερό το v-power, καλό είναι που και που να βάζω το απλό. 1 στα 10 γεμίσματα ξέρω'γω. Το είχα στο νου μου για την επόμενη φορά.Τις τελευταίες μέρες μου φαινόταν πως ο ήχος του κινητήρα είναι πιο τραχύς. Ακόμα και με κλειστά παράθυρα. Και με είχε λιγάκι προβληματίσει. Σήμερα λοιπόν που άδειασε και πέρασα να βάλω πετρέλαιο, γέμισα με απλό, έτσι για να δω. Η διαφορά στην τιμή είναι 0,06€ στο λίτρο, οπότε δεν το θεωρώ καθοριστικό παράγοντα επιλογής. Έπειτα, από την στιγμή που πήρε μπροστά ήταν πολύ πιο ήσυχο.... Δεν ξέρω, αλλά ψιλοτρόμαξα τώρα και δεν ξέρω αν αξίζει να ξαναβάλω v-power. Σκέφτομαι να ακολουθήσω μια αναλογία γεμισμάτων, αλλά αντίστροφή ίσως από αυτή που μου είπε ο άλλος αρχικά....
To V-Power έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο και δεν λιπαίνεται καλά η αντλία πετρελαίου.
Έτσι ο βενζινάς σου είπε να βάζεις το απλό (που μπορεί να είναι νοθευμένο με θέρμανσης) και το παραπάνω θείο να λιπαίνει καλύτερα την αντλία.
Ιδίως για παλιά αμάξια που δεν είναι σχεδιασμένα για πετρέλαια χαμηλού θείου, καλύτερα (για την αντλία πετρελαίου) να χρησιμοποιείς πετρέλαιο θέρμανσης.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Καλησπέρα. Πριν 2-3 βδομάδες που είχα γεμίσει πετρέλαιο v-power το Yaris ο τύπος που δουλεύει στο πρατήριο μου λέει βάζεις μόνο v-power; Ναι, του λέω. Να μη βάζεις συνέχεια μόνο αυτό. Μου το αιτιολόγησε 'μπακάλικα' πως επειδή είναι πιο ξερό το v-power, καλό είναι που και που να βάζω το απλό. 1 στα 10 γεμίσματα ξέρω'γω. Το είχα στο νου μου για την επόμενη φορά.Τις τελευταίες μέρες μου φαινόταν πως ο ήχος του κινητήρα είναι πιο τραχύς. Ακόμα και με κλειστά παράθυρα. Και με είχε λιγάκι προβληματίσει. Σήμερα λοιπόν που άδειασε και πέρασα να βάλω πετρέλαιο, γέμισα με απλό, έτσι για να δω. Η διαφορά στην τιμή είναι 0,06€ στο λίτρο, οπότε δεν το θεωρώ καθοριστικό παράγοντα επιλογής. Έπειτα, από την στιγμή που πήρε μπροστά ήταν πολύ πιο ήσυχο.... Δεν ξέρω, αλλά ψιλοτρόμαξα τώρα και δεν ξέρω αν αξίζει να ξαναβάλω v-power. Σκέφτομαι να ακολουθήσω μια αναλογία γεμισμάτων, αλλά αντίστροφή ίσως από αυτή που μου είπε ο άλλος αρχικά....
Εγω μετα απο 55.000χλμ το γυρισα σε ΕΚΟ και.... ηρεμησα!!!
Καλυτερος ηχος, καλυτερη μυρωδια, και μαλλον καλυτερη καταναλωση!
- οτι πλεον δεν βλεπω καπνο πισω. (ειμαι χωρις φιλτρο)
-
Καλησπέρα. Σε συνέχει αυτού που είχα γράψει πριν από ένα μήνα και κάτι, δηλαδή για το γέμισμα μία στις τόσες με απλό πετρέλαιο για καλύτερη λίπανση κλπ, το συζητούσα με ένα φίλο και μου είπε μια ενδιαφέρουσα άποψη. Κάποιοι οδηγοί ταξί λέει πάνε να γεμίσουν και βάζουν 80% v-power και 20% απλό πετρέλαιο. Λέτε να είναι καλή εναλλακτική συγκριτικά με το 1 στα 10 γεμίσματα ας πούμε με απλό;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
μολις γυρισα απο το σεβις των 90000 χιλιομετρωντο φιλτρο πετρελαιου ηταν καθαο πεντακαθαρο
δεν ειχε καν ιχνη καγε χρωματος στον πατο της (ασπρης) υδατοπαγιδας.30000 χιλιομετρα το ειχα, 30€ μου το χρεωναν, οποτε ειπα να το αλλαξω (οπως και προβλεπεται απο το προγαμμα συντηρησης)
v power βαζεις μόνο?
καλό είναι να μας πεις και το πρατηριο που εκ του αποτελέσματος φαίνεται καθαρό. -
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
μολις γυρισα απο το σεβις των 90000 χιλιομετρων
το φιλτρο πετρελαιου ηταν καθαο πεντακαθαρο
v power βαζεις μόνο?
καλό είναι να μας πεις και το πρατηριο που εκ του αποτελέσματος φαίνεται καθαρό.Συνηθως ναι.
Μερικες φορες (λιγες) βαζω και το απλο της Shell και 2 φορες περυσι το καλοκαιρι εβαλα ΕΚΟΣτη Λαρισα που κανω το 80-90% των γεμισματων βαζω απο δυο εταιρικα της Shell, στη Θεσσαλονικη εχω ενα σταθερο πρατηριο ΕΚΟ μετα το ΙΚΕΑ προς αεροδρομιο, και εκτος αυτων... κανω τον σταυρο μου (συνηθως καποιο μεγαλο Shell)
-
Το να είναι εταιρικό προσθέτει σε 'πιθανότητα καθαρότητας'; Δεν ξέρω, ειλικρινά ρωτώ. Το Παντάκι όλες τις φορές - εκτός του πρώτου γεμίσματος - γεμίζει με Shell V Power (τη μέρα που το 'χει προσφορά).
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Το να είναι εταιρικό προσθέτει σε 'πιθανότητα καθαρότητας'; Δεν ξέρω, ειλικρινά ρωτώ. Το Παντάκι όλες τις φορές - εκτός του πρώτου γεμίσματος - γεμίζει με Shell V Power (τη μέρα που το 'χει προσφορά).απλα πιστευω οτι υπαρχει μικροτερος κινδυνος νοθειας ή ελλιπους παραδοσης.
Εοισης εχεις να κανεις με την εταιρια και δεν ψαχνεις ποιος ειναι 'απο πισω'
Απλο πετρελαιο (στην περιοχη που κινουμε συνηθως)βαζω απο συγκεκριμενο Shell πρατηριο που ξερω τον ιδιοκτητη χρονια.
Απο'κει βαζω και βενζινη. Δεν εχει ομως V-power dieselEπισης τα εταιρικα εχουν παρα πολυ καλες τιμες
-
Και εγω βαζω μονο v-power απο τότε που το αγοράσα, εδω και ενα 6μηνο και προβληματίζομαι με αυτό που έγραψε ο φίλος. Λετε να βαζω και κανονικό που και που;
-
Εγώ ξεκίνησα να κάνω μίξη. Τελευταίο γέμισμα 30€ v-power και τα υπόλοιπα(περίπου 17€) απλό.
-
τελικα σε κινητηρες diesel euro 5 απο το 2010 και μετα ας πουμε για παραδειγμα..
βαζουμε 10 αρακι λαδακι ναι ή οχι ?
καθε ποτε? πχ καθε 1000km?
ποσο βαζουμε ? 0,5lt ανα 50lt πετρελαιο?
τι 10 αρακι λαδι?ορυκτελαιο σκετο 10 ρακι δεν ξερω αν υπαρχει?
σε euro 4 diesel, ακολουθουμε τα παραπανω?
βεβαια euro 4 και euro 5 ουσιαστικα αν πουμε οτι και τα δυο εχουν φιλτρο μικροσωματιδιων, δεν εχουν αλλη διαφορα,σωστα?
ευχαριστω για τον χρονο.
οποιος ξερει, λεει!!!
-
Γιατί να βάλεις λάδι;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί να βάλεις λάδι;Για να γλιστράει καλύτερα
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;