-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Οχι ρε συ είμαι σίγουρος έχω μπεί κάτω απο το αμάξι, άσε που δεν υπάρχει λυχνία στο ταμπλό, το πήρα καινούργιο απο εδώ.
Το έχεις πάει στο 'κόφτη';Οταν λες κοφτη?
Όσο πάει το στροφόμετρο!!!
-
Oυυυυυυυ
μονο με την 5τη και 6τη δεν το εχω παει....!!!
-
V-power diesel μου καίει λιγότερο και κάνει λιγότερο θόρυβο. Αλλά ακόμα και σε αυτήν προσθέτω αντιμουχλικό για βιοντίζελ. Πέρυσι στην γενήτρια που έχω, με 20 ώρες λειτουργίας σε 3 χρόνια, πήρα στα χέρια πόμπα και μπεκ....Βουλωμένα τα πάντα όλα από το βιοντίζελ...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
V-power diesel μου καίει λιγότερο και κάνει λιγότερο θόρυβο. Αλλά ακόμα και σε αυτήν προσθέτω αντιμουχλικό για βιοντίζελ. Πέρυσι στην γενήτρια που έχω, με 20 ώρες λειτουργίας σε 3 χρόνια, πήρα στα χέρια πόμπα και μπεκ....Βουλωμένα τα πάντα όλα από το βιοντίζελ...Για ποιο λόγο κατηγορείς το βιοντήζελ; Ποιος σου είπε ότι έφταιγε αυτό;
-
α) ο μηχανικός που ήρθε για έλεγχο
β) ο πωλητής- απόφοιτος του ΕΜΠ
γ) ο πομπατζής που επισκεύασε
δ) ο βενζινάς(kaoil) που πήρε δώρο τα 2 φίλτρα της γεννήτριας γεμάτα μούχλα -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
α) ο μηχανικός που ήρθε για έλεγχο
β) ο πωλητής- απόφοιτος του ΕΜΠ
γ) ο πομπατζής που επισκεύασε
δ) ο βενζινάς(kaoil) που πήρε δώρο τα 2 φίλτρα της γεννήτριας γεμάτα μούχλαΔηλ. χρησιμοποιούσες σκέτο βιοντήζελ; Ή το συμπέραναν από το ποσοστό που έχει μέσα το «πετροντήζελ»;
-
Χρησιμοποίησα στο 1 και μοναδικό γέμισμα της δεξαμενής πετρέλαιο κίνησης από Kaoil. Λέγεται από επαγγελματίες της περιοχής ότι περιείχε πολύ μεγάλο ποσοστό βιοντίζελ. Κανένας από αυτούς πλέον δεν βάζει από εκεί(χωματουργικά, αγροτικά κλπ). Το κάυσιμο είχε γίνει παραφίνη όπως είπαν οι περισσότεροι( επί μια εβδομάδα μέχρι να έρθει ο μηχανικός, ήμουνα θέμα κουτσομπολιού και αυτοψίας από πολλούς).
Εχθές συγκεκριμένα άδειασα τη δεξαμενή από αυτό που γέμισα φέτος, για να το βάλω στον καυστήρα. Κανοκικότατο πετρέλαιο(διαυγές και πράσινο). Φέτος έβαλα ΕΚΟ
Συμβουλή των μηχανικών που ακολούθησα πρώτη φορά φέτος, να αδειάζω τη δεξαμενη κάθε χρόνο. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Χρησιμοποίησα στο 1 και μοναδικό γέμισμα της δεξαμενής πετρέλαιο κίνησης από Kaoil. Λέγεται από επαγγελματίες της περιοχής ότι περιείχε πολύ μεγάλο ποσοστό βιοντίζελ. Κανένας από αυτούς πλέον δεν βάζει από εκεί(χωματουργικά, αγροτικά κλπ). Το κάυσιμο είχε γίνει παραφίνη όπως είπαν οι περισσότεροι( επί μια εβδομάδα μέχρι να έρθει ο μηχανικός, ήμουνα θέμα κουτσομπολιού και αυτοψίας από πολλούς).
Εχθές συγκεκριμένα άδειασα τη δεξαμενή από αυτό που γέμισα φέτος, για να το βάλω στον καυστήρα. Κανοκικότατο πετρέλαιο(διαυγές και πράσινο). Φέτος έβαλα ΕΚΟ
Συμβουλή των μηχανικών που ακολούθησα πρώτη φορά φέτος, να αδειάζω τη δεξαμενη κάθε χρόνο.Η υποτιθέμενη μούχλα που λες μπορεί να παραχθεί μόνο στο σκέτο βιοντήζελ (Β100) μετά από 4 μήνες περίπου από την ημέρα παραγωγής του. Στη χώρα μας το ποσοστό που είναι υποχρεωμένες οι εταιρείες να βάνουν στο πετρέλαιο είναι της τάξης του 6 με 7% ενώ στην αρχή ήταν 2%. Και να θέλουν να βάλουν παραπάνω δεν τους συμφαίρει λόγου του κόστους παραγωγής του. Παράξενο μου ακούγεται ότι εμφανίστηκε μούχλα εκεί.
Ξέρω κινητήρες που κάνουν χρήση χρόνια τώρα του σκέτου βιοντηζελ και προβλήματα δεν έχουν.
Επίσης το πετρέλαιο κίνησης έχει κίτρινο χρώμα όχι πράσινο που λες, μήπως σε μπέρδεψε καμιά ανάκλαση; -
τελικα παιδια το βιοντιζελ απο οτι καταλαβα πρεπει να μην το πολυπροτιμουμε ετσι?
Σε καποιο πρατηριο ΕΚΟ εταιρικο στην αποδειξη που πηρα οταν γεμισα διαβασα οτι το πετρελαιο ειναι βιοντιζελ αρα τα ΕΚΟ μαλλον δουλευουν μονο με αυτο το πετρελαιο ετσι? -
Ο χρήστης klikk έγραψε:
τελικα παιδια το βιοντιζελ απο οτι καταλαβα πρεπει να μην το πολυπροτιμουμε ετσι?
Σε καποιο πρατηριο ΕΚΟ εταιρικο στην αποδειξη που πηρα οταν γεμισα διαβασα οτι το πετρελαιο ειναι βιοντιζελ αρα τα ΕΚΟ μαλλον δουλευουν μονο με αυτο το πετρελαιο ετσι?Δεν υπάρχει πετρέλαιο κίνησης χωρίς ανάμιξη βιοντίζελ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε καποιο πρατηριο ΕΚΟ εταιρικο στην αποδειξη που πηρα οταν γεμισα διαβασα οτι το πετρελαιο ειναι βιοντιζελ αρα τα ΕΚΟ μαλλον δουλευουν μονο με αυτο το πετρελαιο ετσι?Δεν υπάρχει πετρέλαιο κίνησης χωρίς ανάμιξη βιοντίζελ.
Ναι το καταλαβα υστερα απο ολα αυτα που διαβασα, απλα δεν το εχω διαβασει σε αποδειξεις της SHELL (V-Power) να γραφει για βιοντιζελ οποτε υποθετω οτι η ΕΚΟ θα εχει το μεγαλυτερο ποσοστο (7%) αν θυμαμαι καλα οτι πρεπει να ειναι, μεσα στο diesel της
-
Ο χρήστης klikk έγραψε:
Ναι το καταλαβα υστερα απο ολα αυτα που διαβασα, απλα δεν το εχω διαβασει σε αποδειξεις της SHELL (V-Power) να γραφει για βιοντιζελ οποτε υποθετω οτι η ΕΚΟ θα εχει το μεγαλυτερο ποσοστο (7%) αν θυμαμαι καλα οτι πρεπει να ειναι, μεσα στο diesel της
Ολοι το ίδιο έχουν,το πως το γράφει η απόδειξη δεν λέει κάτι για την ανάμιξη.
-
Παθαινει κατι το πετρελαιο αν μεινει καιρο σε δεξαμενη? διοτι εχουμε απο το 2012 700 λιτρα και τα καιμε στο καυστηρα του σπιτιου.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Παθαινει κατι το πετρελαιο αν μεινει καιρο σε δεξαμενη? διοτι εχουμε απο το 2012 700 λιτρα και τα καιμε στο καυστηρα του σπιτιου.όχι
-
Ο χρήστης klikk έγραψε:
τελικα παιδια το βιοντιζελ απο οτι καταλαβα πρεπει να μην το πολυπροτιμουμε ετσι?....Σχεδόν όλοι οι κινητήρες κατασκευής μετά το 1980 -πάνω κάτω- μπορούν να χρησιμοποιήσουν βιοντήζελ χωρίς πρόβλημα.
Εκεί που μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα είναι οι κινητήρες με dpf κατά τη φάση της «μετάκαυσης» εάν το ποσοστό του βιο υπερβαίνει το 80%. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
τελικα παιδια το βιοντιζελ απο οτι καταλαβα πρεπει να μην το πολυπροτιμουμε ετσι?....
Σχεδόν όλοι οι κινητήρες κατασκευής μετά το 1980 -πάνω κάτω- μπορούν να χρησιμοποιήσουν βιοντήζελ χωρίς πρόβλημα.
Εκεί που μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα είναι οι κινητήρες με dpf κατά τη φάση της «μετάκαυσης» εάν το ποσοστό του βιο υπερβαίνει το 80%.εγω με καινουργιο Clio IV μαλλον θα πρεπει να εχω καποιο θεμα ετσι? γιατι αυτο χρησιμοποιει και λαδια με DPF
-
Ο χρήστης klikk έγραψε:
τελικα παιδια το βιοντιζελ απο οτι καταλαβα πρεπει να μην το πολυπροτιμουμε ετσι?....
Σχεδόν όλοι οι κινητήρες κατασκευής μετά το 1980 -πάνω κάτω- μπορούν να χρησιμοποιήσουν βιοντήζελ χωρίς πρόβλημα.
Εκεί που μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα είναι οι κινητήρες με dpf κατά τη φάση της «μετάκαυσης» εάν το ποσοστό του βιο υπερβαίνει το 80%.εγω με καινουργιο Clio IV μαλλον θα πρεπει να εχω καποιο θεμα ετσι? γιατι αυτο χρησιμοποιει και λαδια με DPF
Δεν έχεις πρόβλημα μια που δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν 80% μέσα.
Εάν έχεις αυτό με τα 105 άλογα μπορεί να κάψει χωρίς πρόβλημα σκέτο βιοντήζελ απλά κατά τη φάση της «μετάκαυσης» μπορεί να δεις κανένα ψιλοντουμάνι πίσω. Τίποτε άλλο. -
εγινε οκ ευχαριστω για την πληροφορηση
-
παιδια προσεχετε τα εταιρικα βενζιναδικα γιατι οταν ειναι δυσκολο να νοθευσουν το καυσιμο νοθευουν τις αντλιες καταλαβα . Αν το trip δειχνει σωστα εμενα προσωπικα οταν μου βγαζει καταναλωση που εχω κανει ας πουμε 29 λιτρα στο βενζιναδικο γεμιζω με 32 (παντα μιλαμε οτι οι μετρησεις γινονται με φουλαρισμενο τεποζιτο) και μαλλον οι αντλιες κλεβουν ενα ποσοστο +1 ανα 10 λιτρα πιστευω
Αντιθετα σε αλλο εταιρικο σημερα το trip εδειχνε καταναλωση 17.5 λιτρων και η αντλια του με φουλαρισε με 17 που σημαινει οτι με λιγη προσπαθεια επαιρνε και 17.5 λιτρα -
Ο χρήστης klikk έγραψε:
παιδια προσεχετε τα εταιρικα βενζιναδικα γιατι οταν ειναι δυσκολο να νοθευσουν το καυσιμο νοθευουν τις αντλιες καταλαβα . Αν το trip δειχνει σωστα εμενα προσωπικα οταν μου βγαζει καταναλωση που εχω κανει ας πουμε 29 λιτρα στο βενζιναδικο γεμιζω με 32 (παντα μιλαμε οτι οι μετρησεις γινονται με φουλαρισμενο τεποζιτο) και μαλλον οι αντλιες κλεβουν ενα ποσοστο +1 ανα 10 λιτρα πιστευω
Αντιθετα σε αλλο εταιρικο σημερα το trip εδειχνε καταναλωση 17.5 λιτρων και η αντλια του με φουλαρισε με 17 που σημαινει οτι με λιγη προσπαθεια επαιρνε και 17.5 λιτραΓιατί το εταιρικό να κάνει νόθευση καυσίμου ή πείραγμα αντλίας;
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;