-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εγω εχω τη στοιχειωδη νοημοσυνη- να μην αμφισβητω οτι πηγε ο παχτας και ανακοινωσε οτι υπαρχει θεμα με μολυσμενο νερο απο αρσενικο
- να διαβασω τη αναλυση του Χημ. μηχ. και να συμφωνησω οτι το θεμα ειναι πολυ πιο περιπλοκο απ οσο το παρουσιαζει ο παχτας
- να θεωρησω οτι σε μια περιοχη που η μονη δραστηριοτητα που αλλαξε ξαφνικα ηταν η εξορυξη, ειναι πολυ πιθανον να οφειλεται αυτη για την μολυνση
- να θεωρω εντελως υποπτη τη σταση του παχτα που αρνειται να δωσει οποιεσδηποτε εξηγησεις
Εσυ απ την αλλη.
---> αμφισβητω την ειδηση ΚΑΘΕΥΑΤΗ
--> ξερεις, αναδημοσιευση ειναι
--->googlaρω As μολυνση
--->γραφω πεντε πιπες
---->feel happyσωπα δηλαδη αυτη η δραστηριοτητα
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/�%9 ... E%99%CE%9C
δεν εμπιπτει στο να παρουσιαστηκε το αρσενικο? -
Το site παραθέτει ανακοίνωση του Παχτα και μια τοποθέτηση ενος χημικού μηχανικού για το θέμα του αρσενικού.
Εσύ τί ακριβώς αμφισβητείς
1)ότι υπάρχει αρσενικό στο νερό
2)ότι βγήκε ο Πάχτας και είπε ότι υπάρχει αρσενικό στο νερό
3)ότι το νερό με αρσενικό είναι ακατάλληλο για ο,τιδήποτε
4)κάτι άλλοΑμφιβάλλω για την εγκυρότητα της είδησης από την στιγμή που η πηγή της είναι αμφισβητούμενης αξιοπιστίας.
Αρα λοιπον η ειδηση οπως παρατεθηκε στα κειμενα που ανεβασα ειναι ΕΓΚΥΡΗ, και αν τελικα διαφωνεις σε κατι ειναι ο συσχετισμος μεταξυ ρυπανσης και εξορυξης τον οποιο προφανως ουτε κι εγω μπορω να αποδειξω, απλα τον θεωρω πολυ πιθανο και κατι που η κυβερνηση οφειλει ΑΜΕΣΑ να διαλευκανει.
Φιλικη συμβουλη: οταν θες να σχολιασεις ή να παραθεσεις κατι, μη μενεις σε λεξεις κλειδια, γιατι γινεσαι ρομπα.
Δεν ειναι τοσο φοβερο να διαβασεις εστω και διαγωνια ενα κειμενο που απευθυνεται σε ανθρωπο με στοιχειωδη νοημοσυνη@cabala: γιατι αγορι μου ποσταρεις ασχετα, ξερουμε οτι εισαι ΚΑΙ χημικος μηχανικος με ειδικευση στις προκηρυξεις τις ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ
-
Το site παραθέτει ανακοίνωση του Παχτα και μια τοποθέτηση ενος χημικού μηχανικού για το θέμα του αρσενικού.
Εσύ τί ακριβώς αμφισβητείς
1)ότι υπάρχει αρσενικό στο νερό
2)ότι βγήκε ο Πάχτας και είπε ότι υπάρχει αρσενικό στο νερό
3)ότι το νερό με αρσενικό είναι ακατάλληλο για ο,τιδήποτε
4)κάτι άλλοΑμφιβάλλω για την εγκυρότητα της είδησης από την στιγμή που η πηγή της είναι αμφισβητούμενης αξιοπιστίας.
Αρα λοιπον η ειδηση οπως παρατεθηκε στα κειμενα που ανεβασα ειναι ΕΓΚΥΡΗ, και αν τελικα διαφωνεις σε κατι ειναι ο συσχετισμος μεταξυ ρυπανσης και εξορυξης τον οποιο προφανως ουτε κι εγω μπορω να αποδειξω, απλα τον θεωρω πολυ πιθανο και κατι που η κυβερνηση οφειλει ΑΜΕΣΑ να διαλευκανει.
Φιλικη συμβουλη: οταν θες να σχολιασεις ή να παραθεσεις κατι, μη μενεις σε λεξεις κλειδια, γιατι γινεσαι ρομπα.
Δεν ειναι τοσο φοβερο να διαβασεις εστω και διαγωνια ενα κειμενο που απευθυνεται σε ανθρωπο με στοιχειωδη νοημοσυνη@cabala: γιατι αγορι μου ποσταρεις ασχετα, ξερουμε οτι εισαι ΚΑΙ χημικος μηχανικος με ειδικευση στις προκηρυξεις τις ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ
μπα τυχαινει να εχω συγγενεις και φιλους εκει κοντα ισως αυτοι να μην βλεπουν καλα μαλλον
-
Φιλική συμβουλή (και εντελώς δωρεάν, προσφορά της ημέρας) :
Όταν δεν γνωρίζεις αρκετά πράγματα για ένα θέμα και τα στοιχεία που έχεις στα χέρια σου είναι ελλιπή, μην προσπαθείς να βγάλεις όσους διατηρούν επιφυλάξεις ηλίθιους. Εγώ δεν θα εκτεθώ αν αύριο αποδειχτεί ότι όντως τα μεταλλεία φταίνε. Επιφυλάξεις εξέφρασα γιατί βλέπω ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά για το θέμα και γιατί έχουν υπάρξει παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλα σημεία της χώρας με διαφορετικές αιτίες.
Αν αντίθετα αποδειχτεί ότι υπήρξε άλλη αιτία για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, εσύ θα φανείς ανόητος έχοντας βιαστεί να σχολιάσεις έτσι μετά το άρθρο του AntiGoldGreece:
http://antigoldgreece.wordpress.com/201 ... %B1%CF%81/
#anaptiksi
-
^ αμα ερχότανε να τον coachαρω θα τα ήξερε αυτά αλλα τι να κάνουμε. Θα συνεχίσει να τρώει τα μούτρα του.
-
Χρηστο μ, δεν εξεφρασες επιφυλαξεις για το αν ειναι υπευθυνα τα μεταλεια για την μολυνση, εκανες ενα χαζοσχολιο για την πηγη του αρθρου, βγαζοντας το αρθρο μη εγκυρο (στο αρθρο δεν κατηγορουνται τα μεταλεια), σε ρωτησα επι προκειμενω ΤΙ ακριβως σε χαλαει και εγραψες ΞΑΝΑ περι εγκυροττας.
Μετα οταν καταλαβες την πατατα σου, αρχισες τις χαριτωμενιεςΕλπιζω τα αγγλικα σου να ειναι καλυτερα, εναλλακτικα ο απο παν κανει λεει και coaching. Αν του βρεις και κανα πιπινι παιζει να σε αναλαβει τσαμπε
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Φιλική συμβουλή (και εντελώς δωρεάν, προσφορά της ημέρας) :Όταν δεν γνωρίζεις αρκετά πράγματα για ένα θέμα και τα στοιχεία που έχεις στα χέρια σου είναι ελλιπή, μην προσπαθείς να βγάλεις όσους διατηρούν επιφυλάξεις ηλίθιους. Εγώ δεν θα εκτεθώ αν αύριο αποδειχτεί ότι όντως τα μεταλλεία φταίνε. Επιφυλάξεις εξέφρασα γιατί βλέπω ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά για το θέμα και γιατί έχουν υπάρξει παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλα σημεία της χώρας με διαφορετικές αιτίες.
Αν αντίθετα αποδειχτεί ότι υπήρξε άλλη αιτία για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, εσύ θα φανείς ανόητος έχοντας βιαστεί να σχολιάσεις έτσι μετά το άρθρο του AntiGoldGreece:
#anaptiksi
+1000
A. -
Χρηστο μ, δεν εξεφρασες επιφυλαξεις για το αν ειναι υπευθυνα τα μεταλεια για την μολυνση, εκανες ενα χαζοσχολιο για την πηγη του αρθρου, βγαζοντας το αρθρο μη εγκυρο (στο αρθρο δεν κατηγορουνται τα μεταλεια), σε ρωτησα επι προκειμενω ΤΙ ακριβως σε χαλαει και εγραψες ΞΑΝΑ περι εγκυροττας.
Μετα οταν καταλαβες την πατατα σου, αρχισες τις χαριτωμενιεςΕλπιζω τα αγγλικα σου να ειναι καλυτερα, εναλλακτικα ο απο παν κανει λεει και coaching. Αν του βρεις και κανα πιπινι παιζει να σε αναλαβει τσαμπε
Ώστε στο άρθρο δεν κατηγορούνται τα μεταλλεία; Really?
Κατάλαβες τι ακριβώς με χαλάει στο άρθρο; Ότι χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες μελέτες (που φυσικά το κράτος πρέπει να κάνει άμεσα), αμέσως αποδίδονται ευθύνες από ένα blog που δείχνει την αντικειμενικότητα του με το καλημέρα στον τίτλο του.
Επειδή όμως έχω όρεξη να παίξουμε λίγο ακόμα, για βοήθησε με λίγο. Αν δεχτούμε αυτό που λες τώρα και όντως δεν κατηγορούνται τα μεταλλεία, τότε τι νόημα είχε το σχόλιο σου;
#anaptiksi
Για πες;
-
Καλά μην τσακώνεστε, το νερό στην Ελλάδα έτσι και αλλιως είναι χειρότερης ποιότητας απ'οτι αυτό της Αλβανίας η της Σλοβενίας για παράδειγμα. Δεν είναι όσο κρυστάλλινο λέει η ΕΥΔΑΠ...
http://www.unep.org/gemswater/Portals/2 ... 0Paper.pdf -
Και καλύτερο από Αυστραλίας, Γερμανίας, ΗΠΑ, Ολλανδίας, Γαλλίας κλπ κλπ, να τα λες όλα.
Πάντως οκ, και της Ελβετίας είναι χειρότερο από Αλβανίας και Σλοβενίας, άραγε έχεις μπει και στο 4rf.ch και γράφεις τα ίδια; -
Μπερδεύεσαι...
http://epi.yale.edu/dataexplorer/indicatorprofiles -
Ρε δάσκαλε, γιατί το κουράζεις
Αυτό που έκανα εγώ με το #anaptiksi λέγεται σχολιασμός και ναι, γι αυτό μπορείς να με εγκαλέσεις.Αυτά που κυκλώνεις ΔΕΝ είναι το άρθρο, είναι δυνατόν να είσαι τόσο μειωμένης αντίληψης
Το ένα είναι σχόλιο στο twitter και το άλλο LINK για άλλο πράγμαΤα άρθα που πόσταρα λένε πέντε συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία εσύ στην αρχή τα έβγαλες μή εγκυρα.
Σε ρώτησα συγκεκριμένα ΤΙ απο τα άρθρα θεωρείς ως μή έγκυρο και απάντησεςΑμφιβάλλω για την εγκυρότητα της είδησης από την στιγμή που η πηγή της είναι αμφισβητούμενης αξιοπιστίας.
Είσαι 45 χρονώ δάσκαλος και ακόμα ΔΕΝ έχεις μάθει την διαφορά της είδησης απ το σχολιασμό, ΕΛΕΟΣ δλδ, είσαι εντελώς απαράδεκτος
Η είδηση είναι ότι βρέθηκε αρσενικό σε μεγάλες ποσότητες μέσα στο νερο, ότι ο Παχτας αρνήθηκε να δώσει περεταίρω εξηγήσεις και ότι είπε ότι απλά το νερό δεν είναι πόσιμο
Η ανάλυση του Χημ Μηχ στο άλλο άρθρο λέει ότι ο Πάχτας λέει μπούρδες και ότι το νερό όχι απλά δεν είναι πόσιμο αλλά ακατάλληλο για κάθε χρήση
ΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ?
Σταμάτα να χαρείς, μιλάμε για ύλη έκθεσης γυμνασίου
-
ειρωνια να το να βγαινει σαν πηγη ο ανθρωπος που δημιουργησε ολο αυτο το προβλημα εκει πανω...
-
Πάμε πάλι από την αρχή, γιατί με το Emental ξεχνάς την ουσία:
Ποστάρεις μια είδηση από ένα blog το οποίο είναι γεμάτο άρθρα/σχόλια/twits/πίτσες μπλε για τους κακούς Καναδούς την κακιά ανάπτυξη και τον κακό μας τον καιρό και με βάση αυτή την είδηση και με τον τρόπο που είναι παρουσιασμένη στο blog κάνεις ένα απολύτως ταιριαστό στο εκεί κλίμα σχόλιο. Και δεν εγκαλώ εσένα, μην μπερδεύεσαι. Λογικά αντέδρασες με αυτά που διάβασες όπως παρουσιάζονται. Εγκαλώ το blog που παρουσιάζει τις ειδήσεις όπως θέλει προκειμένου να ρίξει λάσπη πριν διαλευκανθεί το θέμα.
Εγώ απλά σου επισήμανα ότι το site δεν είναι έγκυρο, γιατί η είδηση δεν περιλαμβάνει στοιχεία απολύτως απαραίτητα για να κατανοήσουμε τι πραγματικά έφταιξε και μολύνθηκε ο υδροφόρος ορίζοντας. Ότι παρόμοιες περιπτώσεις με αρσενικό έχουν παρατηρηθεί σε άλλες περιοχές της χώρας που δεν έχουν μεταλλεία, ότι πριν προλάβουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τις 'εταιρίες που ναρκοθετούν το μέλλον της Ελλάδας', πρέπει πρώτα να σιγουρευτούμε ότι φταίνε αυτές και όχι άλλοι παράγοντες.
Και πως μου απαντάς εσύ; Αναφέροντας... τον spiros, το πόσο κακά Αγγλικά ξέρω, τα πιπίνια και άλλα εποικοδομητικά για τον διάλογο πάνω στο θέμα μας:
είναι δυνατόν να είσαι τόσο μειωμένης αντίληψης ......Είσαι 45 χρονώ δάσκαλος και ακόμα ΔΕΝ έχεις μάθει την διαφορά της είδησης απ το σχολιασμό...
...μιλάμε για ύλη έκθεσης γυμνασίου
Αν αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στο θέμα του δημοσίου διαλόγου, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ώστε στο άρθρο δεν κατηγορούνται τα μεταλλεία; Really?Πιο fail, γίνεσαι εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης!
Το blog είναι αντίθετο στα χρυσορυχεία, δεν θέλει και πολύ ταλέντο για να το καταλάβεις αυτό, ούτε και οι ίδιοι μπαίνουν στο κόπο να το κρύψουν. Το άρθρο, δεν κατηγορεί πουθενά τα μεταλλεία συγκεκριμένα. Είναι εύλογο συμπέρασμα ότι η τοπική μεταλλευτική δραστηριότητα είναι ο πρώτος ύποπτος που πρέπει να εξεταστεί, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι όντως προέρχεται από εκεί. Απεναντίας, ο ίδιος ο χημικός-μηχανικός συγγραφέας, πολύ σωστά τονίζει ότι 'Δεν ειναι δυνατόν να προχωρήσει ουδεμία εξυγιαντική ενέργεια υδροφόρου* ΑΝ πρώτα δεν βρεθεί/επισημανθεί η πηγή – η προέλευση της ρύπανσης – και δεν “σταματήσει” η απόρριψη αρσενικού** στο νερό της τοπικής πηγής υδατοπρομήθειας.*'
Αυτό που θέλει ταλέντο είναι η νοητική διεργασία που ακολούθησες για να κράξεις το άρθρο. Τα δικά σου στοιχεία που βασίστηκες για να απορρίψεις το άρθρο;
**-**Ο τίτλος και το banner του blog. No shit, Sherlock!
**-**Link προς άλλο άρθρο.
**-**Ένα tweet άλλου συγγραφέα, στον ίδιο χώρο.
**-**Και τέλος ο τίτλος του ίδιου του άρθρου, που πουθενά δεν κατηγορούνται τα μεταλλεία.Kατά τα άλλα, διάβασες το άρθρο(μη χέσω) και με την οξύτατη κριτική σκέψη που σε διακρίνει, το απέρριψες ως εμπαθές, κατευθυνόμενο κλπ, ε;
Δεν περιγράφω άλλο...
ΥΓ: στα @@ μου αν δεν με διαβάζεις, είναι επαρκές το ότι εκτίθεσαι για πολλοστή φορά σε όλους.
-
po
-
Υπάρχουν δεκάδες οικισμοί στην Ελλάδα με αρσενικό στο νερό, το ξυράφι του Όκαμ θα έλεγε να ψάξουμε και αλλού και όχι σε μία εκμετάλλευση που δεν ξεκίνησε ακόμα. Δεν αποκλείω τίποτα, αλλά μου φαίνεται κάπως υπερβολικό να γίνεται ανατροφοδότηση των γεωτρήσεων με μολυσμένο νερό. Τίποτα δεν αποκλείω, αλλά από όσα ξέρω στις Σκουριές (κοντά στις οποίες είναι το Νεοχώρι) ακόμα δεν υπάρχει κάτι που να προκαλεί μόλυνση.
Θα το πω για χιλιοστή φορά: Υπάρχουν πάρα πολλά πεδία για να έχει κανείς βάσιμες αντιρρήσεις στην όλη 'επένδυση' δε χρειάζονται οι γραφικότητες, δεν προσφέρουν κάτι. Δε λέω ότι αυτή η υπόθεση συγκαταλέγεται σ'αυτές γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς κανει η εταιρία αυτή τη στιγμή εκεί ωστε ενδεχομένως να μολύνει το νερό, μπορεί και να φταίει.
-
Μα δεν ξεκινησε τωρα η ιστορια στην περιοχη.
Απ τα σχολιαΤο πιθανότερο είναι οτι προέρχεται από διάλυση αρσενικούχων πυριτών εξαιτίας οξίνησης του υπεδάφιου νερού. Η οξίνηση αυτή μπορεί κάλλιστα να προκλήθηκε από τις πολλές ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή και την, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ταχύτατη μετά από αυτές κατά θέσεις οξείδωση του σιδηροπυρίτη των μικτών πυριτών με ταυτόχρονη παραγωγή θειϊκού οξέος. Το παραγόμενο θειϊκό οξύ διαλυτοποιεί στη συνέχεια άλλα μέταλλα που συνυπάρχουν στους πυρίτες (μεταξύ τους και το αρσενικό) και τα διοχετεύει στον υδροφόρο ορίζοντα. Αυτή είναι η πιθανότερη εξήγηση.
Το Νεοχώρι παίρνει νερό από τη λεκάνη του Καρόλακκα, ο οποίος ξεκινάει από την Πιάβιτσα και καταλήγει στον Ασπρόλακκα, αφού ενωθεί με τα άλλα μεγάλα ρέματα που είναι ο Καρατζάς και το Λοτσάνικο. Αυτό μέχρι σήμερα, γιατί το λαμπρό σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την περιοχή είναι να καταργηθούν αυτά τα ρέματα και να μετατραπούν σε τέλματα αποβλήτων. Η Πιάβιτσα είναι γνωστή μεταλλοφόρος περιοχή, έχει υποστεί στο παρελθόν εκμετάλλευση για μαγγάνια, έχει κατατρυπηθεί από την Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ., στη συνέχεια από την TVX και τώρα από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Η ΕΧ έχει τουλάχιστον 2 χρόνια που εξερευνά επιθετικά την Πιάβιτσα, έχει ήδη εντοπίσει κοίτασμα που ανακοινώνει ότι είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος της Ολυμπιάδας και οι τωρινές γεωτρήσεις είναι για περιχαράκωση του κοιτάσματος και προσδιορισμό των αποθεμάτων.
-
Θα ρωτήσω και προσωπικά τον Σαράντη αυριο αν πιούμε καφέ, αλλά μου φαίνεται τραβηγμένη από τα μαλλιά η εξήγηση που δίνει. Δηλαδή επιφανειακές εμφανίσεις αρσενοπυριτών καθιστούν μία περιοχή ακατάλληλη για ζωή; Δηλαδή πόσες γεωτρήσεις έγιναν και πόσους αρσενοπυρίτες ή γενικά μεικτά θειούχα έκοψαν και πόσο θειικό οξύ παρήχθη και τελικά πόσο αρσενικό απελευθερωθηκε; Δεν ξέρω δε μου βγαίνουν να νούμερα, θα σας πω όταν μάθω.
-
Στο πρωτο αρθρο που παρεθεσα λεει οτι το προβλημα δημιουργηθηκε τωρα τελευταια, αν αυτο εχει καποια σημασια.
Αμα μαθεις τπτ πε μας
Περί μεταλλείων (χρυσού κτλ.) [Διάσπαση]