-
Άσε ρε συ Realzeus. Λες και 'μιλάς' σε κανένα μικρό παιδάκι.
Το τι αντιπροσωπεύει ο καθένας το δείχνει η ιστορία του και τα γεγονότα.
Από παρθενογένεση κανείς δεν προήλθε.Και η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραγράφεται και δεν ξεχνιέται, επειδή οι μάσκες της αριστεράς έπεσαν και το πραγματικό της πρόσωπο φάνηκε. Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Ριζοσπαστική Αριστερά ήταν, είναι και θα είναι.
Η ιδρυτική διακήρυξη της 2.08.2013 που έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο:
http://www.syriza.gr/page/idrytikh-diak ... rMH-09QMfw
https://left.gr/news/h-idrytiki-diakiryxi-toy-syriza -
Realzeus το ΚΚΕ που κυβέρνησε με την δεξία ήταν ή δεν ήταν η πραγματική αριστερά;
-
Όπως έγραψα και παραπάνω φίλε storm άλλο είναι τι δηλώνει κάποιος και άλλο τι πραγματικά είναι. Επειδή πάει κάποιος στην εκκλησία δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και χριστιανός. Και μιας και όπως λες οι μάσκες έπεσαν, μήπως βλέπεις κάποιον άξιο πολιτικό ή πολιτικό σχηματισμό ή ιδεολογικό χώρο που έχεις να μας προτείνεις; Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο ακραίος φιλελευθερισμός που έχει επικρατήσει τα τελευταία δέκα χρόνια ωφελεί τους λίγους και σε λίγο ακόμη λιγότερους. Οι ακραιές αριστερές ιδέες με βρίσκουν αντίθετο καθώς βασίζονται στο ότι το άτομο θα κάνει προσωπική υπέρβαση για το καλό του συνόλου και μάλιστα σε διεθνιστικό επίπεδο. Για αυτό τις κρίνω ανεδαφικές. Θεσμοί όμως όπως η δικαιοσύνη έχει αποδειχτεί ότι δεν λειτουργούν αποτελεσματικά ούτε με τη μια ούτε με την άλλη πλευρά.
Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να απορρίπτουμε συνολικά τις ιδεολογίες αλλά να προσπαθούμε να παίρνουμε ότι είναι καλύτερο και πρώτα σε ατομικό επίπεδο, έπειτα σε κοινωνικό να το ενσωματώνουμε και να το προστατεύουμε. Η Σουηδία και η Φιλανδία για παράδειγμα ως Δυτικές χώρες πρότυπα εφήρμοσαν σοσιαλιστικές πρακτικές σε θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Στην Λαίλαπα των διεθνών εξελίξεων που δημιούργησε προβλήματα στις οικονομίες τους πρώτα και στις κοινωνίες τους έπειτα άρχισαν μια μετάβαση σε πιο συντηρητικές πρακτικές αλλά τα προβλήματα τους διογκώνονται αντί να μικραίνουν. Εμένα αυτό μου λέει πολλά. Εσένα; -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όπως έγραψα και παραπάνω φίλε storm άλλο είναι τι δηλώνει κάποιος και άλλο τι πραγματικά είναι. Επειδή πάει κάποιος στην εκκλησία δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και χριστιανός. ...Σόρυ φίλε αλλά αυτό το παιχνίδι με την λέξη 'δηλώνω/δηλώνεις/δηλώνει' είναι άστοχο.
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με κάποιον 'μαϊμού χριστιανό που μπήκε σε μία εκκλησία' ή με 'κάποιον τυχαίο ψεύτη που λέει ότι είναι βιομήχανος'.Εδώ μιλάμε για την αναγνωρισμένη ανά δεκαετίες αντιπροσώπευση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην χώρα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.
Κοινώς είναι η ίδια η 'ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ' που είναι και η πολυπληθέστερη.
Άντε πες, αν έχεις τα κότσια, μέσα σε αυτή την 'ιδεολογική εκκλησία' στους 'παπάδες της και στους ψάλτες της' ότι δεν είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...Και μιας και όπως λες οι μάσκες έπεσαν, μήπως βλέπεις κάποιον άξιο πολιτικό ή πολιτικό σχηματισμό ή ιδεολογικό χώρο που έχεις να μας προτείνεις;
Να προτείνω; Που εδώ μέσα;
Σαν να μου λες να πάω στον ΠΕΡΙΣΣΟ, να τους προτείνω να με ακούσουν...
Εδώ, έτσι και γράψω την άποψή μου, η γνωστή 'καραμέλα' θα πάει 'σύννεφο'... και θα ξεκινήσει πάλι το ίδιο τροπάριο.
Οπότε 'τουμπεκί ψιλοκοκό'... -
Αν μου επιτρέπεις θα σου κάνω μια ερώτηση. Τα έχεις με την Αριστερή ιδεολογία ή με αυτούς που δηλώνουν αριστεροί; Συγνώμη κιόλας. Πάντως παιχνίδι δεν παίζω. Ειλικρινα στο γράφω γιατί στην τελική δεν έχω να κερδίσω και κάτι.
-
Τα έχω με το οτιδήποτε εμποδίζει τη χώρα στην οποία γεννήθηκα, να είναι μία σοβαρή Ευρωπαϊκή χώρα δυτικής νοοτροπίας.
-
Πριν ήσουν ευχαριστημένος; Θέλω να πω ενιωθες να είμαστε στο σωστό δρόμο;
-
Το περιορίζεις στο 'τώρα' και στο 'πρίν', ενώ εγώ αναφέρθηκα στο 'οτιδήποτε' χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το περιορίζεις στο 'τώρα' και στο 'πρίν', ενώ εγώ αναφέρθηκα στο 'οτιδήποτε' χωρίς χρονικούς περιορισμούς.Δεν πειράζει αν δε θέλεις να απαντήσεις. Προσωπικά είμαι αγανακτισμένος από τους τωρινούς αλλά και οι προηγούμενοι για τα θηρία ήτανε.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το περιορίζεις στο 'τώρα' και στο 'πρίν', ενώ εγώ αναφέρθηκα στο 'οτιδήποτε' χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
Δεν πειράζει αν δε θέλεις να απαντήσεις. Προσωπικά είμαι αγανακτισμένος από τους τωρινούς αλλά και οι προηγούμενοι για τα θηρία ήτανε.
Εγώ είμαι αγανακτισμένος από το 1981.
Από το 1991 και μετά, ανέβηκα στα κάγκελα.
Από το 2007 και μετά είμαι 'να μη μου μιλάς' καλύτερα. Έτοιμος να εκραγώ.Οι μόνες περίοδοι που είχα ηρεμήσει ήταν το 2004/2005 που είχα φύγει στο εξωτερικό για να δουλέψω.
-
Παρε και την Δεξια του Μητσοτακη να την χαιρεσαι να την πληρωνεις. Καλα παλικαρια εχετε στον χωρο σας.
Πρώην βουλευτής της ΝΔ έπαιρνε 10.000 ευρώ το μήνα από το νοσοκομείο «Ελπίς»
Έξοδα πρόκληση για την κάλυψη των εξόδων πρώην βουλευτή - γιατρού από την διοίκηση του ΕΛΠΙΣ! Τη στιγμή που το δημόσιο Νοσοκομείο δεν είχε λεφτά για αναλώσιμα ή γάζες και τσιρότα φρόντιζε να εκταμιεύει ποσό που άγγιζε τις 10.000 ευρώ τον μήνα
Δέκα χιλιάδες ευρώ το μήνα από το δημόσιο νοσοκομείο«Ελπίς» λάμβανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κρανιάς, προκειμένου να καλύπτει τα έξοδά του κατά τη μετάθεσή του στην μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ελβετία, θέση που πήρε με την υπογραφή του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Βουλευτής δυο ημερών
Πρόκειται για προσωπική απόφαση του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη. Την υπογράφουν ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και τότε αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οι αποδοχές του κ. Κρανιά αυξάνονται θεαματικά. Αγγίζουν τις 9.952 ευρώ μηνιαίως καθώς συμπεριλαμβάνονται επιδόματα υπηρεσίας στην αλλοδαπή, επιδόματα κατοικίας και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη προκύψει από την απόσπαση. Ποιος τα πληρώνει όλα αυτά; Μα φυσικά ο φορέας προέλευσης, δηλαδή το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ!
Και 5.000 ευρώ για δαπάνη εγκατάστασης
http://tvxs.gr/news/ellada/proin-boyleytis-tis-nd-epairne-10000-eyro-mina-apo-nosokomeio-elpis
Κτηνος δημοσιο ε; Εσεις τα ξοδευετε στα φιλαρακια σας εδω και 40 χρονια και με τον Κυριακο Μητσοτακη και τον Αδωνι που ταχα μου θα νοικοκοιρεχουν τα οικονομικα του κρατους.
Βλεπω τα δειγματα γραφης τους. -
Εδω στην Ελλαδα, απο οσο θυμαμαι ειδικα οταν δεν υπηρχε το διαδικτυο αλλα και τωρα που υπαρχει, ο κοσμος, ειτε λογω της mediaκης χειραγωγησης, ειτε λογω της νοοτροποιας του καφενειου που παει και λεει τα πολιτικα μονο, ενημερωνοταν και ενημερωνεται μονον για τα καυτα κομματικα. Αυτο συμβαινει και στα κομματα.
[spoiler=:2a49z64p]Δλδ, ο κοσμος συζηταει ο ταδε βουλευτης με το ταδε σκανδαλο, ο αλλος με το αλλο και ο παραλλος που θα βγει πρωθυπουργος και θα κανει και θα ρανει. Ο Ελληνας νομιζει πως η γη κινηται γυρω απο αυτον, πως αυτος ειναι το επικεντρο του κοσμου. Αυτο τον κανει να μην ενημερωνεται για οικονομικα θεματα, για εθνικα, για διεθνη. Ειδικα τα τελευταια χρονια που εχει επικρατησει η παγκοσμιοποιηση και ειμαστε ενα παγκοσμιο χωριο (κλοχανειο για εμενα), ο Ελληνας ζει στον δικο του κοσμο. Με αποτελεσμα ξαφνικα να ανακαλυπτει πως χρεωκοπησε, πως εθνικα του δικαιωματα εχουν ψαλιδιστει αργα αλλα συστηματικα και πλεον δεν μπορει να υπερασπιστει τον εθνικο του εναεριο χωρο οπως λεει το Διεθνες Δικαιο, πως δεν μπορει να κυρηξει ΑΟΖ στο Αιγαιο οπως οριζει το Δικαιο της Θαλασσας.
Οταν ξεκινησε ο πολεμος στην Συρια και μιλουσα με γνωστους στην Ελλαδα για αυτο που ξεκινησε κατω και ανησυχουσα γιατι εκει οι Ρωσοι ειχαν την μοναδικη βαση στο Αιγαιο μου ελεγαν, και τι σε νοιαζει τι γινεται εκει περα; Οριστε σημερα τι γινεται εκει περα. Ουτε οι πολιτικοι ασχοληθηκαν. Και τωρα τρεχουμε και δεν φτανουμε. Αυτη η ελλειψη σφαιρικης ενημερωσης οφειλεται βασικα στο οτι τα ΜΜΕ δεν κανουν σοβαρες εκπομπες για το τι συμβαινει στον κοσμο. Ηθελημενα. Δεν αναφεραν τπτ για τους αγροτες στην Γαλλια. Γιατι; Μιλανε μονον για κομματικα για να φανατιζουν τον λαο και να μπορουν μετα να τον φερουν σε τετελεσμα γεγονοτα.
Πτωχευσαμε. Εχουμε προβλημα προσφυγικο. Θα καταργησετε τα ταδε ειδη αγροτικων καλλιεργιων. Μιλησε κανεις να μας πει, με την ΑΟΖ και τα σουρτα φερτα σε Ισραηλ - Αιγυπτο - Κυπρο τι συμφωνησαν; Ετσι και για αυτο μια μερα θα μας πουνε τους Ελληνικους υδρογονανθρακες θα τους εκμεταλλευτουμε. Λογω καποιων ομως 'εκτακτων' γεγονοτων, εμεις θα παρουμε το 10% και η συμπραξη Ισραηλ - Αιγυπτος - ΗΠΑ το 90%. Δεν ξερουμε και δεν μας νοιαζει τι συμφωνουν.
Με τις τραπεζες, ειπαν στον κοσμο πως ξεκινησε το κακο διεθνως; Γιατι φτασαμε ως εδω; Ποια λαθη γινανε και δεν επρεπε να ξαναγινουν αλλα συνεχιζουν να γινονται; Μας λενε πως εξω τα πραματα οικονομικα πανε για ακομη ενα 2008 αλλα χωρις οπλα αμυνας αυτη την φορα για την αντιμετωπισης της;
Οχι. Και θα ακουσουμε πως Ξαφνικα η παγκοσμια οικονομια πεφτει σε βαρια υφεση και δεν το ξεραμε. Ποιοι δεν το ηξεραν; Αν ψαξει καποιος περα απο το τι κανουν τα κομματα στην ελλαδα, θα δει πως εξω βραζουν τα χρηματιστηρια και προειδοποιουν οι αναλυτες. Οι εδω πολιτικοι, καλεσμενοι 'αναλυτες' και ¨οικονομολογοι' ομως μουγκα. Τα ΜΜΕ απο διεθνη τι λενε; Λενε αν εγινε σεισμος στην Αμερικη, λιμος στην Ασια και καταποντισμος στην Κινα. Λενε δλδ για θεομηνιες, για κανεναν κακομοιρη που τον απατησε η γυναικα του και αυτος συγκινησε τον κοσμο με την ερωτικη του εξομολογηση στο φατσοβιβλιο και αλλες τετοιες μλκιες.
Δεν υποτιμω τον Ελληνα. Ειναι πανεξυπνος και ξερει να επιβιωνει και να νικα δυνατοτερους απο αυτον. Ομως εχει μπει σε μια διαδικασια εσωστρεφειας σε μια εποχη με οικονομικες, εθνικες και κοινωνικες απειλες που θελουν προετιμασια. Για ψαξτε το λιγο στα οικονομικα, τι γινεται εξω, τι λενε, πως οι πολεμοι προς ανεπτυγμενες χωρες αντικατασταθηκαν απο οικονομικες επιδρομες μεσω χρωκοποιων κρατων που τα καταλαμβανουν χωρις βομβες και αεροπλανα. Βγειτε απο την Κομματικη προκαταληψη πως αυτα τα λενε αριστεροι. Στο εξωτερικο οσοι κατακρινουν το σημερινο οικονομικο συστημα που γενναει χρεη αν ηταν αριστεροι σημερα θα κυβερνουσαν αριστερα κομματα. Πολλοι ειναι αγανακτισμενοι ας πουμε δεξιοι που ειδαν σπιτια, επιχειρησεις, τσεπες να εξαφανιζονται. Αν το προβλημα ηταν ιδεολογικο θα καθαριζαμε ευκολα. Το προβλημα ειναι βαθεια οικονομικο. Ειναι οτι το κυριαρχο οικονομικο συστημα, εχει δημιουργησει μια φουσκα χρεους εις βαρος των πολιτων. Ειναι οτι αυτο το συστημα παει να καταρευσει και η καταρευση του κομουνισμου θα ειναι παιχνιδακι μπροστα στην καταρευση του νεοφιλελευθερισμου. Εκει καταρευσε η Σοβιετικη Ενωση. Εδω παει για καταρευση ο πλανητης. Ολος ο πλανητης θα πεινασει γιατι ολοι πλεον εξαρτωνται απο τις τραπεζες. Καταλαβετε το, μας συνδεσαν την μοιρα μας οχι με την πορεια των κρατων αλλα των τραπεζων.[/spoiler:2a49z64p]Αν ξεκινησετε απο εκει θα καταλαβετε ποσο μακρια ειναι οι ιδεολογιες γιατι αυτες, εξαγοραστηκαν και πλεον υπαρχουν οι νεοφιλελευθεροι και οι αντιπαλοι τους. Αντιπαλοι, χωρις πολιτικη ταυτοτητα. Εκει ειναι απο ακραριστερους, αγανακτισμενους δεξιους, μεχρι τερμα δεξιους.
-
Τελικά επιτυχώς ανέβασαν τον δορυφόρο (Β. Κορέα).
UNSC to pass resolution on N. Korea over rocket launch within days. -
Iant με αυτον τον μουρλο απο αλλου το περιμενουμε (Ρωσια - ΗΠΑ) και απο αλλου θα μας ερθει κανενας πυραυλος στο κεφαλι. Και βεβαια ολοι οι Β.Κορεατες στην καμερα μπροστα ηταν χαρουμενοι που εφυγε ο πυραυλος, οπως και η θεια που βγηκε στην τηλεοραση για να 'πει' τα νεα. Για εμενα στην Β.Κορεα υπαρχει Τυρανια. Ενας ανθρωπος, περναει καλα, σπερνωντας φοβο και τρομο στην κυριολεξια σε ολους τους αλλους. Δεν νομιζω να υπαρχει ακομη και στο στενο του περιβαλλον καποιος που να αισθανεται ησυχος διπλα του.
Μου θυμιζει η συμπεριφορα του αυτην του Σανταμ Χουσειν, αυτου του καλου ανθρωπου που τα καλα παιδια στις ΗΠΑ των καθιερωσανε για να ελεγχουν την περιοχη. Ο 'ανθρωπος' βεβαια ηταν μια επιγεια διποδη κολαση. Αν θαμαμαι γαμπρους του εκτελεσε, αλλοι την κοπανησαν στο εξωτερικο. Ειχε επησεις τις γνωστες μαγικες ιδιοτητες που εχουν 'ηγετες' σαν αυτον. Εξαφανιζε ανθρωπους. Συμβουλους του, βοηθους του κλπ. Γινοταν αφαντοι. Ο συγκεκριμενος ο Σανταμ ειχε ακομη ενα 'χαρισμα'. Μπορουσε να εμφανιστει ταυτοχρωνα σε 2 διαφορετικα μερη στο Ιρακ. Ειχε βρει καποιους που τον εμοιαζαν πολυ και δεν ηξερες τελικα ποιον ειναι ιμιτασιον και ποιος ειναι ο γνησιος Σανταμ.
Ο μονος ανθρωπος που εμεινε για χρονια διπλα του ηταν ο υπουργος Εξωτερικων (επισημα) και λοιπων (ανεπισημα) ο Ταρεκ Αζιζ. Δεν θυμαμαι τι τελος ειχε. Ο Αζιζ. Για τον Σανταμ ξερουμε. Δεν μπορω να πω, πως χαρηκα καθως ειμαι κατα τις θανατικης ποινης. Ξερω πολλοι θα διαφωνησουν. ok -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Για εμενα στην Β.Κορεα υπαρχει Τυρανια. Ενας ανθρωπος, περναει καλα, σπερνωντας φοβο και τρομο στην κυριολεξια σε ολους τους αλλους. Δεν νομιζω να υπαρχει ακομη και στο στενο του περιβαλλον καποιος που να αισθανεται ησυχος διπλα του.Κάποιοι γράφανε ότι δεν ισχύουν αυτά, είναι δυτική προπαγάνδα, δεν υπάρχει περίπτωση να ρίχνει ανθρώπους στα σκυλιά όπως γράφουν τα Μ.Μ.Ε κτλπ κτλπ
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Iant με αυτον τον μουρλο απο αλλου το περιμενουμε (Ρωσια - ΗΠΑ) και απο αλλου θα μας ερθει κανενας πυραυλος στο κεφαλι.Η πιθανότητες να μας έρθει στο κεφάλι είτε πύραυλος, είτε σκέτο (όχι από Ρωσία - ΗΠΑ) έχουν αυξηθεί!
Θα έβαζα μέσα και το Πακιστάν. Ίσως και το Ισραήλ, αλλά όχι στα δικά μας κεφάλια. -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Iant με αυτον τον μουρλο απο αλλου το περιμενουμε (Ρωσια - ΗΠΑ) και απο αλλου θα μας ερθει κανενας πυραυλος στο κεφαλι.
Η πιθανότητες να μας έρθει στο κεφάλι είτε πύραυλος, είτε σκέτο (όχι από Ρωσία - ΗΠΑ) έχουν αυξηθεί!
Θα έβαζα μέσα και το Πακιστάν. Ίσως και το Ισραήλ, αλλά όχι στα δικά μας κεφάλια.Σκαλιζεις iant πληγες μεγαλες. Αναμεσα στο Πακισταν και την Ινδια, υπαρχει φοβερη αγαπη. Τα καλυτερα λογια λενε οι Ινδοι για τους Πακιστανους. Δλδ ειναι τοσο αγαπημενοι που τα πυρηνικα της μιας χωρας σημαδευουν την αλλη. Και οι δυο εχουν πηρυνικα και αλλιμονο μας αν γινει κατι. Γιατι ενταξει λες, ειναι μακρια, εμας δεν θα μας σκοτωσουν. Ναι; Και οι ραδιενεργεια απο τα πυρηνικα τους που θα παει; Εκει θα μεινει; Χωρια βεβαια που η Ινδια ειναι με την Ρωσια ποιο κοντα, τα πανε καλα, ενω το Πακισταν ειναι σχεδον πρωτεκτορατο των Αμερικανων. Δλδ μπορει να μπλεξουν και οι δυο μεγαλες υπερδυναμεις. Δυσκολο βεβαια το βλεπω. Το Ισραηλ, χα, ενταξει ακουω, διαβαζω για αυτο το συνομοσιολογικο που εχει να κανει με τους Εβραιους κλπ. Δεν θελω να εμπλακω προς το παρον.
Το Ισραηλ με την Σαουδικη Αραβια ειναι το κοκκινο πανι απο οσο ξερω των υπολοιπων κρατων στην Μ.Ανατολη. Αλλα το φοβουνται το Ισραηλ, πρωτων λογω των πυρηνικων του και δευτερον λογω του μακριου του χεριου, δλδ των ΗΠΑ. Ο μεγαλυτερο φοβος εδω και περιπου 3 χρονια στις ΗΠΑ ειναι ενα απο μεσα τρομοκρατικο χτυπημα με πυρηνικα. Φοβουνται μην περασει καμια δεν ξερω και απο αυτα καλα, καμια ας πουμε πυρηνικη κεφαλη και σκασει στην Ουσανγκτον. Αυτο το χτυπημα φοβουνται και στο πισω μερος του μυαλου τους περιμενουν.Για εμενα στην Β.Κορεα υπαρχει Τυρανια. Ενας ανθρωπος, περναει καλα, σπερνωντας φοβο και τρομο στην κυριολεξια σε ολους τους αλλους. Δεν νομιζω να υπαρχει ακομη και στο στενο του περιβαλλον καποιος που να αισθανεται ησυχος διπλα του.
Κάποιοι γράφανε ότι δεν ισχύουν αυτά, είναι δυτική προπαγάνδα, δεν υπάρχει περίπτωση να ρίχνει ανθρώπους στα σκυλιά όπως γράφουν τα Μ.Μ.Ε κτλπ κτλπ
Δεν το διαβασα, ενταξει ο καθενας εχει την αποψη του. Τα ΜΜΕ στην περιπτωση της Β.Κορεας κανουν πολυ καλα την δουλεια τους και μακαρι να την εκαναν ετσι και για τις φυλακες στο Γκουανταναμο στις ΗΠΑ επι Μπους. Να μπαινανε με κρυφη καμερα οπως μπηκανε στην Β.Κορεα και δειξανε που ο κοσμος λιμοκτονει. Ή να μας δειχνανε με κρυφη καμερα που το εκαναν μια φορα, αλλα να το εκαναν συχνοτερα, για το πως εργαζονται στις πολυεθνικες οι εργαζομενοι, ποσες ωρες, σε τι συνθηκες, με τι ορους, να μας ελεγαν ποσοι αυτοκτονησαν Κινεζοι εργατες. Ειχα γραψει για μια πολυεθνικη που τελικα θα γινει το δικαστηριο στις ΗΠΑ για παιδικη εργασια σε μια χωρα της Λατινικης Αμερικης.
Θα μπορουσαν αυτα τα διεθνη ΜΜΕ που μπορουν και ξετρυπωνουν την κρυφη πλευρα του μουρλου της ΒΚορεας να ξετρυπωσουν και τα παιδακια που βαζουν πολυεθνικες να δουλευουν για 50 σεντς την μερα. Βασικα βαζουν παιδια να δουλευουν αντι να μορφωνονται.
Δεν τα δειχνουν αυτα οι ειδησεις. Λενε παμε τωρα στα διεθνει γεγονοτα. Περιμενω να ακουσω κατι σοβαρο. Ενας σκυλος στην Αμερικη, κατουρηθηκε απο την χαρα του γιατι λετε; Γιατι ειδε τον ιδιοκτητη του που τον ειχε χασει πριν 5 μηνες. Αυτο ειναι ενα αξιο δημοσιοποιησης διεθνες γεγονος. Ενω οι Κουρδοι αμαχοι που τους σκοτωνουν εδω και ενα μηνα οι Τουρκοι στρατιωτες δεν ειναι σημαντικο Διεθνες γεγονος για να το πουνε στις ειδησεις. Η φορμα της Τζ.Λοπεζ που σκιστικε και φανηκε λιγο η χαραμαδα της πισω ειναι Διεθνης ειδηση. Ενα ρεπορταζ για του Τουρκους Διακινητες δεν ειναι αξιο δημοσιοποιησης. Δεν ειδα καποιο εκτενες ρεπορταζ για αυτα τα κτηνη που παιρνουν 2000 ευρω το κεφαλι και βαζουν τους προσφυγες σε φουσκωτα με 4 και 5 μποφορ. Μουγκα. Κανουν ομως ρεπορταζ για την ζωη του Χ καλιτεχνη, της ψ εφοπλιστριας.
Κατσε γιατι φορτωσα. Εβλεπα σε ενα καναλι ολοκληρο ρεπορταζ για μια εφοπλιστρια που η νυφη της ειχε παει σε ενα θωρηκτο και κανανε παρτι πανω στο Θωρηκτο που θεωρειται Μνημειο!!! Και οταν ρωτηθηκαν απαντησαν με εριστικο τροπο. Και μου εκανε ενας δημοσιογραφος ολοκληρο 45λεπτο αφιερωμα για αυτην την εφοπλιστρια!!! Δεν λεω ονοματα, ειχε γινει σουσουρο που πανω στο ιστορικο Θωρηκτο βγηκαν φωτογραφιες με μοντελες, πανηγυρια, ποτα λες και ηταν Bar το θωρυκτο. Αυτος ειναι ο σεβασμος τους και η γνωση τους στην ιστορια της Ελλαδας; Και η αναγνωριση για τα καμωμαμτα ηρθε πριν κανα 2μηνο που μου την εκαναν και αφιερωμα της πεθερας εφοπλιστριας. Τα ΜΜΕ, τα Ανεξαρτητα.
Η αλλη στο ιδιο θωρηκτο πριν δεκαετια και βαλε πηγε και μου εκανε ολοκληρη......πρωινη εκπομπη!!! Να μαθω εγω τι ειναι αυτο το θωρικτο απο την πρωινη εκπομπη και τα γκομενακια που εκαναν πασαρελα και οχι απο Ντοκυμαντερ για την ιστορια του στους Βαλκανικους Πολεμους που ηταν το καμαρι του στολου μας.
Πρόκειται για το μοναδικό δείγμα του τύπου (θωρακισμένο καταδρομικό) που διατηρείται στο κόσμο ως σήμερα.
Αντι να το φυλαμε σαν τα ματια μας, βαζουμε μεσα μπαροβιους και πρωιναδικους παρουσιαστες να μας λενε για μοδα ζωδια, κουτσομπολιο, να χαχανιζουν και οι μπαροβιοι να τα σπανε. Χεσμενη η Ελληνικη ιστορια. Να μην την ξερουμε. Να ξερουμε ομως, τον αλλον, που εκανε τεχνη οταν εβγαλε εναν πινακα, γυμνος να μαμαει ενα καρπουζι. Αυτο ηταν τεχνη. Ηταν αξιοπροσεκτο. Το καρπουζι που κουτουποσε ενας Καλιτεχνης.
Ενω το ιστορικο Θωρικτο, αντε τι περιμενετε, καντε το πλωτο μπαρακι. Καντε το για καλοκαιρινες πρωιναδικες εκπομπες. Το πρωι, πρωιναδικο, το μεσημερι βαλτε κανεναν να λεει συνταγες και να μαγειρευει και το βραδι, Σκυλακδικο. Δεν ντρεπεστε λιγο;
Δεν ειμαι με τον στρατο κολλημενος. Με την ιστορια ομως ειμαι. Και οτι συνεβαλε για να αμυνθουμε ή να απελευθερωσουμε την τοτε μιση Ελλαδα, θελω να τιμαται και οχι να μειωνεται, να ξευτιλιζετε απο πορτοφολαδες που την ειδαν πως με το χρημα τους μπορουν να πηγαινουν οπου θελουν και να κανουν οτι θελουν. Και τους κανουμε και 45 λεπτα αφιερωμα. Ελληνικα ΜΜΕ; Μαζικη παρανοιας, αποβλακωσης και προχωρημενης μαλακινσης.
Ενταξει. οποιος δεν θελει να το ψαξει, τρωει οσα του προσφερουν. Εχει και ρεπορταζ καλα. Αλλα αραια και που και κατι ωρες, πρωινες, 4 το πρωι, 5 το πρωι. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Iant με αυτον τον μουρλο απο αλλου το περιμενουμε (Ρωσια - ΗΠΑ) και απο αλλου θα μας ερθει κανενας πυραυλος στο κεφαλι.
Η πιθανότητες να μας έρθει στο κεφάλι είτε πύραυλος, είτε σκέτο (όχι από Ρωσία - ΗΠΑ) έχουν αυξηθεί!
Θα έβαζα μέσα και το Πακιστάν. Ίσως και το Ισραήλ, αλλά όχι στα δικά μας κεφάλια.Σκαλιζεις iant πληγες μεγαλες. Αναμεσα στο Πακισταν και την Ινδια, υπαρχει φοβερη αγαπη. Τα καλυτερα λογια λενε οι Ινδοι για τους Πακιστανους. Δλδ ειναι τοσο αγαπημενοι που τα πυρηνικα της μιας χωρας σημαδευουν την αλλη. Και οι δυο εχουν πηρυνικα και αλλιμονο μας αν γινει κατι. Γιατι ενταξει λες, ειναι μακρια, εμας δεν θα μας σκοτωσουν. Ναι; Και οι ραδιενεργεια απο τα πυρηνικα τους που θα παει; Εκει θα μεινει; Χωρια βεβαια που η Ινδια ειναι με την Ρωσια ποιο κοντα, τα πανε καλα, ενω το Πακισταν ειναι σχεδον πρωτεκτορατο των Αμερικανων. Δλδ μπορει να μπλεξουν και οι δυο μεγαλες υπερδυναμεις. Δυσκολο βεβαια το βλεπω. Το Ισραηλ, χα, ενταξει ακουω, διαβαζω για αυτο το συνομοσιολογικο που εχει να κανει με τους Εβραιους κλπ. Δεν θελω να εμπλακω προς το παρον.
Το Ισραηλ με την Σαουδικη Αραβια ειναι το κοκκινο πανι απο οσο ξερω των υπολοιπων κρατων στην Μ.Ανατολη. Αλλα το φοβουνται το Ισραηλ, πρωτων λογω των πυρηνικων του και δευτερον λογω του μακριου του χεριου, δλδ των ΗΠΑ. Ο μεγαλυτερο φοβος εδω και περιπου 3 χρονια στις ΗΠΑ ειναι ενα απο μεσα τρομοκρατικο χτυπημα με πυρηνικα. Φοβουνται μην περασει καμια δεν ξερω και απο αυτα καλα, καμια ας πουμε πυρηνικη κεφαλη και σκασει στην Ουσανγκτον. Αυτο το χτυπημα φοβουνται και στο πισω μερος του μυαλου τους περιμενουν.Ξέρω για την μεγάλη 'αγάπη' τους! Όπως και Β. Κορέα είναι λιγάκι μακριά από μας ...
Αλλά έλεγα για πιθανά σενάρια πιο κοντά σε μας - βλέπε τα κεφάλια των ανθρώπων στην Συριά, ή το Ιράν!
Όπως και στα κεφάλια μας, αν τυχαία 'χάσουν' κανένα κομμάτι πιθανόν Πακιστανοί, ολίγον πιθανό - Εβραίοι. -
Επηδει ο κεντροσοσιαλισμος, ποσο παραπανω ο σοσιαλισμος ειναι κοντα στον εργατη, στον αγροτη, στον φτωχο, στον βιοπαλαιστη, στον οικονομικα στερρημενο που παλευει για το μεροκαματο και παει στο σπιτι ενα κομματι ψωμι στην κυριολεξια και ενα λιτρο γαλα για να φανε τα 2 παιδακια, ειναι προκληση να βλεπω σοσιαλιστη πολιτευομενο με αμαξι που κοστιζει οσο ενα μικρο διαμερισμα. Αν θες να μιλησεις για την αγροτια, την εργατια, τους ψαραδες, τους μικρους επαγγελματιες, θα πρεπει να τους νιωσεις. Να τους βιωσεις. Οι ανθρωποι αυτοι ζουνε με στερησεις στην σημερινη κοινωνια. Ειναι αισθητικα και ιδεολογικα ανακολουθο το ακριβο ντυσιμο και το αμαξι πολυτελειας και το σπιτι κλπ, οταν θες να πιασεις το χερι αυτων των ανθρωπων, να τους χτυπησεις στην πλατη και να τους πεις 'μαζι σου ειμαι, μαζι θα τα καταφερουμε'. Οτι μπορεις το δινεις για αυτους τους ανθρωπους. Η ζωη σου, ειναι αυτοι οι ανθρωποι να ζησουν καλυτερα. Και η κοινωνικη ευημερια αυτων των ανθρωπων, ειναι ο αγωνας σου, η σκεψη σου η ζωη σου.
[spoiler=:1o76dvvc]Ικανοποιηση παιρνεις απο την ικανοποιηση την δικη τους και οχι απο το ακριβο κινητο, ρουχο, αμαξι, σπιτι, τις ζεμπεκιες στα μπουζουξιδικα που μου κανανε οι 'αγωνιστες' Γιαννοπουλοι του ΠΑΣΟΚ που τα ειπαν τα μπουζουξιδικα πολιτιστικα κεντρα! Ή του Ανδρεα Παπανδρεου και του Λαλιωτη που μου ηρθαν με το ζιβαγκο το 80 και το 90 ηταν με την βιλα στο καστρι και τα κουστουμια Armani. Αυτο ειναι σοσιαλισμος; Τοτε ο καπιταλισμος τι ειναι; Που ο Ανδρεας Παπανδρεου μολις το 1981 βγηκε Σοσιαλιστη Πρωθυπουργος μου παρηγγειλε, την 600 Merc για να την εχει; Ο Μητσοτακης τοτε τι επρεπε να παραγγειλει; Τι σοι σοσιαλιστικη κινηση ηταν να παραγγειλει το ακριβοτερο αμαξι και το πολυτελεστερο ενας σοσιαλιστης;
Ο Ακης ρε ο Τσοχατζοπουλος, με τι εμφνιζοταν αρχικα; Νααααααα με κατι ζιβαγκο. Και που κατεληξε ο σοσιαλιστης Ακης; Η Δαμανακη η Αγωνιστρια, ποιανου σημερα υπαλληλος ειναι; Της ΕΕ. Αυτα πρεπει να στιλιτευτουν απο μεσα και οχι απο τα κορακια του καπιταλισμου. Ο στουρθοκαμιλισμος ζημια κανει σε ολες τις ιδεολογιες και τα κομματα. ΠΑΣΟΚ σου λεει με τον νεοφιλελευθερο Βενιζελο, προεδρο του κινηματος που θελει να λεγεται σημερα Σοσιαλδημοκρατικο!! Θα σαλταρω ακομη περισσοτερο, οσο τα σκεφτομαι.
Των κοινωνικη ευαισθησια οποιος προσπαθει να την προσεγγισει μεσα απο Merc, Bmw, με ακριβα ρουχα κλπ, τοτε θα βγει εκτος οχι ιδεολογιας, αλλα κλιματος. Θα ζησεις καλα, με ανεσεις αφου πρωτα εξασφαλισεις, ανεσεις για αυτους για τους οποιους αγωνιζεσαι. Εισαι μπροσταρης. Εσενα θα δουν απο εσενα θα εμπνευστουν. Αν σε βλεπουν να λες ομορφα λογια και μετα να φευγεις με την Merc, δεν εισαι σαν αυτους. Και εγω Merc εχω, δεν εχω κομμουνιστικη ιδεολογια αλλα σοσιαλδημοκρατικη, κατι αγνωστο για την Ελλαδα. Πρσοπαθω ομως, οσο μπορω, να ειμαι σε συμπεριφορα και τροπο ζωης τετοιο οπως ειναι οι απλοι ανθρωποι. Και να μην προκαλω με οτι εχω.
Και να βοηθαω με καθε τροπο. Χρημα και ιδεολογια για εμενα ειναι ασυμβατα. Γιατι καποια στιγμη σε οποια θεση και αν εισαι, ερχονται καποιοι και σου λενε: παρε ποσα θες; 1δις, 2 δις και ξεχνα οτι ειπες. Ξεχνα οτι ηξερες και αλλαξε το τροπαριο. Η ιστορια εχει δειξει, οτι ιδεολογοι ξεκινησαν και με σπιταρωνες και βιλες καταληξαν. Ξερω οτι τον φιλο μου τον Αλεξανδρο θα τον κανω να θελει να με πνιξει, και να μου τα χωσει, με το δικιο του για αυτα που πιστευει, ομως για εμενα ο σωστος αριστερος ηγετης ειναι αυτος ο προεδρος του Ισημερινου αν θυμαμαι καλα, που ζει με εναν παλιο Σκαραβαιο και ο Τσαβες που φιλουσε το χερι του κοσμου και δεν περιμενε οι κοσμος να φιλαει το δικο του.
Και επισης, δεν ζαλιστηκε απο τα 172δις που πηρες απο το πετρελαιο. Τα εδωσε στον λαο. Θα μπορουσε να κανει καβαντζα, να κλειστει στον γυαλινο πυργο του και να καλοπερναει. Καθε εβδομαδα, χωρις μπραβους και τζαμια αλεξισφαιρα μιλουσε εξω και με μια καμερα για να τον παιρνει και η τηλεοραση στους Βενεζουελους (οπως λεγονται). Και πριν παει για εγχειριση, μεσα στην βροχη με δακρυα, μουσκεμα απο το νερο, τραγουδησε στον λαο του. Τολμησε και αν θυμαμαι στον ΟΗΕ ή σε καποια αλλη μεγαλη συγκεντρωση τα εχωσε αγρια στον εθνικιστη ρεπουμπλικανο Μπους. Δεν κολωσε πουθενα. Ο μονος που τον νικησε, ηταν ο καρκινος.
Και την ιδια στιγμη να υπαρχουν βουλευτες αριστεροι που να στελνουν τα παιδια τους στον Ιδιωτικο Τομεα της Παιδειας; Στους Επιχειρηματιες των Ιδιωτικων σχολειων; Ειναι σοσιαλιστικο αυτο; Ειναι σοσιαλιστικο να μην μιλαει κανενα κομμα υπερ του 23% στην Ιδιωτικη Εκπαιδευση; Ειναι δυνατον να κανουν αριστεροι πλατες στους Ιδιωτες στην Εκπαιδευση, εις βαρος των μικρομεσαιων στρωμματων; Με ποιανουν το μερος ειστε, οταν δεν αφηνετε να παρουν απο τους πλουσιους μεσω του 23% τα λεφτα και αφηνετε να βαλουν και αλλους φορους στους φτωχους και μικρομεσαιους; Τι σοι Σοσιαλισμος ειναι αυτος; Ξερω. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.
Να πω για Ελληνα αγωνιστη; Δεν ξερω τα πολιτικα και κομματικα του πιστευω. Ακουσα προσφατα μια συνεντευξη που εδωσε πριν καμια 50αρια χρονια και μιλουσε για το πως μεγαλωσε, τι δουλειες εκανε κλπ. Αγωνιστικε για να παιρνουν απο τις δισκογραφικες εταιριες που θυσαυριζαν εις βαρος των τραγουδιστων, ποσοστα. Διαλεγε μαγαζια να τραγουδησει οπου μπορουσε να παει η φτωχολογια.
Τα εβαλε με τις δισκογραφικες και εναν συγκεκριμενο/η και οποιος θελει ας ψαξει την τελευταια συνεντευξη του Στελιου Καζαντζιδη. Δεν τον πηρε το χρημα απο κατω, δεν τον λυγισαν οι πολυεθνικες δισκογραφικες και οποτε ηθελε να γλεντησει, πηγαινε σε στεκια με φιλαρακια του, που δεν ηταν ουτε βιομηχανοι, ουτε κατι καλλιτεχνες που μπαινουν στην Αριστερα για να κανουν καλλιτεχνικη καριερα. Και αυτο με το αριστερο κλειστο κυκλωμα που αν δεν εισαι αριστερος δεν σε παιρνουν σε θεατρο, μουσικη, κινηματογραφο πρεπει να σταματησει. Ειναι πραξη κομματικης διακρισης. Δλδ θα μπει καποιος στον χωρο λογω ιδεολογιας και μονον; Δεν ειναι αυτο διακριση;
Ο κοσμος εχει ξυπνησει και αν δεν γινει αυτοκριτικη απο ολους, το ξυλο θα ειναι αγριο. Τα ψεματα και οι δικαιολογιες τραγουδησα στην Ξανθη, πηρα 15.000 ευρω, πληρωσα 17 ευρω στην εφορια της Βουλγαριας, αλλα ποτε δεν ασχολουμαι με τα οικονομικα, ειναι ενα ψεμα σαν αυτα που λενε οι πολιτικοι. Αρκετα πλεον με οσους δεν ειναι ιδεολογοι. Καταστρεφουν ιδεολογιες για τις οποιες καποιοι οπως μπορουν εκφραζονται. Να πανε με την ιδεολογια του χρηματος. Στο καλο.
Συγνωμη που γινομαι κακος με αυτα που γραφω, και μπορει οι επικρητες να χαιρονται. Χστηκα. Αν εχουν κουραγιο ας κοιταξουν και τα δικα τους χαλια, που πλεον τα κρατη ειναι Περιουσιακα Στοιχεια των Τραπεζων. Και αυτοι χειροτεροι ειναι. Γιατι κατεβαζουν το κεφαλι σε οικονομικους γδαρτες ΔΝΤ, Τροικα που καταλαμβανουν τα κρατη, πρωτα χρεονοντας τα και μετα πηγαινοντας να τα 'Σωσουν' μεσα απο εξαντλητικες πολιτικες λιτοτητας που στρωνουν το χαλι στις περιβοητες επενδυσεις!!! Δλδ; Δλδ θα δουλευεις 12 ωρες για 5 ευρω μεχρι η χωρα σου να ξεπληρωσει το δανειο. Θα σου παρουμε και χρυσο, πετρελαιο κλπ και τα κερδη θα πηγαινουν στην αποπληρωμη.[/spoiler:1o76dvvc]
Καμια κοινωνικη ευαισθησια δεν εχουν, καμια δημοσια κοινωνικη πολιτικη. Και πολλοι αυτο το χαιρονται. Να πεινανε παιδακια και να πηγαινει ο εφορος και να βαζει τον μπαμπα τους φυλακη για 10.000 ευρω χρεος στην εφορια και τον μεγαλοεπιχειρηματια που χρεωσταει 10.000.000 να μην του παιρνει ουτε ενα σκαμνακι απο μια απο τις βιλαρες του.
Για τον τροπο ζωης, αναφερομαι για οσους **πολιτευονται **κεντροαριστερα. Οσοι ειμαστε κεντροαριστερα για εμενα ας προσπαθουμε να ζουμε δινοντας ομως ζωη και σε οσους εχουν αναγκη. Οχι σαν τους καπιταλες που σου λενε, δεν δινω λεφτα, γιατι....Γιατι εχεις καβουρια ρε μαγκουφη δεν δινεις και τα αλλα ειναι υποκρισια.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]