Επηδει ο κεντροσοσιαλισμος, ποσο παραπανω ο σοσιαλισμος ειναι κοντα στον εργατη, στον αγροτη, στον φτωχο, στον βιοπαλαιστη, στον οικονομικα στερρημενο που παλευει για το μεροκαματο και παει στο σπιτι ενα κομματι ψωμι στην κυριολεξια και ενα λιτρο γαλα για να φανε τα 2 παιδακια, ειναι προκληση να βλεπω σοσιαλιστη πολιτευομενο με αμαξι που κοστιζει οσο ενα μικρο διαμερισμα. Αν θες να μιλησεις για την αγροτια, την εργατια, τους ψαραδες, τους μικρους επαγγελματιες, θα πρεπει να τους νιωσεις. Να τους βιωσεις. Οι ανθρωποι αυτοι ζουνε με στερησεις στην σημερινη κοινωνια. Ειναι αισθητικα και ιδεολογικα ανακολουθο το ακριβο ντυσιμο και το αμαξι πολυτελειας και το σπιτι κλπ, οταν θες να πιασεις το χερι αυτων των ανθρωπων, να τους χτυπησεις στην πλατη και να τους πεις 'μαζι σου ειμαι, μαζι θα τα καταφερουμε'. Οτι μπορεις το δινεις για αυτους τους ανθρωπους. Η ζωη σου, ειναι αυτοι οι ανθρωποι να ζησουν καλυτερα. Και η κοινωνικη ευημερια αυτων των ανθρωπων, ειναι ο αγωνας σου, η σκεψη σου η ζωη σου.
[spoiler=:1o76dvvc]Ικανοποιηση παιρνεις απο την ικανοποιηση την δικη τους και οχι απο το ακριβο κινητο, ρουχο, αμαξι, σπιτι, τις ζεμπεκιες στα μπουζουξιδικα που μου κανανε οι 'αγωνιστες' Γιαννοπουλοι του ΠΑΣΟΚ που τα ειπαν τα μπουζουξιδικα πολιτιστικα κεντρα! Ή του Ανδρεα Παπανδρεου και του Λαλιωτη που μου ηρθαν με το ζιβαγκο το 80 και το 90 ηταν με την βιλα στο καστρι και τα κουστουμια Armani. Αυτο ειναι σοσιαλισμος; Τοτε ο καπιταλισμος τι ειναι; Που ο Ανδρεας Παπανδρεου μολις το 1981 βγηκε Σοσιαλιστη Πρωθυπουργος μου παρηγγειλε, την 600 Merc για να την εχει; Ο Μητσοτακης τοτε τι επρεπε να παραγγειλει; Τι σοι σοσιαλιστικη κινηση ηταν να παραγγειλει το ακριβοτερο αμαξι και το πολυτελεστερο ενας σοσιαλιστης;
Ο Ακης ρε ο Τσοχατζοπουλος, με τι εμφνιζοταν αρχικα; Νααααααα με κατι ζιβαγκο. Και που κατεληξε ο σοσιαλιστης Ακης; Η Δαμανακη η Αγωνιστρια, ποιανου σημερα υπαλληλος ειναι; Της ΕΕ. Αυτα πρεπει να στιλιτευτουν απο μεσα και οχι απο τα κορακια του καπιταλισμου. Ο στουρθοκαμιλισμος ζημια κανει σε ολες τις ιδεολογιες και τα κομματα. ΠΑΣΟΚ σου λεει με τον νεοφιλελευθερο Βενιζελο, προεδρο του κινηματος που θελει να λεγεται σημερα Σοσιαλδημοκρατικο!! Θα σαλταρω ακομη περισσοτερο, οσο τα σκεφτομαι.
Των κοινωνικη ευαισθησια οποιος προσπαθει να την προσεγγισει μεσα απο Merc, Bmw, με ακριβα ρουχα κλπ, τοτε θα βγει εκτος οχι ιδεολογιας, αλλα κλιματος. Θα ζησεις καλα, με ανεσεις αφου πρωτα εξασφαλισεις, ανεσεις για αυτους για τους οποιους αγωνιζεσαι. Εισαι μπροσταρης. Εσενα θα δουν απο εσενα θα εμπνευστουν. Αν σε βλεπουν να λες ομορφα λογια και μετα να φευγεις με την Merc, δεν εισαι σαν αυτους. Και εγω Merc εχω, δεν εχω κομμουνιστικη ιδεολογια αλλα σοσιαλδημοκρατικη, κατι αγνωστο για την Ελλαδα. Πρσοπαθω ομως, οσο μπορω, να ειμαι σε συμπεριφορα και τροπο ζωης τετοιο οπως ειναι οι απλοι ανθρωποι. Και να μην προκαλω με οτι εχω.
Και να βοηθαω με καθε τροπο. Χρημα και ιδεολογια για εμενα ειναι ασυμβατα. Γιατι καποια στιγμη σε οποια θεση και αν εισαι, ερχονται καποιοι και σου λενε: παρε ποσα θες; 1δις, 2 δις και ξεχνα οτι ειπες. Ξεχνα οτι ηξερες και αλλαξε το τροπαριο. Η ιστορια εχει δειξει, οτι ιδεολογοι ξεκινησαν και με σπιταρωνες και βιλες καταληξαν. Ξερω οτι τον φιλο μου τον Αλεξανδρο θα τον κανω να θελει να με πνιξει, και να μου τα χωσει, με το δικιο του για αυτα που πιστευει, ομως για εμενα ο σωστος αριστερος ηγετης ειναι αυτος ο προεδρος του Ισημερινου αν θυμαμαι καλα, που ζει με εναν παλιο Σκαραβαιο και ο Τσαβες που φιλουσε το χερι του κοσμου και δεν περιμενε οι κοσμος να φιλαει το δικο του.
Και επισης, δεν ζαλιστηκε απο τα 172δις που πηρες απο το πετρελαιο. Τα εδωσε στον λαο. Θα μπορουσε να κανει καβαντζα, να κλειστει στον γυαλινο πυργο του και να καλοπερναει. Καθε εβδομαδα, χωρις μπραβους και τζαμια αλεξισφαιρα μιλουσε εξω και με μια καμερα για να τον παιρνει και η τηλεοραση στους Βενεζουελους (οπως λεγονται). Και πριν παει για εγχειριση, μεσα στην βροχη με δακρυα, μουσκεμα απο το νερο, τραγουδησε στον λαο του. Τολμησε και αν θυμαμαι στον ΟΗΕ ή σε καποια αλλη μεγαλη συγκεντρωση τα εχωσε αγρια στον εθνικιστη ρεπουμπλικανο Μπους. Δεν κολωσε πουθενα. Ο μονος που τον νικησε, ηταν ο καρκινος.
Και την ιδια στιγμη να υπαρχουν βουλευτες αριστεροι που να στελνουν τα παιδια τους στον Ιδιωτικο Τομεα της Παιδειας; Στους Επιχειρηματιες των Ιδιωτικων σχολειων; Ειναι σοσιαλιστικο αυτο; Ειναι σοσιαλιστικο να μην μιλαει κανενα κομμα υπερ του 23% στην Ιδιωτικη Εκπαιδευση; Ειναι δυνατον να κανουν αριστεροι πλατες στους Ιδιωτες στην Εκπαιδευση, εις βαρος των μικρομεσαιων στρωμματων; Με ποιανουν το μερος ειστε, οταν δεν αφηνετε να παρουν απο τους πλουσιους μεσω του 23% τα λεφτα και αφηνετε να βαλουν και αλλους φορους στους φτωχους και μικρομεσαιους; Τι σοι Σοσιαλισμος ειναι αυτος; Ξερω. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.
Να πω για Ελληνα αγωνιστη; Δεν ξερω τα πολιτικα και κομματικα του πιστευω. Ακουσα προσφατα μια συνεντευξη που εδωσε πριν καμια 50αρια χρονια και μιλουσε για το πως μεγαλωσε, τι δουλειες εκανε κλπ. Αγωνιστικε για να παιρνουν απο τις δισκογραφικες εταιριες που θυσαυριζαν εις βαρος των τραγουδιστων, ποσοστα. Διαλεγε μαγαζια να τραγουδησει οπου μπορουσε να παει η φτωχολογια.
Τα εβαλε με τις δισκογραφικες και εναν συγκεκριμενο/η και οποιος θελει ας ψαξει την τελευταια συνεντευξη του Στελιου Καζαντζιδη. Δεν τον πηρε το χρημα απο κατω, δεν τον λυγισαν οι πολυεθνικες δισκογραφικες και οποτε ηθελε να γλεντησει, πηγαινε σε στεκια με φιλαρακια του, που δεν ηταν ουτε βιομηχανοι, ουτε κατι καλλιτεχνες που μπαινουν στην Αριστερα για να κανουν καλλιτεχνικη καριερα. Και αυτο με το αριστερο κλειστο κυκλωμα που αν δεν εισαι αριστερος δεν σε παιρνουν σε θεατρο, μουσικη, κινηματογραφο πρεπει να σταματησει. Ειναι πραξη κομματικης διακρισης. Δλδ θα μπει καποιος στον χωρο λογω ιδεολογιας και μονον; Δεν ειναι αυτο διακριση;
Ο κοσμος εχει ξυπνησει και αν δεν γινει αυτοκριτικη απο ολους, το ξυλο θα ειναι αγριο. Τα ψεματα και οι δικαιολογιες τραγουδησα στην Ξανθη, πηρα 15.000 ευρω, πληρωσα 17 ευρω στην εφορια της Βουλγαριας, αλλα ποτε δεν ασχολουμαι με τα οικονομικα, ειναι ενα ψεμα σαν αυτα που λενε οι πολιτικοι. Αρκετα πλεον με οσους δεν ειναι ιδεολογοι. Καταστρεφουν ιδεολογιες για τις οποιες καποιοι οπως μπορουν εκφραζονται. Να πανε με την ιδεολογια του χρηματος. Στο καλο.
Συγνωμη που γινομαι κακος με αυτα που γραφω, και μπορει οι επικρητες να χαιρονται. Χστηκα. Αν εχουν κουραγιο ας κοιταξουν και τα δικα τους χαλια, που πλεον τα κρατη ειναι Περιουσιακα Στοιχεια των Τραπεζων. Και αυτοι χειροτεροι ειναι. Γιατι κατεβαζουν το κεφαλι σε οικονομικους γδαρτες ΔΝΤ, Τροικα που καταλαμβανουν τα κρατη, πρωτα χρεονοντας τα και μετα πηγαινοντας να τα 'Σωσουν' μεσα απο εξαντλητικες πολιτικες λιτοτητας που στρωνουν το χαλι στις περιβοητες επενδυσεις!!! Δλδ; Δλδ θα δουλευεις 12 ωρες για 5 ευρω μεχρι η χωρα σου να ξεπληρωσει το δανειο. Θα σου παρουμε και χρυσο, πετρελαιο κλπ και τα κερδη θα πηγαινουν στην αποπληρωμη.[/spoiler:1o76dvvc]
Καμια κοινωνικη ευαισθησια δεν εχουν, καμια δημοσια κοινωνικη πολιτικη. Και πολλοι αυτο το χαιρονται. Να πεινανε παιδακια και να πηγαινει ο εφορος και να βαζει τον μπαμπα τους φυλακη για 10.000 ευρω χρεος στην εφορια και τον μεγαλοεπιχειρηματια που χρεωσταει 10.000.000 να μην του παιρνει ουτε ενα σκαμνακι απο μια απο τις βιλαρες του.
Για τον τροπο ζωης, αναφερομαι για οσους **πολιτευονται **κεντροαριστερα. Οσοι ειμαστε κεντροαριστερα για εμενα ας προσπαθουμε να ζουμε δινοντας ομως ζωη και σε οσους εχουν αναγκη. Οχι σαν τους καπιταλες που σου λενε, δεν δινω λεφτα, γιατι....Γιατι εχεις καβουρια ρε μαγκουφη δεν δινεις και τα αλλα ειναι υποκρισια.