-
Το να έχεις Ι5 ψυχολογικό γιατί να συνεπάγεται ότι δεν μπορεις να είσαι κλητήρας ή να βαράς 10 σφραγίδες;
Προφανώς δε θα πρέπει να γίνεις ούτε οδηγός, ούτε δάσκαλος, αλλά αν μπορείς να κάνεις κάποιες δουλειες, γιατι να μην τις κάνεις;
-
ε ναι βέβαια.
Ξέρω γω, έχεις φοβία με τα όπλα -> ρίχνεις το σχολικό στο γκρεμό.
Είσαι παθολογικά υποχόνδριος -> σκοτώνεις παιδάκια στην αίθουσα.
Είσαι διπολικός με θεραπεία και παρακολούθηση αλλά δεν μπορείς να βρεθείς σε ένα κλειστό ξένο περιβάλλον -> σκοτώνεις συναδέλφους όταν έρχεται το deadline ενός project.Γιατί το μόνο ψυχολογικό πρόβλημα που μπορεί να σου δώσει Ι5 είναι ''ξέρετε, έχω τα τάδε ψυχικά προβλήματα και δεν θέλω να υπηρετήσω τη θητεία μου, γιατί δεν ξέρω πότε θα μου τη δώσει και θα καρφώσω την ξιφολόγχη στην καρωτίδα του διπλανού μου'.
Όσο για τη διάκριση δημοσίου/ιδιωτικού, σου έχει απαντήσει και ο drifter. ΓΙατί να μπορεί να δουλέψει στον ιδιωτικό και όχι στο δημόσιο; Αν τον θεωρείς επικίνδυνο εν γένει για το μεν, θα είναι και για το δε.
Άσε μας ρε manosk.
Εντάξει, πέρασαν μερικοί αιώνες κοινωνικής ανάπτυξης για να μην θεωρούμε επικίνδυνους όλους όσους έχουν κάποια ψυχική διαταραχή, και να φροντίζουμε σαν κοινωνία να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενταχθούν παραγωγικά σε αυτή, αλλά δε γαμείς. -
@tifosi
Έγραψα νωρίτερα ότι για πολύ απλές εργασίες δεν υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε υπάρχουν και ΑΜΕΑ που κάνουν τέτοιες απλές δουλειές.
Το πρόβλημα είναι ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν και δουλειές που απαιτούν και μια Χ ψυχική ισορροπία. Κι έρχεται το απολυτήριο και λέει 'Δεν είσαι καλά'. Αλλά ορισμένοι λένε 'και λοιπόν, τι έγινε; Άαααλλο ο στρατός'. Ε, τρίχες. -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Προφανώς δε θα πρέπει να γίνεις ούτε οδηγός, ούτε δάσκαλος, αλλά αν μπορείς να κάνεις κάποιες δουλειες, γιατι να μην τις κάνεις;Ποιος είχε βάλει ένα Link με τη διευθύντρια (?) υπεύθυνη(?) του εκπαιδευτικού μιας χώρας (?) που ήταν διαγνωσμένη σχιζοφρενής;
Εντάξει, για το manosk καλύτερα να είχε κάτσει σπίτι να πλένει πιάτα.
-
Μεσαίωνας λέμε.
(θυμάμαι καλά ή κάνω λάθος ότι η γυναίκα του μανοσκ έχει κάποια σχέση με ψυχολογία-ψυχιατριακή?) -
Ενας Ι5 δεν ειναι τελειως αχρηστος. Μπορει να κανει παρα πολλα πραγματα στη ζωη του [οχι ολα] αλλα οι υπηρεσιες του στρατου κρινουν οτι δεν κανει για θητεια λογω καποιου σοβαρου προβληματος στην υγεια του [ψυχικου η σωματικου].
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ε ναι βέβαια.
Ξέρω γω, έχεις φοβία με τα όπλα -> ρίχνεις το σχολικό στο γκρεμό.
Είσαι παθολογικά υποχόνδριος -> σκοτώνεις παιδάκια στην αίθουσα.
Είσαι διπολικός με θεραπεία και παρακολούθηση αλλά δεν μπορείς να βρεθείς σε ένα κλειστό ξένο περιβάλλον -> σκοτώνεις συναδέλφους όταν έρχεται το deadline ενός project.Γιατί το μόνο ψυχολογικό πρόβλημα που μπορεί να σου δώσει Ι5 είναι ''ξέρετε, έχω τα τάδε ψυχικά προβλήματα και δεν θέλω να υπηρετήσω τη θητεία μου, γιατί δεν ξέρω πότε θα μου τη δώσει και θα καρφώσω την ξιφολόγχη στην καρωτίδα του διπλανού μου'.
Όσο για τη διάκριση δημοσίου/ιδιωτικού, σου έχει απαντήσει και ο drifter. ΓΙατί να μπορεί να δουλέψει στον ιδιωτικό και όχι στο δημόσιο; Αν τον θεωρείς επικίνδυνο εν γένει για το μεν, θα είναι και για το δε.
Άσε μας ρε manosk.
Εντάξει, πέρασαν μερικοί αιώνες κοινωνικής ανάπτυξης για να μην θεωρούμε επικίνδυνους όλους όσους έχουν κάποια ψυχική διαταραχή, και να φροντίζουμε σαν κοινωνία να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενταχθούν παραγωγικά σε αυτή, αλλά δε γαμείς.Φοβία με τα όπλα; Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι, έτσι; Εντάξει, θα σε στείλουμε σε γραφείο.
Παθολογικά υποχόνδριος; Εντάξει, θα σε στείλουμε σε γραφείο.
Διπολικός;; Ε, χαλαρή κατάσταση. Μπορείς να γίνεις ελεγκτής στα ραντάρ της ΥΠΑ, δεν τρέχει τίποτα!Γιατί στον ιδιωτικό τομέα κι όχι στον δημόσιο; Γιατί καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του για τους υπαλλήλους του ή τους εργολάβους του. Αλλά στο δημόσιο δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα ν' αναλάβει τέτοια ευθύνη. Τόσο απλό είναι.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Το να έχεις Ι5 ψυχολογικό γιατί να συνεπάγεται ότι δεν μπορεις να είσαι κλητήρας ή να βαράς 10 σφραγίδες;Προφανώς δε θα πρέπει να γίνεις ούτε οδηγός, ούτε δάσκαλος, αλλά αν μπορείς να κάνεις κάποιες δουλειες, γιατι να μην τις κάνεις;
Παλιότερα ισχυε ότι το Ι5 για οποιοδήποτε λογο ΔΕΝ δινει δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο.
Παρανομα σύμφωνα με την ΕΕ.
Πλέον δεν αποτελει εμποδιο διορισμού αφου συνοδεύεται με ιατρικές εξετασεις μετα την αξιολογιση του ΑΣΕΠ. Παρολ' αυτά στα ψυχιατρικα νοσήματα ακόμα υπάρχει θέμα. -
-
Μ'αρέσει που κάθεστε και συζητάτε στα σοβαρά. Η ικανότητα Ι είναι ένας χαρακτηρισμός που δίνει ο στρατός σύμφωνα με τις δικές του προδιαγραφές και επηρεάζει τις σχέσεις του ατόμου με αυτόν και τα Σ.Α. Τελεία.
Άλλωστε σωματική ικανότητα έχουν μόνο οι άντρες, και από εκεί φαίνεται το φαύλο όλων των υπολοίπων, τα οποία αποτελούν ονειρώξεις δεξιών/στρατόγκαβλων/κοροιδοημουνεγωπουπηγα. Προφανώς και δεν είναι όλοι κατάλληλοι για όλες τις εργασίες αλλά η ΣΙ έχει νόημα για οτιδήποτε πέρα από την ικανότητα για στράτευση.
-
Για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63750870
Παραπέρα: το ότι δημόσια αρχή, αποτελούμενη όχι από στρατιωτικούς, αλλά από ψυχιάτρους, ψυχολόγους κλπ, αποφαίνεται ότι κάποιος πάσχει από συγκεκριμένη ψυχική νόσο, τόσο σοβαρή ώστε να παίρνει άμεσο απολυτήριο, δεν έχει καμία σημασία παρά μόνο για το στρατό;
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση.Ας μεταφερθεί η συζήτηση σε πιο κατάλληλο θέμα, όντως ξέφυγε εντελώς από το παρόν.
-
Θέλεις να βάλουμε στοίχημα για το τι ποσοστό απο τους άντρες έχουν υπηρετήσει; Μούμπλε μούμπλε, μιλάμε κυρίως για άτομα που έχουν μπεί προηγούμενα χρόνια, θα πω συντηρητικά 99%. Αλάνθαστη μέθοδος η ΣΙ, μη μιλήσω για τις γυναίκες. Άρα με το λινκ που έδωσες φαντάζομαι συμφωνείς πως τη ΣΙ την πετάμε στα σκουπίδια, και η κάθε υπηρεσία να κρίνει μόνη της για τις ανάγκες της. Έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ο στρατός να έχει Ι5-Παιδεραστής
-
Αυτό που λες Μάνο είναι πολύ ξεκάθαρο, απλά συμπεριλαμβάνεις και τα μουσαντένια Ι5 που 'προσποιήθηκαν' για λόγους συνείδησης.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παραπέρα: το ότι δημόσια αρχή, αποτελούμενη όχι από στρατιωτικούς, αλλά από ψυχιάτρους, ψυχολόγους κλπ, αποφαίνεται ότι κάποιος πάσχει από συγκεκριμένη ψυχική νόσο, τόσο σοβαρή ώστε να παίρνει άμεσο απολυτήριο, δεν έχει καμία σημασία παρά μόνο για το στρατό;
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση.Οποιαδήποτε τρίτη δημόσια αρχή αποφασίζει για θέσεις ευθύνης, θα περίμενε κανείς ότι πρέπει να κάνει δικό της επισταμένο έλεγχο στους υποψήφιους για να έχει ιδια άποψη και να αποφασίζει με τα δικά της κριτήρια.
Όχι να βασίζεται σε αποφάσεις επιτροπής καραβανάδων, από την οποία δεν περνάνε οι μισοί πολίτες, η οποία κρίνει με στρατιωτικά κριτήρια (λχ. ο οδηγός της ΕΘΕΛ ή ο δάσκαλος μπορεί να κατουριέται τα βράδια ή να είναι τραβεστί στη προσωπική του ζωή αλλά αν είναι τύπος και υπογραμμός τη μέρα, τότε προφανώς μπορεί να κάνει τη δουλειά του μια χαρά. Κάτι που προφανώς χ2, δεν μπορεί να ισχύει και στη θητεία), η οποία μπορεί να αποφάσισε δεκαετίες πριν (λχ. το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης σωστά προϋποθέτει περιοδικές εξετάσεις υγείας. Σύμφωνα με κάποιους εδώ μέσα, αρκεί η ΣΙ που είχε όταν πήγε φαντάρος στα 23)....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι απλά τα πράγματα και το ζαλίσατε:αν δεν κάνεις τη θητεία σου για Ι5 ψυχολογικό, προφανώς θεωρείσαι (και πρέπει να θεωρείσαι) ανίκανος για οποιαδήποτε δημόσια θέση (βασικά, ούτε στο δρόμο δεν πρέπει να κυκλοφορείς χωρίς κάποια τακτική παρακολούθηση)
αν δεν κάνεις τη θητεία σου για Ι5 σωματικό και μετά παίζεις τένις, κάνεις ορειβασία, στέκεσαι όρθιος με τις ώρες για να υποδέχεσαι τους ψηφοφόρους σου κλπ κλπ, κάποιους έχεις δουλέψει, οπότε πρέπει να τιμωρηθείς για απάτη, πλαστογραφία, δωροδοκία ή τέλος πάντων για έγκλημα που αποκλείει την ανάληψη δημόσιας θέσης
αυτά
καλα να μην εμπιστευεσαι την επιστημη....αλλα να μη πιστευεις και στον θεο!!!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63750870
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση.Ας μεταφερθεί η συζήτηση σε πιο κατάλληλο θέμα, όντως ξέφυγε εντελώς από το παρόν.
Σαν πόσες φορές θες να σου κουοτάρω τί έχεις γράψει?
Πάρτο άλλη μια φορά να το θαυμάσειςαν δεν κάνεις τη θητεία σου για Ι5 ψυχολογικό, προφανώς θεωρείσαι (και πρέπει να θεωρείσαι) ανίκανος για οποιαδήποτε δημόσια θέση (βασικά, ούτε στο δρόμο δεν πρέπει να κυκλοφορείς χωρίς κάποια τακτική παρακολούθηση)
Αυτά βλέπει κι ο έντυ και πού να μη συμφωνήσει μετα
Ο στρατός δίνει Ι5 με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως και τα διάφορα άλλα Ι, τα οποία μπορεί να μην έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τις ανάγκες για τις οποίες καλείσαι να εργαστείς στην μετέπειτα ζωή σου.
Σε πολλές περιπτώσεις αυτά τα κριτήρια μπορεί να συμπίπτουν και με άλλους εργοδότες, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (το ικανό και αναγκαίο μιας συνθήκης που η ομάδα αλήθειας του φόρουμ δεν διδάχτηκε ποτέ στην Εκφραση-Εκθεση)Το ότι ένας μανιοκαταθλιπτικός δεν πρέπει να υπηρετήσει την θητεία του δε σημαίνει κατ ανάγκη ότι δεν μπορεί να διδάξει στο πανεπιστήμιο, ή ότι δεν μπορεί να γίνει οδηγός ασθενοφόρου.
-
Μου φαίνεται ότι το νήμα έχει γίνει -ολίγον τι- hijacked...
-
To έχουν καταλάβει ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ
-
Ο manosk είπε και το κορυφαίο να πάμε να *** οι ΙΥ, στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού (->ΙΥ->ΔΥ->ΕΕ), αλλά δεν γ@μιέται το θέμα.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ο manosk είπε και το κορυφαίο να πάμε να *** οι ΙΥ, στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού (->ΙΥ->ΔΥ->ΕΕ), αλλά δεν γ@μιέται το θέμα.Σαφώς!
Πότε;
Περί "Γιωτάδων" [Διάσπαση]