-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Καλησπέρα.
Έχει κάποιος το μοντελο των 1000 κυβικών με τα 65 άλογα;
Γράφει κατανάλωση μικτη 5.1
Για βενζινοκινητήρα να υπολογίζεις τουλάχιστον 1-1,5 λίτρο επιπλέον απο ότι λέει ο κατασκευαστής.
+1000
1000 λιτρα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καλησπέρα.
Έχει κάποιος το μοντελο των 1000 κυβικών με τα 65 άλογα;
Γράφει κατανάλωση μικτη 5.1
Για βενζινοκινητήρα να υπολογίζεις τουλάχιστον 1-1,5 λίτρο επιπλέον απο ότι λέει ο κατασκευαστής.
+1000
1000 λιτρα;
Ναι και ανεφοδιασμος απο αερος...
-
Επειδή είμαι Καμμένος απο κατανάλωση μου γύρισε το μυαλό και απο τα 225 άλογα μαμά turbo παρηγγειλα 1000 κυβικά με 65 άλογα.
Κάνω καθημερινά πολλά χιλιομετρα .. Οποτε γιαυτό μπήκα στην διαδικασία να ρωτησω κάποιος που έχει το 1000 αν είναι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος. -
Αν τα πολλά χλμ δεν είναι αποκλειστικά στην πόλη, δεν αποκλείεται κάποιο άλλο 1-1,2 λίτρων με τούρμπο να είναι πιο οικονομικό από ένα ατμοσφαιρικό χιλιάρι σε τέτοιο αμάξωμα.
-
Παιδιά καλησπέρα
Έχω ένα Opel Corsa 1400 sport του 2008 και θα ήθελα να ρωτήσω πόσο περίπου είναι η μέση κατανάλωση του μέσα στην πόλη. Κάνω περίπου 30 χιλιόμετρα τη μέρα μέσα στην πόλη και η ένδειξη δε λέει να κατέβει από τα 8,9 lt/100km. Προσπάθω να είμαι προσεκτικός με το γκάζι και τις αλλαγές, αλλά βάζω 20 ευρώ βενζίνη κάθε 3-4 μέρες όπως και να χει.
Είναι φυσιολογική γενικά αυτή η κατανάλωση για την κατηγορία για βενζινοκίνητο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Φυσιολογικοτατη.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Φυσιολογικοτατη.Διαφωνώ.
Εγώ εκανα 120 χιλιομετρα με 20 ευρώ με το Audi TT turbo 1800 225 άλογα.
Για να ειμαι ακριβό δίκαιος όχι κεντρο. Αλλά είχε αρκετά φανάρια η διαδρομή μου αλλά και ανηφορικό δρόμο. -
Ο χρήστης dleyteris έγραψε:
Φυσιολογικοτατη.
Διαφωνώ.
Εγώ εκανα 120 χιλιομετρα με 20 ευρώ με το Audi TT turbo 1800 225 άλογα.
Για να ειμαι ακριβό δίκαιος όχι κεντρο. Αλλά είχε αρκετά φανάρια η διαδρομή μου αλλά και ανηφορικό δρόμο.Με τα λίτρα μετράνε την κατανάλωση
-
Ο χρήστης Marcus έγραψε:
Παιδιά καλησπέραΈχω ένα Opel Corsa 1400 sport του 2008 δε λέει να κατέβει από τα 8,9 lt/100km. ...βάζω 20 ευρώ βενζίνη κάθε 3-4 μέρες όπως και να χει.
το 8,9 lt/100km σημαίνει ότι με 20 ευρώ κάνεις 130 km, άρα σε κόντρα των 20 ευρώ με το tt πχ. Αθήνα-Λειβαδειά, το Audi μένει από βενζίνη και συ ακόμα γκαζώνεις!
-
Είχα σχεδον τέσσερα χρόνια το corsa D με τον 1000άρι τρικύλινδρο με τα 60 άλογα (ίδιο σε όλα με το σημερινό με διαφορετική χαρτογράφηση) σαν δεύτερο αυτοκίνητο , αξιοπρεπέστατο ακόμη και στην εθνική, άνετα ταξιδεύει με 120 με περιθώρια προσεκτικής προσπέρασης και κοντερίσια τελική 160, από κατανάλωση σε εθνική με 120 -130 ΚΜ ήμουν στα 6 λίτρα/100 ΚΜ, με 100-120 ΚΜ έπεφτα στα 5,5 λίτρα/100 ΚΜ, στην πόλη (ανατολική θεσσαλονίκη) με μικρές 2-3 ΚΜ (ψυχρές) διαδρομές ήμουν στα 8,5-9,0 λίτρα/100, όλα τα νούμερα κατανάλωσης κατά διαβολικό τρόπο ήταν ακριβώς τα μισά από ότι είχα με το rx8 (192) στις ίδιες διαδρομές με τον ίδιο τρόπο οδήγησης.
Μελανό σημείο η συμπεριφορά του στον δρόμο αν το πίεζες, υποστροφή φουλ, κλίσεις φουλ, επικίνδυνο σε διαδοχικές στροφές λόγο μεταφορά βάρους, εντελώς αρτσούμπαλο .Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για το 1200 γιατί είχε ακριβώς τίς ίδιες αναρτήσεις και γεωμετρία και φρένα τα οποία ήταν σχετικά καλά (επαρκή), από ποιότητα κατασκευής θα έλεγα καλό αλλά όχι κορυφή, από αξιοπιστία στα τέσσερα χρόνια και στα 45.000 ΚΜ, έβγαλε δύο ζύγια της αντιστρεπτικής τα οποία κόστισαν 40 Ε και τα άλλαξα εγώ, τα σέρβις τα έκανα εγώ, τα αναλώσιμα (λάδια, φίλτρα,τακκάκια της οπελ είναι φτηνά και καλης ποιότητας).
Τό έκανα ανταλλαγή με το mx5 sporty που έχω τώρα και το παιδί που το πήρε μέχρι πριν λίγο το είχε στο car 5800 e.
Κατανάλωση εκδώσεων Opel Corsa.