-
Με αφορμή τα post στα θέματα με τα ανέκδοτα και τα εργασιακά, παίρνω το θάρρος ν' ανοίξω ένα νέο θέμα σχετικά με το Software Engineering (->development, programming, κλπ.) στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Το παρόν θέμα δεν είναι απαραίτητο να περιορίζεται σε αυστηρά τεχνικά θέματα, ούτε φυσικά πρόκειται για διαγωνισμό δεξιοτήτων. Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να παραθέσουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες.
Θυμάμαι το 2002, συνάδελφο που του υπαγόρευσα την εντολή rm -rf σε Solaris και έγραψε rm minus rf.
Εκφραστείτε ελεύθερα.
-
Με αφορμή τα post στα θέματα με τα ανέκδοτα και τα εργασιακά, παίρνω το θάρρος ν' ανοίξω ένα νέο θέμα σχετικά με το Software Engineering (->development, programming, κλπ.) στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Το παρόν θέμα δεν είναι απαραίτητο να περιορίζεται σε αυστηρά τεχνικά θέματα, ούτε φυσικά πρόκειται για διαγωνισμό δεξιοτήτων. Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να παραθέσουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες.
Θυμάμαι το 2002, συνάδελφο που του υπαγόρευσα την εντολή rm -rf σε Solaris και έγραψε rm minus rf.
Εκφραστείτε ελεύθερα.
-
Εκφραστείτε ελεύθερα.
-
μισούσες το συνάδελφο, ή την εταιρεία;
-
Πώς μπορώ να φτιάξω σε γλώσσα HTML ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο να παίζει σύνδεσμος από γιουτούμπη;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μισούσες το συνάδελφο, ή την εταιρεία;Και τους δυο.
Πώς μπορώ να φτιάξω σε γλώσσα HTML ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο να παίζει σύνδεσμος από γιουτούμπη;
Ο πιο απλός τρόπος είναι να πας στη σελίδα του youtube και να επιλέξεις/αντιγράψεις τον κώδικα από τον σύνδεσμο Share -> Embed. Μετά θα κάνεις επικόλληση στο τμήμα που θέλεις. Για παράδειγμα:
->
->
Template:
youtube test page
-
Ernani
-
Αυτό το έχω κάνει ήδη και έχω σκέτο το βίντεο στη σελίδα.
Θέλω να φτιάξω και ένα πλαίσιο γύρω γύρω από το βίντεο με κείμενα, φωτογραφίες κλπ...
-
φτιάξε ένα Paint/photoshop αυτό που θες και δείξε μας
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μισούσες το συνάδελφο, ή την εταιρεία;Εξαρτάται από τον τρέχοντα κατάλογο...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
[...]
Θέλω να φτιάξω και ένα πλαίσιο γύρω γύρω από το βίντεο με κείμενα, φωτογραφίες κλπ...Πόσα δίνεις;
Σοβαρά τώρα. Ποιο εργαλείο χρησιμοποιείς και έχεις κολλήσει;
-
Πλατφόρμα cms (αν το λεω σωστά).
Φτιάχνω site σε php.
(που αν ξέρατε τι μπουρτζόβλαχος είμαι με τα ίντερνετς θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι)
-
Ναι, αλλά ποιό cms χρησιμοποιείς (π.χ.);
-
-
Αυτα τα cms τελικα ειναι πιο δυσκολα και σε παιδευουν περισσοτερο. Προσπαθουσαμε μ ενα φιλο να κανουμε μια σελιδα και ειπαμε να την κανουμε σε joomla για πιο ευκολο και δεν βγαζαμε καμια ακρη. Τελικα την καναμε σε css.
-
εντάξει προφανώς εξαρτάται και τι θες.
Για κάτι απλό προφανώς drupal/joomla θα χρειαστεί πολύ περισσότερο διάβασμα απ' όσο θα χρειαζόταν. Αν τα μάθεις δεν είναι και τπτ τραγικό βέβαια.Με ένα wordpress όμως, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα τα βρει σκούρα κάποιος
-
E ναι το wordpress φαινεται πολυ απλο, απλα δεν εχεις επιλογες για ποικιλια. Ενω με css τελικα μπορεις να κανεις πολλα πραγματα και ευκολα. Ιδιως με τοσα κομματια κωδικα που κυκλοφορουν απο εδω και απο κει.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Θυμάμαι το 2002, συνάδελφο που του υπαγόρευσα την εντολή rm -rf σε Solaris και έγραψε rm minus rf.Σε κατι τετοιους βοηθαει ενα alias deleteall='rm -rf' να καταλαβαινουν τι κανουν.
Κι αν τους μισεις, αντι για deleteall μπορεις να βαλεις πολλα ωραια βεβαια
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Εκφραστείτε ελεύθερα.
Σε history έχω δει rm minus rf (δεν θυμαμαι την εντολη) και στο καπακι rm meion rf. Οι εντολες δινοταν τηλεφωνικα. Επισης, σε παρόμοια περίπτωση, σε μια εντολή του τυπου app_stop και πολλές αποτυχημένες προσπαθειες, με ρώτησαν αν το underscore γραφετε με u ή με a.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Αυτα τα cms τελικα ειναι πιο δυσκολα και σε παιδευουν περισσοτερο. Προσπαθουσαμε μ ενα φιλο να κανουμε μια σελιδα και ειπαμε να την κανουμε σε joomla για πιο ευκολο και δεν βγαζαμε καμια ακρη. Τελικα την καναμε σε css.Κάθε CMS έχει τα υπέρ και τα κατά και πρέπει να επιλέγεις το κατάληλλο για την κάθε εφαρμογή
Απο το λίγο που έχω ασχοληθεί, γνώμη μου είναι οτι το joomla ταιριάζει πιό πολύ σε site που έχουν πολύ μεγάλο αριθμό άρθρων τα οποία θα ανανεώνονται τακτικά, πχ κάτι σε ειδησεογραφικό.
Αν θέλεις κάτι πιό μικρό και στατικό, το joomla θα σου βγάλει την ψυχή. Αντίθετα το wordpress ενώ είναι καλό σε μικρά και στατικά site, δέν έχει τα εργαλεία να διαχειριστεί μεγάλο όγκο άρθρων.
Περί Software Engineering