-
Παιδια καλησπερα σας και καταρχας συγνωμη αν ανοιγω θεμα που εχει 1000υποθει στο φορουμ. Προσπαθησα να ψαξω με το ψαχτηρι αλλα μου εβγαζε γυρω στις 100 σελιδες και ηταν αδυνατο να τις διαβασω ολες...αν θεωρειτε πως υπαρχει ηδη ιδιο θεμα/ερωτημα παρακαλω παραπεμψτε με εκει και διαγραψτε αυτο
Το θεμα μου ειναι οτι μεχρι και την επομενη εβδομαδα θα αγορασω αυτοκινητο (μεταχ.) με max τιμη 5000 ευρω (αντε να δωσω και κανα 500 παραπανω αν υπαρχει κατι πολυ αξιολογο). Το θεμα μου δεν ειναι με μαρκες/μοντελα κτλπ αλλα με το αν θα πρεπει να αγορασω 1.4 η 1.6.....
Απο οτι ξερω στο θεμα βενζινη δεν υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα η οποια ειναι αναλογα με την οδηγηση και την ταχυτητα στην πολη ή εξω σε ανοιχτους δρομους.
Τωρα επειδη με τις χαρτουρες δεν τα παω καλα και δεν ξερω και πολλα θα ηθελα καποιος να μου πει περι τεκμηριων (αν σας διευκολυνει βασιστειτε στο παραδειγμα ετησιου εισοδηματος 7000 ευρω και αγορα μεταχ. αυτοκινητου 5000 ευρω το οποιο θα ειναι απο του 04' πανω, πιθανοτατα 07'). Με μια μικρη ερευνα που εκανα ειδα οτι εγραφαν οτι τα τεκμηρια για το 2013 θα εχουν μεχρι και 40% μειωση αλλα παντου εβλεπα το ΘΑ. Δεν ειδα καπου κατι οριστικο, δεν εχουν βγει ακομα επισημα μηπως? Επισης θελω τα φωτα σας για διαφορες σε ασφαλειες-σηματα κτλπ.
Για να κανουμε μια σουμα το διλλημα μου ειναι το εξης: Προφανως εαν θα επιλεξω 1.6 αυτοκινητο θα πληρωνω καποια επιπλεον ευρω τον χρονο μαζι με τις βενζινες, ισως και αρκετα (στηριζομαι σε εσας για να μου πειτε τις διαφορες). Η ερωτηση ειναι 1ον το ποσα παραπανω ευρω θα ειναι αυτα. και 2ον το αν αξιζει να τα δινω, το αν δλδ τα λεφτα του 1.6 θα ειναι αναλογα με την οδηγικη συμπεριφορα/εμπειρια που θα μου δινει (βαλτε και ταχυτητα μαζι αν και δεν στεκομαι εκει και πολυ).
υ.γ Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και συγχαρητηρια για αυτο το ομορφο φορουμ
-
Παιδια καλησπερα σας και καταρχας συγνωμη αν ανοιγω θεμα που εχει 1000υποθει στο φορουμ. Προσπαθησα να ψαξω με το ψαχτηρι αλλα μου εβγαζε γυρω στις 100 σελιδες και ηταν αδυνατο να τις διαβασω ολες...αν θεωρειτε πως υπαρχει ηδη ιδιο θεμα/ερωτημα παρακαλω παραπεμψτε με εκει και διαγραψτε αυτο
Το θεμα μου ειναι οτι μεχρι και την επομενη εβδομαδα θα αγορασω αυτοκινητο (μεταχ.) με max τιμη 5000 ευρω (αντε να δωσω και κανα 500 παραπανω αν υπαρχει κατι πολυ αξιολογο). Το θεμα μου δεν ειναι με μαρκες/μοντελα κτλπ αλλα με το αν θα πρεπει να αγορασω 1.4 η 1.6.....
Απο οτι ξερω στο θεμα βενζινη δεν υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα η οποια ειναι αναλογα με την οδηγηση και την ταχυτητα στην πολη ή εξω σε ανοιχτους δρομους.
Τωρα επειδη με τις χαρτουρες δεν τα παω καλα και δεν ξερω και πολλα θα ηθελα καποιος να μου πει περι τεκμηριων (αν σας διευκολυνει βασιστειτε στο παραδειγμα ετησιου εισοδηματος 7000 ευρω και αγορα μεταχ. αυτοκινητου 5000 ευρω το οποιο θα ειναι απο του 04' πανω, πιθανοτατα 07'). Με μια μικρη ερευνα που εκανα ειδα οτι εγραφαν οτι τα τεκμηρια για το 2013 θα εχουν μεχρι και 40% μειωση αλλα παντου εβλεπα το ΘΑ. Δεν ειδα καπου κατι οριστικο, δεν εχουν βγει ακομα επισημα μηπως? Επισης θελω τα φωτα σας για διαφορες σε ασφαλειες-σηματα κτλπ.
Για να κανουμε μια σουμα το διλλημα μου ειναι το εξης: Προφανως εαν θα επιλεξω 1.6 αυτοκινητο θα πληρωνω καποια επιπλεον ευρω τον χρονο μαζι με τις βενζινες, ισως και αρκετα (στηριζομαι σε εσας για να μου πειτε τις διαφορες). Η ερωτηση ειναι 1ον το ποσα παραπανω ευρω θα ειναι αυτα. και 2ον το αν αξιζει να τα δινω, το αν δλδ τα λεφτα του 1.6 θα ειναι αναλογα με την οδηγικη συμπεριφορα/εμπειρια που θα μου δινει (βαλτε και ταχυτητα μαζι αν και δεν στεκομαι εκει και πολυ).
υ.γ Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και συγχαρητηρια για αυτο το ομορφο φορουμ
-
-
Εξαρτάται.
- Αν μιλάμε για το ίδιο μοντέλο σε 1400 και 1600 και οι επιδόσεις είναι παραπλήσιες τότε πάρε το 1400.
- Αν μιλάμε για το ίδιο μοντέλο σε 1400 και 1600 και έχει μεγάλη διαφορά επιδόσεων υπέρ του 1600, οι οποίες θα σου χρειάζονται τακτικά (πχ καλύτερες ρεπρίζ για μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια στα ταξίδια σου) πάρε το 1600.
- Αν μιλάμε για διαφορετικά μοντέλα τότε μπαίνουν και άλλες μεταβλητές στην εξίσωση.
Δεν μπορείς να βασιστείς στα ΘΑ. Μια τέτοια απάντηση για τα τεκμήρια πιθανότατα να έρθει τον ερχόμενο Νοέμβριο (μαζί με την ανακοίνωση των ποσών για τα τέλη κυκλοφορίας). Εσύ όμως θέλεις αυτοκίνητο ΣΗΜΕΡΑ.
Δε μας λες όμως και για τι αυτοκίνητο ψάχνεις:
- Αν μιλάμε πχ για Φόκους 1400 και Φόκους 1600 οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) θα σου πουν να πας για το 1600.
- Αν κάνεις λόγο για το 207 τότε και το 1400 αρκεί (όχι όμως αν συζητάς για το 1600 τούρμπο και όχι το ατμοσφαιρικό).
- Αν κοιτάζεις γενικά για αυτοκίνητο μικρής κατηγορίας τότε το φορολογικό προβάδισμα το έχουν τα 1200άρια τούρμπο (πχ Clio) και τα 1300 (πχ Colt, Yaris) σε σχέση με το να πάρεις κάτι σε 1400.
-
καλα τα λεει ο ΚΟΤΕΤΣΗΣ. Δεν νομιζω η διαφορα τεκμηριου 1400/1600 να ειναι καταστροφικη / χρονο για αμαξι 5-ετιας που ειναι και -30%. Βεβαια αν υπολογισεις και το οτι ζεις ειναι τεκμηριο για το κρατος και κοστολογειται στα 3500 ευρω (σαν να ειμαστε ροφοι η ενα καλο ψαρι, σαν κρεασ μας βλεπουν)...ισως πρεπει να τα ξαναυπολογισεις
(αν βεβαια δεν εχεισ και κατι αλλο στο ονομα σου οπως ακινητο, σκαφος, πισινα, ελικοπτερο, σπιτι στο χωριο, χωραφακι)http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=12229 τσεκαρισε το
-
ειναι αστειο να σε απασχολησει η διαφορα στα τελη οταν θα εχεις πλερωσει τα πολλαπλασια σε βενζινες και σερβις.
οποτε κοιτα και ανταλλακτικα, ευκολια συντηρησης, συχνοτητα βλαβων....
και βεβαια τι θα βρεις...πχ ενα διαμαντι στα 1400 σε σχεση με ενα οχι τοσο καλο 1600 στα ιδια λεφτα...
απο επιδοσεις..
αστειο να λες το ενα εχει τελικα 175 το αλλο 180
0-100 στα 11.8 με 12.2κοιτα επισης το γενικο πακετο.
για τι το θελεις και τι ειδους οδηγος εισαι.
πχ θελεις μεγαλο χωρο αποσκευων για να γεμισουν τα παιχνιδια των παιδιων σου και οι τενεκεδες λαδι απο το χωριο ή σαν μπακουρας απλως να βαζεις ενα σακιδιο....οποτε θα ελεγα διαλεξε 3-4 μοντελα που σου αρεσουν και ρωτα ξανα για αυτα και μονο....
-
@kotetsi τα αυτοκινητα που βλεπω ειναι Ford focus, Seat Ibiza, Cintroen C4, Opel Corsa, VW Golf.
@eltassos Αυτες οι τιμες των τεκμηριων ειναι ανα 5αετια? Η την χρονια που το αγοραζεις?..Δεν ξερω καθολου απο αυτα
@kingstonian για αυτο και θα ηθελα καποιος να με φωτισει με μια γενικοτερη διαφορα σε ευρω που θα ξοδευω καθε χρονο (μιλωντας για τα βασικα βεβαια, τελη-σερβις κτλπ...χωρις να υπολογιζουμε ζημιες)
-
Αφού μιλάμε για μεταχειρισμένο, άρα πριν το 2010, 1.400 = €240, 1.600 = €265.
Τεκμήριο: 1.400 = €5200, 1.600 = €6400.
Tα προαναφερθέντα ύψη τεκμηρίων ισχύουν για αυτοκίνητα ηλικίας έως πέντε ετών. Για αυτοκίνητα ηλικίας 6-10 ετών υπάρχει μείωση 30%. Για αυτοκίνητα άνω των 10 ετών υπάρχει μείωση 50%.
Επίσης θα υπάρχει και μια μικρή διαφορά στα ασφάλιστρα. -
Ο χρήστης GrimReaper έγραψε:
@kotetsi τα αυτοκινητα που βλεπω ειναι Ford focus, Seat Ibiza, Cintroen C4, Opel Corsa, VW Golf.@eltassos **Αυτες οι τιμες των τεκμηριων ειναι ανα 5αετια? Η την χρονια που το αγοραζεις?..Δεν ξερω καθολου απο αυτα **:/
@kingstonian για αυτο και θα ηθελα καποιος να με φωτισει με μια γενικοτερη διαφορα σε ευρω που θα ξοδευω καθε χρονο (μιλωντας για τα βασικα βεβαια, τελη-σερβις κτλπ...χωρις να υπολογιζουμε ζημιες)
τα τεκμηρια που ειδες στο λινκ ειναι για μεχρι 5 ετων αμαξι (μετραει απο 1η κυκλοφορια στην ελλαδα, οπωσ τη λεει η αδεια)).
5-10 ετη εισαι -30% (δηλ 9-ετιας & 6-ετιας εχουν ιδιο τεκμηριο)
10+ ' 3ισαι -50% (11-ετιας και 25-ετιας παλι το ιδιο τεκμηριο)οπωσ στα εξηγησαν και πριν οι αλλοι
-
Στα τεκμήρια αυτά δεν πρέπει να προσθέσει και 3 χιλιάρικα για έξοδα διαβίωσης? Με 7000 εισόδημα δεν βγαίνει τότε ούτε για 1400αρι..
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Στα τεκμήρια αυτά δεν πρέπει να προσθέσει και 3 χιλιάρικα για έξοδα διαβίωσης?Εννοείται!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
τα 3000 ως ατομικη διαβιωση υπαρχουν ετσι και αλλιως.
'απλως' θα αλλαξει κλιμακα... -
Ο χρήστης GrimReaper έγραψε:
@kotetsi τα αυτοκινητα που βλεπω ειναι Ford focus, Seat Ibiza, Cintroen C4, Opel Corsa, VW Golf.@eltassos Αυτες οι τιμες των τεκμηριων ειναι ανα 5αετια? Η την χρονια που το αγοραζεις?..Δεν ξερω καθολου απο αυτα
ασφαλεια ειναι με βαση αγοραια αξια και ευρος καλυψεων.
σερβις εχει διαφορα απο συνεργειο σε συνεργειο σε σημαντικο βαθμο. -
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας...να 'στε καλα
1400 vs 1600