-
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Πες μας αν θέλεις και μετά το ταξίδι πως ήταν φορτωμένο. Συνήθως με φορτίο περιμένω να σου φανεί κάπως πλαδαρό.Στο Δέλτα του Φαλήρου προσοχή στα ανασηκώματα, παλιότερα, πριν τα κάνουν λιγότερο έντονα, έχει σκοτωθεί κόσμος εκεί. Και όσο πιο σκληρές αναρτήσεις τόσο πιο απότομη η απογείωση.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Πες μας αν θέλεις και μετά το ταξίδι πως ήταν φορτωμένο. Συνήθως με φορτίο περιμένω να σου φανεί κάπως πλαδαρό.Στο Δέλτα του Φαλήρου προσοχή στα ανασηκώματα, παλιότερα, πριν τα κάνουν λιγότερο έντονα, έχει σκοτωθεί κόσμος εκεί. Και όσο πιο σκληρές αναρτήσεις τόσο πιο απότομη η απογείωση.
Πλαδαρό σε σχέση με το πως είναι τώρα άδειο, η σε σχέση με το πως ήταν με τα εργοστασιακά όταν ήταν στα καλά τους και φορτωμένο; Πιστεύω πάντως οτι σε σχέση και πάλι με τα εργοστασιακά και φορτωμένο θα είναι πιο σφιχτό.
Τώρα σίγουρα υπάρχει διαφορά όταν είναι άδειο με φορτωμένο, όπως σχεδόν σε όλα τα νορμάλ αυτοκίνητα που έχουν έστω μια μικρή βελτίωση όπως αυτή που έκανα εγώ.
Για το Δέλτα έχεις δίκιο, το γνωρίζω πολύ καλά, το περνώ και κάνω δοκιμές πολλά πολλά χρόνια με αυτοκίνητα που είχα από 60 άλογα έως και 350 άλογα, μετατροπής στα πάντα.....Βλέπεις τα τελευταία 5 με 6 χρόνια, λόγω και μικρών παιδιών είπα να μαζευτώ, αλλά να μη μουχλιάσω και τελείως, για αυτό πήγα από τα 350 άλογα φτιαγμένα, στα 145 μαμίσια. -
Όλα, εργοστασιακά ή άλλα μαλακώνουν με φορτίο. Το θέμα είναι, αυτό για το οποίο έχω περιέργεια, αν το FSD έχει καλύτερη συμπεριφορά με φορτίο από ότι τα συμβατικά αμορτισέρ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όλα, εργοστασιακά ή άλλα μαλακώνουν με φορτίο. Το θέμα είναι, αυτό για το οποίο έχω περιέργεια, αν το FSD έχει καλύτερη συμπεριφορά με φορτίο από ότι τα συμβατικά αμορτισέρ.Σε αυτό συμφωνούμε , και η αλήθεια είναι πως και εγω θέλω να το τσεκάρω, αν και πιστευω από αυτό που έχω δει μέχρι τώρα πως θα είναι ικανοποιητικό.
Από Δευτέρα που θα γυρίσω, θα πω εντυπώσεις και για αυτό. -
Ευχαριστουμε που μοιραστηκες την εμπειρία σου!Περιμενουμε περισσοτερα.Χαίρομαι που εισαι ικανοποιημενος!
-
Ο χρήστης Leonid έγραψε:
OK. Μάλλον θα προχωρήσω για τα FSD, αν και θα ήθελα να ακούσω γνώμες αυτών που τα ξέρουν, και ας μην πρόκειται για το ιδιο αυτοκίνητο με αυτό που έχω.
Όταν και αν τα βάλω, ή οτι τέλος πάντων επιλέξω, σίγουρα θα γράψω εντυπώσεις, δεν είμαι από αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους και μετά μη τον είδατε το Παναή...... Χα!χα!
Ευχαριστώ όσους ανταποκρίθηκαν και αν έχει και κάποιος άλλος κάτι να παραθέσει πριν προβώ σε αγορά, καλοδεχούμενο.Φίλε αν δε σου κάνει κόπο όποτε μπορείς γράψε και τις τιμές όσων ή όποιου αμορτισέρ μπορείς.
Σε ευχαριστώ -
Ο χρήστης Leonid έγραψε:
Όλα, εργοστασιακά ή άλλα μαλακώνουν με φορτίο. Το θέμα είναι, αυτό για το οποίο έχω περιέργεια, αν το FSD έχει καλύτερη συμπεριφορά με φορτίο από ότι τα συμβατικά αμορτισέρ.
Σε αυτό συμφωνούμε , και η αλήθεια είναι πως και εγω θέλω να το τσεκάρω, αν και πιστευω από αυτό που έχω δει μέχρι τώρα πως θα είναι ικανοποιητικό.
Από Δευτέρα που θα γυρίσω, θα πω εντυπώσεις και για αυτό.νεώτερο ανακοινωθέν;;;
-
Λοιπόν μετά από 900 χλμ. περίπου που έχω κάνει με τα FSD, έχω να πω τα εξής :
Αρχικά να πω ότι μετά από τα πρώτα 200 χλμ που πάτησαν , έγιναν λίγο πιο σκληρά από ότι ήταν αρχικά και εντελώς απάτητα. Μικρή η διαφορά αλλά αισθητή, δεν ενοχλεί όμως καθόλου και το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι απόλυτα φιλικό στην αίσθηση του, δίνοντας μια έξτρα στιβαρότητα χωρίς ίχνος κοπανήματος ή τριγμών.
Αυτό που χρειάζεται προσοχή, είναι οι πολύ απότομες και βαθιές λακκούβες ( τα λεγόμενα πηγάδια ), που τα περνάς μόνο από απροσεξία ή βράδυ από δρόμο χωρίς φωτισμό και σου έρχονται από το πουθενά . Εγώ δοκίμασα να περάσω επίτηδες πάνω από κάτι τέτοιο για να δω τι συμπεριφορά του , και εννοείται με αρκετούτσικα χιλιόμετρα, κάτι που το είχα κάνει και με τα εργοστασιακά αμορτισέρ κατά λάθος μία – δύο φορές , και εκεί η διαφορά της σκληρότητας ήταν εμφανέστατη. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση γνωστής ανωμαλίας των Ελληνικών δρόμων, λειτουργούν με φυσιολογικές ταχύτητες άψογα, σχεδόν σαν τα εργοστασιακά όταν ήταν στα πολύ καλά τους, ελάχιστα πιο σκληρά.
Στο ταξίδι με φόρτωμα περίπου τα 140 – 150 κιλά έξτρα από όταν οδηγώ μόνος, ήταν και πάλι σαν να οδηγούσα μόνος! Καμία αίσθηση πλαδαρότητας , απόλυτα άψογο και προβλέψιμο σε οποιαδήποτε ταχύτητα έως και τα 210 στο κοντέρ, με το τιμόνι να έχει απόλυτη σαφήνεια και κατευθυντηκότητα παντού.
Στις στροφές τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Το αυτοκίνητο το δοκίμασα στις στροφές του Δομοκού και στο πήγαινε και στο έλα, που τις γνωρίζω αρκετά καλά τα τελευταία 12 χρόνια, αφού τις περνώ πάνω από 7-8 φορές το χρόνο. Στρίβει με μια αίσθηση αρκετά μεγαλύτερης σιγουριάς, κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα διότι δε περίμενα ότι θα το νιώσω τόσο έντονα, επειδή με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έτσι και αλλιώς ποτέ δεν είχα κανένα παράπονο από το κράτημά του , αντίθετα ό τρόπος που έστριβε και με τα εργοστασιακά του αμορτισέρ, ήταν πάντα άψογος. Σε αυτό το τομέα λοιπόν, μπαίνοντας στις στροφές με αρκετά χιλιόμετρα παραπάνω από ότι συνήθως τις περισσότερες φορές ( σε σημείο να έχουμε τα γνωστά καβγαδάκια με τη κυρά του στυλ > ), πραγματικά με εντυπωσίασε, γιατί η αίσθηση βελτίωσης που σου δίνει στην εθνική, με αρκετά έως και πολλά χλμ στο κοντέρ, είναι πολύ μεγαλύτερη σε στροφές.
Καταλήγω λοιπόν στο εξής συμπέρασμα :
Σε άνεση έχασε περίπου ένα 5% , δηλαδή ακόμα και για μένα το παράξενο και απαιτητικό σε αυτό το τομέα, ανάξιο λόγου, αφού μόνο εγώ μπορώ να το καταλάβω που ξέρω όλες τις λεπτομέρειες σε αυτό το αυτοκίνητο.
Σε κράτημα κέρδισε από 5% έως και 15% περίπου , ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα τη περίπτωση , κάτι που το θεωρώ σημαντικό , αφού η μόνη αλλαγή που έγινε ήταν μόνο στα αμορτισέρ και όχι και στα ελατήρια.
Πάντως από την εμπειρία μου με το σπορ, έχοντας κάνει πολλά με τα αυτοκίνητα από μετατροπές και βελτιώσεις, πιστεύω ότι τα FSD, θα λειτουργήσουν καλύτερα για τον ιδανικό συνδυασμό άνεσης και κρατήματος, σε αυτοκίνητα που έχουν σχετικά βαρύ αμάξωμα ( το δικό μου είναι 1320 kg ). Σε διαφορετική περίπτωση ( ελαφριάς καρότσας ) σίγουρα θα κερδίσουν πολύ σε κράτημα, αλλά νομίζω πως θα χάσουν σε άνεση περισσότερο από ότι ένα πιο βαρύ αυτοκίνητο.
Για το φίλο που ρώτησε πιο πάνω, τα αμορτισέρ μόνο, κόστισαν ( με την έκπτωση του απολύτου μετρητοίς ) 490,00 € . -
Σε ευχαριστώ φίλε μου για την ανταπόκριση Καλοφόρετα και καλοτάξιδα
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Σε ευχαριστώ φίλε μου για την ανταπόκριση Καλοφόρετα και καλοτάξιδαΝα είσαι καλά.
-
Αρα στην ανεση ειναι χειροτερα απο τα εργοστασιακα?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αρα στην ανεση ειναι χειροτερα απο τα εργοστασιακα?Πιστεύω πως ήμουν πολύ σαφής.
Έχασαν σε σύγκριση με τα εργοστασιακά το πολύ ένα 5%, που όμως είναι τόσο λίγο, αφού και αυτό μόνο εγώ μπορώ να το καταλάβω, που γνωρίζω τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και το ψυρίζω σε όλες τις λεπτομέρειες, και θέλω να δώσω την άποψή μου όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά γίνεται. Και αυτό πάλι ( το 5% περίπου ) φαίνεται μόνο σε πολύ δύσκολους δρόμους με πολλές ανωμαλίες και λακουβίτσες, που όμως δεν ενοχλεί καθόλου γιατί το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι πολύ άνετο και πολιτισμένο χωρίς ίχνος κοπανήματος ή τριγμών, δίνοντας μια έξτρα αίσθηση στιβαρότητας παραπάνω από τα εργοστασιακά.
Εκεί που σαφώς είναι πιο σκληρό από τα εργοστασιακά και θέλει λίγο προσοχή, είναι σε μεγάλες - απότομες λακούβες, από εκείνες που με οτιδήποτε ανάρτηση αν περάσεις, θα τις καταλάβεις γερά. Με τα FSD, θα τις καταλάβεις αρκετά περισσότερο. Τέτοιες περιπτώσεις που αναφέρομαι όμως, είναι έτσι και αλλιώς πολύ τραβηγμένες, από εκείνες που τις αποφεύγεις πάντα, και που μόνο κατά λάθος θα τις περάσεις με αρκετή ταχύτητα, γιατί και με τα FSD μόνο τότε θα νιώσεις τη μεγάλη διαφορά. Αν περάσεις προσεκτικά, που έτσι θα έκανα σε κάθε περίπτωση, τότε και πάλι είναι άριστα, τίποτε το πολύ ιδαίτερο σε σκληρότητα σε σύγκριση με τα εργοστασικά.
Για να το πω και πολύ πιο απλά, για κάποιον που δε ψυρίζει το κουνούπι, πιστεύω οτι θα καταλάβει στη διαφορά άνεσης, από τίποτα έως και κάτι έλαχιστο σε ορισμένες περιπτώσεις. Τη διαφορά θα τη νιώσει σίγουρα μόνο στα κρατήματα σε κάθε περίπτωση από λίγο έως αρκετά.
FORD FOCUS 2000CC 145HP - ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ