-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Σε σχέση με την αύξηση της στάθμης του λαδιού, λόγω της προσθήκης πετρελαίου: τελικά μπορούν κάποιοι από τους χρήστες να μας πουν αν έχουν παρατηρήσει σημαντική αύξηση και αν ναι σε πόσα χλμ και με τι αυτοκίνητο? Το έχετε συζητήσει με την αντιπροσωπεία? Τι λένε εκει?Τέλος δεν κατάλαβα τι γίνεται με τα πρόσθετα: εκτός από κινητήρες PSA, υπάρχει άλλος κατασκευαστής που να τα προτείνει (γραπτώς) και να τα έχει τοποθετημένα από το εργοστάσιο?
Υποτίθεται ότι πέρνεις πετρέλαιο για οικονομία και μακροζωία, και πληρώνεις +2Κ τουλάχιστον σε σχέση με τη βενζίνα. Αν τελικά πρέπει να πηγαίνεις μια για ξεβούλωμα και μια για αλλαγή, τότε ...
Προς το παρόν δεν έχω αύξηση λαδιού. Δεν έχω σταματήσει καμία αναγέννηση βεβαια.
αν δεν κάνω λάθος κάποια αυτ-τα έχουν ξεχωριστό ρεζερβουάρ μικρής χωρητικότητας για ειδικό πρόσθετο.
για τα υπόλοιπα πρόσθετα του εμπορίου, είναι σαν το γιατρό : 1000 γιατροί, 1000 γνώμες... -
Πόσα χλμ έχεις κάνει? Με το Yaris?
Πώς καταλαβαίνεις ότι ξεκινάει αναγέννηση? Έχει ένδειξη?
Επίσης όταν λες ότι δεν έχεις σταματήσει αναγέννηση, εννοείς ότι καταφέρνεις να πηγαίνεις με σταθερό ρυθμό για 20 λεπτά? Αυτό ρε γαμώτο μόνο στην ΕΟ μπορείς να το κάνεις. Σε επαρχιακό / ορεινό δρόμο που ανεβοκατεβαίνεις και στρίβεις, πώς θα μπορούσες να το κάνεις αυτό? Θα σταματούσε η διαδικασία αμέσως μόλις ρίξεις στροφές ή μπορείς να τη συνεχίσεις μετά από ένα φρενάρισμα και κατέβασμα σχέσης μετάδοσης?
-
36000 χλμ περίπου. Η αναγέννηση στο yaris ξεκινάει οταν ανεβαίνει το ρελαντί περίπου στις 1000 στροφές. Λέει το μανιουαλ οτι εχει ένδειξη αλλα δεν εχει ανάψει. Κ εντός πόλης που μου κανει αναγέννηση δεν το σβήνω κ πηγαίνω πχ με Τρίτη ή Τετάρτη ταχύτητα, οσο μπορώ πανω απο 2500 στροφές.
-
Η μονάδα καθαρισμού του DPF όταν κρίνει απαραίτητη την αναζωογόνηση διατηρεί κάποιες παραμέτρους όπως π.χ. την αύξηση του ρελαντί αλλά κάνοντας και κάποιες μετακαύσεις που γίνονται στο χώρο της εξάτμισης. Πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτές από τον οδηγό. Αν εσύ π.χ. σβήσεις εκείνη τη στιγμή το πιό πιθανό να το επαναλάβει μόλις ξανα-βάλεις μπροστά και έρθει ο κινητήρας σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας. Πολύ πιθανό όμως να ξανασβήσεις το μοτέρ πριν τελειώσει η αναζωογόνηση. Τότε λοιπόν δηλαδή όταν το φίλτρο «κρατήσει» από ένα σημείο και πάνω, ξεκινάει πάλι η αναγωογώνηση ανάβοντας ΚΑΙ τη λυχνία λέγοντάς σου ουσιαστικά να «βοηθήσεις και εσύ» στην όλη διαδικασία δηλ. να μην το σβήσεις – να το γκαζώσεις ή ότι άλλο γράφει το εγχειρίδιο χρήσης.
-
Το άλλο που δεν καταλαβαίνω: δεν θα ήταν προτιμότερο να έχουν εγκαταστήσει ένα θερμαντικό στοιχείο μέσα ή πριν από το φίλτρο που θα ανέβαζε την θερμοκρασία των αερίων όταν χρειαζόταν, παρά να καταφεύγουν σε αυτές τις αμφιλεγόμενες λύσεις με πρόσθετο μπεκ ή μετάκαυση πετρελαίου?
Τέλος, όταν μίλησα με 2 εμπόρους σε σχέση με το DPS (από Seat και Huyndai) μου είπαν και οι 2 ότι το DPF δεν βρίσκεται μέσα στο πρόγραμμα συντήρησης και δεν αναμένεται να αλλαχτεί. Ο ένας μάλιστα μου έφερε ως παράδειγμα και τους τριοδικούς καταλύτες που υποτίθεται ότι θα άλλαζαν στα 100Κ και υπάρχουν αυτοκίνητα με 250Κ που ακόμη δεν έχουν θέμα με τα καυσαέρια τους (το δικό μου ένα από αυτά ).
Τελικά πιστεύετε ότι θα πρέπει να προυπολογιστεί σαν έξοδο που θα έρθει ή πιστεύουμε τους εμπόρους (που προσωπικά νομίζω ότι μπορούν να πουλήσουν και τη μάνα τους...) -
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Το άλλο που δεν καταλαβαίνω: δεν θα ήταν προτιμότερο να έχουν εγκαταστήσει ένα θερμαντικό στοιχείο μέσα ή πριν από το φίλτρο που θα ανέβαζε την θερμοκρασία των αερίων όταν χρειαζόταν, παρά να καταφεύγουν σε αυτές τις αμφιλεγόμενες λύσεις με πρόσθετο μπεκ ή μετάκαυση πετρελαίου?Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν και τέτοια λύση.
...
Τελικά πιστεύετε ότι θα πρέπει να προυπολογιστεί σαν έξοδο που θα έρθει ή πιστεύουμε τους εμπόρους (που προσωπικά νομίζω ότι μπορούν να πουλήσουν και τη μάνα τους...)Σιγά το έξοδο. Το στέλνεις στο διάολο και αυξάνεται και η δύναμη του κινητήρα μετά.
-
Aν ειχα ενα απο τα αυτα τα αμαξια με το dpf θα το πηγαινα μια φορα την εβδομαδα καποιο βραδυ τεζα οσο παει για κανενα 10-15 λεπτο. Θα καταφερνα κατι ετσι? Φιλου μου corsa D πλημμυρησε πετρελαιο μεσα στο καρτερ αναβοντας το λαμπακι. Και παει για αλλαγη λαδιων σε μολις 5000χλμ. Σε τι εποχες εχουμε επιστρεψει? ειναι λογικα πραγματα αυτα?
-
....δεν εχουν ολα τα αμαξια την ιδια συμπεριφορα οταν θελει αναγενηση το φιλτρο!
Απο τις χειροτερες περιπτωσεις ειναι τα vag και ειδικα τα 1.2 και τα fiat - opel με τον 1.3....
Σε 1.5 renault - nissan δεν σε προβληματιζει το φιλτρο....Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οποτε οσοι με 1.3 opel τι κανουμε? Ψαχνομαστε για τροπο αφαιρεσης του φιλτρου ετσι? Ο αλλος στα 5000 δεν εχει δρομολογησει τα οικονομικα του για αλλαγη λαδιων, τι κανει? Συνεχιζει να κυκλοφορει με τα πετρελαια μεσα στα λαδια να παρει καμια μπιελα στο χερι?
-
Τι να σου πω.... πιστευω πως αν πατας το αμαξι δεν θα εχεις προβλημα!!! Παντως σε astra H 1.3 το ξυλωσαμε γιατι δεν επερνε ουτε καθαρισμα....
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δηλαση ισχυει το ''τεζα'' που ειπα για μια φορα την εβδομαδα? Κανει δουλεια ή τσαμπα κοπος?
-
Δεν νομιζω πως ειναι αναγκη το 'τεζα'!!!
Ο τρομπας που εκανε την αφαιρεση μου ειπε 3 πραγματα.....
1 εταιρικο πρατηριο
2 πατημα σε καθε ευκαιρια
3 ΟΧΙ προσθετα στο πετρελαιο.... οσο και να δδιχνουν οτι κανουν καλο!!!Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στο αμαξι που αντιμετωπιζει προβλημα πλημμυρας με πετρελαιο στο καρτερ, ακολουθειται αυτο το προγραμμα αλλα δεν βοηθαει καπου. Στο 2. πιστευω βρισκεται η λυση, καψιμο μια στο τοσο, οχι απλα πατημα.
Ποσο σου κοστισε η αφαιρεση?
-
Για την αφαιρεση και τον επαναπρογραμματισμο πηραν 500€....
Βλεπω οτι και με 350 μπορει να γινει!
Το αμαξι δεν ειναι δικο μου αλλα το οδηγαω συχνα (φιλου μου ειναι) και απλα λογο ιδιοτητας ανελαβα την επισκευη του (τρομπα και το dpf).... αλλα επειδη δηλωνω ασχετος με τα πετρελαια εκανα αρκετες ερωτησεις στον τρομπα μιας και οδηγαω πετρελαιοκινητο... που μεσα στις απαντησεις μου ειπε τα 3 tips που αναφερα εχτες!!!Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Aν ειχα ενα απο τα αυτα τα αμαξια με το dpf θα το πηγαινα μια φορα την εβδομαδα καποιο βραδυ τεζα οσο παει για κανενα 10-15 λεπτο. Θα καταφερνα κατι ετσι? Φιλου μου corsa D πλημμυρησε πετρελαιο μεσα στο καρτερ αναβοντας το λαμπακι. Και παει για αλλαγη λαδιων σε μολις 5000χλμ. Σε τι εποχες εχουμε επιστρεψει? ειναι λογικα πραγματα αυτα?Ήταν εντός εγγύησης το Corsa? Το πήγε σε αντιπροσωπεία? Τι του είπαν? Εδώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι φταίει το καύσιμο , μάλλον κατά τη διαδικασία της αναγέννησης ξέρναγε πετρέλαιο ακατάσχετα. Γαμώ τα φίλτρα τους
Έχουμε τίποτε αναφορές για προβλήματα με φίλτρο σε Kia / Huyndai?
-
Και το καυσιμο φταιει.... αλλο να πρεπει να καθαρισει την καπνιλα του σωστου καυσιμου και αλλο του νοθευμενου....
Στη δικια μου περιπτωση το θεμα ξεκινησε απο μη σωστο καυσιμο και εφτασε στο 1300αρι €......Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Alexis συμφωνώ ότι η ποιότητα του καυσίμου μπορεί να παίξει ρόλο. Υποθέτωντας όμως ότι ο άνθρωπος δεν έκαιγε μαζουτ (εν γνώσει του) και δεν έκανε κάτι άλλο εξωφρενικό (δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να είναι αυτό), δεν μπορώ να δικαιολογήσω αλλαγή λαδιών σε 5000 χλμ τη στιγμή που υποθέτω ότι ο κατασκευαστής θα έλεγε τουλάχιστον για 15000.
Όποια τεχνική διάνοια / μαστοράτζα σε αντιπροσωπεία μου έλεγε φταίει το καύσιμο και κόψε το λαιμό σου, θα του έλεγα να μου το τεκμηριώσει γραπτώς με μετρήσεις και στοιχεία.
Στη δική σου περίπτωση πώς βγήκε το συμπέρασμα ότι φταίει το καύσιμο? Σου το ποσοτικοποιήσανε? Σου εξήγησαν γιατί το καύσιμο δεν ήταν κατάλληλο? Μπορούν να έρθουν μάρτυρες στο δικαστήριο αν υποθέσουμε ότι κινείσαι νομικά κατά του πρατηρίου και της εταιρείας καυσίμων (θεωρητική υποθεση για χάριν της συζήτησης)
-
Οπως σου ειπα το συνολικο κοστος εφτασε στα 1300 οταν μονο η αφαιρεση του φιλτρου παει στα 500.... αρα υπηρχε θεμα!
Οταν σου συμβει κατι αναλογο (που δεν το ευχομαι με τιποτα...) παρε τα στοιχεια και ξεκινα να τρεχεις σε πρατηρια και δικαστηρια.... -
Από τα λίγα που ακούω χρειάζεται καλο καύσιμο, λάδι σωστών προδιαγραφών και οχι διακοπές στην αναγέννηση του φιλτρου.
Μπορείς να ζητήσεις βεβαίωση απο το συνεργείο για το λόγο της βλάβης, αλλα λογικά θα χρειάζεται χημική ανάλυση των επικαθισεων του καυσίμου στα μπεκ, αποδείξεις σφραγισμενες απο το πρατήριο κ άκρη δε βγαίνει. Αν πλημμυρίσει το καρτερ πετρέλαιο, δε θα σβήνει ο κινητήρας μέχρι να τα διαλύσει όλα απο την πίεση.
Επίσης πολλοί οδηγοί προτείνουν το vpower ως λύση.
Προσωπικά δεν έμεινα ευχαριστημένος ( συχνότεροι καθαρισμοί κ χειρότερη κατανάλωση) και το γύρισα στο bp ultimate. Αν βάζεις απο συγκεκριμένο κ μονο πρατήριο είτε απλο είτε ενισχυμένο diesel, σε περίπτωση κακής ποιότητας καυσίμου θα το δεις απο το φιλτρο πετρελαίου, αρκεί να το αλλάζεις λιγο νωρίτερα απο τα λεγόμενα στα μανιουαλ. -
λοιπον στο δικο μου C4 Picasso καταλυτης και DPF εφτασαν στο τελος της ζωης τους και αφαιρεθηκαν και το εολυς εχει τελειωσει.
κοστος καταλυτης 490ε , φιλτρο DPF 350ε ανακατασκευη , 500ε καινουργιο, 220ε εολυς και 200ε εργασια.
συνολο 1410ε.
μπορει να μπει προγραμμα με 250ε αλλα και καταλυτης 500ε παμε στα 750 συνολο.
το οδηγω ολο το καλοκαιρι ετσι καθως δεν ειχα χρονο να ασχοληθω και μου βγαζει αναμμενο λαμπακι μηχανης και στην αρχη service που μετα σβηνει (το service).
μεχρι τωρα δεν μου εχει μπει σε safe mode .
νατου βαλω καταλυτη και να το αφησω ετσι;
να του βαλω καταλυτη και επεμβαση στο προγραμμα; (η αληθεια ειναι οτι δεν τους εμπιστευομαι, αυτος λεει οτι θα συνδεθει με εξωτερικο και θα το περασουν αυτοι απο εξω)
η να ψαξω απο εξωτερικο για τιποτα πιο φτηνα ανταλλακτικα.
κωστα ακουω την γνωμη σου.
Φίλτρο σωματιδίων diesel