-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ελπίζω να αλλάξουν και τις τιμές στα εξτρά, γιατί τότε η προσφορά καταντά κοροϊδία... 744 ευρώ για μεταλλικό χρώμα;;; Respect.
Δυστυχώς το μεταλλικό το χρέωνουν ακριβά οι περισσότερες εταιρείες και ακόμα περισσότερο οι premium. Μαύρο, λευκό και κόκκινο χωρίς χρέωση, δεν μπορεί να μην σου αρέσει κανένα από τα 3 . Στο a3 χρεώνουν το μεταλλικό 800 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει να το φορτώσεις με πολλά extra γιατί πολύ απλά παύει να αποτελεί value for money αγορά σε σχέση με τα υπόλοιπα mainstream. 25.000 χιλιάρικα δεν τα δίνω για μια φορτωμένη 116 diesel.
ενταξει......παιρνω το not
No problem, ένα τηλ σε μια bmw ίσως σε πείσει. Καταλαβαίνω την δυσπιστία σου αλλά είναι αλήθεια.
Ε εντάξει, τον σκίσατε τον άνθρωπο!!! Οκ, το θέμα είναι αν κάνει και η καινούρια Α3 sportback καμία τρελή προωθητική (από τα 23.500 νομίζω θα ξεκινάει η 5d), τότε μιλάμε θα είναι 'Πάρτε κόσμε Premium'!!!
Τότε είναι που θα τους πω το ανέκδοτο με το 'γρύλλο τους' και θα μείνω με το Saxo...
Το a3 sportback στην έκδοση attraction plus έβγαινε με μια προωθητική που έτρεχε μέχρι τέλος Γενάρη στα 23.000 κλειδί χωρίς μεταλλικό με επιπλέον του εξοπλισμού της βασικής το MMI με την αναδυόμενη οθόνη. Με πήρε τηλ ο πωλητής την προηγούμενη εβδομάδα και με ενημέρωσε ότι η προσφορά για την βασική έκδοση (1000 ευρώ έκπτωση) τελείωσε και ότι αξίζει να πάω στην ambition με δώρο τα εργοστασιακά xenon μαζί με bluetooth που βγαίνει στα 25.000 κλειδί από 24.300 που ήταν μέχρι τέλος Γενάρη. Αύριο θα ρωτήσω αν όντως ισχύει ότι κόψανε την έκτπωση στη βασική έκδοση ή μήπως ο συγκεκριμένος πωλητής θέλει για ευνόητους λόγους να σπρώξει την πλούσια έκδοση.
Συγγνώμη, ποια προωθητική μέχρι τέλη Γενάρη; Εγώ τους πήρα την Πέμπτη και μου είπαν οτι μέσα στο Μάρτη έρχεται 'νέα A3 Sportback'... κάποια φάβα έχει ο λάκος...
-
Ο χρήστης ToucHDowN έγραψε:
Συγγνώμη, ποια προωθητική μέχρι τέλη Γενάρη; Εγώ τους πήρα την Πέμπτη και μου είπαν οτι μέσα στο Μάρτη έρχεται 'νέα A3 Sportback'... κάποια φάβα έχει ο λάκος...Στην Αθήνα τουλάχιστον περιμένουν αυτοκίνητα μέσα στην εβδομάδα, αυτή την ενημέρωση είχα εγώ από dealer της karenta. Επίσης οι παραγγελίες για το νέο A3 sportback έχουν ανοίξει πριν από τα Χριστούγεννα και η προωθητική που έτρεχε μέχρι τέλος Γενάρη για τις προ-παραγγελίες ήταν 1000 ευρώ έκπτωση για το attraction plus και 750 ευρώ για το ambition + δώρο τα εργοστασιακά xenon και το bluetooth συνολικής αξίας 1500 ευρώ.
-
Συγγνώμη, ποια προωθητική μέχρι τέλη Γενάρη; Εγώ τους πήρα την Πέμπτη και μου είπαν οτι μέσα στο Μάρτη έρχεται 'νέα A3 Sportback'... κάποια φάβα έχει ο λάκος...
Στην Αθήνα τουλάχιστον περιμένουν αυτοκίνητα μέσα στην εβδομάδα, αυτή την ενημέρωση είχα εγώ από dealer της karenta. Επίσης οι παραγγελίες για το νέο A3 sportback έχουν ανοίξει πριν από τα Χριστούγεννα και η προωθητική που έτρεχε μέχρι τέλος Γενάρη για τις προ-παραγγελίες ήταν 1000 ευρώ έκπτωση για το attraction plus και 750 ευρώ για το ambition + δώρο τα εργοστασιακά xenon και το bluetooth συνολικής αξίας 1500 ευρώ.
Εντάξει για το ίδιο μιλάμε τότε. Προ-παραγγελίες... Δηλαδή για πες μου, ψήνεσαι να ανέβεις σε 'premium'?
-
Ο χρήστης thanos.k έγραψε:
Γεια σου φιλε και απο μενα !
Δυστηχως το Golf ειναι 5 ταχυτο και επειδη το εχω οδηγησει χρειαζεται την 6η ...επισης η ονομαστικη του καταναλωση δεν ειναι η πραγματικη και για πλακα βλεπεις 6-6.5 οταν θες να κινηθεις σβελτα, οταν με το δικο μου(1.4 tsi 160) ταξιδευω με 150 και 3 ατομα ανετα με 7.2Λ αθηνα /θεσσαλονικη με 16ζαντες και τα 2 .Επειδη και εγω ψαχνω και εχω κανει σε ολα test drive πανω απο 2 φορες η προταση μου αν και μαρεσουν τα vw/audi ...ειναι το CIVIC 1.6 i-DTEC 120ps με απιστευτο (ξαναλεω) απιστευτο κιβωτιο (ολοκαινουριο) 6ταχυτο με ονομαστικη 3.6 και πραγματικη μεικτη γυρω στο 4.6 ,δεν εχει τελη και εχει ολα τα καλα για να αντεξεις την οποια ασχημια του εαν το θεωρεις ασχημο αν τελη .Τεχνολογικα και μηχανικα ειναι ανωτερο απο ολα ,φοραει 4ης γενιας εξελιγμενη τουρμπινα . Επισης εκπληκτικο στην οδηγηση και στην καταναλωση ειναι το 1.6 focus ποιοτικοτατο και τιμιο ! Βγαλε απο την λιστα σου το auris και το kia. Για μενα Honda .
Για την ονομαστική του Golf θα το πιστέψω γιατί είδα ένα ωραιότατο 7.4λτ/100 σε μια αντιπροσωπεία (αλλά είπαμε, αν το σεβαστείς το πεντάλ, θεωρώ ότι θα κάψει κοντά στα εργοστασιακά). Για το Civic προφανώς τα διάβασες κάπου. Ήρθε;
-
Εντάξει για το ίδιο μιλάμε τότε. Προ-παραγγελίες... Δηλαδή για πες μου, ψήνεσαι να ανέβεις σε 'premium'?
Έχω ανοίξει και σχετικό τοπικό και ναι, όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά ψήνομαι. Από το να δώσω 19.000-20.000 ευρώ για auris, golf, 308, astra, focus κλπ αξίζει μια υπέρβαση της τάξης των 2.000-3000 ευρώ για premium. Θεωρώ ότι μεγάλο μέρος αυτής της διαφοράς θα την πάρεις πίσω την στιγμή της μεταπώλησης. Το civic θα το κοιτούσα αν είχε τιμή εκκίνησης γύρω στα 19.000 ευρώ. Με ξενερώνει το γεγονός ότι είναι made in england (όπως το νέο auris) και τα ακριβά sevice και ανταλλακτικά (ας είναι καλά ο σαρακάκης).
-
Έχω ανοίξει και σχετικό τοπικό και ναι, όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά ψήνομαι. Από το να δώσω 19.000-20.000 ευρώ για auris, golf, 308, astra, focus κλπ αξίζει μια υπέρβαση της τάξης των 2.000-3000 ευρώ για premium. Θεωρώ ότι μεγάλο μέρος αυτής της διαφοράς θα την πάρεις πίσω την στιγμή της μεταπώλησης. Το civic θα το κοιτούσα αν είχε τιμή εκκίνησης γύρω στα 19.000 ευρώ. Με ξενερώνει το γεγονός ότι είναι made in england (όπως το νέο auris) και τα ακριβά sevice και ανταλλακτικά (ας είναι καλά ο σαρακάκης).
Πάντως η 116d, άσπρη-κάτασπρη, με αυτή τη ντροπή για ζάντες και εσωτερικό 'άδειο', νομίζω ότι είναι τζάμπα λεφτά...Ούτε εγώ μιλάω για auris, focus, peugeot, αλλά παραμένω πολύ κοντά στο Golf......
-
Πάντως η 116d, άσπρη-κάτασπρη, με αυτή τη ντροπή για ζάντες και εσωτερικό 'άδειο', νομίζω ότι είναι τζάμπα λεφτά...Ούτε εγώ μιλάω για auris, focus, peugeot, αλλά παραμένω πολύ κοντά στο Golf......Μαύρο-άσπρο-κόκκινο χωρίς χρέωση, ζάντες βάζεις όποτε θες, το εσωτερικό δεν είναι άδειο, η οθόνη professional με το idrive είναι standard, αν προσθέσεις το σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι είναι μια χαρά. Ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, άρα ουσιαστικές ελλείψεις δεν έχει. Και να βάλεις κάποια extra (ας πούμε cruise control) πάνω από 22.500 δεν θα βγει. Το volvo v40 στα 22.000 είναι υπερπλήρες πάντως. Το golf δεν το οδήγησα ακόμα, αλλά δεν με ψήνει όταν έχω τις υπόλοιπες επιλογές με τόσο μικρή διαφορά στην τιμή. Χώρια το 6αρι σασμάν που έχουν όλα τα premium και πιστεύω ότι σίγουρα είναι ένα συν. Αν γουστάρεις σώνει και καλά vag κοίτα το a3 sportback, λογικά και η audi θα κάνει κάποιες εκπτώσεις. Επίσης, αν δεν έχεις θέμα με τα ιταλικά και η giulietta είναι αξιόλογη επιλογή, η distinctive παίζει στην ίδια τιμή με το generation.
-
Πάντως η 116d, άσπρη-κάτασπρη, με αυτή τη ντροπή για ζάντες και εσωτερικό 'άδειο', νομίζω ότι είναι τζάμπα λεφτά...Ούτε εγώ μιλάω για auris, focus, peugeot, αλλά παραμένω πολύ κοντά στο Golf......
Μαύρο-άσπρο-κόκκινο χωρίς χρέωση, ζάντες βάζεις όποτε θες, το εσωτερικό δεν είναι άδειο, η οθόνη professional με το idrive είναι standard, αν προσθέσεις το σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι είναι μια χαρά. Ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, άρα ουσιαστικές ελλείψεις δεν έχει. Και να βάλεις κάποια extra (ας πούμε cruise control) πάνω από 22.500 δεν θα βγει. Το volvo v40 στα 22.000 είναι υπερπλήρες πάντως. Το golf δεν το οδήγησα ακόμα, αλλά δεν με ψήνει όταν έχω τις υπόλοιπες επιλογές με τόσο μικρή διαφορά στην τιμή. Χώρια το 6αρι σασμάν που έχουν όλα τα premium και πιστεύω ότι σίγουρα είναι ένα συν. Αν γουστάρεις σώνει και καλά vag κοίτα το a3 sportback, λογικά και η audi θα κάνει κάποιες εκπτώσεις. Επίσης, αν δεν έχεις θέμα με τα ιταλικά και η giulietta είναι αξιόλογη επιλογή, η distinctive παίζει στην ίδια τιμή με το generation.
Το μαύρο χρώμα δεν είναι καθόλου 'green' λύση. Είχα παλιά και βράζαμε. Κόκκινο είναι too much για μένα. Διζωνικό κλιμά ούτε εγώ τρελαίνομαι, cruise control επίσης δε μ' ενδιαφέρει. Το v40 ακόμα δεν αξιώθηκα να το δω/οδηγήσω. Πάντως, αν η Α3 κάνει καμιά πλακίτσα και χτυπήσει την αγορά αυτή την περίοδο... καρφί!!!
Edit: Για τη Giulietta όντως ισχύει αυτό που λες για την τιμή, ετοιμοπαράδοτη άσπρη 1.6 πετρέλαιο με εξτρά Cruise Control, 21.000 κλειδί... Με χαλάνε τα τέλη ωστόσο (100€). Θα τη δω από κοντά το απόγευμα.
-
από thanos.k » 10/02/13 22:36
η ονομαστικη του καταναλωση δεν ειναι η πραγματικη και για πλακα βλεπεις 6-6.5 οταν θες να κινηθεις σβελτα, οταν με το δικο μου(1.4 tsi 160) ταξιδευω με 150 και 3 ατομα ανετα με 7.2Λ αθηνα /θεσσαλονικη με 16ζαντες και τα 2 .Χαίρεται κ πάλι.
φίλε Θάνο, χωρίς να θέλω να έρθω σε άμεση αντιπαράθεση μαζί σου, καλό είναι να τοποθετούμε τα δεδομένα στην ίδια βάση και να συγκρίνουμε ίδια πράματα.
Επειδή το αυτοκίνητο που έχω φοράει αυτόν τον κινητήρα 105ps tdi μπορώ να πω ότι όντως η εργοστασιακή κατανάλωση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική αλλά μπορώ να πω ότι 6-6.5 εκτός πόλης όσο σβέλτα και αν κινήθηκα δεν έχω καταφέρει να δω. Στην πραγματικότητα το 5-5.5 βαριά βλέπω. Επίσης φίλος μου έχει το golf με τα 140ps και μου αναφέρει μεγαλύτερες καταναλώσεις από αυτές που γράφεις. Αλλά δεν θα σε αμφισβητήσω και ας γίνει ένας υπολογισμός για 15.000χλμ με τα ίδια δεδομένα όμως.
5.2/100 χ 15000 χ 1,36 = 1060,8 ευρώ
7,2/100 χ 15000 χ 1.70= 1836,0 ευρώΚατά τα άλλα όσον αφορά το 5τάχυτο και τα όσα αναφέρεις για Honda απόλυτα σεβαστά.
-
Το μαύρο χρώμα δεν είναι καθόλου 'green' λύση. Είχα παλιά και βράζαμε. Κόκκινο είναι too much για μένα. Διζωνικό κλιμά ούτε εγώ τρελαίνομαι, cruise control επίσης δε μ' ενδιαφέρει. Το v40 ακόμα δεν αξιώθηκα να το δω/οδηγήσω. Πάντως, αν η Α3 κάνει καμιά πλακίτσα και χτυπήσει την αγορά αυτή την περίοδο... καρφί!!!Edit: Για τη Giulietta όντως ισχύει αυτό που λες για την τιμή, ετοιμοπαράδοτη άσπρη 1.6 πετρέλαιο με εξτρά Cruise Control, 21.000 κλειδί... Με χαλάνε τα τέλη ωστόσο (100€). Θα τη δω από κοντά το απόγευμα.
Το v40 το έκανα test drive και μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε η ποιότητα κύλισης και το αρχοντικό του πάτημα, ισοπεδώνει σχεδόν τα πάντα παρόλο που το αυτοκίνητο που οδήγησα φόραγε 17αρες ζάντες με 50αρι προφίλ. Με τη standard 16αρα πρέπει να είναι μαγικό χαλί και φοβερός χιλιομετροφάγος. Η ηχομόνωση επίσης εξαιρετική, πραγματικά δυσκολεύεσαι να ακούσεις το μοτέρ ακόμα και στο ρελαντί. Start and stop εξαιρετικά άμεσο, ποιότητα κατασκευής επιπέδου γερμανικού premium (σχεδόν). Στα μείον θα έβαζα τους χώρους πίσω, τον μικρό χώρο αποσκευών, την αίσθηση του επιλογέα και το γεγονός ότι ο κινητήρας σε καμία περίπτωση δεν ενθουσιάζει με την απόδοσή του. Τουλάχιστον είναι απόλυτα γραμμικός από τις 1500 στροφές που ουσιαστικά μπαίνει το turbo μέχρι τις 4000 στροφές περίπου, μην ξεχνάμε βέβαια ότι έχει να κινήσει σχεδόν 1500 κιλά βάρους. Σε γενικές γραμμές πολύ αξιόλογο πακέτο, απόλυτα ασφαλές, πλήρες εξοπλιστικά στην kinetic και σε καλή τιμή. Δεν ξέρω τι γίνεται με το κόστος των service και των ανταλλακτικών.
-
Το μαύρο χρώμα δεν είναι καθόλου 'green' λύση. Είχα παλιά και βράζαμε. Κόκκινο είναι too much για μένα. Διζωνικό κλιμά ούτε εγώ τρελαίνομαι, cruise control επίσης δε μ' ενδιαφέρει. Το v40 ακόμα δεν αξιώθηκα να το δω/οδηγήσω. Πάντως, αν η Α3 κάνει καμιά πλακίτσα και χτυπήσει την αγορά αυτή την περίοδο... καρφί!!!
Edit: Για τη Giulietta όντως ισχύει αυτό που λες για την τιμή, ετοιμοπαράδοτη άσπρη 1.6 πετρέλαιο με εξτρά Cruise Control, 21.000 κλειδί... Με χαλάνε τα τέλη ωστόσο (100€). Θα τη δω από κοντά το απόγευμα.
Το v40 το έκανα test drive και μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε η ποιότητα κύλισης και το αρχοντικό του πάτημα, ισοπεδώνει σχεδόν τα πάντα παρόλο που το αυτοκίνητο που οδήγησα φόραγε 17αρες ζάντες με 50αρι προφίλ. Με τη standard 16αρα πρέπει να είναι μαγικό χαλί και φοβερός χιλιομετροφάγος. Η ηχομόνωση επίσης εξαιρετική, πραγματικά δυσκολεύεσαι να ακούσεις το μοτέρ ακόμα και στο ρελαντί. Start and stop εξαιρετικά άμεσο, ποιότητα κατασκευής επιπέδου γερμανικού premium (σχεδόν). Στα μείον θα έβαζα τους χώρους πίσω, τον μικρό χώρο αποσκευών, την αίσθηση του επιλογέα και το γεγονός ότι ο κινητήρας σε καμία περίπτωση δεν ενθουσιάζει με την απόδοσή του. Τουλάχιστον είναι απόλυτα γραμμικός από τις 1500 στροφές που ουσιαστικά μπαίνει το turbo μέχρι τις 4000 στροφές περίπου, μην ξεχνάμε βέβαια ότι έχει να κινήσει σχεδόν 1500 κιλά βάρους. Σε γενικές γραμμές πολύ αξιόλογο πακέτο, απόλυτα ασφαλές, πλήρες εξοπλιστικά στην kinetic και σε καλή τιμή. Δεν ξέρω τι γίνεται με το κόστος των service και των ανταλλακτικών.
Ωραία παρουσίαση, ευχαριστώ! Πάντως επειδή στο budget μου προστίθεται και ένα σχετικά σεβαστό μικροποσό από την πώληση του... φτωχού πλην τίμιου Saxo, αντί να δώσω φίλε μου ~22.500 για το V40, είμαι πλέον πολύ κοντύτερα στη νέα A3 Sportback Attraction Plus (~23.500 με τάση 'ψησίματος' προς τα κάτω), ίσως με κανένα εξτραδάκι... αλλά πολύ κοντά όμως.
Και εδώ η ερώτηση: τι παίζει με ανταλλακτικά Audi? Στο Θεό η συντήρηση; Εμπειρίες;
-
Συγκρίνεις μοντέλα με διαφορετική φιλοσοφία! το καθέ ένα έχει τα υπερ του και τα κατά του!
Έτσι πως περιγράφεις αυτό που ψάχνεις στην αρχή για την οικογένεια σου ιδανικότερο αμάξι είναι το renault megane 1,6 dci gt line (20.000 ευρώ σε άσπρο με παζάρι) με άνετους ΄χωρους εσωτερικά και κόμπακτ διαστάσεις 4,3... ιδανικός κινητήρας 380 λίτρα ποερτμπαγκαζ!!!
τώρα το volvo v40 πανέμορφο αλλά μικρότερους εσωτερικούς χώρους και μικρό πορτμπαγκαζ 335λίτρα... επίσης όχι κόμπακτ διαστάσεις 4,38.
Επίσης βλέπω ότι δεν έχεις καταλήξει σε πόσα λεφτά ακριβώς (με απόκλιση 500 ευρώ) θες να κινηθείς... ξεκίνησες γύρω στα 20.000 +- και μιλάς τώρα για 23.500!!!
Τα ίδια έκανα και εγώ πρόσφατα!!!! (μόλις χθες έκλεισα το yeti 1,6 tdi green line ambition έκδοση με 21,800 ευρώ και επιπλέον έξτρα 2,300 ευρώ) και είχα φτάσει να συζητάω αμάξια με 28.000 ευρώ! (volvo v40 cross country kinetic με έξτρα 3.000 ευρώ)!!! που κατα τη γνώμη μου και σκεπτόμενος πιο λογικά δεν αξίζει!!!
Βέβαια εγώ έθεσα ως προαπαιτούμενα 1.diesel 2.αυξημένη απόσταση απο έδαφος και 3. χώρους! (510 λίτρα πορτμπαγκαζ ο ηγέτης!!) -
[... φτωχού πλην τίμιου Saxo.................... για το V40 A3 Sportback Attraction Plus...........θα ανέβεις τόσο πολύ;;;;; Λάθος εποχή διάλεξες...................
20k euro που θέλουν να πετάξουν (οικογενειακό diesel)