-
Κυκλοφορείς δεν κυκλοφορείς και το έχεις παρατημένο, σταθμευμένο στην πυλωτή ή καμένο από βομβιστή, πληρώνεις. Αυτή είναι η λογική του νομοσχεδίου που μπήκε σε διαβούλευση ως 5 Φεβρ. (ουτε μια βδομάδα για να περάσει στο ντούκου) και υποχρεώνει -σωστά- τους πάντες να έχουν ασφάλιση αυτοκινήτου,αλλά:
Κουβέντα για το τί γίνεται με τα ακινητοποιημένα οχήματα. Π.χ. έφυγε κάποιος άρρωστος τρεις μήνες σε νοσοκομείο του εξωτερικου, έληξε η ασφάλεια, τόχε στο parking, τον σεντράρουν και ένα πρόστιμο μαμούθ. Αδικία δε νομίζετε; Το ίδιο για τις μοτό που σκάνε μύτη το καλοκαίρι και μένουν τουλάχιστον το μισό χρόνο στο γκαράζ. Και εκει αδικία.
Να πληρώνουμε ασφάλεια όσο κυκλοφορούμε Ο.Κ. Για τί όμως να πληρώνουμε αν δεν κυκλοφορούμε. Και μην πείτε να το ακινητοοποιήσω καταθέτοντας πινακίδες στην ΔΟΥ γιατί εκεί κινδυνεύω να πάνε οι πινακίδες για σκραπ. Εκτός αν γουστάρουν το χειμώνα που έχω τη μοτό στον κήπο του θείου μου στο Μπουρνάζι να με βλέπουν στην ΔΟΥ δύο τρεις φορές και να απασχολώ υπαλλήλους. Γίνεται και τούτο.
διαβάστε λοιιπόν
http://www.opengov.gr/minfin/?p=1834&cp ... ment-20648
http://www.insuranceworld.gr/default.ph ... 1&cat_id=4 -
Κυκλοφορείς δεν κυκλοφορείς και το έχεις παρατημένο, σταθμευμένο στην πυλωτή ή καμένο από βομβιστή, πληρώνεις. Αυτή είναι η λογική του νομοσχεδίου που μπήκε σε διαβούλευση ως 5 Φεβρ. (ουτε μια βδομάδα για να περάσει στο ντούκου) και υποχρεώνει -σωστά- τους πάντες να έχουν ασφάλιση αυτοκινήτου,αλλά:
Κουβέντα για το τί γίνεται με τα ακινητοποιημένα οχήματα. Π.χ. έφυγε κάποιος άρρωστος τρεις μήνες σε νοσοκομείο του εξωτερικου, έληξε η ασφάλεια, τόχε στο parking, τον σεντράρουν και ένα πρόστιμο μαμούθ. Αδικία δε νομίζετε; Το ίδιο για τις μοτό που σκάνε μύτη το καλοκαίρι και μένουν τουλάχιστον το μισό χρόνο στο γκαράζ. Και εκει αδικία.
Να πληρώνουμε ασφάλεια όσο κυκλοφορούμε Ο.Κ. Για τί όμως να πληρώνουμε αν δεν κυκλοφορούμε. Και μην πείτε να το ακινητοοποιήσω καταθέτοντας πινακίδες στην ΔΟΥ γιατί εκεί κινδυνεύω να πάνε οι πινακίδες για σκραπ. Εκτός αν γουστάρουν το χειμώνα που έχω τη μοτό στον κήπο του θείου μου στο Μπουρνάζι να με βλέπουν στην ΔΟΥ δύο τρεις φορές και να απασχολώ υπαλλήλους. Γίνεται και τούτο.
διαβάστε λοιιπόν
http://www.opengov.gr/minfin/?p=1834&cp ... ment-20648
http://www.insuranceworld.gr/default.ph ... 1&cat_id=4 -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ερώτηση:
Το ασφαλιστήριό μου λήγει στις 8 του μήνα. Η εισπράκτορας θα μου φέρει το νέο στις 13 του μήνα (το οποίο προφανώς έχει έναρξη ασφάλισης στις 8 Φεβ). Αυτές τις 5 μέρες (που δε θα έχω το νέο σήμα) θεωρούμαι ανασφάλιστος σε έλεγχο της Τροχαίας;Σε ελεγχο της τροχαιας θεωρησε ανασφαλιστος (κακως κατα τη γνωμη μου), τρως το προστιμο που προβλεπεται κ μετα πας στην αρμοδια υπηρεσια με το ασφαλιστηριο κ σβηνονται τα παντα.
Και αφαίρεση πινακίδων,αδειας κυκλοφορίας...αλλά οταν καταθέσεις το σήμα ασφάλισης τα παίρνεις πίσω με κόστος 10€...
-
'Κοστος', ή το μισο του προστιμου για το οτι δεν ειχες μαζι σου τα απαραιτητα εγγραφα (που ειναι 20ε)?
-
Αυτή την αδικία δε θα την έλυνε ένα σύστημα που θα έβρισκε σε πραγματικό χρόνο αν είσαι ασφαλισμένος ή όχι;
- Την ασφάλειά σας παρακαλώ.
- Ορίστε.
- Αυτή έχει λήξει.
- Δε μου έφερε ο πράκτορας ακόμη το ανανεωτήριο.
- Μισό λεπτό να ελέγξω αν είστε πράγματι ασφαλισμένος.
Σε ένα λεπτό θα είχες καθαρίσει.
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η αληθεια ειναι αυτη που λενε τα στατιστικα κ τα νουμερα. Οι γνωστοι σου που ειναι αντιπροσωποι αυτοκινητων κρινουν με βαση τη κινηση του φαναρτζιδικου τους, η οποια σε καμμια περιπτωση δεν ειναι αντιπροσωπευτικη.
Μα και τα στατιστικά που παρέθεσα δείχουν μείωση κατά 1/3 των ατυχημάτων που καταγράφονται, η πτώση στα έξοδα για τις ασφαλιστικές προφανώς υπάρχει.
Λαϊκά να το πούμε: Θα όφειλε να πει η κυβέρνηση προς τις ασφαλιστικές αν νοιαζόταν λιγάκι: 'Παιδιά, σας φέρνουμε πελάτες ένα εκατομμύριο ανασφάλιστους, εσείς τι βάζετε στο τραπέζι;'
++++
Αλλά θέλει μπόλς για να το κάνει κάποιος... -
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Η αληθεια ειναι αυτη που λενε τα στατιστικα κ τα νουμερα. Οι γνωστοι σου που ειναι αντιπροσωποι αυτοκινητων κρινουν με βαση τη κινηση του φαναρτζιδικου τους, η οποια σε καμμια περιπτωση δεν ειναι αντιπροσωπευτικη.
Μα και τα στατιστικά που παρέθεσα δείχουν μείωση κατά 1/3 των ατυχημάτων που καταγράφονται, η πτώση στα έξοδα για τις ασφαλιστικές προφανώς υπάρχει.
Λαϊκά να το πούμε: Θα όφειλε να πει η κυβέρνηση προς τις ασφαλιστικές αν νοιαζόταν λιγάκι: 'Παιδιά, σας φέρνουμε πελάτες ένα εκατομμύριο ανασφάλιστους, εσείς τι βάζετε στο τραπέζι;'
++++
Αλλά θέλει μπόλς για να το κάνει κάποιος...Σε επιβεβαίωση όσων λέγαμε για μεγάλη μείωση τροχαίων ατυχημάτων και στα θανατηφόρα και τα ..απλά. Πρόκειται για έρευνα Παν/μίου Κρήτης
http://www.iefimerida.gr/news/89697/� ... E%B7%CF%82
**
Μείωση ατυχημάτων=μείωση αποζημιώσεων=αύξηση κερδών ασφαλιστικών εταιριών
Που είναι η μείωση ασφαλίστρων;**
Ας βάλουμε κάτω το κεφάλι και ας πληρώνουμε αδιαμαρτύρητα μαζί με τα χαράτσια, τους πενταπλάσιους φόρους κλπ.
Και όλα αυτά με πεσμένους κατά 40% μισθούς για όσους έχουν ακόμη δουλειά.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. Μας πίνουν το αίμα κάθε μέρα με το καλαμάκι... -
καθήστε ρε παιδιά να μπουν +1 εκ να ασφαλιστούν κ θα δούμε αν θα πέσουν οι τιμές.
αυτό ακουγεται από τον Ιούνιο.
Αν το είχαν πιστεψει οι ασφαλιστές κ κάναν από τότε μείωση 20%, θα είχαν πάει φυλακή όλοι τώραγια τα ατυχήματα κ τη μείωση τους. εχουμε στοιχεία πόσοι έχουν κόψει τις ασφαλειες είτε κυκλοφορωντας παρανομοι είτε γιατί καταθέσαν πινακίδες? Πιστεύω πως πάρα πολλοί κ ο 'τζιρος' των ασφαλιστικών θα έχει πεσει κατά πολύ, αφού έχουν σταματήσει να ασφαλίζονται κυρίως τα μεγάλα αμαξια με ακριβά ασφάλιστρα.
-
Ωπα παιδες. Κατ΄αρχας, οντως ΠΡΩΤΑ θα ερθουν τα ανσφαλιστρα κ ΜΕΤΑ θα πεσουν οι τιμες. Δευτερον οι ασφαλιστικες διαμορφωνουν τιμοκαταλογο βασει πραγματικων κ τωρινων στοιχειων (δηλαδη υπαρκτο = 1εκ ανασφαλιστρα), οχι το ποσα οχηματα 'θα επρεπε' να τους τα σκανε βασει στατιστικων, αλλα στη πραγματικοτητα 'δεν'. Τριτον, ολα αυτα τα ανασφαλιστα ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ στις ασφαλιστικες εταιριες.
Οταν λοιπον θα γινουν ασφαλισμενα ολα αυτα, τοτε να εχουμε απαιτηση να πεσουν οι τιμες.
ΥΓ Για το κοστος ασφαλισης: πριν 20 χρονια επισκευαζες αυτοκινητο με 200.000 δρχ κ μια καλιμπρα, σημερα για ενα φτερο/φαναρι/προφ. θες 3 χιλιαρικα...Που να ανοιξει κ κανας αεροσακος...
-
se μας παντως σε 2 εταιρικα επεσαν τα ασφαλιστρα 6-μηνου απο 146 στα 136 εκαστο (φιορινο και καρρυ) ...με ανανεωση 6 φεβρουαριου 2013
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ερώτηση:
Το ασφαλιστήριό μου λήγει στις 8 του μήνα. Η εισπράκτορας θα μου φέρει το νέο στις 13 του μήνα (το οποίο προφανώς έχει έναρξη ασφάλισης στις 8 Φεβ). Αυτές τις 5 μέρες (που δε θα έχω το νέο σήμα) θεωρούμαι ανασφάλιστος σε έλεγχο της Τροχαίας;Σε ελεγχο της τροχαιας θεωρησε ανασφαλιστος (κακως κατα τη γνωμη μου), τρως το προστιμο που προβλεπεται κ μετα πας στην αρμοδια υπηρεσια με το ασφαλιστηριο κ σβηνονται τα παντα.
Σωστα, επιβεβαιωνω επειδη μου ετυχε και μενα. Δεν μου ζητησαν το εξτρα 10-αρικο η 20-ρικο οταν πηγα να παρω την αδεια κυκλοφοριας και πινακιδες την αλλη μερα αφου παρουσιασα πρωτοτυπο σημα ασφαλισης με ημ/νια/ωρα εκδοσης πριν την καταγραφη του συμβαντος. Μου ειχαν δωσει και σημειωμα να κινηθω απο τον πιο συντομο δρομο απο το σημειο συλληψης μου
(ψιλοτρακαρισμα ηταν, οχι κατι ιδιαιτερο) εως το σπιτι μου.Πιστευω παντως αν ο ασφαλιστησ σου στειλει με μειλ εγχρωμο το σημα και το τυπωσεις εγχρωμα το οργανο δεν θα παρει χαμπαρι. Πολλοι το εκαναν αυτο παλαιοτερα.(εβγαζαν φωτοτυπια και μετα ακυρωναν το συμβολαιο και παιρναν τα λεφτα πισω απο την ασφαλιστικη και ειχαν και σημα και ανασφαλιστοι-πρακτικα ηταν). Τωρα με τα ηλεκτρονικα συστηματα παει και αυτο....
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Επεκταση του μετρου
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=255203μιλάμε για μεγάλος μαλάκας ο συντάκτης του άρθρου
θα ρωτάει λεει ο μπατσος όταν σε σταματαει τα κεντρικά μεσω εφαρμογής σε smartphone
-αν ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας- αν το όχημα είναι ασφαλισμένο
- αν το όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ
Bρε ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ συντάκτη, αυτά αν θέλει ο μπατσος τα ελεγχει κ τωρα, απλά ζητώντας τα αποδεικτικά από τον οδηγό, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να τα έχει στο αμαξι
Πολλή λεκτική βία στον συντάκτη βρε παιδί μου...
Αν του παρουσιάσεις εσύ χαρτιά, θα καταλάβει ότι είναι 100% γνήσια ή θα υπάρχει περιθώριο μπαγαμποντιάς ή λάθους; Αν επικοινωνεί όμως με τα κεντρικά αυτό μειώνεται κατά πολύ. Δεν λέω ότι εκμηδενίζεται γιατί και σε κάποιο κεντρικό σύστημα μπορεί να υπάρχουν καθηστερήσεις και λάθη.
-
Τσαμπα συζητατε: περιπολικα με καμερες αναγνωρισης πινακιδας κ online συνδεση με την οποια βαση δεδομενων δειχνει τα ασφαλισμενα. Οι Αγγλοι ειναι μαλακες που το κανουν ετσι χροοοοοονια τωρα?
-
εγω προτεινω **οι πολιτες να ελεγχουν ο ενας τον αλλο **και να δινουν κλησεις και να αμοιβονται με 30 ευρω την κληση.
ουτε εξοδα ουτε τιποτα..σε 12 ωρες θα γινουμε ελβετια
-
Εκεί είναι που θα γίνει της πuτ@ν@ς
-
αφού τελειώσει η συνεργασία ΚΕΠΥΟ με ασφαλιστικές για την εύρεση των ανασφάλιστων εγώ λέω να γίνει το ίδιο με τους απλήρωτους του ΝΑΤ.
Να στείλει το ΚΕΠΥΟ ειδοποιητήρια στους εφοπλιστές για να πληρωθούν και αυτοί......
τι λέτε ??? -
Γνωστος μου ανεφερε πως εχθες του ηρθε 'ραβασακι' 250€ απο την εφορια για το αυτοκινητο που ειχε χωρις ασφαλεια
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Γνωστος μου ανεφερε πως εχθες του ηρθε 'ραβασακι' 250€ απο την εφορια για το αυτοκινητο που ειχε χωρις ασφαλεια -
Τι να σου πω ρε φιλε οτι ακουσα μεταφερω, μεγαλη εντυπωση μου εκανε που μου ειπε οτι ειναι απο την εφορια η κληση... τωρα να παω να τον βρω δεν παιζει
Yποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου