-
γεια σας και καλη χρονια σε ολους σας..
θα παρω καινουργιο αμαξι αλλα δεν ξερω τι με συμφερει..το kia rio 1.4 diesel σε εκδοση uptown η το kia rio 1.2 βενζινη σε εκδοση cosmic?? τα χιλιομετρα που θα κανω περιπου το χρονο ειναι γυρω στα 10.000.το βενζινοκινητο ειναι 85 αλογα ενω το diesel 90.το βενζινοκινητο ειναι 2.000 πιο φθηνο ομως..το βενζινοκινητο λενε πως εχει μεση καταναλωση 5.1 ενω το diesel 3.6.το βενζινοκινητο εχει 100 ευρω τελη τον χρονο ενω το diesel δεν εχει.
ποιο με συμφερει να παρω?την βενζινη που ειναι 2.000 φθινοτερο και ειναι και η πλουσια εκδοση η το diesel που θα καιει λιγοτερο?
σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας! -
γεια σας και καλη χρονια σε ολους σας..
θα παρω καινουργιο αμαξι αλλα δεν ξερω τι με συμφερει..το kia rio 1.4 diesel σε εκδοση uptown η το kia rio 1.2 βενζινη σε εκδοση cosmic?? τα χιλιομετρα που θα κανω περιπου το χρονο ειναι γυρω στα 10.000.το βενζινοκινητο ειναι 85 αλογα ενω το diesel 90.το βενζινοκινητο ειναι 2.000 πιο φθηνο ομως..το βενζινοκινητο λενε πως εχει μεση καταναλωση 5.1 ενω το diesel 3.6.το βενζινοκινητο εχει 100 ευρω τελη τον χρονο ενω το diesel δεν εχει.
ποιο με συμφερει να παρω?την βενζινη που ειναι 2.000 φθινοτερο και ειναι και η πλουσια εκδοση η το diesel που θα καιει λιγοτερο?
σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας! -
Παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ. Έχω το 1.2 (το πιο πλούσιο εξοπλιστικά) τα προβλήματα:
1. χάλασε το κλαπετο του κλιματιστικού στις 10 μέρες. αναμονή 2 μήνες για το ανταλλακτικού
2. ξανά χάλασε το κλαπετο του κλιματιστικού στις 10 μέρες. αναμονή 6 μήνες για το ανταλλακτικού
3 ξανά χάλασε το κλαπετο του κλιματιστικού στις 10 μέρες. ακόμα περιμένω για το ανταλλακτικό (κάθε φορά λύνουν όλο το ταμπλό, πιστεύω ότι στην επομένη θα είναι για αλλαγή κ το ταμπλό γιατί θα τρίζει από βγάλε-βαλέ)
4 πρόβλημα στα φρένα του πίσω άξονα , ακόμα δεν έχω λύση.
5 πρόβλημα με το δίσκο-πλατό κατά τη διάρκεια της κίνησης προς τα πίσω, αλλαγή μετά από 3 μήνες αναμονής για ανταλλακτικό
6 πρόβλημα στο κιβώτιο με την όπισθεν, είπαν ότι το διόρθωσαν με την αλλαγή του δίσκου-πλατό. τίποτα θα ξαναπάω.
7 πρόβλημα με την 4η ταχύτητα, γρατζουνάει, θα το διορθώσουν είπαν όταν έρθει το ανταλλακτικό για το κλιματιστικό.
Το έχω στην κατοχή μου 14 μήνες και μετράω μόνο προβλήματα 28000 χιλιόμετρα συνολικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ στους υποψήφιους αγοραστές. Μεγάλη απογοήτευση, δεν ξέρω πια τι να κάνω. Επίσης είμαι επαρχία και δεν έχει αντιπροσωπία και είμαι αναγκασμένος να ανεβαίνω Αθήνα.
Σκέφτομαι να κινηθώ νομικά αλλά δεν ξέρω αν θα βγάλω καμία άκρη. ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ -
Δεν νομίζω ότι θα βρεις πολλούς οδηγούς που άλλαξαν από βενζίνη σε diesel και θα επέστρεφαν πίσω στην βενζίνη. Αυτή η ιστορία ότι υπάρχει ένα όριο χιλιομέτρων/έτος κάτω από το οποίο δεν συμφέρει να πάρεις αυτοκίνητο diesel είναι κατασκεύασμα μερικών περιοδικών και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έχω στην κατοχή μου ένα αυτοκίνητο μίνι (βενζίνη, 1.1) και ένα supermini (diesel, 1.4) και έχω κάνει μακροχρόνια μέτρηση της κατανάλωσης. Λοιπόν, σύμφωνα με αυτές τις μετρήσεις, ακόμη και με 10,000 χιλιόμετρα/έτος κάνεις απόσβεση των 2,000 ευρώ σε περίπου τρία χρόνια (συμπεριλαμβάνοντας και την απαλλαγή στα τέλη). Ταυτόχρονα έχεις στα χέρια σου ένα αυτοκίνητο που είναι συνολικά πολύ καλύτερο και ενδεχόμενα με πολύ καλύτερη αξία μεταπώλησης. Βέβαια, ζούμε στην Ελλάδα και δεν μπορείς να γνωρίζεις αν θα αλλάξει η φορολογική πολιτική των καυσίμων (που σήμερα είναι ευνοϊκή για το diesel). Με τα σημερινά όμως δεδομένα, και με δεδομένο ότι η μεγάλη διαφορά δεν είναι στην τιμή του καυσίμου αλλά στην κατανάλωση, τα οικονομικά δεδομένα δείχνουν προς diesel μεριά.
-
Ο χρήστης sial85 έγραψε:
Παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ. Έχω το 1.2 (το πιο πλούσιο εξοπλιστικά) τα προβλήματα:- χάλασε το κλαπετο του κλιματιστικού στις 10 μέρες. αναμονή 2 μήνες για το ανταλλακτικού
- ξανά χάλασε το κλαπετο του κλιματιστικού στις 10 μέρες. αναμονή 6 μήνες για το ανταλλακτικού
3 ξανά χάλασε το κλαπετο του κλιματιστικού στις 10 μέρες. ακόμα περιμένω για το ανταλλακτικό (κάθε φορά λύνουν όλο το ταμπλό, πιστεύω ότι στην επομένη θα είναι για αλλαγή κ το ταμπλό γιατί θα τρίζει από βγάλε-βαλέ)
4 πρόβλημα στα φρένα του πίσω άξονα , ακόμα δεν έχω λύση.
5 πρόβλημα με το δίσκο-πλατό κατά τη διάρκεια της κίνησης προς τα πίσω, αλλαγή μετά από 3 μήνες αναμονής για ανταλλακτικό
6 πρόβλημα στο κιβώτιο με την όπισθεν, είπαν ότι το διόρθωσαν με την αλλαγή του δίσκου-πλατό. τίποτα θα ξαναπάω.
7 πρόβλημα με την 4η ταχύτητα, γρατζουνάει, θα το διορθώσουν είπαν όταν έρθει το ανταλλακτικό για το κλιματιστικό.
Το έχω στην κατοχή μου 14 μήνες και μετράω μόνο προβλήματα 28000 χιλιόμετρα συνολικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ στους υποψήφιους αγοραστές. Μεγάλη απογοήτευση, δεν ξέρω πια τι να κάνω. Επίσης είμαι επαρχία και δεν έχει αντιπροσωπία και είμαι αναγκασμένος να ανεβαίνω Αθήνα.
Σκέφτομαι να κινηθώ νομικά αλλά δεν ξέρω αν θα βγάλω καμία άκρη. ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
καλοριζικο το λαχειο!!!!αλλαξε συνεργειο........δεν πρεπει να το εχουν εκει που πας!
-
Φυσικα και θα πας για diesel.Μπορει να ειναι ποιο ακριβο, αλλα θα κινεισια με παρα πολυ μεγαλυτερη ανεση λογο της μεγαλης ροπης που εχει!Ειδικα το καλοκαιρι που θα χρησιμοποιεις και aircondition θα κινεισαι πολυ ποιο ανετα!
RIO 1.4 DIESEL η RIO 1.2 βενζινη??