-
Γιατί να αυτοκτονήσουμε; Σήμερα πήγα για ψώνια και ο πωλητής μου είπε με παράπονο, αλλά συγκρατημένα για να μην δυσαρεστήσει τον πελάτη, πως δυστυχώς - για ορισμένους - θα εργάζονται και αύριο. Όταν του είπα πως το δυστύχημα είναι για όλους, χαμογέλασε και είπε πως μάλλον είμαι άνθρωπος της αγοράς για να το λέω αυτό.
-
Εγω θα παω παντως αυριο στο ΣΜ και οχι δε θα ξοδεψω περισσοτερα απο οτι αν πηγαινα αλλη μερα της εβδομαδας,
απλα ειναι πιο βολικο. Και αν το κρατησουνε θα πηγαινω εειδη ειναι πιο βολικο, οπως παω και στα βενζιναδικα οπου και οταν το βρισκω πιο βολικό, οπως παω και στα περιπτερα οπου και οταν το βρισκω πιο βολικό κτλ κτλ... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
παιδες μην αυτοκτονησετε, θα αποτυχει το μετρο και θα ειστε πολυ χαρουμενοιΠροβλεπω οτι το μετρο θα ισχυσει (ασχετα με το αν αποτυχει για το μεγαλυτερο μερος των επιχειρησεων) αλλα θα το εκμεταλλευτουν οι μεγαλες εταιριες (Jumbo, Attica κτλ) και S/M.
Σαμπως θα τους κοστισει τιποτα; -
αυτοι που θα κερδισουν θα ειναι αυτοι που δεν επιτρεπεται να ανοιξουν;
ενδιαφεροσουσα σκεψη συντροφε. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εγω θα παω παντως αυριο στο ΣΜ και οχι δε θα ξοδεψω περισσοτερα απο οτι αν πηγαινα αλλη μερα της εβδομαδας,
απλα ειναι πιο βολικο. Και αν το κρατησουνε θα πηγαινω εειδη ειναι πιο βολικο, οπως παω και στα βενζιναδικα οπου και οταν το βρισκω πιο βολικό, οπως παω και στα περιπτερα οπου και οταν το βρισκω πιο βολικό κτλ κτλ...Τι τραβάμε κι εμείς οι χορεύτριες που δεν έχουμε άλλες μέρες να ψωνίσουμε. Άντε πάω για ρετσίνες. Τα λέμε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτοι που θα κερδισουν θα ειναι αυτοι που δεν επιτρεπεται να ανοιξουν;
ενδιαφεροσουσα σκεψη συντροφε.ετσι υποστηριζει ο υπαν....
δεν βλεπω ομως ο λογος του να μετραει... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δεν εχει αμεση σχεση, κουβεντα κανουμε. Μου εκανε εντυπωση η εργασιομανια σου.
Το οτι σου αρεσει η δουλεια σου και το οτι ειναι δημιουργικη δε σημαινει οτι ειναι φυσιολογικο να εργαζεσαι τοσες ωρες.Επισης, σε ρωτησα αν δεχοσουν να εργαζεσαι 6 ωρες με την ιδια αμοιβη και δεν απαντησες.
Όχι, σου απάντησα...αλλά μάλλον δε το κατάλαβες (αν και η ερώτησή σου είναι άτοπη γιατί δεν πρόκειται ποτέ να γινόταν κάτι τέτοιο). Μου αρέσει η δουλειά μου, αυτή η συγκεκριμένη που κάνω, στη συγκεκριμένη εταιρία και δε θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο λιγότερο δημιουργικό, με λιγότερες ώρες στα ίδια χρήματα και παροχές (εδώ γελάμε ).
Δεν είναι θέμα εργασιομανίας, είναι ότι πρέπει να βγει η δουλειά σε συγκεκριμένο χρόνο με συγκεκριμένα deadlines. Απλό. Πως να στο πω.
Αλήθεια, με τι ασχολείσαι και σου φαίνονται όλα αυτά που λέω περίεργα κι από άλλο πλανήτη?
Αλλες ερωτησεις:
Ποσες ωρες απο τις 12 που εργαζεσαι πιστευεις πως εισαι (σταθερα) αποδοτικος;
Γιατι δεν προσλαμβανετε επιπλεον ατομο-α αφου 'η δουλεια δεν βγαινει';
Αν εργαζοσουν και την Κυριακη, ποτε θα πηγαινες για ψωνια;Σταθερά αποδοτικός δεν μπορεί να είναι κανείς...ούτε κι αυτός που δουλεύει 8 ώρες. Το αποτέλεσμα έρχεται κι αυτό έχει σημασία, αυτό μετράει.
Είναι αστείο να λες να προσλάβουμε κάποιον για 2-3 ώρες.
Πραγματικά αστείο.
Σημ.
Οκ, και εγω εργαζομαι οταν χρειαστει περισσοτερο απο 8-9ωρο (στο αμεσο μελλον θα χρειαστει και παραπανω) αλλα απο οτι καταλαβαινω στη δικη σου δουλεια ειναι το συνηθες ωραριο.
Μερικες φορες και εγω δεν προλαβαινω να κανω ψωνια αλλα θα ηθελα η Κυριακη να παραμεινει μερα ξεκουρασης. Οχι μονο γιατι πρεπει καποτε να ξεκουραζομαστε, αλλα κυριως επειδη εχω την αισθηση οτι σιγα-σιγα (και αρχη γενομενης απο τους εμπορουπαλληλους) θα εργαζομαστε ολοι ανεξαιρετως καθε μερα.
Φυσικα, δεν πιστευω οτι θα βοηθησει τις εταιριες να αυξησουν το τζιρο τους, ουτε οτι θα μειωθει η ανεργια επειδη θα προσλαβουν προσωπικο.Σιγά μωρέ, μην το δραματοποιούμε τόσο πολύ, για 7 Κυριακές το χρόνο μιλάμε.
Το έγραψα και πριν, τόσα άλλα καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες είναι ανοιχτές τις Κυριακές...ΟΛΕΣ τις Κυριακές.
Ο Νικος πχ εχει στην τσεπη 200€ να δωσει για ΣΜ, αντι να τα δωσει το Σαββατο, θα τα δωσει την Κυριακη. Οτι θα τα δωσει ειναι σιγουρο. (Τοσο καιρο τα εδινε οποιαδηποτε αλλη μερα εκτος Κυριακης)
Όχι, θα τα έδινα ίσως σπαστά μέσα στην εβδομάδα γιατί δεν θα είχα χρόνο για 'μεγάλο' σούπερ μάρκετ, οπότε αντί να έπαιρναν 200 αύριο...θα έπαιρναν 30-40 για τα βασικά πχ τη Τρίτη-Τετάρτη.
Και θα σου πω κι άλλο παράδειγμα. Ένα φαρμακείο στην Αγ. Παρασκευή με έχει κερδίσει με το ωράριο του και το προτιμώ γιατί με βολεύει. Αν δεν είχε τους υπαλλήλους του να δουλεύουν αυτά τα ωράρια, δεν θα ψώνιζα. Με βολεύει. Είναι βολικό και το χρησιμοποιώ και προτίθεμαι να πάω από Παλλήνη, Αγ. Παρασκευή για να τον στηρίξω.
Και πίστεψέ με...τους τελευταίους 9 μήνες έχει πάρει αρκετά λεφτά για αυτόν τον λόγο.
Στα υπόλοιπα, καλά λέει ο Σπύρος. Το είχα γράψει και παλαιότερα.
Όποιος θέλει ανοίγει, όποιος δε θέλει όχι. Δεν υποχρεώνεται κανένας και για τίποτα. Είναι αστείο να κάνουμε αυτή τη συζήτηση και να μιλάμε με γραφικά επιχειρήματα.
Και ρε σεις έλεος...για 7 Κυριακές μιλάμε το χρόνο.
Χαλαρώστε...
-
Nikos κατσε καλα γιατι σε λιγο θα σου απαγορευσουν απο το φορουμ να εργαζεσαι τοσες ωρες
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Nikos κατσε καλα γιατι σε λιγο θα σου απαγορευσουν απο το φορουμ να εργαζεσαι τοσες ωρεςΠαίζει να κλείσουν τη Κηφισίας και να κάνουν διαδήλωση.
-
Οχι μόνο λεφτά γεννιούνται λοιπόν με τις περισσότερες μέρες εργασίας, αλλά και μέρες κάθε μήνα!
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σιγά μωρέ, μην το δραματοποιούμε τόσο πολύ, για 7 Κυριακές το μήνα μιλάμε.
Εντ οφ ντισκάσιον._
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Οχι μόνο λεφτά γεννιούνται λοιπόν με τις περισσότερες μέρες εργασίας, αλλά και μέρες κάθε μήνα!Σιγά μωρέ, μην το δραματοποιούμε τόσο πολύ, για 7 Κυριακές το μήνα μιλάμε.
Εντ οφ ντισκάσιον._
To χρόνο εννοώ, το έγραψα και πιο κάτω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σιγά μωρέ, μην το δραματοποιούμε τόσο πολύ, για 7 Κυριακές το μήνα μιλάμε.
Οι οποιες θα γινουν 14 του χρονου κοκ...
Αργα και μεθοδικα...
Ειπαμε...ακομη ειμαστε στο δαχτυλακι με την ξυλοκαϊνη... -
Το να είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα Κυριακές δεν είναι κακό, αρκεί να υπάρχει ο ανάλογος κρατικός έλεγχος σε ότι αφορά ωράρια-μισθούς κλπ, πράγμα που στην Ελλάδα της μίζας δεν παίζει.
Σε διαφορετική περίπτωση τα πλεονεκτήματα θα ήταν αρκετά για όλους,γιατί και νέοι εργαζόμενοι θα προσλαμβάνονταν, έστω part time και οι πελάτες θα ξόδευαν το κατιτίς παραπάνω, έστω 5-10€.Τουλάχιστον εδώ που τα καταστήματα είναι ανοικτά Κυριακές τους τελευταίους μήνες για καταπολέμιση της ανεργίας, τόνωση του τουρισμού κλπ τα αποτελέσματα σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο ήταν αρκετά ενθαρυντικά τόσο στην αύξηση της απασχόλησης όσο και σε κίνηση στα καταστήματα.
Προσωπικά βρέθηκα αρκετές φορές να έχω βγει για καφέ ή να έχω πάει επίσκεψη σε άλλη πόλη και να επιστρέφω σπίτι με ψώνια, χαζοψώνια μεν αλλά το 20αρικο τουλάχιστον είχε φύγει και δεν ήταν προγραμματισμένο. Το ότι ο πελάτης είναι χαλαρός και με καλή διάθεση λόγω της ημέρας πιστεύω είναι κάτι που τον κάνει ποιο επιρρεπή σε μη προγραμματισμένες αγορές. -
για το πούτσο να είναι ανοικτά τα μαγαζιά τη κυριακή, μακάρι να πάει άπατο αν και δε πρόκειται να αποτρέψει τους εργοδότες να ανοίγουν και κυριακές αφού συνήθως δε θα κοστίσει τίποτα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
για το πούτσο να είναι ανοικτά τα μαγαζιά τη κυριακή, μακάρι να πάει άπατο αν και δε πρόκειται να αποτρέψει τους εργοδότες να ανοίγουν και κυριακές αφού συνήθως δε θα κοστίσει τίποτακαβάλα???
well said
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
για το πούτσο να είναι ανοικτά τα μαγαζιά τη κυριακή, μακάρι να πάει άπατο αν και δε πρόκειται να αποτρέψει τους εργοδότες να ανοίγουν και κυριακές αφού συνήθως δε θα κοστίσει τίποταθεωρεις τα μεροκαματα +75% και τα ρευματα σε ενα ΣΜ.......μηδενικο κοστος;;;;
-
σημερα κυριακατικα πηγα Σ/Μ ΑΒ Σταματας, και πολυ με βολεψε...τιγκα ηταν.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μου αρέσει η δουλειά μου, αυτή η συγκεκριμένη που κάνω, στη συγκεκριμένη εταιρία και δε θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο λιγότερο δημιουργικό, με λιγότερες ώρες στα ίδια χρήματα και παροχές (εδώ γελάμε ).
Δεν σου μιλησα για κατι λιγοτερο δημιουργικο, ουτε για αλλη δουλεια, ουτε για αλλη εταιρια.
Σε ρωτησα αν προτιμας 8ωρο ή 12ωρο στην ιδια εταιρια, με το ιδιο αντικειμενο, τις ιδιες απολαβες και το ιδιο δημιουργικη εργασια. Αν καταλαβα καλα προτιμας να δουλευεις 12ωρο...Δεν είναι θέμα εργασιομανίας, είναι ότι πρέπει να βγει η δουλειά σε συγκεκριμένο χρόνο με συγκεκριμένα deadlines. Απλό. Πως να στο πω.
Ακομα και αν χρειαστει να δουλευεις επιπλεον 2 ωρες (14 συνολο) **ΚΑΙ **Κυριακες;
Μεχρι ποιο σημειο θεωρεις μπορεις να αντεξεις αν δεν βγαινει η δουλεια; (η οποια δεν τελειωνει ποτε)Αλήθεια, με τι ασχολείσαι και σου φαίνονται όλα αυτά που λέω περίεργα κι από άλλο πλανήτη?
Εργαζομαι σε μικρομεσαια εμπορικη επιχειρηση και δεν εχω συγκεκριμενο αντικειμενο: Απο βοηθος λογιστη μεχρι b2b πωλησεις και απο picking μεχρι οδηγος.
Σταθερά αποδοτικός δεν μπορεί να είναι κανείς...ούτε κι αυτός που δουλεύει 8 ώρες. Το αποτέλεσμα έρχεται κι αυτό έχει σημασία, αυτό μετράει.
Σωστο αυτο. Αλλα δεν υπαρχει καποιο οριο; Αν για να ερθει το αποτελεσμα χρειαστει να κοιμασαι στο γραφειο θα το δεχτεις;
Είναι αστείο να λες να προσλάβουμε κάποιον για 2-3 ώρες.
Αφου δε βγαινει η δουλεια σε συγκεκριμενο χρονο γιατι οχι; Ενας 4ωρος θα βοηθουσε.
Σιγά μωρέ, μην το δραματοποιούμε τόσο πολύ, για 7 Κυριακές το χρόνο μιλάμε.
Προς το παρον 7.
Το έγραψα και πριν, τόσα άλλα καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες είναι ανοιχτές τις Κυριακές...ΟΛΕΣ τις Κυριακές.
Σε αυτη την περιπτωση, η φυση της δουλειας το επιβαλλει. Αυτο δε σημαινει ομως οτι οι υπαλληλοι στις επιχειρησεις HORECA εργαζονται παραπανω απο 5 μερες ή 40 ωρες.
Και θα σου πω κι άλλο παράδειγμα. Ένα φαρμακείο στην Αγ. Παρασκευή με έχει κερδίσει με το ωράριο του και το προτιμώ γιατί με βολεύει. Αν δεν είχε τους υπαλλήλους του να δουλεύουν αυτά τα ωράρια, δεν θα ψώνιζα. Με βολεύει. Είναι βολικό και το χρησιμοποιώ και προτίθεμαι να πάω από Παλλήνη, Αγ. Παρασκευή για να τον στηρίξω.
Και πίστεψέ με...τους τελευταίους 9 μήνες έχει πάρει αρκετά λεφτά για αυτόν τον λόγο.
Δηλαδη αγοραζεις και προιοντα που δεν χρειαζεσαι μονο και μονο επειδη σε βολευει το ωραριο;
Όποιος θέλει ανοίγει, όποιος δε θέλει όχι. Δεν υποχρεώνεται κανένας και για τίποτα.
Το πιθανοτερο ειναι να υποχρεωθουν οι εργαζομενοι να εργαστουν παραπανω χωρις αμοιβη.
Και αμα θελουν ας αρνηθουν...Και ρε σεις έλεος...για 7 Κυριακές μιλάμε το χρόνο.
Προς το παρον.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
σημερα κυριακατικα πηγα Σ/Μ ΑΒ Σταματας, και πολυ με βολεψε...τιγκα ηταν.Αρα καταρριπτεται το επιχειρημα 'κανω ψωνια με την ησυχια μου'.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Το να είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα Κυριακές δεν είναι κακό, αρκεί να υπάρχει ο ανάλογος κρατικός έλεγχος σε ότι αφορά ωράρια-μισθούς κλπ
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]