-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν πρόκειται να πας σε ένα αρχιτέκτονα επειδή είδες φως και μπήκες (εκτός αν λέγεσαι EDDIE_147 ).
(απάντα σε σχετικό τοπικ αν θες)
βυζά είδε και μπήκε
Το σχετικό τόπικ το έχουν κλείσει από καιρό -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μια παρατήρηση, για το χοντρό πρόβλημα της αγοράς περισσότερο ευθύνεται η νοοτροπία που ήθελε την μεταχρονολογημένη επιταγή να έχει αντικαταστήσει το ρευστό παρά η μείωση της κίνησης. Όταν 6μηνες επιταγές έκαναν κύκλους μέσα στην αγορά από χέρι σε χέρι και ο εκδότης έκλεινε με την πρώτη πτώση τζίρου που είχε γιατί πολύ απλά δεν είχε υγιή επιχείρηση η τρύπα που δημιουργούσε ήταν ανάλογη των χεριών που πέρασε η επιταγή. Αυτό πιστεύω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι η πτώση τζίρου καθε αυτού.
την νοοτροπια της μεταχρονολογημενης επιταγης δεν την εβγαλε η αγορα,αλλα οι τραπεζες.
όταν οι συναλλασσόμενοι δέχονταν να πληρωθούν με επιταγές τρίτων και πληρωτέες μερικούς μήνες μετά δεν φταίνε μόνο οι τράπεζες.
Να συμπεράνω ότι είσαι στα πάντα πελάτης λιανικής και ότι δεν έχεις επαφή με χονδρική ? Λάθος ?
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μια παρατήρηση, για το χοντρό πρόβλημα της αγοράς περισσότερο ευθύνεται η νοοτροπία που ήθελε την μεταχρονολογημένη επιταγή να έχει αντικαταστήσει το ρευστό παρά η μείωση της κίνησης. Όταν 6μηνες επιταγές έκαναν κύκλους μέσα στην αγορά από χέρι σε χέρι και ο εκδότης έκλεινε με την πρώτη πτώση τζίρου που είχε γιατί πολύ απλά δεν είχε υγιή επιχείρηση η τρύπα που δημιουργούσε ήταν ανάλογη των χεριών που πέρασε η επιταγή. Αυτό πιστεύω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι η πτώση τζίρου καθε αυτού.
την νοοτροπια της μεταχρονολογημενης επιταγης δεν την εβγαλε η αγορα,αλλα οι τραπεζες.
όταν οι συναλλασσόμενοι δέχονταν να πληρωθούν με επιταγές τρίτων και πληρωτέες μερικούς μήνες μετά δεν φταίνε μόνο οι τράπεζες.
τους κανονες στην αγορα δεν τους βαζει ο καθε επιχειρηματιας που πηρε 3ου μεταχρονολογημενη επιταγη.
Τους κανονες τους βαζει το κρατος.Για αυτο συζηταμε και εδω για το ωραριο που πρεπει να θεσπισει το κρατος,αλλιως θα εκανε ο καθενας οτι ηθελε. -
βέβαια οι μεταχρονολογημένες επιταγές δεν ορίζονται από κανένα κράτος και καμία τράπεζα. Βασικά νομικά δεν υπάρχουν και δεν αναγνωρίζονται από κανέναν. Συμφωνία 'κυρίων' μεταξύ των εμπόρων ήταν.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
βέβαια οι μεταχρονολογημένες επιταγές δεν ορίζονται από κανένα κράτος και καμία τράπεζα. Βασικά νομικά δεν υπάρχουν και δεν αναγνωρίζονται από κανέναν. Συμφωνία 'κυρίων' μεταξύ των εμπόρων ήταν.Φυσικά, αλλά δε σημαίνει ότι ήταν πρώτη επιλογή. Ποιος τις προτιμούσε από μετρητά ? Ότι συμβιβάζομαι προκειμένου να είμαι εντός αγοράς, δε σημαίνει ότι επιλέγω. Επιλέγω να είμαι εντός, το άλλο μου επιβάλλεται. Η πίστωση και η αντιμετώπιση της γενικά, είναι ένα θέμα συζήτησης από μόνο του.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
βέβαια οι μεταχρονολογημένες επιταγές δεν ορίζονται από κανένα κράτος και καμία τράπεζα. Βασικά νομικά δεν υπάρχουν και δεν αναγνωρίζονται από κανέναν. Συμφωνία 'κυρίων' μεταξύ των εμπόρων ήταν.ενας γνωστος μου πηγε με 3 ακαλυπτες επιταγες και πηρε ενα οικοπεδο μεσω δικαστηριου,απο τον τυπο που τις εκδωσε.Πως θα γινοταν αυτο εαν δεν υπηρχαν νομικα?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
βέβαια οι μεταχρονολογημένες επιταγές δεν ορίζονται από κανένα κράτος και καμία τράπεζα. Βασικά νομικά δεν υπάρχουν και δεν αναγνωρίζονται από κανέναν. Συμφωνία 'κυρίων' μεταξύ των εμπόρων ήταν.
ενας γνωστος μου πηγε με 3 ακαλυπτες επιταγες και πηρε ενα οικοπεδο μεσω δικαστηριου,απο τον τυπο που τις εκδωσε.Πως θα γινοταν αυτο εαν δεν υπηρχαν νομικα?
το 'μεταχρονολογημένο' δεν υφίσταται, όχι οι επιταγές.
Δλδ και 572 μήνες στο μέλλον να έγραφε, εσύ μπορούσες να πας στην τράπεζα/δικαστήριο και να την απαιτήσεις σήμερα.
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Φυσικά, αλλά δε σημαίνει ότι ήταν πρώτη επιλογή. Ποιος τις προτιμούσε από μετρητά ? Ότι συμβιβάζομαι προκειμένου να είμαι εντός αγοράς, δε σημαίνει ότι επιλέγω. Επιλέγω να είμαι εντός, το άλλο μου επιβάλλεται. Η πίστωση και η αντιμετώπιση της γενικά, είναι ένα θέμα συζήτησης από μόνο του.
δεν μπορουσες να δουλεψεις χωρις επιταγες,οταν ολοι δουλευαν με επιταγες.Δεν επαιρνες επιταγες? δεν αγοραζε ο αλλος απο εσενα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ενας γνωστος μου πηγε με 3 ακαλυπτες επιταγες και πηρε ενα οικοπεδο μεσω δικαστηριου,απο τον τυπο που τις εκδωσε.Πως θα γινοταν αυτο εαν δεν υπηρχαν νομικα?
το 'μεταχρονολογημένο' δεν υφίσταται, όχι οι επιταγές.
Δλδ και 572 μήνες στο μέλλον να έγραφε, εσύ μπορούσες να πας στην τράπεζα/δικαστήριο και να την απαιτήσεις σήμερα.
σωστα.
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Φυσικά, αλλά δε σημαίνει ότι ήταν πρώτη επιλογή. Ποιος τις προτιμούσε από μετρητά ? Ότι συμβιβάζομαι προκειμένου να είμαι εντός αγοράς, δε σημαίνει ότι επιλέγω. Επιλέγω να είμαι εντός, το άλλο μου επιβάλλεται. Η πίστωση και η αντιμετώπιση της γενικά, είναι ένα θέμα συζήτησης από μόνο του.Ναι, δεν έχω εύκολη απάντηση. Όπως λες, είναι θέμα συζήτησης από μόνο του.
-
Επιταγές δέν κυκλοφορούν πλέον πολλές στην αγορά. Πολλοί δέν μπορούν καν να βγάλουν μπλοκάκι (Τειρεσίας κτλ.) και όσοι μπορούν δεν τους τις παίρνει κανένας γιατι θεωρούνται αναξιόπιστες
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επιταγές δέν κυκλοφορούν πλέον πολλές στην αγορά. Πολλοί δέν μπορούν καν να βγάλουν μπλοκάκι (Τειρεσίας κτλ.) και όσοι μπορούν δεν τους τις παίρνει κανένας γιατι θεωρούνται αναξιόπιστεςοντως και στον δικο μου κλαδο κυκλοφορουν λιγες,αλλα οσοι εχουν μπορουν και τις διακινουν ευκολοτατα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
σωστα.soz για την παρανόηση
Πρέπει να παραδεχτούμε όμως, ότι η 'μεταχρονολογημένη επιταγή' είναι γνήσια ελληνική πατέντα πρωτοπορία
-
ξαναγυριζουν μερικοι στα γραμματια!! οπως εποχη το 50-60-70.. βεβαια δεν εχουν την δυνατοτητα να του παρουν το σπιτι του εκδωτη αλλα δεν υπαρχει και αλλη επολογη... θυμαμαι να εχουν αγορασει οι δικοι μοι σπιτι με 100 γραμματια.. τοτε και μετα οταν πηγαν για την μεταγραφη στο συμβολαιογραφο τα μετραγανε μηπως λειπει κανενα!! αλλες εποχες...
Στο καταρ υπαρχουν επιταγες τετοιες (ενεπισημα βεβαια) για να πληρωνεις τα ενοικια του χρονου!!!!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
σωστα.
soz για την παρανόηση
Πρέπει να παραδεχτούμε όμως, ότι η 'μεταχρονολογημένη επιταγή' είναι γνήσια ελληνική πατέντα πρωτοπορία
Την οποίο χρηματοδοτούσαν (κ ακόμα χρηματοδοτούν, υπό προϋποθέσεις) όλες οι Ελ τράπεζες...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Φυσικά, αλλά δε σημαίνει ότι ήταν πρώτη επιλογή. Ποιος τις προτιμούσε από μετρητά ? Ότι συμβιβάζομαι προκειμένου να είμαι εντός αγοράς, δε σημαίνει ότι επιλέγω. Επιλέγω να είμαι εντός, το άλλο μου επιβάλλεται. Η πίστωση και η αντιμετώπιση της γενικά, είναι ένα θέμα συζήτησης από μόνο του.
δεν μπορουσες να δουλεψεις χωρις επιταγες,οταν ολοι δουλευαν με επιταγες.Δεν επαιρνες επιταγες? δεν αγοραζε ο αλλος απο εσενα.
Are you talking to me ?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
σωστα.
soz για την παρανόηση
Κι όμως το είδα σε αμερικάνικη ταινία, πρόσφατα.
Το συγκράτησα επειδή μου 'κανε εντύπωση... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
σωστα.
soz για την παρανόηση
ειναι πολυ καλυτερα τωρα χωρις να εχουν προσβαση ολοι σε επιταγες.Πλεον μπλοκ και με το σταγονομετρο παιρνουν μονο οσοι μπορουν να πληρωνουν.Εδω και μερικα χρονια εαν δεν πληρωθουν ολα σχεδον τα φυλλα που εχεις κοψει ,μπλοκ καινουριο δεν ξαναβλεπεις.Για 2-3 χρονια μεχρι να ισιωσει η αγορα ,καθε τελος μηνα δεν ασχολιομασταν με κατι αλλο, παρα με το ποιες επιταγες δεν θα ειχαν αντικρυσμα,τηλεφωνα,παρακαλια,καντηλια κλπ Το πλεον ψυχοφθορο.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
σωστα.
soz για την παρανόηση
Την οποίο χρηματοδοτούσαν (κ ακόμα χρηματοδοτούν, υπό προϋποθέσεις) όλες οι Ελ τράπεζες...
Η μεταχρονολογημένη επιταγή δεν έχει κάποιο νόημα άν μείνει σε συρτάρι μέχρι την ημερομηνία της. Η επιταγή ισχύει επι τη εμφανίσει. Η προεξόφληση της μεταχρονολογημένης επιταγής είναι και γαμώ τις δουλειές για τις τράπεζες, μεγάλος κρουνός τόκων και εσόδων κατά το παρελθόν. Τώρα ελάχιστες επιταγές μπορούν να προεξοφληθούν ...
Για τη θεωρία, η χώρα τρώει και έτρωγε τρελά πρόστιμα από την ΕΚΤ επειδή συντηρεί αυτό το καθεστώς της προεξόφλησης. -
τι εννοείς;
Έξω παίζει πολύ το σύστημα της προεξόφλησης τιμολογίων π.χ.
Κατ' ουσίαν δεν έχει και μεγάλη διαφορά με την προεξόφληση μεταχρονολογημένης επιταγής.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]