-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υπάρχει και μια άλλη περίπτωση να φανεί ότι η Κυριακή έχει περισσότερο τζίρο από μια σάπια καθημερινή και να γίνει κάποιου είδους τράμπα.
Αργότερα όμως, μπορεί να φανεί ότι π.χ η Τρίτη έχει περισσότερο τζίρο από μια σάπια Κυριακή.
Αργότερα αργότερα όμως, μπορεί να φανεί ότι π.χ η Τετάρτη έχει περισσότερο τζίρο από μια σάπια Τρίτη.
κ.ο.κ φορέβα...Και μετά από μερικά χρόνια, θα κοιτάς την επίδραση του μέτρου, και θα δεις ότι ήταν μηδενική...στον συνολικό τζίρο ανά έτος...
Η μόνη αλλαγή θα 'ναι ότι το 80% των μικρών μαγαζιών θα 'χουν εξαφανιστεί, κι η αγορά θα ανήκει (όχι ότι δεν ανήκει ήδη, αλλά όχι 99%) κατά 99% στο καρφούρ, το πράκτικερ, το Λερόι Μερλίν, το Λιντλ και κάνα δυο ακόμα. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Η μόνη αλλαγή θα 'ναι ότι το 80% των μικρών μαγαζιών θα 'χουν εξαφανιστεί, κι η αγορά θα ανήκει (όχι ότι δεν ανήκει ήδη, αλλά όχι 99%) κατά 99% στο καρφούρ, το πράκτικερ, το Λερόι Μερλίν, το Λιντλ και κάνα δυο ακόμα.... ακριβώς ο στόχος δηλαδή των πορωμένων νεοφιλελεύθερων που μας κυβερνάνε και ο οποίος θα πετύχει γιατί πολύ απλά, όχι μόνο δεν κάνει ο κάθε ένας από εμάς αυτό που του αναλογεί για να μην πετύχει, αλλά το ακριβώς αντίθετο!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Περι κουπονιών:
Σε εταιριες που οι εργαζομενοι πανε με ωρες, 4ωροι 6ωροι κλπ, οι 'υπερωριες' πολλες φορες πληρωνονται απο την εταιρια με κουπονια. Βολευει και τον εργαζομενο αφου μετα φορου θα παρει πολυ λιγοτερα χρηματα ενω στα κουπονια παιρνει τα 'μικτα' η κατι τετοιο. Δεν ειναι απαραιτητα 'κλοπη'.To κουπόνι θεωρείται ως benefit in kind και κανονικά λογίζεται μέσα στο φορολογητέο εισόδημα. Επίσης φυσικά και είναι πουστιά. Την εταιρία τη βολεύει γιατί το πραγματικό κόστος των κουπονιών είναι φυσικά μικρότερο, εποφελείται το cashflow (άλλο το να βάζεις μετρητά στη μισθοδοσία του υπαλλήλου και άλλο το να δίνεις χαρτάκια έναντι, που θα χρησιμοποιηθούν εν καιρώ, για να αγοραστούν προϊόντα που θα εξοφλήσεις στους προμηθευτές σου του Αγίου Τρέχαγυρευε), άσε που έτσι αυξάνεις και το τζίρο σου και εξαναγκάζεις τους υπαλλήλους σου να ψωνίζουν από εσένα.
Μη κολλας σε αυτα που λεει ο asimov για το ΑΒ εγω μιλαω για αλλες εταιριες που δινουν κουπονια που τα προιοντα-υπηρεσιες τους δεν εχουν καμμια σχεση με τον εργαζομενο. Ο φιλος μου στις χρηματαποστολες τι να αγορασει πο την εταιρια του? Μπορω να ρωτησω και περισσοτερες λεπτομερειες για το πως δουλευει το πραγμα, γιατι αυτο που μου εμεινε απο την προσφατη φευγαλεα συζητηση ηταν οτι το κοψιμο των κουπονιων δεν αρεσε στους περισσοτερους εργαζομενους γιατι επαιρναν λιγοτερα στο χερι τελικα αλλα τα εξοδα στα σπιτια τους τρεχουν.
-
Κουπόνια αντί αμοιβής;Είναι νόμιμο;
-
Κουπονια περαν της αμοιβης ειναι απ οσο ξερω. Σαν μπονους ενα πραγμα οπως ειπε ο Ζορζ.
Παρ ολ αυτα στο ραδιοφωνο ελεγε οτι την Κυριακη υπηρξε μεγαλη επισκεψιμοτητα στα εμπορικα παρ ολ αυτα τα ταμεια εμειναν σχετικα αδεια. Η καλυτερη μερα σε τζιρο ηταν το Σαββατο και μετα η Παρασκευη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κουπόνια αντί αμοιβής;Είναι νόμιμο;Περι κουπονιών:
Σε εταιριες που οι εργαζομενοι πανε με ωρες, 4ωροι 6ωροι κλπ, οι 'υπερωριες' πολλες φορες πληρωνονται απο την εταιρια με κουπονια. Βολευει και τον εργαζομενο αφου μετα φορου θα παρει πολυ λιγοτερα χρηματα ενω στα κουπονια παιρνει τα 'μικτα' η κατι τετοιο. Δεν ειναι απαραιτητα 'κλοπη'.πολυ χονδρικα, ισως ανακριβες:
ο 4ωρος πρεπει να εχει πχ 20 ωρες την εβδομαδα εργασια, αμα κανει 24 ωρες , στο τελος του μηνα εχει εχει 80 κανονικες ωρες και 16 'υπερωρια' αυτην παιρνει σε κουπονια.
αν τα παρει στο χερι κατι παιζεται με το φορο και απο πχ 100€ παιρνει στο χερι 65€ οποτε παιρνει κουπονακι 100αρα και πανηγυριζει. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κουπόνια αντί αμοιβής;Είναι νόμιμο;Οχι βεβαια, ασε που στην σουμα (ακομα κι αν δεν υπολογισουμε χαμενα ενσημα κλπ) τα κουπονια βγαινουν πολυ λιγοτερα.
Τεσπα, το εγραψα επειδη καπου αναφερθηκε οτι ο ΑΒ ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις του απεναντι στους εργαζομενους: ε, στις περιπτωσεις που γνωριζω εγω, δεν ειναι καθολου ενταξει. Αν φταιει η εταιρεια ή ο προϊστάμενος κι αν ειναι γενικο το φαινομενο ή εντοπιζεται σε λιγα υποκαταστηματα δεν το γνωριζω και γι' αυτο το τονισα. -
Γιατί να μην είναι νόμιμο;
Πως σε κάποιες εταιρίες το πακέτο είναι 'τόσα + αμάξι + κινητό';
Πάντως, αν ήμουν εργαζόμενος θα προτιμούσα 50 ευρώ λιγότερο μισθό αλλά 70 ευρώ σε κουπόνι σ/μ. Κάποιος άλλος πάλι ίσως να μην το προτιμούσε.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Γιατί να μην είναι νόμιμο;Πως σε κάποιες εταιρίες το πακέτο είναι 'τόσα + αμάξι + κινητό';
Πάντως, αν ήμουν εργαζόμενος θα προτιμούσα 50 ευρώ λιγότερο μισθό αλλά 70 ευρώ σε κουπόνι σ/μ. Κάποιος άλλος πάλι ίσως να μην το προτιμούσε.
Και εγώ θα προτιμουσα 100€ σε κουπόνια αντι για 50 σε € αλλά δεν νομίζω να σου δίνουν πιο πολλά απο τα € που πρέπει να πάρεις .
Αλλό οι παροχές που σου δίνει η εταιρία και άλλο ο μισθός σου να είναι κουπόνια που τα εξαργυρώνεις εκεί που δουλεύεις.Τα ένσημα στις υπερωρίες θα δίνονται πάλι σε κουπόνια;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και εγώ θα προτιμουσα 100€ σε κουπόνια αντι για 50 σε € αλλά δεν νομίζω να σου δίνουν πιο πολλά απο τα € που πρέπει να πάρεις .
Αλλό οι παροχές που σου δίνει η εταιρία και άλλο ο μισθός σου να είναι κουπόνια που τα εξαργυρώνεις εκεί που δουλεύεις.Τα ένσημα στις υπερωρίες θα δίνονται πάλι σε κουπόνια;
Η εταιρια λεει
'θα παρεις 250€ αυξηση'='θα βγει απο το ταμειο μου αυτο το ποσο' ή 'μπορω να σου δινω 1500€ μισθο'=παλι 'θα βγει απο το ταμειο μου αυτο το ποσο'- Το θες σε €? Ωραια, τοσο οι εργοδοτικες εισφορες τοσο εκεινο τοσο το αλλο, στο χερι θα παρεις 127€ αυξηση (τυχαιο νουμερο). Μπας και θες να σου δωσω αυτοκινητο που κανει 240€ το μηνα?
εκει επιλεγεις.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
εκει επιλεγεις.
όταν στο 'επιλέγουν' όμως;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Γιατί να μην είναι νόμιμο;Πως σε κάποιες εταιρίες το πακέτο είναι 'τόσα + αμάξι + κινητό';
και βέβαια δεν είναι νόμιμο, είναι παπαριά
αυτά τα κουπόνια άλλωστε τα παίρνουν τσάμπα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και βέβαια δεν είναι νόμιμο, είναι παπαριά
αυτά τα κουπόνια άλλωστε τα παίρνουν τσάμπα
- ότι αμάξι και κινητό δεν δίνουν σε εμποροϋπάληλλους αλλά σε πλασιέ ,διευθυντες κλπ.
-
Έχω την εντύπωση πως είναι παράνομο αυτό με τα κουπόνια. Από εκεί και πέρα τα διάφορα αυτοκίνητα, κινητά κλπ δεν τα δίνουν για την φουκαριάρα τη μάνα τους οι εργοδότες. Τα δίνουν γιατί είναι εργαλεία δουλειάς και τους αποφέρουν κέρδη.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
-Απο τις 40.000 επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν το 2012 επιβίωσε μόλις το 20% αυτων.
Αυτό το στοιχείο δεν το ήξερα...! ! ! Βλέπω τα τελευταία 3 χρόνια που ανοίγουν νέες επιχειρήσεις (κυρίως στη θέση άλλων που κλείνουν αν πάρουμε τα καταστήματα), αλλά ποτέ δεν περίμενα οτι σε Πανελλαδική εμβέλεια θα ήταν τόσες πολλές και μάλιστα σε μία χρονιά...! Πάντα μου έκανε εντύπωση και τραβούσα τα @@ μου, πώς κάποιοι άνθρωποι έκαναν κινήσεις κι επενδύσεις μέσα στο κλίμα που ζούμε...!!!
Αυτό που ΔΕΝ μου κάνει εντύπωση, είναι το οτι επιβίωσε μόνο το 20%. -
τα κουπονια ως αμοιβη επιπλεον του εισοδηματος (πανω απο το μισθο δηλαδη που εχει δηλωθει στην συμβαση) ΔΕΝ ειναι παρανομο...τα κουπονια ΔΕΝ φορολογουνται και επομενως το αρνητικο ειναι οτι δεν ειναι μετρητα (για να πληρωσει καποιος λογαριασμους, εφορια η να παει ταξιδια)...το θετικο ειναι οτι εχουν μεγαλυτερη αγοραστικη δυναμη αφου τα χρησιμοποιει καποιος αντι των μετρητων (τα 100ε μετρητα στο χερι φτανουν πχ 70ε ενω τα 100ε αξιας κουπονιων σου εξασφαλισζουν αγορες αξιας 100ε)
-
Αντε παλι.
Τα κουπονια (15-20 ευρω) ηταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αμοιβη για το 7ωρο (11.00-18.00) που ανοιξε ο ΑΒ στις περιπτωσεις που συζηταμε (και για τις απληρωτες υπερωριες σε αλλες περιπτωσεις).
Προκειται για καραμπινατη παρανομια, εννοειται. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως είναι παράνομο αυτό με τα κουπόνια. Από εκεί και πέρα τα διάφορα αυτοκίνητα, κινητά κλπ δεν τα δίνουν για την φουκαριάρα τη μάνα τους οι εργοδότες. Τα δίνουν γιατί είναι εργαλεία δουλειάς και τους αποφέρουν κέρδη.Όταν δίνουν Audi αντί για Chevrolet πχ δεν είναι και τόσο εργαλείο δουλειάς.
Προ ΔΝΤ ( ) οι ιατρικοί επισκέπτες μπορεί να έπαιρναν απίστευτα πακέτα σε επίπεδο εκτός έδρας-bonus-αμάξι.
-
Μα εδώ λέμε πως αντί για μισθό και νόμιμες υπερωρίες τους δίνουν κουπόνια!!! Αυτό είναι παράνομο. Το να δίνουν κουπόνια ως μπόνους είναι νόμιμο προφανώς.
-
Επισήμως ' αμοιβή σε είδος' (ασχετα αν υπάρχει χρηματική αξία) είτε τακτική είτε σαν επιπλέον δεν υφίσταται. Ακόμα και τα bonus έχουν εισφορές και φορολογία. Μόνο άτυπα ως δώρο της επιχείρησης μπορούν να δοθούν αυτά.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]