-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν ξερω αν σημαινει κατι (μπορει να ηταν απλα μαλακια του τοπικου διευθυντη), αλλα εργαζομενοι απο 2 (ΔΥΟ) υποκαταστηματα του ΑΒ που μιλησα σημερα, μου ειπαν οτι (στο υποκατάστημά τους, για τα αλλα δεν ξερουν) παιχτηκαν πουστιες και εκβιασμοι με τα κυριακατικο ωραριο και συγκεκριμενα οτι αντι για μισθο, ενσημα κλπ τους εδωσαν κουπονια αγορων των 15-20 ευρω και η αντιμετωπιση ηταν του τυπου 'αν σ' αρεσει'. Οι ιδιοι μου εξηγησαν οτι εδω και κατι μηνες δεν πληρωνονται ΟΥΤΕ τις υπερωριες και αντ' αυτων τους δινονται αραια και που τετοια κουπονια.
Επαναλαμβανω οτι μπορει να επεσαν σε κανεναν... προθυμο διευθυντη και να μην ειναι αυτος ο κανονας.Σε καταστημα ΑΒ της Θεσσαλονικης εισαι υποχρεωμενος να περασεις να πεις και μια καλημερα (για κανα 3ωρακι) στο ρεπο σου.
Στο θεμα:
-Έχουμε τη μικρότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρωζώνη. (δλδ δεν παίζει φράγκο)
-Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας. (δλδ δεν παίζει φράγκο)
-Εργαζόμαστε τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη.
-Το 90% των Ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρές-μικρομεσαίες.
-Απο τις 40.000 επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν το 2012 επιβίωσε μόλις το 20% αυτων.
-Η εισφοροδιαφυγή - φοροδιαφυγή - ανασφάλιστη εργασία χτυπάει κόκκινο....και ακόμα μιλάμε για το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.
-
και παρ ολα αυτα δε παραγουμε και τιποτα ιδιαιτερο.κουραζομαστε χωρις λογο
-
Αν τελικά ρε παίδες δεν υπάρχει φράγκο τι τρώγεστε για το κυριακάτικο άνοιγμα;
Θα είναι όλα τα μαγαζιά άδεια όπως είναι άδεια τις υπόλοιπες μέρες και θα τελειώνει το πράγμα.
Το κριτσίνι του Νίκου σας πείραξε;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν τελικά ρε παίδες δεν υπάρχει φράγκο τι τρώγεστε για το κυριακάτικο άνοιγμα;Θα είναι όλα τα μαγαζιά άδεια όπως είναι άδεια τις υπόλοιπες μέρες και θα τελειώνει το πράγμα.
Το οτι εχουμε τη μικροτερη αγοραστικη δυναμη και τα υψηλοτερα ποσοστα ανεργιας δε σημαινει οτι αφορουν ολους.
Για μενα δειχνει οτι πολλοι αναλωσιμοι εργαζομενοι με αμοιβες -
Πριν είπες 2 φορές ότι δεν παίζει φράγκο.
Άντε οι έχοντες να πάνε να ψωνίσουν στις μπουτίκ στη Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι κλπ.
Τα supermarket και τα λοιπά εμπορικά που αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου λογικά θα πρέπει να είναι άδεια πλην του Νίκου που θα ψάχνει για κριτσίνια.
Σωστά;Τσπα, επαναλαμβάνω αυτό που είπα στην αρχή ότι δηλαδή υπό προϋποθέσεις και με ψάξιμο μπορεί και να βοηθήσει κάτι τέτοιο και τους υπαλλήλους να μην χώσει (αν αντισταθμιστεί με κλείσιμο των καταστημάτων Δευτέρα πρωί).
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Η εκτίμησή σου είναι τελείως εσφαλμένη και είναι το φυσικό αποτέλεσμα του να μη γνωρίζεις τα πράγματα εκ των έσω...
Ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις που πήρες εσυ για τις ελλείψεις δίνω κι εγω στους πελάτες μου όταν διαπιστώνουν οτι δεν βρισκουν προιόντα που θέλουν. Είναι μια υπεκφυγή για να μη δώσω την εντύπωση της μίζερης επιχείρησης, που δυσκολεύεται να φέρει είδη λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Είναι μια προσπαθεια για να αποφύγω να καθιερωθώ στη συνείδηση του πελάτη αρνητικά, σαν κατάστημα που πλέον δεν έχει εμπορεύματα, ωστε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί κάτι, να περάσει εστω να ρωτήσει....Να μη με ξεγράψει....
Μήπως επίσης σου λέγανε πολλοί και την εξης δικαιολογία...? 'Δεν ήρθαν ακόμα....Τα περιμένουμε! ', 'Θα έρθουν σε λίγες μέρες' και άλλα τέτοια παρόμοια...? Σου είπε κανείς οτι 'Να, φέραμε 15 μπουφάν αντί για 80 που ήταν η δυναμική μας, λόγω κρίσης κι επειδή φοβηθήκαμε μη μας περισσέψουν, ενω επίσης δεν έχουμε την κατάλληλη ρευστότητα για περισσότερα...?' Οχι! Σου λέγανε 'τα βουτήξανε όλα...' αφήνοντας να εννοηθεί οτι το μαγαζί τους πουλάει τις προϊοντάρες του σα ζεστά ψωμάκια..! Εσυ άργησες...!
Σημ. Δεδομένων των συνθηκών, λίγο έψαξες...Τρία καταστήματα για να βρεις το μπουφάν (ελαφρύ κιόλας) που θες, όπως το θες, στην τιμή που μπορείς να το πληρώσεις, θέλει λίγο παραπάνω τρέξιμο.Οσο 'εύκολος' κι αν είσαι στο θέμα γούστο...Εχω πει εδω και δυο χρόνια (κι εδω στο φορουμ), θα αρχίσουν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προιόντα στην αγορά όσο θα περνάει ο καιρός. Η εποχή της αφθονίας, 'κάτω απο την πόρτα του σπιτιού μου', έχει περάσει ανεπιστρεπτί....
Πελατης-εξω-απτοχορό speaking :
Καταλαβαινω τους λογους που μια επιχειρηση δε μπορει να φερει τα παντα σε ολα τα νουμερα κλπ κλπ,αλλα απο την αλλη πως ακριβως περιμενει ο καθε επιχειρηματιας να παρει τα οποια λεφτα μου,οταν 9 στις 10 φορες δεν εχει αυτο που ψαχνω?btw,σορρυ για το οφτοπικ
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
E όχι και δε κάνεις μάθημα ηθικής τώρα, ασ'τα αυτά.
Κι εγώ είπα τι έκανα εγώ, αλλά με αποκάλεσες ανήθικο και βολεψάκια επειδή ψώνισα τη Κυριακή.
Μιλάμε για κανονική ΧΟΥΝΤΑ.
Εναλλακτική 1) 'E όχι και δε κάνεις μάθημα ηθικής τώρα, ασ'τα αυτά. Κι εγώ είπα τι έκανα εγώ, αλλά με αποκάλεσες ανήθικο και βολεψάκια επειδή ψώνισα τη Κυριακή. Μιλάμε για κανονική ΧΟΥΝΤΑ.'
Εναλλακτική 2) 'Ρε συ αυτός ο καραγκιοζάκος και αρκετοί άλλοι μου τη 'λένε' εδώ και πόσες ημέρες, άλλοι με επιχειρήματα, άλλοι με παραδείγματα, άλλοι με γεγονότα. Ρε γαμώτο, μπας και έχουν έστω ίχνος δίκιου και να το δω το θέμα λίγο αλλιώς?'
Δεν χρειάζεσαι μάθημα ηθικής από κανέναν
Δηλαδή απ'όλα τα επιχειρήματα που μπορούσες να σκεφτείς για να μου αντικρούσεις το παραπάνω, σκέφτηκες το: το λέει το φόρουμ --> 100% σωστό --> WIN!
Εντάξει, οκ. Είναι κι αυτό μια άποψη.
Την επόμενη φορά λοιπόν πριν κάνω το οτιδήποτε, λες να ρωτήσω να φόρουμ τι πιστεύει ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ?
-
Περι κουπονιών:
Σε εταιριες που οι εργαζομενοι πανε με ωρες, 4ωροι 6ωροι κλπ, οι 'υπερωριες' πολλες φορες πληρωνονται απο την εταιρια με κουπονια. Βολευει και τον εργαζομενο αφου μετα φορου θα παρει πολυ λιγοτερα χρηματα ενω στα κουπονια παιρνει τα 'μικτα' η κατι τετοιο. Δεν ειναι απαραιτητα 'κλοπη'.Περι μεταχρονολογημενων:
Ελληνικη εφευρεση. Η επιταγη εχει τη λογικη 'παρε το χαρτακι να μη κουβαλαω ενα πακο χαρτονομισματα'. Κορυφαιο ξενο λογισμικο ERP, οταν πρωτοεμφανιστηκε στην Ελληνικη αγορα και εξελληνιστηκε κλπ δεν ειχε υποστηριξη για μεταχρονολογημενες επιταγες, γιατι πολυ απλα στο εξωτερικο που σχεδιαστηκε δεν υπηρχε η εννοια. -
Απλά δεν πολυέχει νόημα να κάνεις 2χλμ για να πας στο Σκλαβενίτη και όχι στον ΑΒ που νομίζεις ότι συμπεριφέρεται άσχημα στους υπαλλήλους του και παράλληλα να προτιμάς το φαρμακείο του κυρ Μανώλη που βάζει χέρι στη βοηθό του και όχι στου κυρ Μένιου που δίνει και κουραμπιέ όταν του λένε τα κάλαντα.Αν εσένα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα μαγκιά σου και προφανώς εμάς μας περισσεύει, απλά σου εξηγώ ότι δεν έχει φοβερό νόημα.
Δηλαδή επειδή ο καταναλωτής δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από μόνος του, δεν αξίζει να κάνει καμία προσπάθεια. Γαμιστερή λογική, δε λέω...
Περι κουπονιών:
Σε εταιριες που οι εργαζομενοι πανε με ωρες, 4ωροι 6ωροι κλπ, οι 'υπερωριες' πολλες φορες πληρωνονται απο την εταιρια με κουπονια. Βολευει και τον εργαζομενο αφου μετα φορου θα παρει πολυ λιγοτερα χρηματα ενω στα κουπονια παιρνει τα 'μικτα' η κατι τετοιο. Δεν ειναι απαραιτητα 'κλοπη'.To κουπόνι θεωρείται ως benefit in kind και κανονικά λογίζεται μέσα στο φορολογητέο εισόδημα. Επίσης φυσικά και είναι πουστιά. Την εταιρία τη βολεύει γιατί το πραγματικό κόστος των κουπονιών είναι φυσικά μικρότερο, εποφελείται το cashflow (άλλο το να βάζεις μετρητά στη μισθοδοσία του υπαλλήλου και άλλο το να δίνεις χαρτάκια έναντι, που θα χρησιμοποιηθούν εν καιρώ, για να αγοραστούν προϊόντα που θα εξοφλήσεις στους προμηθευτές σου του Αγίου Τρέχαγυρευε), άσε που έτσι αυξάνεις και το τζίρο σου και εξαναγκάζεις τους υπαλλήλους σου να ψωνίζουν από εσένα.
-
Πριν είπες 2 φορές ότι δεν παίζει φράγκο.Άντε οι έχοντες να πάνε να ψωνίσουν στις μπουτίκ στη Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι κλπ.
Τα supermarket και τα λοιπά εμπορικά που αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου λογικά θα πρέπει να είναι άδεια πλην του Νίκου που θα ψάχνει για κριτσίνια.
Σωστά;Οχι βεβαια. Μην πιανεις τα ακρα. Και ο ανεργος καποια € θα τα ξοδεψει. Αλλα αυτος εχει μπολικο χρονο. Ο εργαζομενος σε ΣΜ ποτε θα κανει τα ψωνια του;
Εσυ δηλαδη πιστευεις οτι ο κοσμος εχει λεφτα αλλα δεν εχει χρονο;Τσπα, επαναλαμβάνω αυτό που είπα στην αρχή ότι δηλαδή υπό προϋποθέσεις και με ψάξιμο μπορεί και να βοηθήσει κάτι τέτοιο και τους υπαλλήλους να μην χώσει (αν αντισταθμιστεί με κλείσιμο των καταστημάτων Δευτέρα πρωί).
Υπο προυποθεσεις ισως συμφωνουσα και εγω με το μετρο: Αν δε θιγεται το 8ωρο / 40ωρο του εργαζομενου και αν φυσικα οντως βοηθησει το τζιρο των επιχειρησεων. Αλλα υπαρχουν παραδειγματα απο επιχειρησεις που οσα περισσοτερα βγαζουν, τοσο πιο αθλιες συνθηκες και ορους συνεργασιας υιοθετουν.
Πελατης-εξω-απτοχορό speaking :
Καταλαβαινω τους λογους που μια επιχειρηση δε μπορει να φερει τα παντα σε ολα τα νουμερα κλπ κλπ,αλλα απο την αλλη πως ακριβως περιμενει ο καθε επιχειρηματιας να παρει τα οποια λεφτα μου,οταν 9 στις 10 φορες δεν εχει αυτο που ψαχνω?btw,σορρυ για το οφτοπικ
Δεν εισαι και πολυ οφτοπικ. Αυτο δειχνει πως ακομα και για την επιχειρηση το να ειναι ανοιχτη και Κυριακη, δεν παιζει τοσο ρολο (εκτος απο τα ΣΜ πιθανον). Που θα βρει τα λεφτα να αγορασει εμπορευμα; Τα περισσοτερα λεφτα πανε σε εισφορες, φορους κτλ.
Με περισσοτερες ωρες εργασιας δε θα κινηθει η αγορα:
Θα κινηθει οταν οι εισφορες και η φορολογια κατεβει σε λογικα επιπεδα, οταν αντιμετωπιστει η γραφειοκρατεια κτλ. -
Αν τελικά ρε παίδες δεν υπάρχει φράγκο τι τρώγεστε για το κυριακάτικο άνοιγμα;Θα είναι όλα τα μαγαζιά άδεια όπως είναι άδεια τις υπόλοιπες μέρες και θα τελειώνει το πράγμα.
Το κριτσίνι του Νίκου σας πείραξε;
φιλαρακι που πηγε την Κυριακη στο McArthour μου ειπε οτι γινοτανε το ΑΔΙΑΧΩΡΙΤΟ!!!
ισως καποιοι το βλεπουν και σαν ''εκδρομη'' ισως λεφτα υπαρχουν..... -
Θα είναι όλα τα μαγαζιά άδεια όπως είναι άδεια τις υπόλοιπες μέρες και θα τελειώνει το πράγμα.Θα μοιραστεί η (ήδη υπάρχουσα) δουλειά σε 7 μέρες, ο κόσμος θα μαζευτεί στα μεγάλα εμπορικά κέντρα (γιατί γουστάρει κίνηση, ποικιλία, καφέ, χοντόγκ, πως-το-είπε-εκείνο-το-άλλο ο αριστερός Asimov που ακόμα κ το παιδί του το πάει βόλτα εκεί για να στηρίξει τους εφοπλιστές, ...), τα μικρομάγαζα θα κλείσουν (όλα), θα αναλύεται στο 4τφ η κατάσταση συνεχώς, κανένας δεν θα συμφωνεί για το τι φταίει.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Θα είναι όλα τα μαγαζιά άδεια όπως είναι άδεια τις υπόλοιπες μέρες και θα τελειώνει το πράγμα.
Θα μοιραστεί η (ήδη υπάρχουσα) δουλειά σε 7 μέρες,** ο κόσμος θα μαζευτεί στα μεγάλα εμπορικά κέντρα **(γιατί γουστάρει κίνηση, ποικιλία, καφέ, χοντόγκ, πως-το-είπε-εκείνο-το-άλλο ο αριστερός Asimov που ακόμα κ το παιδί του το πάει βόλτα εκεί για να στηρίξει τους εφοπλιστές, ...), τα μικρομάγαζα θα κλείσουν (όλα), θα αναλύεται στο 4τφ η κατάσταση συνεχώς, κανένας δεν θα συμφωνεί για το τι φταίει.
Άρα πετυχημένο το μέτρο. (εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ο στόχος είναι η...τόνωση της αγοράς...)
Και μάλιστα βρίσκει υποστηρικτές και ανάμεσα στα θύματα.
Φοβερό! -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αν τελικά ρε παίδες δεν υπάρχει φράγκο τι τρώγεστε για το κυριακάτικο άνοιγμα;
Το οτι εχουμε τη μικροτερη αγοραστικη δυναμη και τα υψηλοτερα ποσοστα ανεργιας δε σημαινει οτι αφορουν ολους.
Για μενα δειχνει οτι πολλοι αναλωσιμοι εργαζομενοι με αμοιβες -
Η γυναικα μου πηγε Κυριακη sm και χαλασε 100 ευρω.Ποσα χαλαει τις καθημερινες;Περιπου..0 ευρω γιατι παει σπανια ή γιατι οταν παει,παει τρεχοντας σαν τον Βεγγο.Οποτε επιπλεον τζιρος θα γινεται και προφανως αν και οταν αλλαξει η οικονομικη κατασταση προς το καλυτερο ο τζιρος αυτος θα πολλαπλασιαστεί.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τώρα, νταξ...περιμένεις σοβαρή απάντηση?
Πώς σου 'ρθε κάτι τέτοιο;
Πάντως αν θες εξυπηρέτηση, πάρε το call center. Θα σε εξυπηρετήσουν 24/7.
Αυτή την απάντηση θα 'πρεπε να μπορούν να δώσουν και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, γιατί μόνο εσύ; Είσαι κάτι το εκλεκτό;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η γυναικα μου πηγε Κυριακη sm και χαλασε 100 ευρω.Ποσα χαλαει τις καθημερινες;Περιπου..0 ευρω γιατι παει σπανια ή γιατι οταν παει,παει τρεχοντας σαν τον Βεγγο.Οποτε επιπλεον τζιρος θα γινεται και προφανως αν και οταν αλλαξει η οικονομικη κατασταση προς το καλυτερο ο τζιρος αυτος θα πολλαπλασιαστεί.Είπε ο μέσος κάτοικος αυτής της χώρας...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
E όχι και δε κάνεις μάθημα ηθικής τώρα, ασ'τα αυτά.
Κι εγώ είπα τι έκανα εγώ, αλλά με αποκάλεσες ανήθικο και βολεψάκια επειδή ψώνισα τη Κυριακή.
Μιλάμε για κανονική ΧΟΥΝΤΑ.
Εναλλακτική 1) 'E όχι και δε κάνεις μάθημα ηθικής τώρα, ασ'τα αυτά. Κι εγώ είπα τι έκανα εγώ, αλλά με αποκάλεσες ανήθικο και βολεψάκια επειδή ψώνισα τη Κυριακή. Μιλάμε για κανονική ΧΟΥΝΤΑ.'
Εναλλακτική 2) 'Ρε συ αυτός ο καραγκιοζάκος και αρκετοί άλλοι μου τη 'λένε' εδώ και πόσες ημέρες, άλλοι με επιχειρήματα, άλλοι με παραδείγματα, άλλοι με γεγονότα. Ρε γαμώτο, μπας και έχουν έστω ίχνος δίκιου και να το δω το θέμα λίγο αλλιώς?'
Δεν χρειάζεσαι μάθημα ηθικής από κανέναν
Δηλαδή απ'όλα τα επιχειρήματα που μπορούσες να σκεφτείς για να μου αντικρούσεις το παραπάνω, σκέφτηκες το: το λέει το φόρουμ --> 100% σωστό --> WIN!
Εντάξει, οκ. Είναι κι αυτό μια άποψη.
Την επόμενη φορά λοιπόν πριν κάνω το οτιδήποτε, λες να ρωτήσω να φόρουμ τι πιστεύει ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ?
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσω το οποιοδήποτε επιχείρημα για να αντικρούσω το παραπάνω?
Δηλαδή εσύ από αυτό που έγραψα, το νόημα που έβγαλές είναι αυτή η σοφιστεία που έγραψες?
-
ξανα υπενθυμιζω (μιας και παμε σε συνθηκες 70') οτι υπηρχε (και υπαρχει ακομα) και ο νομιμος τροπος του Γραμματιου που τα πουλαγαν και τα περιπτερα τοτε ωστε να πληρωσεις μεταχρονολογημενη υποχρεωση σου... μετα μετατρεψανε την επιταγη (που εχει θεση ρευστου καιι για αυτο ηταν αυτοματη η ποινικη διωξη απο εισαγγελεα εαν δεν ειχε αντικρυσμα μεσα σε 8 μερες) σε μεσο πληρωμης μεταχρονολογημενης υποχρεωσης αλλα τελικα οπως ολα τα πραγματα εδω στο Ελλαδα το ξεσκισαμε...και το καναμε φουσκα που χρηματοδωτουσε την αγορα....με γνωστα αποτελεσματα..
-
@zorz
το σκεπτικό που αναλύθηκε που θυμίζει ολίγη από chainmail λίστα με μεταλλαγμένα Greenpeace, διαδώστε συνέλληνες, δείτε τι κάνουν στο υποκατάστημα της χ πολυεθνικής στη Μοζαμβίκη, εμπάργκο κλπ στην οποία έχω μια ελαφρά αλλεργία γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων βασίζεται σε άκυρα επιχειρήματα.Αν όπως είπα ευχαριστιέται ο φίλος, εμένα μου περισσεύει.
@ililias, saxon
Υπάρχει και μια άλλη περίπτωση να φανεί ότι η Κυριακή έχει περισσότερο τζίρο από μια σάπια καθημερινή και να γίνει κάποιου είδους τράμπα.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]