-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Είναι σημαντικό να ΜΗΝ ανοίγουν τα μεγάλα καταστήματα.
λεον ειναι παπαριες του καθε χατζηδακη...
ποιο νομικο καθεστως μπορει να απαγορευσει βασει τετραγωνικων το ανοιγμα ή μη των εμπορικων καταστηματων...?Βασικά θα το βγάλουν αντισυνταγματικό αυτό...
τα ΣΜ σημερα ρουφηξαν τον μισο τουλαχιστον τζιρο των ψιλικατζιδικων σε ποτα, γαλακτοκομικα, ζαχαρωδη κά
Αρα τα ψιλικατζίδικα δουλεύουν Κυριακές (υπενθυμίζω: με το ελληνικό μοντέλο της απλήρωτης και ανασφάλιστης οικογενειακής και υπερ-υπερωριακής εργασίας) -και είναι 'ηθικό' αυτό ?
δεν υπαρει διακοπτης ηθικο-μη ηθικο...ή εξασφαλιζεις τα ωφελη της συγκεντρωσης του τζιρου σε αλυσιδες (φορολογικο καθεστως, κλεισιμο στα παραθυρακια της ενδοομιλικης διακινησης αγαθων κλπ) παραλληλα δημιουργεις συνθηκες απορροφησης της στρατιας των ανεργων που δημιουργουνται και μετα κανεις εγκαινια στα νεα 'ευρωπαϊκων' αντιληψεων μετρα στην αγορα....
και οταν λεμε απορροφηση μην αρχισουμε το τρολαρισμα περι προσληψεων στο δημοσιο κλπ...+1
Δεν υπάρχει τίποτε αντισυνταγματικό.
Τα μεγάλα καταστήματα (πάνω από 250 τμ) δεν πρέπει να ανοίγουν Κυριακές για να μη μαζεύουν όλο το τζίρο της αγοράς.Επίσης, για τον ίδιο λόγο δεν θα έπρεπε να δίνονται άδειες για καταστήματα πάνω από 500 τμ αλλά οι κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται για σωστή (και ηθική) λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Όλοι να δουλεύουν 7 Κυριακές το χρόνο (και βλέπουμε)...
οχι,να δουλευουν ολοι οι αλλοι εκτος απο μας.ετσι θελουν μερικοι.
Βέβαια, να δουλεύουν μόνο αυτοί:
Όλες οι ταβέρνες, εστιατόρια, γυράδικα, καφετερίες, περίπτερα, μπουγατσατζίδικα, πάρκινγκ κλπ. είναι ανοικτά...
και τα εμπορικά καταστήματα να είναι κλειστά.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τουλάχιστον εδώ που τα καταστήματα είναι ανοικτά Κυριακές τους τελευταίους μήνες για καταπολέμιση της ανεργίας, τόνωση του τουρισμού κλπ τα αποτελέσματα σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο ήταν αρκετά ενθαρυντικά τόσο στην αύξηση της απασχόλησης όσο και σε κίνηση στα καταστήματα.
Μα πώς ζούσανε τόσο καιρό με κλειστά μαγαζιά τις Κυριακές; Ευτυχώς τους ανοίξανε τα μάτια...
Προσωπικά βρέθηκα αρκετές φορές να έχω βγει για καφέ ή να έχω πάει επίσκεψη σε άλλη πόλη και να επιστρέφω σπίτι με ψώνια, χαζοψώνια μεν αλλά το 20αρικο τουλάχιστον είχε φύγει και δεν ήταν προγραμματισμένο.
Δεν θα ξανασυμβεί, η Κυριακή σου θα γίνει όπως οι άλλες μέρες, μια απλή εργάσιμη και για σένα.
Το ότι ο πελάτης είναι χαλαρός και με καλή διάθεση λόγω της ημέρας πιστεύω είναι κάτι που τον κάνει ποιο επιρρεπή σε μη προγραμματισμένες αγορές.
Μα δεν θα 'χει κάτι το διαφορετικό η ημέρα, θα γίνει όπως οι υπόλοιπες.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το μονο λογικο σχολιο που διαβασα κατα του ανοιγματος:
Πως θα γινουν ελεγχοι της επιθεωρησης εργασιας οταν αυτη ειναι κλειστη τις Κυριακες;Και τα απογεύματα είναι κλειστά αλλά μια χαρά κάνουν ελένχους.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όντως τη Κυριακή είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ?
Τέλεια!
και εσυ δεν προλαβενες ολα αυτα τα χρονια για μακαρονια?
Με δυο παιδιά σπίτι και κάθε μέρα να επιστρέφω από το γραφείο στις 8 και 9 το βράδυ, όχι δε προλαβαίνω να κάνω όλα τα ψώνια το Σάββατο που γίνεται πανικός στο σούπερ μάρκετ.
Πολύ βολικό αυτό της Κυριακής.
Τουλάχιστον εμένα με βολεύει.
Εμένα, που 'μαι πελάτης σου (λέμε τώρα), με βολεύει να είσαι στη δουλειά σου και να με εξυπηρετείς μετά τις 9 το βράδυ.
Άρα, γιατί πας σπίτι; -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Με δυο παιδιά σπίτι και κάθε μέρα να επιστρέφω από το γραφείο στις 8 και 9 το βράδυ, όχι δε προλαβαίνω να κάνω όλα τα ψώνια το Σάββατο που γίνεται πανικός στο σούπερ μάρκετ.
Πολύ βολικό αυτό της Κυριακής.
Τουλάχιστον εμένα με βολεύει.
Δηλαδή δεν δουλεύεις ούτε το Σάββατο;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όλοι να δουλεύουν 7 Κυριακές το χρόνο (και βλέπουμε)...
οχι,να δουλευουν ολοι οι αλλοι εκτος απο μας.ετσι θελουν μερικοι.
Βέβαια, να δουλεύουν μόνο αυτοί:
Όλες οι ταβέρνες, εστιατόρια, γυράδικα, καφετερίες, περίπτερα, μπουγατσατζίδικα, πάρκινγκ κλπ. είναι ανοικτά...
και τα εμπορικά καταστήματα να είναι κλειστά.
για μενα θα πρεπε να δουλευουν μονο υπηρεσιες πρωτης αναγκης
το οτι δουλευουν καφετεριες εστιατορια κτλ,μου φαινεται λογικο γιατι μονο τοτε θα κανουν τζιρο επειδη μονο τοτε ο κοσμος εχει ελευθερο χρονο για διασκεδαση. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Τουλάχιστον εδώ που τα καταστήματα είναι ανοικτά Κυριακές τους τελευταίους μήνες για καταπολέμιση της ανεργίας, τόνωση του τουρισμού κλπ τα αποτελέσματα σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο ήταν αρκετά ενθαρυντικά τόσο στην αύξηση της απασχόλησης όσο και σε κίνηση στα καταστήματα.
Μα πώς ζούσανε τόσο καιρό με κλειστά μαγαζιά τις Κυριακές; Ευτυχώς τους ανοίξανε τα μάτια...
Προσωπικά βρέθηκα αρκετές φορές να έχω βγει για καφέ ή να έχω πάει επίσκεψη σε άλλη πόλη και να επιστρέφω σπίτι με ψώνια, χαζοψώνια μεν αλλά το 20αρικο τουλάχιστον είχε φύγει και δεν ήταν προγραμματισμένο.
Δεν θα ξανασυμβεί, η Κυριακή σου θα γίνει όπως οι άλλες μέρες, μια απλή εργάσιμη και για σένα.
Το ότι ο πελάτης είναι χαλαρός και με καλή διάθεση λόγω της ημέρας πιστεύω είναι κάτι που τον κάνει ποιο επιρρεπή σε μη προγραμματισμένες αγορές.
Πριν από το μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές συνηθιζόταν εδώ να είναι ανοικτά τα καταστήματα στις εθνικές εορτές-επίσημες αργίες (βασικά ακόμα γίνεται) και έχει τύχει να εργαστώ και εγώ ο ίδιος τέτοια μέρα, εφόσον όμως πήρα το ρεπό μου κανονικά ουδόλως με πείραξε. Ότι είχα σκοπό να κάνω εκείνη την ημέρα το έκανα μια άλλη, big deal. Εφόσον έχω δουλειά και χρήματα για να ξοδέψω την ημέρα του ρεπό μου δεν με ενδιαφέρει τι γράφει το ημερολόγιο την ημέρα που δουλεύω. Έχω δουλέψει και Πρωτοχρονιές και Χριστούγεννα και Πάσχα και ότι θέλεις, εκεί ναι σου κακοφαίνεται όλοι να διασκεδάζουν-περνάει οικογενειακά και εσύ να εργάζεσαι αλλά όχι να κάνουμε και τέτοιο θέμα για τις Κυριακές. Υπάρχει πολύς κόσμος που εργάζεται κανονικότατα σε αργίες και από την στιγμή που τηρούνται τα δέοντα σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα ας είναι ανοικτά και 24/7 όλο τον χρόνο όποιος μπορεί.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν υπάρχει τίποτε αντισυνταγματικό.Αυτό δεν θα το αποφασίσεις ούτε εσύ ούτε εγώ, πόσο δε μάλλον, που κανείς μας δεν είναι νομικός. αλλά τα δικαστήρια. Προφανώς τα μεγάλα καταστήματα θα προσπαθήσουν να το βγάλουν αντισυνταγματικό.
Επίσης, για τον ίδιο λόγο δεν θα έπρεπε να δίνονται άδειες για καταστήματα πάνω από 500 τμ αλλά οι κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται για σωστή (και ηθική) λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού.
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν ΙΚΕΑ, Praktiker, Carrefour, μόνο εμείς στην Ελλάδα είμαστε ηθικοί και μας νοιάζει η σωστή λειτουργία της αγοράς
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δούλευα στο παρελθόν σε σούπερ μάρκετ, γέμιζα ράφια, κουβάλαγα παλέτες, δούλευα υπερωρίες, έχω δουλέψει και Κυριακές έχω δουλέψει και δεύτερη μέρα του χρόνου για απογραφή.
Έτσι είναι η δουλειά.
Άλλοι κάνουν αυτή τη δουλειά, άλλοι δουλεύουν 6ώρο, 8ώρο αυστηρά κι άλλοι 12ώρο, 15ώρο, νύχτα κ.α.
Η γυναίκα μου κι εγώ βαράμε 12ώρα, τουλάχιστον. Που θες να καταλήξεις? Ότι θα δούλευε τη Κυριακή? Εδώ δουλεύει 12ώρα καθημερινές, η Κυριακή θα μας πειράξει?
Εσύ μην πας, εγώ θα πάω γιατί ειδικά αυτή την εβδομάδα δεν έχω προλάβει να κάνω τίποτα και με βολεύει αφάνταστα.
Το πρόβλημα ποιο/που είναι?
Δούλευα στο παρελθόν σε σούπερ μάρκετ, γέμιζα ράφια, κουβάλαγα παλέτες, δούλευα υπερωρίες, έχω δουλέψει και Κυριακές έχω δουλέψει και δεύτερη μέρα του χρόνου για απογραφή.
Μ´αρέσει πολύ αυτό που κάνω, είναι άκρως δημιουργικό και το θεωρώ φυσιολογικό να αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο σε αυτή (και αύριο, πάλι δουλειά θα έχω).
Απ' το να γεμίζεις τα ράφια στο σούπερ μάρκετ εξελίχτηκες και βρήκες μια δουλειά που σου αρέσει πολύ.
Μπράβο σου, νόμιζα μόνο στα αμέρικας γίνονται αυτά, αν θες μας λες ποια είναι αυτή η πολύ ωραία δουλειά μπας και την απολαύσουμε κι εμείς.
Βέβαια, αν η δουλειά σου είναι απόλαυση, θα 'πρεπε να σε χρεώνουν όχι να σε πληρώνουν.
Άσχετο...δεν έχω συναντήσει άτομο που να γουστάρει να δουλεύει, μόνο στα ντερνέτς τα διαβάζω αυτά... -
Για να διατηρηθεί ο θεσμός της 'χαλαρής' Κυριακής πρέπει πραγματικά να είναι κάτι ξεχωριστό για τον κόσμο.
Γι' αυτό το λόγο θα ηταν καλό να διατηρηθεί σε ένα πλαίσιο 7-10 ημερών το χρόνο max, με συνδυασμό της επόμενης ακριβώς Δευτέρας κλειστά IMHO.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πριν από το μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές συνηθιζόταν εδώ να είναι ανοικτά τα καταστήματα στις εθνικές εορτές-επίσημες αργίες (βασικά ακόμα γίνεται) και έχει τύχει να εργαστώ και εγώ ο ίδιος τέτοια μέρα, εφόσον όμως πήρα το ρεπό μου κανονικά ουδόλως με πείραξε. Ότι είχα σκοπό να κάνω εκείνη την ημέρα το έκανα μια άλλη, big deal. Εφόσον έχω δουλειά και χρήματα για να ξοδέψω την ημέρα του ρεπό μου δεν με ενδιαφέρει τι γράφει το ημερολόγιο την ημέρα που δουλεύω. Έχω δουλέψει και Πρωτοχρονιές και Χριστούγεννα και Πάσχα και ότι θέλεις, εκεί ναι σου κακοφαίνεται όλοι να διασκεδάζουν-περνάει οικογενειακά και εσύ να εργάζεσαι αλλά όχι να κάνουμε και τέτοιο θέμα για τις Κυριακές. Υπάρχει πολύς κόσμος που εργάζεται κανονικότατα σε αργίες και από την στιγμή που τηρούνται τα δέοντα σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα ας είναι ανοικτά και 24/7 όλο τον χρόνο όποιος μπορεί.
Καλά, αυτό το 'να τηρούνται τα δέοντα σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα', δεν το σχολιάζω καν...
Τελικά δεν μας είπες, λες 'ο πελάτης είναι χαλαρός και με καλή διάθεση λόγω της ημέρας '.
Η Κυριακή πλέον θα 'ναι μια μέρα σαν τις άλλες, θα εξακολουθήσει να 'ναι χαλαρός ο πελάτης';Πάντως, να σε ενημερώσω, όχι και πολλούς αιώνες πριν, ούτε καν έναν, χύθηκε αίμα για να μην δουλεύουμε 24/7, αλλά 5θήμερο - 8ωρο. Μάλλον οι προηγούμενες γενιές κάτι δεν ξέρανε που εμείς προφανώς ξέρουμε, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι αυτό...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Καλά, αυτό το 'τηρούνται τα δέοντα σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα', δεν το σχολιάζω καν...
Τελικά δεν μας είπες, λες 'ο πελάτης είναι χαλαρός και με καλή διάθεση λόγω της ημέρας '.
Η Κυριακή πλέον θα 'ναι μια μέρα σαν τις άλλες, θα εξακολουθήσει να 'ναι χαλαρός ο πελάτης';Πάντως, να σε ενημερώσω, όχι και πολλούς αιώνες πριν, ούτε καν έναν, χύθηκε αίμα για να μην δουλεύουμε 24/7, αλλά 5θήμερο - 8ωρο. Μάλλον οι προηγούμενες γενιές κάτι δεν ξέρανε που εμείς προφανώς ξέρουμε, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι αυτό...
Με ανοικτά καταστήματα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι η Κυριακή θα γίνει εργάσιμη για όλους, και ναι ο ΔΥ-ΙΥ που δεν εργάζεται τα ΣΚ θα είναι χαλαρός. Τα εργασιακά δικαιώματα είναι λόγος ξεσηκωμού και αντίδρασης, το άνοιγμα των καταστημάτων όχι, αν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονταν έξω από τα καταστήματα χθες έκαναν το ίδιο όπου καταπατούνταν αυτά τα δικαιώματα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αλλά για αυτά κάνουν μόκο.
Επίπεδο νηπιαγωγείου για δημιουργία εντυπώσεων, δηλαδή χρειάζεται να εξηγήσω ότι δεν δουλεύει ο ίδιος εργαζόμενος 24/7 αλλά 3 διαφορετικοί σε 8ωρες βάρδιες π.χ?
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μα το 'κρατος' ειμαστε εμεις ως πολιτες αρα τι?? πιστευεις οτι ενας ελγκτης ειναι απο αλλου Ελληνας ΔΥ ειναι που δεν θα κανει σωστα τον ελεγχο...
Εδώ με μπερδεύεις...λες το κράτος είμαστε εμείς ως πολίτες και μετά αναφέρεις τον ελεγκτή...
Αν πάντως ισχύει το ότι 'κι εγώ είμαι κράτος' θέλω μισθό σαν του ελεγκτή.
Ή να καταργηθεί ο ο ελεγκτής, αφού 'εμείς ως πολίτες είμαστε το κράτος', τι τον χρειαζόμαστε;ειπαμε ειναι θεμα αξιοπρεπειας κ.λ.π. να τα παρει η οχι οπως και αμοιβης του γιατι δεν μπορεις να στελνεις καποιον με 3,60 να σου ελεγξει ενα κλεφτη εκατομυριων....
Για να ελέξγεις τον Μπιλ Γκέιτς, τι μισθό πρέπει να παίρνει ο ελεγκτής;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Καλά, αυτό το 'τηρούνται τα δέοντα σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα', δεν το σχολιάζω καν...
Με ανοικτά καταστήματα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι η Κυριακή θα γίνει εργάσιμη για όλους, και ναι ο ΔΥ-ΙΥ που δεν εργάζεται τα ΣΚ θα είναι χαλαρός. Τα εργασιακά δικαιώματα είναι λόγος ξεσηκωμού και αντίδρασης, το άνοιγμα των καταστημάτων όχι, αν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονταν έξω από τα καταστήματα χθες έκαναν το ίδιο όπου καταπατούνταν αυτά τα δικαιώματα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αλλά για αυτά κάνουν μόκο.
Επίπεδο νηπιαγωγείου για δημιουργία εντυπώσεων, δηλαδή χρειάζεται να εξηγήσω ότι δεν δουλεύει ο ίδιος εργαζόμενος 24/7 αλλά 3 διαφορετικοί σε 8ωρες βάρδιες π.χ?
Γιατί να μη γίνει εργάσιμη για όλους; Πώς θα εξυπηρετείται αυτός που δουλεύει Κυριακές; Πότε θα προλαβαίνει; Εδώ άλλοι δεν προλαβαίνουν να πάνε...σούπερ μάρκετ τις καθημερινές...
Όσο για την τελευταία σου πρόταση...ας σου απαντήσει κάνας άλλος...
-
Dimik, ποιος δημιουργει λαθος εντυπωσεις; Εσυ που μας συγκρινεις την λειτουργια της Κυπρου που ο κοσμος παρ οτι το χτυμηπα που δεχτηκε δεν εχασε ουτε μισθους, ουτε δουλειες που πηγες στην Κυπρο να φυγεις απο εδω γιατι υποαμοιβοσουν και δεν ειχες καμια προοπτικη και τωρα μας λες ολα καλα η οι υπολοιποι που περιγραφουν το ποσο σκατα ειναι η κατασταση στην αγορα; Βαλε τον ευατο σου την εποχη που δουλευες στο μαγαζι με τα σημερινα δεδομενα ομως και πες μου ποσο βολικο ειναι το μετρο για ολους μας. Για τον μεσο Ελληνα που τον εχουν ξεκολιασει στη φορολογια και βλεπει το παπουτσακι στην βιτρινα, μετα κοιταει αυτο που φοραει κ λεει μια χαρα ειναι αυτο που εχω γιατι να παρω αλλο; Για τον μεσο καταστηματαρχη που προσπαθει να τρεξει το μαγαζι του μονο του κοκ.
Και γω μπορω να σου πω για Κυριακατικες ιστοριες στο κεντρο του Λονδινου και με ποσες τσαντες γυρισα αλλα ειναι σαν να συγκρινω την βουρτσα με την πουτσα οταν συγκρινω την Πατρα με το Λονδινο.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Και γω μπορω να σου πω για Κυριακατικες ιστοριες στο κεντρο του Λονδινου και με ποσες τσαντες γυρισα αλλα ειναι σαν να συγκρινω την βουρτσα με την πουτσα οταν συγκρινω την Πατρα με το Λονδινο.+1
...ειπαμε η Κυριακη ειναι ΙΕΡΗ ημερα,για την οικογενεια,το ζευγαρι,την ψυχικη ηρεμια του ανθρωπου... -
Dimik, ποιος δημιουργει λαθος εντυπωσεις; Εσυ που μας συγκρινεις την λειτουργια της Κυπρου που ο κοσμος παρ οτι το χτυμηπα που δεχτηκε δεν εχασε ουτε μισθους, ουτε δουλειες που πηγες στην Κυπρο να φυγεις απο εδω γιατι υποαμοιβοσουν και δεν ειχες καμια προοπτικη και τωρα μας λες ολα καλα η οι υπολοιποι που περιγραφουν το ποσο σκατα ειναι η κατασταση στην αγορα; Βαλε τον ευατο σου την εποχη που δουλευες στο μαγαζι με τα σημερινα δεδομενα ομως και πες μου ποσο βολικο ειναι το μετρο για ολους μας. Για τον μεσο Ελληνα που τον εχουν ξεκολιασει στη φορολογια και βλεπει το παπουτσακι στην βιτρινα, μετα κοιταει αυτο που φοραει κ λεει μια χαρα ειναι αυτο που εχω γιατι να παρω αλλο; Για τον μεσο καταστηματαρχη που προσπαθει να τρεξει το μαγαζι του μονο του κοκ.Και γω μπορω να σου πω για Κυριακατικες ιστοριες στο κεντρο του Λονδινου και με ποσες τσαντες γυρισα αλλα ειναι σαν να συγκρινω την βουρτσα με την πουτσα οταν συγκρινω την Πατρα με το Λονδινο.
Ποιο Λονδίνο και Πάτρα? σου συγκρίνω ένα μέρος με κατοίκους ίδιας αν όχι χειρότερης νοοτροπίας με αυτούς της Ελλάδας, το ίδιο τουριστικό και με παρόμοια αναλογία τιμών/μισθών.
Ποιος δεν έχασε μισθούς και δουλειές, εγώ είμαι -20% στον μισθό από τον Μάρτιο και αντί να πληρώνομαι υπερωρία όπως πριν παίρνω τις ώρες σε άδεια, και όλα αυτά σε μεγάλη εταιρεία χωρίς οικονομικό πρόβλημα και εντός στόχων για φέτος, το πόσοι έμειναν άνεργοι ή έχασαν πάνω από 20% του μισθού τους άσε να το γνωρίζω καλύτερα. Οπότε και σε αυτό κοντά είναι οι 2 χώρες.
Το θέμα είναι ότι η αγορά κινείται, και αυτά περί φτώχειας και ανέχειας στην Ελλάδα τα ακούω βερεσέ, είδα πόσο φτώχεια παίζει και στα ρεπορταζ με τους γεμάτους εμπορικούς δρόμους, όλοι με τρύπια παπούτσια λιγουρεύονταν τις βιτρίνες, δες και το σχετικό θέμα εδώ μέσα που τα prada και τα ψηλοτάκουνα παν σύννεφο. Μην ακούω χαζομάρες ότι δεν έχει ο Έλληνας να ξοδέψει. Υπάρχουν αρκετοί που όντως δεν έχουν, αλλά αυτοί δεν είχαν και πριν να ξοδέψουν, οι υπόλοιποι στην χειρότερη περίπτωση να ξοδεύουν λίγο λιγότερα, ή να το σκέφτονται διπλά πριν βάλουν το χέρι στην τσέπη μήπως τους έρθει κανένα χαράτσι ουρανοκατέβατο.Απλά η εποχές που ο κάθε καημένος έλεγε 'θα ανοίξω μαγαζί' και πουλούσε την π@τσα για σαλάμι τελείωσαν, ή θα το κάνεις οργανωμένα και σωστά με κεφάλαιο, υπαλλήλους κλπ κλπ ή λουκέτο και υπάλληλος. Όλοι να γίνουν αφεντικά με μαγαζάκι...για να μην έχουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους
-
Ενταξει αφου ειπε το Μεγκα οτι βουλιαξε η Θεσσαλονικη ολα καλα
-
Ενταξει αφου ειπε το Μεγκα οτι βουλιαξε η Θεσσαλονικη ολα καλαΑς μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας τώρα, δεν είναι θέμα Μέγκα, και οι 2 ξέρουμε τι γίνεται.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]