-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
μα το 'κρατος' ειμαστε εμεις ως πολιτες αρα τι?? πιστευεις οτι ενας ελγκτης ειναι απο αλλου Ελληνας ΔΥ ειναι που δεν θα κανει σωστα τον ελεγχο...
Εδώ με μπερδεύεις...λες το κράτος είμαστε εμείς ως πολίτες και μετά αναφέρεις τον ελεγκτή...
Αν πάντως ισχύει το ότι 'κι εγώ είμαι κράτος' θέλω μισθό σαν του ελεγκτή.
Ή να καταργηθεί ο ο ελεγκτής, αφού 'εμείς ως πολίτες είμαστε το κράτος', τι τον χρειαζόμαστε;ειπαμε ειναι θεμα αξιοπρεπειας κ.λ.π. να τα παρει η οχι οπως και αμοιβης του γιατι δεν μπορεις να στελνεις καποιον με 3,60 να σου ελεγξει ενα κλεφτη εκατομυριων....
Για να ελέξγεις τον Μπιλ Γκέιτς, τι μισθό πρέπει να παίρνει ο ελεγκτής;
αμα γινεις ελεγκτης...π.χ. καρφωνεις τις παρανομιες που βλεπεις γυρο σου να πας να ζητησεις μισθο.... και ας κρινουν αυτοι αν πρεπει να παρεις...
Για τον Μπιλλυ ρωτα τους Αμερικανους ποσο κοστιζει ο ελεγχος του και τι δαφορο βγαζουν απο τη διαδικασια μπορει και να συμφερει να δινεις κατι παραπανω για αυτους τους ελεγχους... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μα το 'κρατος' ειμαστε εμεις ως πολιτες αρα τι?? πιστευεις οτι ενας ελγκτης ειναι απο αλλου Ελληνας ΔΥ ειναι που δεν θα κανει σωστα τον ελεγχο...
Εδώ με μπερδεύεις...λες το κράτος είμαστε εμείς ως πολίτες και μετά αναφέρεις τον ελεγκτή...
Αν πάντως ισχύει το ότι 'κι εγώ είμαι κράτος' θέλω μισθό σαν του ελεγκτή.
Ή να καταργηθεί ο ο ελεγκτής, αφού 'εμείς ως πολίτες είμαστε το κράτος', τι τον χρειαζόμαστε;ειπαμε ειναι θεμα αξιοπρεπειας κ.λ.π. να τα παρει η οχι οπως και αμοιβης του γιατι δεν μπορεις να στελνεις καποιον με 3,60 να σου ελεγξει ενα κλεφτη εκατομυριων....
Για να ελέξγεις τον Μπιλ Γκέιτς, τι μισθό πρέπει να παίρνει ο ελεγκτής;
αμα γινεις ελεγκτης...π.χ. καρφωνεις τις παρανομιες που βλεπεις γυρο σου να πας να ζητησεις μισθο.... και ας κρινουν αυτοι αν πρεπει να παρεις...
Για τον Μπιλλυ ρωτα τους Αμερικανους ποσο κοστιζει ο ελεγχος του και τι δαφορο βγαζουν απο τη διαδικασια μπορει και να συμφερει να δινεις κατι παραπανω για αυτους τους ελεγχους...Δηλαδή ο ελεγκτής...καρφώνει τις παρανομίες...
Αφού είπες ότι το κράτος είμαστε εμείς, από ποιον να ζητήσω μισθό; Από τον εαυτό μου;
Δεν ρώτησα πόσο κοστίζει ο έλεγχος του Μπιλ, αλλά αυτό που ρώτησα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ενταξει αφου ειπε το Μεγκα οτι βουλιαξε η Θεσσαλονικη ολα καλα
Ας μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας τώρα, δεν είναι θέμα Μέγκα, και οι 2 ξέρουμε τι γίνεται.
εσυ νομιζω μας κοροιδευες που λες οτι τα περι φτωχειας τ ακους βερεσε.
κ σαν χλιδανεργος που ειμαι θα μπορουσα να περιγραψω πολλες πραγματικοτητες αλλα προσπαθω να προσεγγισω την πιο ρεαλιστικη.
-
Εμείς δεν ανοίξαμε την Κυριακή, αλλά όπως πάνε τα πράγματα είναι βέβαιο ότι:
- ο καθένας μας είναι μόνος του κ μπερδεμένος.
- έρχεται η εποχή που οι 'ιδιοκτήτες' θα δουλεύουν 16/7.
- επίσης αυτή που οι υπάλληλοι θα δουλεύουν για ψίχουλα, γιατί θα πρέπει να υπάρχουν υπάλληλοι στις επιχειρήσεις 16/7.
- όλα τα παραπάνω θα τα έχουν πετύχει οι μεγάλες αλυσίδες που κυριαρχουν παντού κ (άκουσον άκουσον) τις στηρίζουμε όλοι.
Καλή Ανάσταση (αν κ όποτε γίνει καμιά Δευτέρα Παρουσία, γιατί άλλη ελπίδα δεν υπάρχει).
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ενταξει αφου ειπε το Μεγκα οτι βουλιαξε η Θεσσαλονικη ολα καλα
Ας μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας τώρα, δεν είναι θέμα Μέγκα, και οι 2 ξέρουμε τι γίνεται.
εσυ νομιζω μας κοροιδευες που λες οτι τα περι φτωχειας τ ακους βερεσε.
κ σαν χλιδανεργος που ειμαι θα μπορουσα να περιγραψω πολλες πραγματικοτητες αλλα προσπαθω να προσεγγισω την πιο ρεαλιστικη.
Δεν σου είπα ότι δεν υπάρχει φτώχεια, αλλά δεν μπορώ να ακούω ότι οι περισσότεροι δεν έχουν να αγοράσουν 1 ζευγάρι παπούτσια, 3ο, 4ο ζευγάρι Timberland ναι μπορεί να μην έχουν πλέον. Τα βλέπω και από κοντά άλλωστε....
-
Χτες ήθελα να κατέβω στο κέντρο αλλά τελικά δεν.
Από σκόρπιες απόψεις που μαζεύω βλέπω ότι και κατέβηκε κόσμος στα μαγαζιά και το θέλει γενικά κόσμος.
Προσωπικά, σαν καταναλωτής το θέλω αφάνταστα όμως προσπαθώ να δω και την πλευρά του εργαζόμενου-ιδιοκτήτη.
Άκουσα ότι στο εξωτερικό (πχ Αγγλία) τα μαγαζιά είναι ανοιχτά 11-4 ενώ στην Ολλανδία (drifter confirm) τα μαγαζιά ανοίγουν τη Δευτέρα μετά το μεσημέρι.
Νομίζω ότι υπάρχουν τρόποι που θα βοηθήσουν και τα μικρά μαγαζιά από το κυριακάτικο άνοιγμα.
Ας υποθέσουμε ότι πιλοτικά άνοιγαν τα μαγαζιά 11-4 (παράδειγμα) την Κυριακή.
Αν βλέπαμε ότι θα είχαν την Κυριακή περισσότερη κίνηση και τζίρο απ' ότι Δευτέρα πρωί δεν θα μπορούσε να γίνει αυτή η τράμπα;Σαν εργαζόμενος που βλέπω το μαγαζί που δουλεύω να τρέχει με ένα -χ% τζίρο, αν μου έλεγε κάποιος ότι αν δουλεύεις Σάββατο αλλά θα πάρεις τη Δευτέρα ρεπό (στην περίπτωση μου φυσικά δεν κάνει διαφορά αλλά το αναφέρω σαν παράδειγμα) θα το ήθελα γιατί μακροπρόθεσμα αν το -χ γίνει -2χ είναι αρκετά πιθανό να χάσω τη δουλειά μου.
Εν ολίγοις σηκώνει συζήτηση το πράγμα και το να πούμε 'σηκώνουμε μπαϊράκι - κανένα μαγαζί ανοιχτό' μπορεί να είναι εξίσου λάθος με το 'όλα ανοιχτά full και την Κυριακή χωρίς άλλη μεταβολή'.
ΥΓ: Το ΠΑΜΕ πριν κάτι χρόνια είχε βγει μια Κυριακή σε περίοδο εορτών και έριχνε μπούφλες σε κόσμο που πήγαινε να μπει σε εμπορικά καταστήματα.
Φέτος τίποτα;
Δεν έδωσε τότε μερίδιο η ενέργεια; -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ποιο Λονδίνο και Πάτρα? σου συγκρίνω ένα μέρος με κατοίκους ίδιας αν όχι χειρότερης νοοτροπίας με αυτούς της Ελλάδας, το ίδιο τουριστικό και με παρόμοια αναλογία τιμών/μισθών.
To 'ίδιο τουριστικό μέρος' η Ελλάδα με την Κύπρο...? Δε νομίζω...Το ίδιο τουριστικό μέρος με την Κρήτη (της Ελλάδας) αν το θες, ίσως....
Το θέμα είναι ότι η αγορά κινείται, και αυτά περί φτώχειας και ανέχειας στην Ελλάδα τα ακούω βερεσέ, είδα πόσο φτώχεια παίζει και στα ρεπορταζ με τους γεμάτους εμπορικούς δρόμους, όλοι με τρύπια παπούτσια λιγουρεύονταν τις βιτρίνες, δες και το σχετικό θέμα εδώ μέσα που τα prada και τα ψηλοτάκουνα παν σύννεφο. Μην ακούω χαζομάρες ότι δεν έχει ο Έλληνας να ξοδέψει. Υπάρχουν αρκετοί που όντως δεν έχουν, αλλά αυτοί δεν είχαν και πριν να ξοδέψουν, οι υπόλοιποι στην χειρότερη περίπτωση να ξοδεύουν λίγο λιγότερα, ή να το σκέφτονται διπλά πριν βάλουν το χέρι στην τσέπη μήπως τους έρθει κανένα χαράτσι ουρανοκατέβατο.
Με συγχωρείς, αλλά η παραπάνω ανάλυσή σου είναι άστοχη εντελώς. Δε στο λέω επειδή το διάβασα σε μπλογκ, ή το είπαν οι ΜπαμπηδοΠρετεντέρηδοΕυαγγελάτοι στα κανάλια. Στο λέω επειδή η επαγγελματική μου ιδιότητα το επιτρέπει.
Απλά η εποχές που ο κάθε καημένος έλεγε 'θα ανοίξω μαγαζί' και πουλούσε την π@τσα για σαλάμι τελείωσαν, ή θα το κάνεις οργανωμένα και σωστά με κεφάλαιο, υπαλλήλους κλπ κλπ ή λουκέτο και υπάλληλος. Όλοι να γίνουν αφεντικά με μαγαζάκι...για να μην έχουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους
Αυτό εν μέρει σωστό...Απο την άλλη αυτό σημαίνει πιο πολλούς χαμηλόμισθους εργαζόμενους και οχι απαράιτητα καλύτερες υπηρεσίες για τους καταναλωτες. Το γιατί, σηκώνει αρκετή κουβέντα.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ποιο Λονδίνο και Πάτρα? σου συγκρίνω ένα μέρος με κατοίκους ίδιας αν όχι χειρότερης νοοτροπίας με αυτούς της Ελλάδας, το ίδιο τουριστικό και με παρόμοια αναλογία τιμών/μισθών.
To 'ίδιο τουριστικό μέρος' η Ελλάδα με την Κύπρο...? Δε νομίζω...Το ίδιο τουριστικό μέρος με την Κρήτη (της Ελλάδας) αν το θες, ίσως....
Το θέμα είναι ότι η αγορά κινείται, και αυτά περί φτώχειας και ανέχειας στην Ελλάδα τα ακούω βερεσέ, είδα πόσο φτώχεια παίζει και στα ρεπορταζ με τους γεμάτους εμπορικούς δρόμους, όλοι με τρύπια παπούτσια λιγουρεύονταν τις βιτρίνες, δες και το σχετικό θέμα εδώ μέσα που τα prada και τα ψηλοτάκουνα παν σύννεφο. Μην ακούω χαζομάρες ότι δεν έχει ο Έλληνας να ξοδέψει. Υπάρχουν αρκετοί που όντως δεν έχουν, αλλά αυτοί δεν είχαν και πριν να ξοδέψουν, οι υπόλοιποι στην χειρότερη περίπτωση να ξοδεύουν λίγο λιγότερα, ή να το σκέφτονται διπλά πριν βάλουν το χέρι στην τσέπη μήπως τους έρθει κανένα χαράτσι ουρανοκατέβατο.
Με συγχωρείς, αλλά η παραπάνω ανάλυσή σου είναι άστοχη εντελώς. Δε στο λέω επειδή το διάβασα σε μπλογκ, ή το είπαν οι ΜπαμπηδοΠρετεντέρηδοΕυαγγελάτοι στα κανάλια. Στο λέω επειδή η επαγγελματική μου ιδιότητα το επιτρέπει.
Απλά η εποχές που ο κάθε καημένος έλεγε 'θα ανοίξω μαγαζί' και πουλούσε την π@τσα για σαλάμι τελείωσαν, ή θα το κάνεις οργανωμένα και σωστά με κεφάλαιο, υπαλλήλους κλπ κλπ ή λουκέτο και υπάλληλος. Όλοι να γίνουν αφεντικά με μαγαζάκι...για να μην έχουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους
Αυτό εν μέρει σωστό...Απο την άλλη αυτό σημαίνει πιο πολλούς χαμηλόμισθους εργαζόμενους και οχι απαράιτητα καλύτερες υπηρεσίες για τους καταναλωτες. Το γιατί, σηκώνει αρκετή κουβέντα.
Δεν μιλάω σε απόλυτα νούμερα αλλά γενικά, και οι 2 χώρες στηρίζουν πολλά στον τουρισμό.
Οκ, για να το λες κάτι ξέρεις παραπάνω, η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι η αγορά κινείται, αυτό βλέπω όταν έρχομαι Ελλάδα. π.χ Αύγουστο στο Notos στην Θεσνικη γινόταν ψιλοπανικός, και χθες που μιλούσα με τους γονείς μου οι οποίοι επισκέφτηκαν την Λάρισα την Παρασκευή μου έλεγαν για κίνηση στην αγορά.
Δεν ξέρω αν είναι προτιμότερο να δουλεύουν όλοι έστω με μικρότερο μισθό ή λίγοι με μεγαλύτερο, κλίνω προς το πρώτο, για αυτό και υποστηρίζω το 24/7 σε όποιον θέλει και μπορεί.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Το θέμα είναι ότι η αγορά κινείται, και αυτά περί φτώχειας και ανέχειας στην Ελλάδα τα ακούω βερεσέ, είδα πόσο φτώχεια παίζει και στα ρεπορταζ με τους γεμάτους εμπορικούς δρόμους, όλοι με τρύπια παπούτσια λιγουρεύονταν τις βιτρίνες, δες και το σχετικό θέμα εδώ μέσα που τα prada και τα ψηλοτάκουνα παν σύννεφο. Μην ακούω χαζομάρες ότι δεν έχει ο Έλληνας να ξοδέψειαμ το θρεντζ με τα φεράρι και τα πόρσε (και τα ρολόγια τώρα που το ξαναβλέπω) που το βάζεις;
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
για μενα θα πρεπε να δουλευουν μονο υπηρεσιες πρωτης αναγκης
το οτι δουλευουν καφετεριες εστιατορια κτλ,μου φαινεται λογικο γιατι μονο τοτε θα κανουν τζιρο επειδη μονο τοτε ο κοσμος εχει ελευθερο χρονο για διασκεδαση.Αυτό είναι το αυτονόητο ρε φίλε, όταν έχεις ρεπό, αργία βγαίνεις για να μπορέσουν να πληρωθούν και να δουλέψουν αυτοί που όταν εργάζεσαι δεν έχουν δουλειά... (μην κοιτάς τώρα που με την ανεργία οι περισσότερες καφετέριες είναι γεμάτες αλλά από τζίρο πατώνουν)...
Κατα τα άλλα, εγώ π.χ. που είμαι εισοδηματίας θέλω όλοι να δουλεύουν κάθε μέρα ώστε όταν και άμα χρειαστώ κάτι να το έχω άμεσα διαθέσιμο. Θέλω λοιπόν φαρμακεία, συνεργεία, πολυεθνικές, εστιατόρια, εμπορικά, καφετέριες, τράπεζες, εφορίες, pet shop, καντίνες, mall, hall, tall, ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ...
ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΔΟΥΛΕΨΤΕ 24/7/365 ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ...
Απαγορεύεται να είστε γονείς, γκόμενοι, ορειβάτες, σύζυγοι, νοικοκυρές, ό,τι τέλος πάντων θέλετε ή πρέπει να είστε για μία ημέρα την εβδομάδα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το θέμα είναι ότι η αγορά κινείται, και αυτά περί φτώχειας και ανέχειας στην Ελλάδα τα ακούω βερεσέ, είδα πόσο φτώχεια παίζει και στα ρεπορταζ με τους γεμάτους εμπορικούς δρόμους, όλοι με τρύπια παπούτσια λιγουρεύονταν τις βιτρίνες, δες και το σχετικό θέμα εδώ μέσα που τα prada και τα ψηλοτάκουνα παν σύννεφο. Μην ακούω χαζομάρες ότι δεν έχει ο Έλληνας να ξοδέψει
αμ το θρεντζ με τα φεράρι και τα πόρσε (και τα ρολόγια τώρα που το ξαναβλέπω) που το βάζεις;
Κανε ενα up τα gourmet εστιατορια για να κλεισει το καρε
-
αυτό το θρεντζ με την κρίση έπεσε σε αχρηστία. Δεν είναι καλό παράδειγμα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το θέμα είναι ότι η αγορά κινείται, και αυτά περί φτώχειας και ανέχειας στην Ελλάδα τα ακούω βερεσέ, είδα πόσο φτώχεια παίζει και στα ρεπορταζ με τους γεμάτους εμπορικούς δρόμους, όλοι με τρύπια παπούτσια λιγουρεύονταν τις βιτρίνες, δες και το σχετικό θέμα εδώ μέσα που τα prada και τα ψηλοτάκουνα παν σύννεφο. Μην ακούω χαζομάρες ότι δεν έχει ο Έλληνας να ξοδέψει
αμ το θρεντζ με τα φεράρι και τα πόρσε (και τα ρολόγια τώρα που το ξαναβλέπω) που το βάζεις;
Εδω ολοκληρος ανθρωπος που εμεινε στον ΑΣΟ και παρολ' αυτα βρηκε το κουραγιο να κανει ενα δωρο στην γυναικα του, σκεψου οι αλλοι που πανε στην ερμου και γραφουν στα ΤΟΠΙΚΣ για τα λαμποργκινι τι χρημα ξοδευουν.
[spoiler:3ny94hlk]Πετρο, ευχομαι και στα δικα σου γενεθλια οι πρωην απληρωτοι υπαλληλοι σου να βαλουν ρεφενε για να σου φερουν για στριπτιζ τον Lex Steele.[/spoiler:3ny94hlk]
-
Εκτος λοιπόν απο τον kubiak που είναι εισοδηματίας ( ) κι εγω που είμαι εργαζόμενος τις καθημερινές, ενω τις Κυριακές οχι (εκτος ας πουμε απο 7 το χρόνο), θέλω καθε Κυριακή να είναι ανοικτά τα ιατρεία για να μπορώ να κάνω τις εξετάσεις μου και τις επισκέψεις μου γενικά (άρα και μικροβιολογικά εργαστήρια), οι μηχανικοί (αρχιτέκτονες-πολιτικοί) γιατί τις καθημερινές ούτε εγω προλαβαίνω λόγω δουλειάς, αλλά κι αυτοί τρέχουν σε υπηρεσίες και οικοδομές και δε μπορώ να τους βρω, τα κουρεία γιατί αναγκάζομαι να φεύγω απο το κατάστημα μία φορά το μήνα για 1-2 ώρες και δε γίνεται να λείπω, οι δικηγόροι γιατί τις καθημερινές είναι ή στα δικαστήρια ή εγω δεν μπορώ λογω δουλειάς να πηγαίνω, κ.ο.κ. Εμένα, ετσι με βολεύει....(για να χρησιμοποιήσω ενα απο τα επιχειρηματα που χρησιμοποιούνται εδω συχνά απο τους υπερμαχους της εργάσιμης Κυριακής)
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Βέβαια, να δουλεύουν μόνο αυτοί:Όλες οι ταβέρνες, εστιατόρια, γυράδικα, καφετερίες, περίπτερα, μπουγατσατζίδικα, πάρκινγκ κλπ. είναι ανοικτά...
και τα εμπορικά καταστήματα να είναι κλειστά.
Να το fixάρω...?
Βέβαια, να δουλεύουν μόνο αυτοί:
Όλες οι ταβέρνες, εστιατόρια, γυράδικα, καφετερίες, περίπτερα, μπουγατσατζίδικα, πάρκινγκ, πατσατζίδικα, μπαρ, club, μπουζουκερί, κωλάδικα, Νοσοκομεία, ταξί μετά τις 22:00'...
Δεν έχει νόημα η σύγκρισή σου λοιπόν.
-
Οταν διαβασα εμεινε στον ΑΣΣΟ λεω θα γραψει καμια τρολλια για τον HF
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οταν διαβασα εμεινε στον ΑΣΣΟ λεω θα γραψει καμια τρολλια για τον HFΑπο τοτε πο η ΟΜΑΔΑ μας αφησε ψαχνω ατομο για ξεχαρμανιασμα.
Κατι πηγε να γινει με τοv Nikos! αλλα ματαια.
Λες ο ηταφι να με φτιαξει; -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Εκτος λοιπόν απο τον kubiak που είναι εισοδηματίας ( ) κι εγω που είμαι εργαζόμενος τις καθημερινές, ενω τις Κυριακές οχι (εκτος ας πουμε απο 7 το χρόνο), θέλω καθε Κυριακή να είναι ανοικτά τα ιατρεία για να μπορώ να κάνω τις εξετάσεις μου και τις επισκέψεις μου γενικά (άρα και μικροβιολογικά εργαστήρια), οι μηχανικοί (αρχιτέκτονες-πολιτικοί) γιατί τις καθημερινές ούτε εγω προλαβαίνω λόγω δουλειάς, αλλά κι αυτοί τρέχουν σε υπηρεσίες και οικοδομές και δε μπορώ να τους βρω, τα κουρεία γιατί αναγκάζομαι να φεύγω απο το κατάστημα μία φορά το μήνα για 1-2 ώρες και δε γίνεται να λείπω, οι δικηγόροι γιατί τις καθημερινές είναι ή στα δικαστήρια ή εγω δεν μπορώ λογω δουλειάς να πηγαίνω, κ.ο.κ. Εμένα, ετσι με βολεύει....(για να χρησιμοποιήσω ενα απο τα επιχειρηματα που χρησιμοποιούνται εδω συχνά απο τους υπερμαχους της εργάσιμης Κυριακής)Βέβαια, να δουλεύουν μόνο αυτοί:
Όλες οι ταβέρνες, εστιατόρια, γυράδικα, καφετερίες, περίπτερα, μπουγατσατζίδικα, πάρκινγκ κλπ. είναι ανοικτά...
Να το fixάρω...?
Βέβαια, να δουλεύουν μόνο αυτοί:
Όλες οι ταβέρνες, εστιατόρια, γυράδικα, καφετερίες, περίπτερα, μπουγατσατζίδικα, πάρκινγκ, πατσατζίδικα, μπαρ, club, μπουζουκερί, κωλάδικα, Νοσοκομεία, ταξί μετά τις 22:00'...
Δεν έχει νόημα η σύγκρισή σου λοιπόν.
To θέμα είναι ότι αν υπάρχει γενικότερη απαίτηση για τέτοιες υπηρεσίες (γιατροί, μηχανικοί, οτιδήποτε) σε διευρυμένο ωράριο ή σε αργίες τότε κάποιος θα το κάνει, εφόσον πάντα τον συμφέρει οικονομικά.
Σε ότι αφορά τα καταστήματα είναι γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος θα τα ήθελε ανοιχτά έξτρα ώρες ή και ημέρες, από εκεί και πέρα είναι δικό τους θέμα αν αξίζει να ανοίξουν ή όχι. Θα μου πεις όμως ότι θα ανοίξει το πολυκατάστημα και ανταγωνισμός κλπ κλπ, το πρόβλημα είναι του καταστηματάρχη να διαφοροποιηθεί από το πολυκατάστημα και να κάνει τον πελάτη να τον προτιμήσει, είναι αυτό που είπα πριν ότι ανοίγοντας ένα κατάστημα και βάζοντας 5 φίρμες μέσα δεν εξασφαλίζει την επιβίωση πλέον. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Αν πάντως ισχύει το ότι 'κι εγώ είμαι κράτος' θέλω μισθό σαν του ελεγκτή.O Πάνοςςς θέλει να γίνει ΔΥ;
-
Ένα φιλικό σχόλιο: συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.
Η αγορά ενός καταναλωτικού προϊόντος (ρούχο, τρόφιμο, κλπ) δεν έχει σχέση με μια υπηρεσία όπως αυτή του αρχιτέκτονα, του δικηγόρου κλπ γιατί είναι παρορμητική και όχι προγραμματισμένη.
Δεν πρόκειται να πας σε ένα αρχιτέκτονα επειδή είδες φως και μπήκες (εκτός αν λέγεσαι EDDIE_147 ).@Spartan
σε ότι αφορά αυτό που λες ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά.
Πήγαινε ένα Σάββατο έξω από ένα βασικό σου -μεγάλο- ανταγωνιστή (πχ Zara) και δες πόσα άτομα και με πόσες σακούλες βγαίνουν από το κτήριο.
Αν ισχύει η θεωρία σου θα πρέπει να κινούνται ελάχιστες ως καθόλου σακούλες.
Αν όχι κάτι λάθος κάνεις εσύ. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Δεν μιλάω σε απόλυτα νούμερα αλλά γενικά, και οι 2 χώρες στηρίζουν πολλά στον τουρισμό.
Το οτι στηρίζουν και οι δυο χώρες τεράστιο μέρος του ΑΕΠ τους στον τουρισμό, δε σημαίνει οτι γενικά πρέπει να εξομοιωθεί ή να συγκριθεί ο τρόπος λειτουργίας των δυο χωρών. Σε επιμέρους τομείς ναι και αυτό είναι κάτι που ήδη ισχύει οπως έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρόν νήμα. Οι τουριστικές περιοχές της Ελλάδας για παράδειγμα, ήταν... εξαπανέκαθεν ανοικτά τις Κυριακές. Οπότε για αυτες (οσον αφορά τον τουρισμό που αναφέρεις), δεν φερνει κάτι καινούριο το νομοσχέδιο. Αλλού αποσκοπεί η 'μπινιά' όπως είναι φάινεται ξεκάθαρα.
Οκ, για να το λες κάτι ξέρεις παραπάνω, η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι η αγορά κινείται, αυτό βλέπω όταν έρχομαι Ελλάδα. π.χ Αύγουστο στο Notos στην Θεσνικη γινόταν ψιλοπανικός, και χθες που μιλούσα με τους γονείς μου οι οποίοι επισκέφτηκαν την Λάρισα την Παρασκευή μου έλεγαν για κίνηση στην αγορά.
Ο Αύγουστος εκτος του οτι είναι ένας μήνας εκπτώσεων και μάλιστα μεγαλύτερων σε ποσοστά σε σχέση με τον Ιούλιο (κάτι που συμβάλλει σημαντικά στην κίνηση που βλέπεις), είναι και μήνας καλοκαιρινός, μήνας διακοπών και γενικά ίσως ο καλύτερος μήνας του έτους απο πλευράς κίνησης. Ειδικά τώρα στην κρίση, **ίσως **καλύτερος και απο το Δεκέμβριο σε καποιες περιπτώσεις που πλέον δώρα δεν υπάρχουν για πολλούς, τα είδη προς πώληση είναι πιο ακριβά σε απόλυτα νούμερα, ενω οι εκπτώσεις αρχίζουν αμέσως σχεδόν μετά...Σίγουρα απο τους πιο δυνατους του έτους πάντως. Οπότε δεν αποτελεί σημείο αναφοράς ως μήνας.
Οσο για την Παρασκευή που μας πέρασε, ήταν μια ΠΟΛΥ καλη μερα και απο κίνηση ΚΑΙ εισπρακτικά, η οποία ακολούθησε ενα 10ήμερο σχεδόν πλήρους απραξίας. Βεβαια αυτό γίνεται σχεδόν κάθε μήνα, μιας και το τελευταίο 10ήμερο προφανώς στεγνώνουν τα πορτοφόλια, με αποτέλεσμα εμεις να βαράμε μύγες. Αρα, το οτι την Παρασκευή 1η του μηνός, είχανε πέσει μισθοί, συντάξεις και γενικά λεφτά, είχε άμεσο αντίκτυπο στην αγορά. Επίσης, κάτι που συνηγορεί σε αυτό που λέω, είναι οτι συνήθως τέτοιες μέρες (το ίδιο και 'προχθές'), ο κόσμος μας πλακώνει στα 50άρικα και 100άρικα ανεξαρτήτως της αξίας του προιόντος που θα πάρει και ' μεις τρέχουμε για 'ψιλά'... (για ρέστα εννοώ...EDIT)
Συμπέρασμα λοιπόν, πως τα... συμπεράσματα που βγάζουν πολλοί βασιζόμενοι μόνο στις δικές τους παρατηρήσεις, είναι συνήθως λανθασμένα.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]