-
...κι εγώ έκανα μια βόλτα από τα 'πρατήρια stock' στην Ελευθερίου Βενιζέλου στο Φάληρο... ειδικά σε Puma, Columbia, Levi's, υπήρχε περισσότερος κόσμος κι από τα Σάββατα!...
...μπήκα στον... πειρασμό(!) και ψώνισα παντελόνι... -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
σημερα κυριακατικα πηγα Σ/Μ ΑΒ Σταματας, και πολυ με βολεψε...τιγκα ηταν.Αυτό είναι που δε μπορώ στα σ/μ τα Σάββατα, γίνεται πανικός, αν γίνεται και Κυριακή αυτό άστα να πάνε. Καλό γι'αυτούς αλλά για μένα όχι Προτιμώ καθημερινές μετά τη δουλειά
-
Η λειτουργία κάποιων καταστημάτων και υπηρεσιών σε ώρες εκτός του συμβατικού ωραρίου υπαλλήλων γραφείου δεν ταιριάζει στο μοντέλο λειτουργίας της χώρας.
Δεν χρειάζεται, ειδικά για τους δημόσιους υπαλλήλους. Την μια μέρα έρχεται στις 12.00 γιατί είχε να πάει στην εφορία, την άλλη στη τράπεζα, την άλλη να πληρώσει τη ΔΕΗ, την άλλη να πληρώσει τον ΟΤΕ, την άλλη το κινητό, την άλλη πάει στο γιατρό του ΕΟΠΠΥ, στα εξωτερικά του νοσοκομείου, να θεωρήσει τα βιβλιάρια, να αλλάξει λάστιχο, για service, για ΚΤΕΟ, να δει τους δασκάλους του παιδιού, να πάρει ελέγχους, να πάρει νωρίς το παιδί γιατί οι δάσκαλοι έχουν 'συμβούλιο', την άλλη περίμενε τον υδραυλικό στο σπίτι, τον ηλεκτρολόγο, έπρεπε να πάει στο μηχανικό, .... και καθημερινά έτσι κι αλλιώς δουλεύει 1-1,5 ώρα λιγώτερο γιατί έχει να φροντίσει διάφορα, να ρίξει κι ένα υπνάκο το μεσημέρι να φύγει ο πονοκέφαλος της δουλειάς.Με εντυπωσιάζει ότι τα τα κουρεία είναι ανοικτά απόγευμα Δευτέρας και Τετάρτης που είναι κλειστά τα μαγαζιά και οι υπηρεσίες!
Αν τώρα κάποιος δουλεύει πραγματικά 10 ώρες τη μέρα σε αυτή τη χώρα, δεν μπορεί όχι να ψωνίσει ..... ούτε και να κουρευτεί!
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Αν τώρα κάποιος δουλεύει πραγματικά 10 ώρες τη μέρα σε αυτή τη χώρα, δεν μπορεί όχι να ψωνίσει ..... ούτε και να κουρευτεί!
Γιατί;Τα καταστήματα ΣΜ κλπ είναι ανοικτά απο τις 08:00 έως τις 21:00 ,δηλαδη 13 ώρες .
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
σημερα κυριακατικα πηγα Σ/Μ ΑΒ Σταματας, και πολυ με βολεψε...τιγκα ηταν.
Αρα καταρριπτεται το επιχειρημα 'κανω ψωνια με την ησυχια μου'.
πιο ανετα ειναι αλλες μερες αλλα δεν εχω το χρονο, η βαριεμαι, η ειμαι κουρασμενος κλπ...
εκτος αν ολοι πηγαν απο περιεργεια (οπως και εμεις) και τις αλλες φορες γινει νορμαλ η κινηση -
ειχαν και εκπτωσεις ????
-
...στα πρατήρια που πήγα εγώ, ναι...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί;Τα καταστήματα ΣΜ κλπ είναι ανοικτά απο τις 08:00 έως τις 21:00 ,δηλαδη 13 ώρες .
Ο χρόνος για μετακινήσεις, φαγητό, κλπ δεν εννοείται στις ώρες εργασίας, έ?
Τρέχοντας όλο και κάτι θα προλάβεις ... αλλά τα απολύτως αναγκαία!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
για το πούτσο να είναι ανοικτά τα μαγαζιά τη κυριακή, μακάρι να πάει άπατο αν και δε πρόκειται να αποτρέψει τους εργοδότες να ανοίγουν και κυριακές αφού συνήθως δε θα κοστίσει τίποτα
θεωρεις τα μεροκαματα +75% και τα ρευματα σε ενα ΣΜ.......μηδενικο κοστος;;;;
Άμα τα δώσουν..
Πάντως μου ακούγεται τελείως αστείο να μη μπορεί κάποιος να προγραμματίσει τα ψώνια του και να περιμένει τις Κυριακές για να ψωνίσει.
Κι εγώ τη βδομάδα που μας πέρασε έκανα κακό προγραμματισμό, χθες βαριόμουν αλλά σήμερα που είμαι ξεκούραστος δε θα πάω να κάνω τις δουλειές μου γιατί διαφωνώ με το μέτρο. Θα προσπαθήσω να βρώ χρόνο μέσα στη βδομάδα για να τα κανονίσωΌσο για κάποιους που λένε ότι δουλεύουν και Κυριακές είτε το γνώριζαν από την αρχή τι θα παίξει, είτε πληρώνονται ανάλογα για αυτό.
Ο εμπορουπαλληλος από την άλλη τίποτα από τα δύο , αντιθέτως χάνει μια Κυριακή ξεκούρασης χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο -
Μάντολες.
Και εμεις εργαστηκαμε 12ωρα, και προλαβαμε και να ψωνισουμε και να κουρευτουμε και να δουμε φιλους, κλπ.
Αμα θες να ψωνισεις, ακόμα και απο ΣΜ, υπαρχει και το internets που με την ησυχια σου παραγγελνεις και σου ερχονται στο σπιτι, ή πας και απλα τα παραλαμβανεις. Σαββατο ειναι μια χαρα περιπτωση και για ψωνια και για κουρεματα κλπ. υπαρχουν και κομμωτριες που ερχονται στο σπιτι, και κανουν και βαφες και οτι θελεις (στα μαλλια σας εννοώ) και δε χρεωνουν και ενα καραβι λεφτα.Μια γαμημενη Κυριακη εχουν οι εργαζομενοι (των 500€ και πολλα λεω) στα μαγαζια να δουν παιδια, οικογενεια, φιλους. Οπως γραφτηκε και παραπανω, υπαρχουν ακομα και τα ατομα που θελουν να πανε εκκλησια. Μη το γαμαμε το πράγμα, ειναι αστειο σε καθε περιπτωση, και το μονο που εξυπηρετει ειναι τα μεριδια αγορας των μεγαλων, γιατι δεν υπαρχει και κανενας ελεγχος να σκισει γκρόβερ οταν το πραγμα θα τεντωθει εις βαρος του εργαζομενου, που ειναι στάνταρ οτι θα τεντωθει. Οι μικροι στις γωνιες ετσι και αλλιως ηταν ανοιχτοι καθε μερα, και τις Κυριακες.
Ειμαι βεβαια περιεργος και μαλλον θα κανω μια βολτα σημερα στα ΣΜ να δω ποσοι πελατες θα ειναι μεσα. Υποψιαζομαι οτι θα γινεται χαμος, ελπιζω να βγω ψευτης.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
για το πούτσο να είναι ανοικτά τα μαγαζιά τη κυριακή, μακάρι να πάει άπατο αν και δε πρόκειται να αποτρέψει τους εργοδότες να ανοίγουν και κυριακές αφού συνήθως δε θα κοστίσει τίποτα
θεωρεις τα μεροκαματα +75% και τα ρευματα σε ενα ΣΜ.......μηδενικο κοστος;;;;
Άμα τα δώσουν..
Πάντως μου ακούγεται τελείως αστείο να μη μπορεί κάποιος να προγραμματίσει τα ψώνια του και να περιμένει τις Κυριακές για να ψωνίσει.
Κι εγώ τη βδομάδα που μας πέρασε έκανα κακό προγραμματισμό, χθες βαριόμουν αλλά σήμερα που είμαι ξεκούραστος δε θα πάω να κάνω τις δουλειές μου γιατί διαφωνώ με το μέτρο. Θα προσπαθήσω να βρώ χρόνο μέσα στη βδομάδα για να τα κανονίσωΌσο για κάποιους που λένε ότι δουλεύουν και Κυριακές είτε το γνώριζαν από την αρχή τι θα παίξει, είτε πληρώνονται ανάλογα για αυτό.
Ο εμπορουπαλληλος από την άλλη τίποτα από τα δύο , αντιθέτως χάνει μια Κυριακή ξεκούρασης χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγοελεγχεται το 1ο αλλα δεν θα πληρωσουν τη ΔΕΗ;;;;
-
Διαίρει και βασίλευε για άλλη μια φορά.
Φυσικά ο 'ωχαδερφιστής - τι με νοιάζει εμένα - έεεεελα μωρέ!' Έλληνας θα τρέξει να γεμίσει τα μαγαζιά σήμερα -
Προφανώς και θα τη πληρώσουν, δεν είπα ότι δεν υπάρχουν έξοδα, απλά δεν είναι και κάτι το φοβερό που να αποτρέψει κάποιον να το ανοίξει αυτές τις Κυριακές.
Άλλωστε απολογιστικά θα γίνει η σουμα και αν τελικά κάποιος είναι κερδισμένος θα το ανοίγει και αυτή την επιπλέον μέρα μπας και βγάλει κάτι παραπάνω ακόμα και αν κάποιες Κυριακές μπει μέσα.
Το πρόβλημα της αγοράς πάντως είναι η μείωση του εισοδήματος (60 δις είναι νομίζω από τότε που άρχισε η κρίση) και όχι τα ωράρια.
Όταν δεν υπάρχουν λεφτά να ξοδευτούν δε γίνεται να γεννηθούν επειδή αυτή τη στιγμή δουλεύουν τα μαγαζιά, ας είμαστε σοβαροί και κυρίως ειλικρινείς
-
Στο Βόλο μόνο ανοιχτά μαγαζιά δεν έβλεπες σήμερα. Μόνο στο κέντρο-κέντρο και κυρίως αλυσίδες, τα οποία ευτυχώς είχαν αρκετό κόσμο όπως είδα και γενικά υπήρχε πολύς κόσμος στην αγορά.
Έκανα και εγώ τα ψώνια μου για να στηρίξω το νέο μέτρο.
Σε 2 super market που πέρασα οι γνωστοί γελοίοι του ΠΑΜΕ είχαν κλείσει τις ειδόδους με πανό και σημαίες. -
Ινφίνιτι σου εύχομαι να δουλεύεις 24-7 στο μέλλον. Θα περνάω να σε βλέπω κι εγώ όταν έρχομαι στον Βόλο για ουζάκι...
-
Δεν υποστήριξα να καταπατηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
-
Στην πράξη αυτό γίνεται. Κάθε πράξη αποδόμησης των κεκτημένων είναι εις βάρους όλων μας.
-
Το μεγαλυτερο κεκτημενο ειναι η εργασια.
Μπορει καποιοι να το εχουν λυσει ως προβλημα και τους απασχολει μονο το ωραριο,για παρα πολλους Ελληνες ομως δεν ισχυει το ιδιο. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην πράξη αυτό γίνεται. Κάθε πράξη αποδόμησης των κεκτημένων είναι εις βάρους όλων μας.Δεν φτάει το άνοιγμα των καταστημάτων όμως για αυτό αλλά η εργοδοσία και το κράτος που δεν κόβει κώλους σε εργατικά θέματα.
Δεν μπορείς όμως να περιορίσεις την αγορά για να μην δώσεις ευκαιρία στον εργοδότη να ξεζουμίσει τον εργαζόμενο, κρύβεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί έτσι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το μεγαλυτερο κεκτημενο ειναι η εργασια.
Μπορει καποιοι να το εχουν λυσει ως προβλημα και τους απασχολει μονο το ωραριο,για παρα πολλους Ελληνες ομως δεν ισχυει το ιδιο.Ντάξει το έχουμε χάσει.
Εργασία είναι η σύμβαση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους κατά την οποία συμφωνούν αμοιβαία τους όρους με τους οποίους ο ένας θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον άλλον έναντι αντιτίμου. Το να δουλεύεις για μένα 12ωρα για 500 Ευρώ δεν είναι εργασία, είναι δουλεία!!!ΥΓ: Το καλό για εμένα είναι πως βλέπω πολλούς 'καλούς' υπαλλήλους εδώ μέσα που θα μου δουλεύουν σχεδόν τσάμπα.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]