-
Γίναμε αυτό που κοροϊδεύαμε...
(nanou και μαλακίες - ζώα στη στάνη)...
-
Eιναι κ αυτο ενα ''φαγητο'',γιατι κοροϊδευαμε για ενα φαγητο και γιατι να ασχοληθουμε και μ οσους το προτιμουν εδω?
-
τα μικρα γενικως προσαρμοζονται πολυ πιο ευκολα απ τους μεγαλυτερους
ισως ζοριστουν με τις απαιτησεις της χρησης της μητρικης, της τοπικης και της δευτερης (στην ουσια τριτης) γλωσσας στο σχολειο. αλλα παρ ολ' αυτα θα εχουν και το προτερημα της γνωσης τριων γλωσων...
εκεινο που μετραει περισσοτερο ειναι για το ζευγαρι η δυσκολη αποφαση της μεταναστευσης....τα παιδακια αυτης της ηλικιας ανταποκρινονται χωρις προβλημα.
ειχε πλακα οταν τα μικρα ενος φιλου γυρνουσαν απο τις διακοπες στην πατριδα της γυναικας του και απαντουσαν, μιλουσαν στην γλωσσα της μεχρι να προσαρμοστουν ξανα στην ελληνικη. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τα μικρα μαγαζια θα μπορουσαν να κλεινουν μια αλλη μερα οπου εχουν μηδενικο τζιρο (πχ ενα καταστημα ρουχων ποσα θα πουλαει Δευτερα,ειδικα οταν θα εχει προηγηθει ανοιχτη Κυριακη) και να εναποθεσουν τις ελπιδες τους στην Κυριακη για μεγαλυτερο τζιρο.
Και τα μεγαλα μαγαζια δεν θα πρεπει να θεωρουμε δεδομενο οτι θα σπευσουν να υιοθετησουν την Κυριακη, οταν αυτη η μερα θα πρεπει να πληρωνεται υπερωριακα.Σιγουρα βεβαια εχουν πλεονεκτημα απεναντι στους μικρους.
Ιδανικα ολο αυτο θα επρεπε να επικεντρωνεται στο καλοκαιρι και μονο, οπου εχουμε κατι εκατομμυρια τουριστες και στην Αθηνα.Εκει το μετρο μπορει να αποδωσει και να κερδισουν ολοι.Δεν ειναι ομως μια-η-αλλη αυτες οι μερες: η Κυριακη θα πληρωνεται περισσοτερο απο μια Δευτερα ή Τριτη πχ, εκτος αν καταργηθει τελειως η εννοια Κυριακη=αργια. Πραγμα που δεν γινεται γιατι πρεπει να διατηρηθει για τις αλλες επιχειρησεις, οσες δηλαδη δεν ειναι εμπορικα καταστηματα.
-
Στα τουριστικά μαγαζιά ήδη δουλεύουν Κυριακές - δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα!
Το σωστό είναι 2 Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, την Κυριακή των Βαϊων, και άλλες δυο στις εκπτώσεις, με ισάριθμες 'συμφωνημένες' κλειστές Δευτέρες.
win-win θεωρώ.
-
Kαι σε πολλά χωριά δούλευαν ανέκαθεν τις Κυριακές.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
δεν νομιζω οτι η αγγλικη αγορα μικρης λιανικης επληγει....
http://www.colchester.gov.uk/article/22 ... g-Guidanceοσο για τα μεγαλα καταστηματα...
https://www.gov.uk/trading-hours-for-retailers-the-lawμια χαρα λειτουργει η αγορα εκει....
μονο εδω οταν κατι δεν μας συμφερει προσωπικα λεμε οτι ειναι κακο για ολο το κοσμο και του φορτωνουμε ολα τα δεινα της χωρας...
Η αγορά της Αγγλίας δεν επλήγη γιατί η οικονομία δεν πάει κατά διαόλου. Εδώ και 24/7/365 ανοιχτά να είσαι πάλι μύγες θα βαράς! Όποιος είναι στην αγορά γελάει με τέτοιου είδους επιχειρήματα... Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι αν η αγορά θα πέσει αλλά αν η ποιότητα ζωής των εργαζομένων θα υποβαθμιστεί. Βλεπουμε τα νούμερα και ξεχνάμε τους ανθρώπους. Πραγματικά για λύπηση η δυτική καπιταλιστική-καταναλωτική κοινωνία!!!
Αυτο που σου λεει δηλαδη ειναι οτι το προβλημα δεν ειναι οτι ο κοσμος δεν ψωνιζει γιατι δεν εχει χρονο, ΑΡΑ ανοιξτε τις Κυριακες να ερθει ο κοσμος να ψωνισει, αλλα δεν ψωνιζει γιατι δεν εχει λεφτα. Οποτε το να επιτρεψεις τη λειτουργια την Κυριακη ΚΑΙ δεν λυνει το προβλημα του χαμηλου τζιρου/πωλησεων, κ δημιουργει πολυ μεγαλυτερα προβληματα. Το σημαντικοτερο απο αυτα ειναι οτι τα μικρο-μεσαιομαγαζα δεν εχουν τη δυνατοτητα να πληρωνουν την εξτρα μερα ΑΡΑ δεν θα μπορουν να δουλεψουν, ενω τα μεγαλομαγαζα θα μπορουν.
το ξαναλεω γιατι χρονια τωρα η επιλεκτικοτητα ορισμενων στο σε τι θα απαντησουνε και σε τι θα κανουνε την παπια κοτα χηνα γαλοπουλα ειναι εξακριβωμενη σε πολλα τοπικ (υπαρχουν βεβαια και οι αλλοι στου ςοποιους εχει διαφυγη η συζητηση απο την αρχη και εχουν χασει την ουσια)
μπορουν να ανοιξουν οσοι θελουν εθελοντικα την κυριακη και να μεινουν κλειστοι μια καθημερινη...ετσι δεν προκειται ποτε να ανεβει το κοστος...επισης δεν ειδα στην UK τα συνοικιακα μαγαζια να εκλεισαν με αυτο το μετρο...
αν παλι δεν θελεις να ανοιξεις την κυριακη και φοβασαι οτι θα χασεις κοσμο και θα στον παρουν τα μεγαλα που εχουν δυνατοτητα να ανοιξουν 7 κυριακες το χρονο ενω τα μικρα ΟΛΕΣ τις κυριακες...τοτε διαφοροποιησου και εξελιξου...
επισης ξαναλεω οτι κατι αντιστοιχο πρεπει να γινει στο δημοσιο...ειτε να ανοιγουν καποιες υπηρεσιες με το μοντελο των φαρμακειων και το σαββατο...ειτε τις καθημερινες να μενουν ανοικτα μεχρι τις 8-9 το βραδυ οπως τα εμπορικα..
οποιος δεν θελει να ζημωσει 10 μερες κοσκινιζει
-
@ MAD-MAX13:
Ευτυχως δεν εισαι στην κυβερνηση... Με μπαλες στα ποδια σαν τους Νταλτον θα ειμασταν στην δουλεια...
ΥΓ: Το μισθολογικο κοστος της Κυριακης ειναι πολυ υψηλοτερο βασει νομου καθως ειναι αργια. Εκτος αν θες να καταργησουμε και τους νομους...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
εσυ οτι πεις....εσυ οτι πεις....
με βαρια αντικειμενικα επιχειρηματα....
εσυ οτι πεις εσυ οτι πεις....
ΥΓ ναι εχω εργαστει και στο εξωτερικο και στην Ελλαδα...εσυ? και εχω ακομα κρατησει τα pay slips.... εσυ?
Οχι, για διακοπες πηγαινα...στην Ευρωπη.
Τα δικα σου 'επιχειρηματα' που τα βασιζεις και **μας βγαζεις ολους **τεμπεληδες, ψευτες, ανικανους, φοροφυγαδες, λαμογια ?
Εχεις μπει σε ολα τα μαγαζια η τουλαχιστον σε τοσα ωστε να βγαινει το συμπερασμα που βγαζεις ?εγραψα 3 ποστ παραπανω: 'λαμογια και μαλακες ειναι οσοι αξιζουν να χαρακτηριζονται ετσι...'
αναφερω στο ποστ αυτο την λεξη ολοι ή μηπως ειμαι τελειως ξεκαθαρος....
εντυπωση μου κανει οτι θιχτηκες ...οποιος εχει την μυγα...να την φερει πισω...
-
τωρα μιλας για νομους?
ποιους αυτους που εχετε ηδη καταργισει και δεν εφαρμοζετε?
οσο για το μισθολογικο κοστος με μια τροποποιηση..ουτε καν νεο νομο δεν χρειαζεται..μπορει να εξισωθει για συγκεκριμενες επαγγελματικες ομαδες το κοστος μιας καθημερινης στην οποια θα μενει κλειστο το εμπορικο καταστημα με εκεινο το κοστος της κυριακης
και ξαναλεω το ιδιο θελω να εφαρμοστει και στο δημοσιο...ανοιχτα το σαββατο ολο η αλλιως καθημερινες μεχρι τις 9 το βραδυ
υγ...
ευτυχως που δεν εισαι στην κυβερνηση γιατι μας εβλεπα σαν τους μεξικανους με τα σομπρερος να βαραμε μυγες και να σαπιζουμε ολη μερα σε μια γωνια κανωντας ΤΙΠΟΤΑ
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τα μικρα μαγαζια θα μπορουσαν να κλεινουν μια αλλη μερα οπου εχουν μηδενικο τζιρο (πχ ενα καταστημα ρουχων ποσα θα πουλαει Δευτερα,ειδικα οταν θα εχει προηγηθει ανοιχτη Κυριακη) και να εναποθεσουν τις ελπιδες τους στην Κυριακη για μεγαλυτερο τζιρο.
Και τα μεγαλα μαγαζια δεν θα πρεπει να θεωρουμε δεδομενο οτι θα σπευσουν να υιοθετησουν την Κυριακη, οταν αυτη η μερα θα πρεπει να πληρωνεται υπερωριακα.Σιγουρα βεβαια εχουν πλεονεκτημα απεναντι στους μικρους.
Ιδανικα ολο αυτο θα επρεπε να επικεντρωνεται στο καλοκαιρι και μονο, οπου εχουμε κατι εκατομμυρια τουριστες και στην Αθηνα.Εκει το μετρο μπορει να αποδωσει και να κερδισουν ολοι.Δεν ειναι ομως μια-η-αλλη αυτες οι μερες: η Κυριακη θα πληρωνεται περισσοτερο απο μια Δευτερα ή Τριτη πχ, εκτος αν καταργηθει τελειως η εννοια Κυριακη=αργια. Πραγμα που δεν γινεται γιατι πρεπει να διατηρηθει για τις αλλες επιχειρησεις, οσες δηλαδη δεν ειναι εμπορικα καταστηματα.
Μεταξυ μας μεταξά,δεν το βλεπω να νομιμοποιειται η κυριακατικη εργασια και ταυτοχρονα να παραμενει για πολυ καιρο ακομα υπερωριακη...
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
τωρα μιλας για νομους?ποιους αυτους που εχετε ηδη καταργισει και δεν εφαρμοζετε?
Ποιοί είμαστε αυτοί που τους 'έχουμε' καταργήσει;
οσο για το μισθολογικο κοστος με μια τροποποιηση..ουτε καν νεο νομο δεν χρειαζεται..μπορει να εξισωθει για συγκεκριμενες επαγγελματικες ομαδες το κοστος μιας καθημερινης στην οποια θα μενει κλειστο το εμπορικο καταστημα με εκεινο το κοστος της κυριακης
Και ποιος λέει ότι αυτό είναι το σωστό;
και ξαναλεω το ιδιο θελω να εφαρμοστει και στο δημοσιο...ανοιχτα το σαββατο ολο η αλλιως καθημερινες μεχρι τις 9 το βραδυ
Αν έχεις λεφτά για να προσλάβεις νέους εργαζομένους για τις εκτός ωραρίου ώρες, καλώς να το κάνεις. Το 40ωρο όμως είναι ιερό!!!
ευτυχως που δεν εισαι στην κυβερνηση γιατι μας εβλεπα σαν τους μεξικανους με τα σομπρερος να βαραμε μυγες και να σαπιζουμε ολη μερα σε μια γωνια κανωντας ΤΙΠΟΤΑ
Για εσένα είναι όντως ευτύχημα που δεν είμαι στην Κυβέρνηση γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε Κομμουνισμό και εσύ θα έκανες διακοπές σε κάποιο Γκούλαγκ...
-
ΥΓ ναι εχω εργαστει και στο εξωτερικο και στην Ελλαδα...εσυ? και εχω ακομα κρατησει τα pay slips.... εσυ?
Τα δικα σου 'επιχειρηματα' που τα βασιζεις και **μας βγαζεις ολους **τεμπεληδες, ψευτες, ανικανους, φοροφυγαδες, λαμογια ?
Εχεις μπει σε ολα τα μαγαζια η τουλαχιστον σε τοσα ωστε να βγαινει το συμπερασμα που βγαζεις ?εγραψα 3 ποστ παραπανω: 'λαμογια και μαλακες ειναι οσοι αξιζουν να χαρακτηριζονται ετσι...'
Δεν μου απαντησες, αλλα δεν βαριε...
Ευχομαι να αντιδρασουν οι Εμπορικοι συλλογοι και ο νομος να μεινει γραμμα κενο.
Σε τελικη αναλυση οι 54 ωρες την εβδομαδα που ειμαι ανοιχτος ειναι αρκετες. Αν αρχισουν οι πελατες να σχηματιζουν ουρες στα καταστηματα, να το ξανασκεφτουμε. -
Νικόπαππα (Φανκυ-παπάς ΤΜ), να πάρεις ένα βαρέλι σαν αυτό που έχουν στο Τεννεσί και πετάνε τους φελλούς. Εγώ πολύ το βολεύτηκα για να περνάει η ώρα...
-
η αρτυριοσκληρυνση δεν σου επιτρεπει να δεις παραεξω απο το μικροκοσμο σου ή εσκεμμενα κανεις πως δεν καταλαβαινεις ή πραγματικα οι επιλογες που νομιζεις οτι εχεις ειναι τοσο περιορισμενες.... δεν θα ανακαλυψουμε την αμερικη...πραγματα τα οποια επιτυχημενα συμβαινουν σε αλλες χωρες...
το 40 ωρο ειναι ιερο
το να βρεις ομως εναλλακτικους τροπους χωρις να αγγιξεις το 40 ωρο απαγορευεται?υπαρχουν 10αδες...μιλα και με κανα ανθρωπο που ξερει κατι παραπανω απο μενα και σενα...μην περιοριζεις την συναnaστροφη σου μονο στο συναφι σου
end of story
μπορεις για νιοστη φορα (αποδεδειγμενα) να εχεις τον τελευταιο λογο που τοσο σε νοιαζει (ασχετος περιεχομενου) -
Δεν μου απαντησες, αλλα δεν βαριε...
Ευχομαι να αντιδρασουν οι Εμπορικοι συλλογοι και ο νομος να μεινει γραμμα κενο.
Σε τελικη αναλυση οι 54 ωρες την εβδομαδα που ειμαι ανοιχτος ειναι αρκετες. Αν αρχισουν οι πελατες να σχηματιζουν ουρες στα καταστηματα, να το ξανασκεφτουμε.σου απαντησα....
'εγραψα 3 ποστ παραπανω: 'λαμογια και μαλακες ειναι οσοι αξιζουν να χαρακτηριζονται ετσι...'αναφερω στο ποστ αυτο την λεξη ολοι ή μηπως ειμαι τελειως ξεκαθαρος....'
σε ποσα μαγαζια χρειαζεται να μπω για να εχω δικαιωμα να κρινω?
πρεπει να εχω μπει σε καμια 200 στην αγγλια καμια 50 αρια στην γαλλια καμια 30 σε ισπανια καμια 200 σε αμερικη κλπ κλπ και σε καμια 500 στην ελλαδα...ειναι αρκετα η πρεπει να συνεχισω μεχρι να μου πεις εσυ ποτε εχω δικαιωμα να κρινω?σου απαντησα...αλλα δεν βαριε...
-
Μπλα μπλα μπλα, προσωπικές επιθέσεις και καμία απάντηση στα ερωτήματα. Κλασικά εικονογραφημένα...
Αλήθεια ποιο είναι το 'συνάφι μου'; Έχω δουλέψει στον ΙΤ στην Αγγλία, στον ΔΤ (Ε.Δ.) στην Ελλάδα, στον ΙΤ στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια είμαι επιτηδευματίας. Δεν νομίζω πως έχω κάποιο συγκεκριμένο συνάφι και σίγουρα δεν κάνω παρέα μόνο με κάποια συγκεκριμένη ομάδα.
Με rotation (όπως γίνεται π.χ. στις Ε.Δ., στα Σ.Α., στην Υγεία κλπ) γίνεται να έχεις 40ωρα και στον ΔΤ και να εργάζονται και Σάββατα κλπ όπως θέλεις. Αυτό όμως σημαίνει ότι είτε α) αποψιλώνεις τις Υπηρεσίες τις καθημερινές, ή β) προσλαμβάνεις κι άλλους. Μιλάμε φυσικά για χρήσιμους Οργανισμούς και πόστα (φαντάζομαι έχεις πατήσει σε εφορία να δεις τις ουρές με τους 2 υπαλλήλους όλους κι όλους) και όχι για κάθε θέση-δημιούργημα που μπορεί να υπάρχει.
Στον ΙΤ και ειδικά στην λιανική όμως δεν κατανοώ καθόλου την θέση σου. Πιστεύεις ειλικρινά ότι το πρόβλημα είναι το ωράριο και όχι η έλλειψη ρευστότητας; Αν ναι, τότε ζούμε σε διαφορετικά μέρη...
-
σε ποσα μαγαζια χρειαζεται να μπω για να εχω δικαιωμα να κρινω?
πρεπει να εχω μπει σε καμια 200 στην αγγλια καμια 50 αρια στην γαλλια καμια 30 σε ισπανια καμια 200 σε αμερικη κλπ κλπ και σε καμια 500 στην ελλαδα...ειναι αρκετα η πρεπει να συνεχισω μεχρι να μου πεις εσυ ποτε εχω δικαιωμα να κρινω?σου απαντησα...αλλα δεν βαριε...
Να φανταστω οτι οι αρνητικες σου εμπειριες ειναι ολες απο Ελλαδα ?
Στα δικα μου ταξιδια παντως το αναποδο. Καταστηματα σε Γερμανια ,Αυστρια που δεν ακολουθουσαν το ωραριο τους.
Πολυκαταστηματα σε Ισπανια, Γερμανια,Γαλλια που δεν εβρισκες πωλητη να σε βοηθησει, και το κορυφαιο σε καταστημα στη Μαδριτη 10 λεπτα πριν το κλεισιμο ο υπαλληλος δεν ερχοταν να δει τι θελαμε, παρα εκανε νοηματα οτι κλεισαμε δειχνοντας το ρολοι του. Θελαμε σκευος για να γυρνας την τορτιγια, ουτε 5 λεπτα δεν θα καναμε.
Σαφως και υπαρχουν κακοι μαγαζατορες στην χωρα μας, σε αυτους ομως θα παω 1 φορα μονο -
Να φανταστω οτι οι αρνητικες σου εμπειριες ειναι ολες απο Ελλαδα.......η εμπαθεια δεν κρυβεται.....
-
συμφωνω....
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]