-
Πολύς κόσμος τα κρατάει ανοιχτά για να έχει κάποια ρευστότητα και να έχει ένα πιάτο φαί. Ναι μεν τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα, αλλά με τον τζίρο επιλέγουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες και τα υπόλοιπα 'γράφτα' που λένε. Αδιέξοδο μεν, κατανοητό δεν. Ένας άλλος λόγος είναι για να μην τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα από την αεργία.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολύς κόσμος τα κρατάει ανοιχτά για να έχει κάποια ρευστότητα και να έχει ένα πιάτο φαί. Ναι μεν τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα, αλλά με τον τζίρο επιλέγουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες και τα υπόλοιπα 'γράφτα' που λένε. Αδιέξοδο μεν, κατανοητό δεν. Ένας άλλος λόγος είναι για να μην τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα από την αεργία.τι ρευστοτητα και φαι, αμα εισπρατεις 5 και τα εξοδα σου ειναι 8;
προσπαθω να καταλαβω, δεν τρολαρω. -
Μα δεν πληρώνεις όλες τις υποχρεώσεις σου, εκεί είναι το θέμα. Εφορία/ΟΑΕΕ; Last year! Ενοίκιο; Last year! Προμηθευτές; Last year! Πληρώνεις μόνο όσα δεν παίρνουν άλλη αναβολή (π.χ. αν πάει να σε πετάξει έξω ο ιδιοκτήτης) και φυσικά τα έξοδα επιβίωσης σου. Για να αποφύγουν κάτι τέτοιους σήμερα οι νοικοκυραίοι προμηθευτές προσέχουν πάρα πολύ που θα πουλήσουν και δέχονται μόνο μετρητά κατά κύριο λόγο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πολύς κόσμος τα κρατάει ανοιχτά για να έχει κάποια ρευστότητα και να έχει ένα πιάτο φαί. Ναι μεν τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα, αλλά με τον τζίρο επιλέγουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες και τα υπόλοιπα 'γράφτα' που λένε. Αδιέξοδο μεν, κατανοητό δεν. Ένας άλλος λόγος είναι για να μην τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα από την αεργία.
τι ρευστοτητα και φαι, αμα εισπρατεις 5 και τα εξοδα σου ειναι 8;
προσπαθω να καταλαβω, δεν τρολαρω.Δεν τα πληρωνουν ολα τα εξοδα και ετσι μενουν λεφτα για να ζησεις.
Σημερα διαβαζα οτι 2 στους 3 δεν πληρωνουν ΟΑΕΕ.Με προλαβε ο Αλεξ.
-
είναι και κάποιος αριθμός που θέλει λίγα χρονάκια για να βγει στη σύνταξη... οι οποίοι στην ηλικία που είναι δεν έχουν καμιά άλλη επιλογή....
-
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η κατάσταση.
-
O,τι αναφέρθηκε ήδη απο τους συνομιλητές και θα προσθέσω επίσης, πως ως επιχειρηματίες οφείλουμε όλοι να έχουμε υπολογίσει και κάνει το ανάλογο κουμάντο για εποχές και περιπτώσεις σαν τη σημερινή. Οχι απαράιτητα για μια κατάρρευση όπως αυτή που ζούμε, αλλα έστω για κάποιες δυσκολες χρονιές που θα χρειαστεί να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας. Οχι 'αν προκύψουν', αλλα για 'όταν προκύψουν'. Γιατί είναι βέβαιο οτι σε βάθος δεκαετιών, διαφόρων ειδών κακοτοπιες θα προκύψουν. Προσωπικά, σε τέτοια φάση είμαι, μόνο που οι αντοχές αρχίζουν κι εξαντλούνται....
-
Για να πούμε κι ενα ευχάριστο, σήμερα κάπως κινήθηκε η αγορά. Είναι η πρώτη μέρα που θύμισε λίγο κίνηση εορτών.
Αυριο Σάββατο, λόγω Πάσχα, είμαστε ανοικτά μέχρι 15:30' . Σε συνέχεια της κουβέντας που είχαμε πριν λίγες σελίδες, socratesn κανονίστε 14:00' με 15:25' να πίνετε καφεδάκι και 15:25' να ξεχυθείτε στα καταστήματα.
-
βασικά οι περισσότεροι φεσώνουν.
φεσώνουν Δημόσιο, με μη απόδοση ΦΠΑ κατά κύριο λόγο, φεσώνουν ΟΑΕΕ, φεσώνουν ιδιοκτήτη άμα είναι στο ενοίκιο, φεσώνουν (κυρίως κουρεύουν) προμηθευτές.
με αυτή τη σειρά.ο μόνος λογικός λόγος να παραμένεις ενεργός ενώ μπαίνεις μέσα είναι.
α. η σύνταξη που προαναφέρθηκε
β. έχεις βρει κανένα τυφλό να το σπρώξεις και κρατάς τα προσχήματα της εύρυθμης λειτουργίας.όσοι τώρα μπαίνουν μέσα και πιστεύουν οτι έχουν αρκετό λίπος για να φτάσουν στη περίοδο της ανάκαμψης να το ξανασκεφτούν. ανιδιοτελής η παρατήρηση.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Είναι εξοργιστικά ηλίθιο (σήμερα ειδικά), το πώς καθόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι (ή εργοδότες) έξω απο τα καταστήματά μας και κοιτάμε ο ενας τον άλλον, στήνουμε πηγαδάκια, κάνουμε βόλτες πάνω-κατω με τα χέρια στις τσέπες....! ! !
απορια, ειλικρινης.
εαν για τον οποιοδηποτε λογο το μαγαζι μπανει μεσα (δεν το λεω προσωπικα για σενα, γενικα μιλαω) μηνα με το μηνα, χωρις μαλιστα ορατο το ενδεχομενο μεσοπροθεσμης αλλαγης της καταστασης, για ποιο λογο το κραταει καποιος ανοικτο;
Γιατι εχεις εμπορευμα, δεν εχεις τι αλλο να κανεις, ελπιζεις σε ανακαμψη, εχεις επενδυσει σε χρονια-χρημα και δεν θες να πανε στραφι, γιατι φοβασαι πως θα εισαι αφου το κλεισεις.
Ετσι βεβαια δεν κανεις κατι, μονο να πας λιγο πιο μακρυα το αναποφευκτο.λογικο, αλλα νομιζω οτι αυτο θα ειχε εφαρμογη πριν απο 2 χρονια. Σημερα που μπαινεις μεσα καθε μερα;
Μα ειναι χιλιαδες οι επιχειρησεις που κλεινουν καθε χρονο.
Ολες αυτες,εμπαιναν μεσα.
Δεν ειναι ευκολο να κλεισεις μια επιχειρηση οπου εχεις ξοδεψει δεκαδες χιλιαδες ευρω.
Διοτι εκτος του οτι μενεις απο δουλεια,χανεις και τα λεφτα που εβαλες.
Ελπιζουμε σε αντιστροφη του κλιματος.
Δυσκολες οι εποχες. -
Αντιστροφη κλιματος πως ρε παιδια,με την αναπτυξη του Σαμαρα;
Βρειτε καπου να πουλησετε το εμπορευμα σας και σταματηστε να τροφοδοτειτε τους κομματικους στρατους περιμενοντας την αναπτυξη.Μονο τα γαμησιατικα και τα κερατιλικια που θα γλυτωσετε θα ζησετε 10 χρονια τσαμπα.Ουτε απεργιες,ουτε διαδηλωσεις,ουτε τιποτα,απλα κλάιν μάιν μεχρι καποιος να καταλαβει οτι η αγελαδα δεν ειναι αθάνατη -
Τι λες τωρα μωρε και συ.
Και να πουλησεις εμπορευμα,τζαμπα θα στο παρουν.
jmarrιζεις μου φαινεται. -
Αν ειναι ρουχα ναι,τσαμπα θα στο παρουν.
Αν ειναι καποιο διαρκες αγαθο,αλλη ιστορια.
Αλλα ακομα και τσαμπα να στο παρουν,το θεμα ειναι εαν σε βαζει μεσα η λειτουργια,αν σε βαζει μεσα τοτε δεν προστατευεις το κεφαλαιο σου μενοντας ανοιχτος αλλα το μειωνεις. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Για να πούμε κι ενα ευχάριστο, σήμερα κάπως κινήθηκε η αγορά. Είναι η πρώτη μέρα που θύμισε λίγο κίνηση εορτών.Αυριο Σάββατο, λόγω Πάσχα, είμαστε ανοικτά μέχρι 15:30' . Σε συνέχεια της κουβέντας που είχαμε πριν λίγες σελίδες, socratesn κανονίστε 14:00' με 15:25' να πίνετε καφεδάκι και 15:25' να ξεχυθείτε στα καταστήματα.
Κ μπηκα να σε ρωτησω πως πηγε σημερα και να μου πεις και την αποψη σου για 2-3 εγκαινια που εγιναν χθες στην πολη + ενα ανταγωνιστικο σου νομιζω(αν θυμαμαι καλα,εχεις καταστημα με εσωρουχα,αν κανω λαθος συγγνωμη ) αλλα ειδα με ειχες αναφερει ηδη. Γυρισα απο το καφεδακι .
Εχω μερες θελω να παρω κατι γυαλια,αλλα ολο το αναβαλω(εχεις να προτεινεις καποιον?).
Κατα τ αλλα και χθες κ σημερα της παλαβης απο κοσμο,αλλα προφανως χωρις πολλα ψωνια.Παντως στην πολη θετικη διαθεση ειδα,καλυτερα απο Θεσσαλονικη. -
Άσε την Θεσσαλονίκη, αυτή βογκάει!!!
Πάντως αν θες γυαλιά από εδώ έχω να σε στείλω. -
Για τα εγκαίνια δεν έμαθα λεπτομέρειες, αλλα απ΄οτι κατάλαβα άνοιξε ενα φαρμακείο κι ενα κατάστημα με ρούχα. Θα το ψάξω και θα σου πω τη γνωμη μου.
Χθες, το απόγευμα ειδικά, έγινε 'πόλεμος' απο κόσμο που έκανε βόλτα !Ξεχύθηκαν όλοι ξαφνικά και γέμισαν οι δρόμοι! Ωραία εικόνα, έστω ως ψυχολογική τόνωση. Αλλα και απο... στατιστικής άποψης, αναγκαστικά όλο και καποιοι θα ψωνίσουν και κάτι όταν κυκλοφορούν τόσοι....Κάτι αναλογο και σήμερα, κλασικά μετά τις 11. Απο κει και πέρα ο τελευταίος πελάτης μπήκε στις 14:08'. Μεχρι τώρα 15:15', άδικα καθόμαστε εδω, οπότε η επέκταση κατα μιαμιση ώρα, είναι αποτυχία.Για τα γυαλιά, θα σου στείλω π.μ. για κάποιον γνωστό μου, τον οποίο προτιμώ, να περάσεις και να ρίξεις μια ματιά.
-
Η κυρα μολις γυρισε απο τα μαγαζια της Ν. Σμυρνης οπου εκανε ερευνα αγορας=σουλατσο στις βιτρινες.
Μετεφερε δυο πληροφοριες η μια μετα απο ερωτηση...-Μπααα, καθολου κοσμο...και η δευτερη - Το μαγαζι που αγοραζα ρουχα κλεινει γιατι ο νοικοκυρης δεν κατεβαζει το νοικι......Τι μιλαμε για ωραριο..για ποιους..... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άσε την Θεσσαλονίκη, αυτή βογκάει!!!
Πάντως αν θες γυαλιά από εδώ έχω να σε στείλω.Ρωτησα οταν ημουν πανω,στα προς Θεσσαλονικεις και δε μου απαντησε κανενας
Τωρα κατεβηκαΓια τα εγκαίνια δεν έμαθα λεπτομέρειες, αλλα απ΄οτι κατάλαβα άνοιξε ενα φαρμακείο κι ενα κατάστημα με ρούχα. Θα το ψάξω και θα σου πω τη γνωμη μου.
Χθες, το απόγευμα ειδικά, έγινε 'πόλεμος' απο κόσμο που έκανε βόλτα !Ξεχύθηκαν όλοι ξαφνικά και γέμισαν οι δρόμοι! Ωραία εικόνα, έστω ως ψυχολογική τόνωση. Αλλα και απο... στατιστικής άποψης, αναγκαστικά όλο και καποιοι θα ψωνίσουν και κάτι όταν κυκλοφορούν τόσοι....Κάτι αναλογο και σήμερα, κλασικά μετά τις 11. Απο κει και πέρα ο τελευταίος πελάτης μπήκε στις 14:08'. Μεχρι τώρα 15:15', άδικα καθόμαστε εδω, οπότε η επέκταση κατα μιαμιση ώρα, είναι αποτυχία.Για τα γυαλιά, θα σου στείλω π.μ. για κάποιον γνωστό μου, τον οποίο προτιμώ, να περάσεις και να ρίξεις μια ματιά.
To πηρα το P.m !.Ανοιξε ενα chillbox (μπλιαχ με το γιαουρτι ως μοδα,στο χωριο τους πιστευω δε θα το τρωγαν,anyway),αυτα τα δυο που λες κ ενα διπλα απο το bruno με εσωρουχα,νυχτικα και τετοια.Πολυς κοσμος εξω,αντε μπας κ αλλαξει τιποτα
-
ένας κούκος δεν φέρνει την ανοιξη......
μόνο ο Χατζιδάκις -
χθες το απογευμα γινοτανε πανικος απο κοσμο σε τρικαλα και καρδιτσα (λαρισα δεν πηγα). πολλοι απο αυτους-ες
μπενανε στα μαγαζια και δοκιμαζανε, αλλα οταν ειχε κατεβασει 10 μπλουζακια ο υπαλληλος κατι τους χαλαγε
και δεν αγοραζανε.
καποιοι δε λενε να βαλουν ομως. πηρα ενα καλωδιο rs232 και ο υπαλληλος (ισως και ιδιοκτητης) αφου το πληρωσα
χρυσο στην τιμη (8ευρω) προσπαθησε να μη μου κοψει αποδειξη, αλλα δεν τον αφησα.
εκανε και λαθος το καλωδιο και πρεπει να ξαναπαω. δεν το ειδα καλα γιατι ηταν σφαγισμενο μεσα σε ζελατινα.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]