-
δεν 8υμαμαι να ειπε πουθενα την λεξη μαθημα...
αλλα ας πουμε οτι αυτο ειναι...δηλαδη δεν μπορει το πρωι να κανει μαθημα οπως λες και το βραδυ να ειναι νυχτοφυλακας?
16 ωρες μας κανει συνολικα
επισης μπορει να κανει σε 2 φροντιστηρια απο 5 ωρες στο καθενα (εχω φιλο μαθηματικο που τις 3 απο τις 5 μερες της εβδομαδας χτυπαει 10 ωρα στο φροντιστηριο συνεχομενα) και μετα να θελει και 2-3 ωρες προετημασιας και αλλες 2-3 διορθωση?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Realzeus, θα έπρεπε όμως να είναι και δικαίωμα αυτού που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κάνει την επιχειρησούλα του να επιβιώσει να δουλέψει τις ώρες και τις μέρες που θεωρεί ότι θα έχει πελατεία.
Από την στιγμή που θα απασχολεί εργαζομένους, δεν έχει δικαίωμα να καταπατά τα κεκτημένα τους αν αποφασίσει ότι θα είναι καλύτερα να δουλεύει για παράδειγμα νύχτα ή Κυριακές.
μπορει να παρει μερικης απασχολησης για να καλυψει το κενο
η
να μενει κλειστος δευτερα τριτη...περιμενω να ακουσω για το οτι δεν 8α μπορει να παει μια εκδρομη ενα σινεμα κλπ κλπ
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Spartan, μην ξανοίγεσαι σε πράγματα που δεν κατέχεις και για τα οποία δεν σου πέφτει ο παραμικρός λόγος.
Οταν είναι πασιφανές οτι λες ΨΕΜΜΑΤΑ για να υποστηρίξεις επιχείρημα και βέβαια μου πέφτει λόγος. Οχι για την προσωπική σου ζωή φυσικά, αλλα για την κουβέντα που κάνουμε. Οταν εγω το μόνο που έχω είναι μία Κυριακή την εβδομάδα να κάνω το αγαπημένο μου σπορ (άσχετα αν τώρα το έχω σχεδόν σταματήσει λόγω έλλειψης χρημάτων) γιατί δουλεύω απο τις 08:00' το πρωί ως τις 21:00' το βράδυ κάθε μέρα στο κατάστημά μου κι έρχεσαι εσυ που πας καθημερινές και όποτε θες για σκι*, να μου πεις οτι δουλεύεις 16 ώρες την ημέρα καθε μερα** ως εκπαιδευτικός Αγγλικών (ή ο,τι άλλο επιπρόσθετα κάνεις), ε τότε καταλαβαίνεις οτι οχι μόνο ψεύδεσαι, αλλα προκαλείς κιόλας.
*αναφορές για τα πεπραγμένα σου, εσυ μας δίνεις κι εδω και στο άλλο φόρουμ και πολύ καλά κάνεις εφ΄οσον αυτό σε καλύπτει, αλλά δε μπορείς να θεωρείς οτι 'ξανοιγόμαστε' όταν κάνουμε αναφορά σ΄αυτά για να καταρρίψουμε ισχυρισμούς σου που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα πεπραγμένα σου.
** επι πολλάαααα χρόνια μάλιστα και δεν παραπονιέσαι κιόλας...!
@#$% μπλε. Σήμερα δουλεύω από τις 3:30 μέχρι τις 9:30, αύριο από τις 8:30 το πρωί, μέχρι τις 10:30 το βράδυ. Οι πραγματικές ώρες δουλειάς είναι πολύ λιγότερες γιατί υπάρχουν μεγάλα κενά ενδιάμεσα, αλλά ο τεράστιος χρόνος που χάνεται ενδιάμεσα παραμένει. Το τι πληρώνομαι δεν σε απασχολεί και δεν σου πέφτει λόγος. Η διαφορά είναι ότι εγώ κανονίζω τα δικά μου μαθήματα ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών μου πρώτα από όλα (και μετά τις δικές μου) και δεν περιμένω από κανένα κράτος να μου πει πότε έχω το δικαίωμα να δουλέψω.
-
Η δική σου δουλειά είναι ιδιαίτερη ΧΛ. Δεν μπορεί να λειτουργήσει όμως έτσι η αγορά. Το αντιλαμβάνεσαι πιστεύω.
-
Η αγορά μπορεί να επιτρέψει τουλάχιστον στις μικρές επιχειρήσεις (από 1-3 άτομα, ειδικά αν πρόκειται για οικογένειες) να αποφασίζουν πότε τους συμφέρει να ανοίγουν.
-
Χρηστο συγχεεις τη δικη σου εργασια που ειναι pay as you go και παραλληλα ειναι δεδομενο ποτε θα κανεις μαθημα και με ποιον και ποσα θα ειναι τα εσοδα σου με την δουλεια του εμπορου και του οποιουδηποτε αλλου υπαλληλου. Εσυ δεν αυτορυθμιζεσαι απ την αγορα, αυτορυθμιζεσαι κυριως απ τα εσοδα που θες να εχεις και τα εξοδα που θες να καλυψεις. Η αγορα θα σε επηρεασει στο ποσο θα ζητησεις την ωρα φυσικα αλλα θα κανεις και σαββατο στις 22.00 που λεει ο λογος γιατι ΘΑ πληρωθεις.
Ομως ο εμπορος το να καθησει στις 22.00 το βραδυ ανοιχτος και γνωριζοντας οτι δεν θα εχει κανενα οφελος απο αυτο ειναι βλακεια δεν ειναι αυτορυθμιση της καπιταλιστικης κοινωνιας.
Επισης και εγω δουλευα και 14 και 15 ωρες πριν απολυθω και ηξερα οτι και 9 ωρες να δουλεψω και 15 ωρες να δουλεψω στο τελος του μηνα τα ιδια θα παρω. Βρες μου ενα κινητρο που μπορει να ειχα προσωπικα να παω στη δουλεια οταν εβλεπα οτι εχανα ολη μου τη προσωπικη ζωη, οταν εβλεπα την πτωση της αγορας και οταν εβλεπα οτι μολις θα τελειωνε το προτζεκτ θα ερχοταν και η απολυση μου οπως και εγινε. Αυτο ειναι αυτορυθμιση κατα καποιον τροπο γιατι δεν τολμουσα να πω αντιο, σας ευχαριστω πολυ αλλα δεν θα παρω.
Ο εμπορος αυτη τη στιγμη που παλευει με τα νυχια και τα δοντια να σωσει το μαγαζι του και εχεις και εμας απο πανω να του κανουμε εξυπναδικιστικες υποδειξεις.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
@#$% μπλε. Σήμερα δουλεύω από τις 3:30 μέχρι τις 9:30, αύριο από τις 8:30 το πρωί, μέχρι τις 10:30 το βράδυ. Οι πραγματικές ώρες δουλειάς είναι πολύ λιγότερες γιατί υπάρχουν μεγάλα κενά ενδιάμεσα, αλλά ο τεράστιος χρόνος που χάνεται ενδιάμεσα παραμένει. Το τι πληρώνομαι δεν σε απασχολεί και δεν σου πέφτει λόγος. Η διαφορά είναι ότι εγώ κανονίζω τα δικά μου μαθήματα ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών μου πρώτα από όλα (και μετά τις δικές μου) και δεν περιμένω από κανένα κράτος να μου πει πότε έχω το δικαίωμα να δουλέψω.
-
Θες να μου δείξεις σε ποιό σημείο της κουβέντας μας με απασχόλησε και μου 'έπεσε λόγος' για το πόσα πληρώνεσαι?
-
Αρα, όντως ΔΕΝ δουλεύεις 16 ωρες την ημέρα, κάθε μέρα. Ξεκαθαρίστηκε αυτό. Μπορεί να δουλέψεις μία μέρα 5 ώρες και μία 17. Μπορείς να δουλέψεις όλες, μπορεί και να αφήσεις την Κυριακή ή μία καθημερινή ελεύθερη (δε συζητώ για τα καλοκαίρια). Αυτή η δυνατότητα για τους εμπόρους όμως δεν θα υπάρχει. ΔΕΝ μπορείς να καταλάβεις το γιατί, γιατί απλά είσαι εκτός αντικειμένου. Δεν κακό να το παραδεχθείς.
-
Αν δεν αντιλαμβάνεσαι λοιπόν οτι η δική σου δουλειά δεν έχει καμμία σχέση με αυτή των εμπορικών καταστημάτων, τότε αυτό είναι πρόβλημα αντίληψης δικό σου και οχι των υπολοίπων.
-
-
Η αγορά μπορεί να επιτρέψει τουλάχιστον στις μικρές επιχειρήσεις (από 1-3 άτομα, ειδικά αν πρόκειται για οικογένειες) να αποφασίζουν πότε τους συμφέρει να ανοίγουν.Υπαρχει κ ο ανταγωνισμος ομως
Οταν ο διπλα ανοιξει,δε μπορεις για πολλους λογους να μεινεις κλειστος και να ανοιξεις οποτε σε συμφερει
Καλη η αυτορυθμιση σαν θεωρια και ιδεα,αλλα οχι για τραγικα κατεστραμμενες οικονομιες οπως σημερα η ελληνικη ουτε για αρρωστες αγορες με συνηθειες ετων και ελλιπη αγοραστικη παιδεια.
@spartan δεν εχασα καποιο Point,απλα πηγα αλλου την κουβεντα και ισως δεν εκφραστηκα σωστα.Οπως και να χει,στο point μαζι σου κ εγω -
-
Έχει γραφτεί πολλές φορές και είναι αυτό για το οποίο γίνεται όλη η ιστορία.....
οι 'μεγάλοι' θέλουν να φάνε και το τελευταίο κοκαλάκι της αγοράς είτε για να επιβιώσουν (και μόνο αυτοί) είτε για να μεγαλώσουν κι άλλο.....
εκτός από κάποια (παγιδες κατ' εμε) προγράμματα επιδότησης ανακαίνισης..... ποτέ η πολιτεία δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρα για εναν κλαδο που θέλουμε δεν θέλουμε αποτελεί βασικό κορμό στην ελληνική οικονομία.το σχέδιο υπάρχει από την εποχή που ήταν υπουργός οικ ο Μάνος....
δεν διακατεχομαι απο εμμονή στο χθες αλλά όταν σχεδιάζεις κάτι καινούργιο φροντίζεις να μεριμνησεις και για ολους αυτούς που δεν μπορούν αντικειμενικα να ακολουθήσουν..... δεν τους εξωθεις στην αυτοκτονία...ολη η πρεμουρα να απελευθερωθει το ταξι λχ ειχε κάποιο όφελος? απεναντιας εαν στοχευαν στην πραγματική φορολογιση τους τα οφέλη θα ηταν πολλαπλάσια...
πόσες θα είναι οι πιθανές νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθουν?
πόσα θα είναι τα μικρά εμπορικά που θα κλείσουν?Θέλει ειδική έρευνα για να απαντηθεί?.....
-
Το θέμα είναι να μην ανοίγουν τα μεγάλα καταστήματα για να μη παίρνουν τη δουλειά των μικρών.
Τα μικρά καταστήματα ας ανοίγουν όποτε θέλουν.
Κέρδος θα έχουν γιατί τα μεγάλα καταστήματα θα είναι υποχρεωτικά κλειστά.Όσο για την ιερή αργία της Κυριακής να ζητήσετε τη γνώμη αυτών που δουλεύουν σε εστιατόρια, καφετερίες κλπ.
Είτε θα είναι ΟΛΑ κλειστά την Κυριακή για να πάμε εκκλησία ή ΟΛΑ ανοιχτά (εκτός από τα μεγάλα καταστήματα).
Τσιγάρα, εφημερίδες κλπ. Κυριακάτικα να απαγορευθούν. -
H πλειοψηφια που παει εκκλησια, δεν δουλευει ετσι και αλλιως
Απο την στιγμη που οι μεγαλοι θα ανοιγουν 10 Κυριακες τον χρονο βασει του νεου νομου, θα ανοιγουν και οι μικροι. Δεν μπορει ο μικρος να δουλεψει περισσοτερο, θελει 1 μερα να ξεκουραστει, να παιξει με το παιδι του, να δει φιλους που δεν δουλευουν ,να παει μια βολτα.
Εχει πλακα να ακους ανθρωπους που δουλευουν πενθημερο, να ζητουν 7ημερο για αλλους, οταν ομως ρωτησεις αν θα τους αρεσε να δουλευουν το ιδιο, αρχιζουν οι δικαιολογιες
-
Mαγκες ο Λαππας δεν δουλευει 16 ωρες.
Πληρωνεται για 16ωρες επειδη εχει μεγαλη αποδοση στην δουλεια του.
Στην πραγματικοτητα δουλευει 3-4 ωρες το πολυ ημερησιως.
Οι υπολοιπες ειναι χρονος για σκι και παραπεντε .
Αλλωστε τι ειναι 160 γιουρο;
Ουτε 170 δεν ειναι.Γεια σου ρε Λαππα,εργατοπαλικαρο.
Διπλοβαρδια λεμε.
Κακουργα κενωνια. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Mαγκες ο Λαππας δεν δουλευει 16 ωρες.
Πληρωνεται για 16ωρες επειδη εχει μεγαλη αποδοση στην δουλεια του.
Στην πραγματικοτητα δουλευει 3-4 ωρες το πολυ ημερησιως.
Οι υπολοιπες ειναι χρονος για σκι και παραπεντε .
Αλλωστε τι ειναι 160 γιουρο;
Ουτε 170 δεν ειναι.Γεια σου ρε Λαππα,εργατοπαλικαρο.
Διπλοβαρδια λεμε.
Κακουργα κενωνια.O ΧΛ δεν είναι κατάστημα
-
Τι ειναι ,αναστημα;
Ξερω διδασκει. -
Νιώθεις την ανάγκη να πεις και εσύ κάτι;
Το θέμα μας δεν είναι το πόσο πληρώνομαι εγώ (ελάχιστα πλέον, οποιοσδήποτε είναι σε αυτό το επάγγελμα μπορεί να στο επιβεβαιώσει), αλλά το αν η απελευθέρωση του ωραρίου έστω και υπό όρους μπορεί να να ωφελήσει την αγορά.
-
Δεν ειναι ολοι οι κλαδοι ιδιοι,πχ το να συγκρινουμε τον Λαππα με καταστημα ρουχων ειναι ολιγον τι κρετινισμός.
Παντως και στην Αλβανια που τα μικρα μαγαζια ειναι ουκ ολιγα,το ωραριο ειναι πληρως απελευθερωμενο.
Αμα θες ανοιγεις και Κυριακη βραδυ για τον κομη Δρακουλα.
Η αγορα βλεπει τις αναγκες,τις δυνατοτητες,και αναλογα πραττει.
Πρακτικα παιζει πολυ το χαρτακι στην πορτα του στυλ επιστρεφω αμεσως ή/και καλεστε στο ταδε νουμερο. -
Εσενα πιστευιες θα σε βοηθουσε πουθενα αν σου ελεγε ο ιδιοκτητης του φροντιστηριου ' Χρηστο ελα την Κυριακη απ τις 9 μεχρι τις 3 να καθησουμε εδω και αν ερθει κανενας μαθητης (προαιρετικα) και κανουμε καμια ωρα σου δινω οτι ειναι να σου δωσω, αν δεν ερθει κανενας δεν σου δινω τιποτα '
Προσπαθησα να βρω εναν παραλληλισμο.
-
Ο σωστός παραλληλισμός θα ήταν να μου έλεγε το φροντιστήριο 'έχω μια μαθήτρια την Δευτέρα στις 3. Θέλεις την ώρα;' (όλη η μέρα χαμένη για ένα και μόνο μάθημα).
Και συμβαίνει ήδη. Αφενός γιατί χρειάζομαι έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα, αφ' εταίρου γιατί θέλω να δείξω στο καινούργιο σχολείο ότι μπορούν να υπολογίζουν σε εμένα για τις διδακτικές τους ανάγκες.
Και κυριακή να ήταν θα το έπαιρνα.
-
Νιώθεις την ανάγκη να πεις και εσύ κάτι;Το θέμα μας δεν είναι το πόσο πληρώνομαι εγώ (ελάχιστα πλέον, οποιοσδήποτε είναι σε αυτό το επάγγελμα μπορεί να στο επιβεβαιώσει), αλλά το αν η απελευθέρωση του ωραρίου έστω και υπό όρους μπορεί να να ωφελήσει την αγορά.
Τα χουμε ξαναματαπει.
Το 90% που γραφουν εδω μεσα ,ειστε εκτος πιατσας.
Ξες , σαυτην την παλιοζωη,εκτος απτην δουλεια ,υπαρχει και ο ελευθερος χρονος.
Για αρκετους,ενας απο αυτους κι εγω,δεν μας ενδιαφερουν τα λεφτα και μονο τα λεφτα.
Εχουμε και αλλα ενδιαφεροντα στην ζωη μας.Απο κει και περα,δεν μπαινω σε μονοπατια της κουβεντας μιλωντας με ασχετους.
Εξαλλου,ειτε δεν θα καταλαβετε,ειτε θα μου σπασετε τα νευρα με τα ηλιθια τρολαρισματα.
Τρολαρισματα απο γιεγιεδες που δεν εχουν δουλεψει ποτε στην ζωη τους ή που ειναι οικονομικα αρκετα ευκαταστατοι.Γενικοτερα.
Ερχεται η εποχη ,οπου θα δουλευουμε 7 μερες την εβδομαδα,30 μερες τον μηνα,365 μερες τον χρονο.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]