-
Το προφανες δυστηχως..
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Στον υπαλληλο εννοω να του πληρωνουν το κυριακατικο κ οχι να του οφειλουν 1 ρεπο extra.
Στο καρφουρ που ξερω μεχρις στιγμης τους την πληρωνουν την Κυριακη.Σε άλλες ,πιο οικογενειακές ,επιχειρήσεις αδιάφορα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ιδανικη φαση γιατι ο πολυς κοσμος ακομα ψωνιζει το Σαββατο οποτε την Κυριακη εχεις φουλ απλα
Oντως ο πολύς ( ) κοσμος ακόμα ψωνίζει το Σάββατο. Χαρακτηριστικό είναι πάντως, πως ΟΛΑ τα Σάββατα που προηγούνταν ακοικτών Κυριακών, ο τζίρος μου ήταν κάτω απο 30 ως 40% σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης χρονιάς που ήταν κλειστά τα καταστήματα.
-
Ανάλγητο κράτος που βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό του οικογενειάρχη νοικοκυραίου μαγαζάτορα να ανοίγει με το ζόρι την κυριακή.
#gelaiokozmosss
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Χαρακτηριστικό είναι πάντως, πως ΟΛΑ τα Σάββατα που προηγούνταν ακοικτών Κυριακών, ο τζίρος μου ήταν κάτω απο 30 ως 40% σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης χρονιάς που ήταν κλειστά τα καταστήματα.Ομως υπαρχει και η επιδραση της υφεσης εδω,σωστα;
Δηλαδη το καθε περισυ και καλυτερα -
Σαφώς και υπάρχει, αλλά όταν τα υπόλοιπα Σάββατα είσαι απο 5 ως 25% κάτω, το οτι τα συγκερκιμενα είσαι περισσότερο, κάτι λέει.
-
οι Κυριακές χαρίστηκαν ως όπλο στα χέρια των μικρών ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στις μεγάλες αλυσίδες....
άσχετα βέβαια αν ανοίγουν και αυτές με σκοπό να ανακουφίσουν τον πληγέντα Έλληνα καταναλωτή και κοπανάνε και μια προσφορά τύπου lidl ...ότι (μαλακια) πάρεις -10%να το κλείσεις αν δεν αντέχεις τον ανταγωνισμό.....
Είναι δυνατόν στην εποχή των ξμαρρρ να υπάρχουν γκρίνιες για μεθοδευμένο κλείσιμο των μικρομεσαίων εμπορικών...?
άσε που κινδυνεύεις @σπάρταν να γελάει και ο κόσμος μαζί σου..... -
Αυτός ο ΥΠΑΝ μπορεί κάποια μέρα να γίνει και πρωθυπουργός...τέτοια μεθοδικότητα στην εξυπηρέτηση των εξωχωριων εντολών δεν υπάρχει λέμε...
Ερωτήματα για το αν έρχεται το τέλος της κυριακάτικης αργίας, προκαλεί ρύθμιση που προωθείται από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών που προβλέπει ότι σε επτά περιοχές της Ελλάδας τα καταστήματα θα λειτουργούν όλες τις Κυριακές, πιλοτικά για έναν χρόνο, με πρόθεση για επέκταση.
Σύμφωνα με...ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι περιοχές αυτές έχουν συμπεριληφθεί και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η δημοσιοποίηση της οποίας αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.
Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, αν και παραπέμπουν στο υπουργείο Οικονομικών ως το αρμόδιο για την τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα, δεν διαψεύδουν ότι πρόκειται για τις προαναφερθείσες περιοχές, στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο.
Η σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία θα ορίζεται ότι στις περιοχές αυτές θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη θα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουλίου 2014, αναφέρει το ρεπορτάζ.στήριξη των μικρών καταστημάτων και παπάκια μπλε...
http://greece-salonika.blogspot.com/201 ... ost_8.html -
Ερώτηση προς καταστηματάρχες: Θα ανοίξετε αύριο Αγ. Πνεύματος;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ερώτηση προς καταστηματάρχες: Θα ανοίξετε αύριο Αγ. Πνεύματος;ο/η υπαλληλος θα δουλεψει..ο/η ταμιας οχι μιας και κανει πνευματικη δουλεια....
-
Η πλάκα είναι πως ο Νόμος ορίζει ως υπάλληλο κάποιον που καταβάλει πνευματική εργασία, σε αντίθεση με τον εργάτη ο οποίος καταβάλει χειρονακτική/μυική εργασία. Άρα εξ' ορισμού, όλοι οι υπάλληλοι δεν θα έπρεπε να δουλέψουν.
Το ερώτημά μου όμως έχει να κάνει με την κατάργηση της αργίας του Αγ. Πνεύματος για τον Ι.Τ. (στον Δ.Τ. φυσικά και εξακολουθεί να υπάρχει). Μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση άφηνε στην διακριτική ευχέρεια των Νομαρχών και μετέπειτα Περιφερειαρχών το αν θα είναι επίσημη αργία (βασικά τους έδινε το δικαίωμα να κηρύττουν πέντε αργίες τον χρόνο). Σε εμάς την έκανε επίσημη αργία ο Ζορό-Καζαντζίδης πριν καμιά 10ετία. Τώρα όμως η Κυβέρνηση αποφάσισε πως οι Ι.Υ. δεν αξίζουν να έχουν τις ίδιες αργίες με τους Δ.Υ. Δεν μπορεί να υποχρεώσει τον επιχειρηματία όμως να ανοίξει την επιχείρησή του αν δεν θέλει. Οπότε, τι θα κάνουν οι φίλτατοι συμφορουμίτες που διατηρούν επιχείρηση;
-
Εδω και 8 χρονια δεν ανοιγω του Αγ Πνευματος, μετα απο 18 χρονια που δεν παταγε ψυχη ειπα να κανω κατι αλλο αυτη τη μερα.
-
Σορρυ για την καθυστερημένη απάντηση, δεν το είχα δει...Εγω Δία δεν άνοιξα, ούτε φέτος, ούτε άλλη χρονιά. Θεσ/νικη και Βόλο νομίζω κάποιες πολυεθνικές άνοιξαν.
Αλλη μία πληγή για τους μικρομεσαίους. Στην αρχή ήταν '....'ντάξει μωρέ, πώς κάνετε ετσι....? Οποιος θέλει ανοίγει συνεχόμενα...Δεν είναι υποχρεωτικό!' Μετά έγινε '....'ντάξει μωρέ, πώς κάνετε ετσι....? Οποιος θέλει ανοίγει Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα (Τρίτη και Πέμπτη για Θεσσαλία -πλην Βόλου- και καποιες άλλος περιοχές)...Δεν είναι υποχρεωτικό!'
Στη συνέχεια έγινε '....'ντάξει μωρέ, πώς κάνετε ετσι....? Οποιος θέλει ανοίγει Κυριακές...Δεν είναι υποχρεωτικό!' Τώρα μας λένε '....'ντάξει μωρέ, πώς κάνετε ετσι....? Οποιος θέλει ανοίγει σε κάποιες αργίες...Δεν είναι υποχρεωτικό!' Μετά θα μας πούνε '....'ντάξει μωρέ, πώς κάνετε ετσι....? Οποιος θέλει ανοίγει 24/7/365...Δεν είναι υποχρεωτικό!'Ολα για το καλό μας και όλα 'προαιρετικά'...Να ενισχύονται επίσης η ανταγωνιστικότητα και οι θέσεις απασχόλησης...!
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
οι Κυριακές χαρίστηκαν ως όπλο στα χέρια των μικρών ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στις μεγάλες αλυσίδες....Αυτό όταν το λέγανε οι κυβερνώντες, με το ζόρι συγκρατούσανε τα γέλια τους κι οι ίδιοι. Οχι να το πιστέψει οποιοσδήποτε άλλος.
Αυτός ο ΥΠΑΝ μπορεί κάποια μέρα να γίνει και πρωθυπουργός...τέτοια μεθοδικότητα στην εξυπηρέτηση των εξωχωριων εντολών δεν υπάρχει λέμε...
Ερωτήματα για το αν έρχεται το τέλος της κυριακάτικης αργίας, προκαλεί ρύθμιση που προωθείται από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών που προβλέπει ότι σε επτά περιοχές της Ελλάδας τα καταστήματα θα λειτουργούν όλες τις Κυριακές, πιλοτικά για έναν χρόνο, με πρόθεση για επέκταση.
Σύμφωνα με...ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι περιοχές αυτές έχουν συμπεριληφθεί και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η δημοσιοποίηση της οποίας αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.
Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, αν και παραπέμπουν στο υπουργείο Οικονομικών ως το αρμόδιο για την τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα, δεν διαψεύδουν ότι πρόκειται για τις προαναφερθείσες περιοχές, στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο.
Η σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία θα ορίζεται ότι στις περιοχές αυτές θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη θα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουλίου 2014, αναφέρει το ρεπορτάζ.στήριξη των μικρών καταστημάτων και παπάκια μπλε...
http://greece-salonika.blogspot.com/201 ... ost_8.htmlΠροσωπικά το θεωρώ ΒΕΒΑΙΟ οτι πάμε για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Το υποψιάστηκα την πρώτη φορά που αναφέρθηκε η απελευθέρωση κάποιων επαγγελμάτων (τότε με τα βυτία, φορτηγά, ταξί, κλπ). Το περίμενα πολύ νωρίτερα μάλιστα και μου κάνει εντύπωση που πάει τόσο πισω, αν όντως ισχύει το 2015....
-
Ουτε εγω ανοιξα, αν και δεν εχω καταστημα αλλα επιχείρηση χονδρικης. Δεν θα μας κανουν σκλάβους οι βρωμοφιλελε!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Σε υποχρέωσε κανείς ποτέ να ανοίξεις ?
Η μόνη υποχρέωση που ξέρω είναι πότε να ΜΗΝ ανοίξεις, δηλαδή το αντίθετο των φιλελε
(Και εννοείται ότι καλώς υπάρχει αυτή η υποχρέωση)Η δική μου εντύπωση (χωρίς να είμαι σίγουρος) είναι ότι ανέκαθεν τα εμπορικά καταστήματα ήταν ανοικτά στην αργία του Αγ. Πνεύματος και ότι είναι μια αργία που αφορά δημόσιο και πάσης φύσης εταιρείες ή χοντρικής, όχι τα εμπορικά καταστήματα. Δεν είναι δηλαδή καθολική αργία όπως ας πούμε τα Χριστούγεννα.
Στη Γλυφάδα πάντως ήταν business as usual.
-
Συνηθως οι κατα τοπους εμπορικοι συλλογοι αποφασιζαν να εχουν κλειστα τα εμπορικα καταστηματα του Αγιου Πνευματος τους λογω καποιας Κυριακης που δουλευανε.
Φετος σε μας μονο τα σουπερ μαρκετ ηταν ανοιχτα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε υποχρέωσε κανείς ποτέ να ανοίξεις ?Η μόνη υποχρέωση που ξέρω είναι πότε να ΜΗΝ ανοίξεις, δηλαδή το αντίθετο των φιλελε
(Και εννοείται ότι καλώς υπάρχει αυτή η υποχρέωση)Η δική μου εντύπωση (χωρίς να είμαι σίγουρος) είναι ότι ανέκαθεν τα εμπορικά καταστήματα ήταν ανοικτά στην αργία του Αγ. Πνεύματος και ότι είναι μια αργία που αφορά δημόσιο και πάσης φύσης εταιρείες ή χοντρικής, όχι τα εμπορικά καταστήματα. Δεν είναι δηλαδή καθολική αργία όπως ας πούμε τα Χριστούγεννα.
Στη Γλυφάδα πάντως ήταν business as usual.
Δεν στα 'πανε καλά. Οι φιλελέδες θέλουν απορύθμιση της αγοράς, δηλαδή κατάργηση υποχρεωτικών αργιών, ωραρίων, δικαιωμάτων εργαζομένων κλπ. Αν ήταν στο χέρι τους, θα δουλεύαμε 24/7/365.
Για τα εμπορικά καταστήματα δεν ίσχυε η αργία του Αγ. Πνεύματος μέχρι πριν μια 10ετία περίπου. Τότε η Κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στους Νομάρχες να ορίζουν 5 υποχρεωτικές αργίες τον χρόνο στους Νομούς του. Σε μας λοιπόν, ο Νομάρχης της Καρδιάς μας ( ), αποφάσισε σαν καλός χριστιανός που είναι να κάνει καθολική αργία το Αγ. Πνεύμα.
Το πρόβλημα είναι αλλού όμως. Δεν μπορείς να δίνεις μια αργία στον Δ.Τ. και να την αποστερείς από τους εργαζομένους ενός μέρους του Ι.Τ. Δεν τους γέννησε μάνα αυτούς;
Όπως είπε και ο Σπάρταν, προσπαθούν σιγά σιγά να καταργήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα!!! Πρέπει να τους πάρει ο διάολος ASAP!!!
-
Μια και το ωράριο του ΔΤ χοντρικά τελειώνει στις 15:00 να υποθέσω ότι προτείνεις και ο ΙΤ να κατεβάζει ρολά τότε ? Αυτή και αν είναι διάκριση...
Ή να έχει άχρηστες αργίες του ΔΤ όπως του πολιούχου αγίου της πόλης ή του προστάτη αγίου (Αγ. Νικόλαος, Αγ. Βαρβάρα κτλ.) -
Ναι, η αργία πρέπει να σημαίνει αργία. Εξαίρεση μπορεί να γίνει μόνο σε επιχειρήσεις εστίασης κλπ. Η αφορμή της αργίας (πολιούχος ή λοιπές παπαριές) δεν έχει καμία σημασία. Πες την bank holiday αν σε χαλάει ο θρησκευτικός τίτλος.
Όσο για το ωράριο, στα χαρτιά και οι εταιρείες 8ωρο λειτουργούν, όπως και το δημόσιο. Το ότι καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα είναι θέμα του κράτους να το ελέγξει.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]