-
To σπορ ειναι επαγγελματικό.
Κατ' εμέ το κατάπτυστο είναι να κλέβεις ή σκόπιμα να βλάπτεις τον αντίπαλο(σύγκρουση στον αγώνα, δολιοφθορά, κλπ).
Όλα τα άλλα είναι απολύτως οκ imho.
Ως προς την οδήγηση του Vettel, θα ήταν πραγματικά ηλίθιος αν ρίσκαρε οτιδήποτε.
-
Aυτό πάντως που είδα στα in-car του Vettel ήταν οτι η οδήγησή του δε θύμιζε την ομαλή, ρευστή οδήγηση που μας έχει συνηθίσει. ΟΚ, γλίστραγε θα μου πειτε, αλλά έχω την εντύπωση οτι στα ίδια in-car η οδήγηση του Αλόνσο ήταν πιο γλυκιά, χωρίς υπερβολές. Αυτό imo ειναι δείγμα του πόσο ήρεμος ή αγχωμένος ήταν ο καθένας.
Καλά, δε θα μιλήσω για την οδήγηση του Μπάτον, ο άνθρωπος χειρίζεται το τιμόνι λες και κρατάει νυστέρι.
-
Ο ανθρωπος οδηγουσε με αυτοκινητο που ηταν λαβωμενο με αεροδυναμικη ᾽᾽χαλασμενη᾽᾽ και περιμενουμε να οδηγει οπως παντα;
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Ο ανθρωπος οδηγουσε με αυτοκινητο που ηταν λαβωμενο με αεροδυναμικη ᾽᾽χαλασμενη᾽᾽ και περιμενουμε να οδηγει οπως παντα;H εξάτμιση είχε χαλάσει, γιατί είχε πρόβλημα η αεροδυναμική ?
Απ΄ό,τι είπαν του είπαν να διαλέξει άλλη χαρτογράφηση, βοηθούσης και της βροχής τελικά δεν το πλήρωσε...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δηλαδή μόνο σε μένα κακοφανηκε ο πρωταθλητής να κάνει στην άκρη να περάσει ο Μάσσα?
Ειδικά στον Massa είμαι σίγουρος ότι πήρε οδηγία να κάνει στην άκρη.
Όταν δεν θες να ρισκάρεις στο παραμικρό επαφή με κάποιον, κάνεις στην άκρη όταν σε προσπερνάει ο teammate του άλλου διεκδικητή...Δε συμφωνώ. Παίζεις καθαρά, χωρίς υπερβολές και ρίσκα.
Δεν είπα πουθενά να ρισκάρει!
Απλά μου έκανε αρνητική εντύπωση η στάση αναμονής του όταν όλα είναι τόσο ρευστά.
Η κούπα ήρθε στην Ιαπωνία βασικά, όχι χθες.
Aυτό πάντως που είδα στα in-car του Vettel ήταν οτι η οδήγησή του δε θύμιζε την ομαλή, ρευστή οδήγηση που μας έχει συνηθίσει. ΟΚ, γλίστραγε θα μου πειτε, αλλά έχω την εντύπωση οτι στα ίδια in-car η οδήγηση του Αλόνσο ήταν πιο γλυκιά, χωρίς υπερβολές. Αυτό imo ειναι δείγμα του πόσο ήρεμος ή αγχωμένος ήταν ο καθένας.
Καλά, δε θα μιλήσω για την οδήγηση του Μπάτον, ο άνθρωπος χειρίζεται το τιμόνι λες και κρατάει νυστέρι.
Ευτυχώς άλλος ένας που το είδε.
Ήταν κάπως 'νευρικός' πίσω από το τιμόνι κι αγχωμένος. Τουλάχιστον έτσι έδειξαν και οι κινήσεις του και ίσως γιαυτό τον ηρεμούσαν από το team radio 'keep it on the black stuff'.
-
Ψυχανάληση του τρόπου οδήγησης του Vettel και γενικά οποιουδήποτε πιλότου δεν μπορώ να κάνω.
Το αφήνω σε πιο qualified χρήστες...Από εκεί και πέρα κρατάω ότι όταν του δόθηκε η ευκαιρία και όταν άρχισε να σφίγγει το πράγμα έκανε προσπεράσματα και πέρασε μέχρι και τον Kobayashi.
Κατ' εσέ Νίκο έπρεπε να πιέσει για να περάσει και τις Ferrari;
Τι νόημα θα είχε κάτι τέτοιο πέρα από το να αρχίσουν τα υπογλώσσια στα pits της RB; -
O αγώνας ήταν από τους κορυφαίους ever στην F1, μέσα στο τοπ-10 σίγουρα, σύμφωνα και με την κρισιμότητα του. Τον απολαύσαμε και πρέπει να δεχτούμε το αποτέλεσμα ως έχει, χωρίς αυτή την κατάντια της ποδοσφαιροποίησης των προηγούμενων σελίδων. Όλοι έχουμε τις επιλογές μας και τις συμπάθειες μας αλλά είναι ξεφτίλα αυτά που γράφτηκαν. Δείτε το ρε παιδιά σαν άθλημα, θέαμα και τεχνολογία που μας αρέσει και αφήστε τις αηδίες.
Κι εγώ Αλόνσο ήθελα και θα ήταν άθλος να έπαιρνε τίτλο με το 3ο ή....4ο μονοθέσιο της χρονιάς (2ο στην βαθμολογία και είναι κι αυτό άθλος για τη Scuderia). Τον πήρε όμως ο καλύτερος συνδυασμός σε έναν δύσκολο αγώνα τακτικής, όπου έκανε τα λιγότερα λάθη και κρατήθηκε εκεί που έπρεπε.
Αν ήταν 2 θέσεις πίσω ή ο Αλό στην κορυφή θα πίεζε κι αυτός όσο δεν έπαιρνε. Κούπα είναι αυτή και δεν σηκώνει αστεία για να την σηκώσει. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του γερμανού, ενω αντίθετα ο ισπανός παίρνει όλα τα εύσημα, για ότι κατάφερε να φτάσει τους 3 βαθμούς από την κορυφή.Χαλαρώστε λοιπόν και ξεκουραστείτε μέχρι τη νέα σεζόν, μπας και δούμε ακόμη καλύτερη χρονιά, με τις πολλές αλλαγές που θα έχει.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δηλαδή μόνο σε μένα κακοφανηκε ο πρωταθλητής να κάνει στην άκρη να περάσει ο Μάσσα?
Ειδικά στον Massa είμαι σίγουρος ότι πήρε οδηγία να κάνει στην άκρη.
Όταν δεν θες να ρισκάρεις στο παραμικρό επαφή με κάποιον, κάνεις στην άκρη όταν σε προσπερνάει ο teammate του άλλου διεκδικητή...Δεν εκανε στην ακρη. Ερχοταν να περασει ο Μασσα ε slip stream, αλλαξε γραμμη μεν να αλλα δεν βουτηξε στα φρενα για να μην ρισκαρει. Δηλαδη δεν ειναι δισκολο να το καταλαβει κανεις.
Επισεις στο οτι του ειπαν σε team radio να προσεχει τον Μασσα γιατι παιζει αμυνα, δεν νομιζω οτι ο Μασσα εκανε κατι μεπτο η επικινδυνο οταν ειχε μπροστα του τον Αλονσο και πισω του τον Βεμπερ.... Ελεος δηλαδη. Τελειως ακυρο σχολιο απο τα πιτ της Red Bull εκτος αν ειδαν κατι που δεν ειδα εγω η δεν εδειξε η τηλεοπτικη μεταδωση.
Απλα εκανε αυτο που κανουν οι teammates οταν ενας απο τους δυο παει για πρωταθλημα. -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Ο ανθρωπος οδηγουσε με αυτοκινητο που ηταν λαβωμενο με αεροδυναμικη ᾽᾽χαλασμενη᾽᾽ και περιμενουμε να οδηγει οπως παντα;Kαι ναι και οχι. Σε αυτες τις συνθηκες οπως ειπαν και οι ιδιοι οι μηχανικη δεν παιζει ρολο τοσο πολυ η αεροδυναμικη οπως στο στεγνο. Παρολα αυτα δεν παυει να οδηγησε καλα.
Γενικο σχολιο
Καπου διαβασα οτι καλα εκαναν και κανανε στην ακρη οι υπολοιποι καθως δεν θελανε να εμπλακουνε στην μαχη. Αυτο να το καταλαβω αν προσπερνας καποιον που του ριχνεις γυρο, η αν ειναι διαφορετικες κλασσεις μεσα στην πιστα (πχ οπως στα αυτοκινητα τουρισμου) αντε και αν εχουν μονο τετοια βαθμολογικη διαφορα ωστε το πρωταθλημα να κρινεται απο το ποιος θα τερματισει μπροστα απο τον αλλο.
Εδω καλως η κακκος ορισμενα περασματα ηταν επειδη πιεσε ο Vettel να περασει και αλλα απλα κανανε στην ακρη με την λογικη δεν θελω να μπλεχτω στο πρωταθλημα. Μα αν δεν θελεις να μλεχτεις ας αφησουμε στον τελευταιο αγωνα να τρεξουν μονοι τους, αν ειναι να τους αφηνουμε να περνανε ετσι. Αλλιως τι νοημα θα ειχε να λεμε αν τερματισει 2ος ο ενας ο αλλος πρεπει να τερματισει 10ος για να χασει το πρωταθλημα κλπ κλπ. -
Φοβερός αγώνας, επικος Kimi
Lewis Hamilton ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ !
Michael Schumacher ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ! -
Ο Μασσα ηταν Κυριος. Ειχε προσβληθει (και με το δικιο του) απο τα υπονοουμενα οτι μπορει να κανει κατι εσκεμμενα στον Φεττελ στην εκκινηση και στον αγωνα ηταν αψογος. Στο διπλο προσπερασμα του Αλονσο, εκανε αυτο που επρεπε, εκλεισε δηλαδη, στο πλαισιο του κανονισμου, τον Γουεμπερ και βοηθησε τον Ναντο.
Ακριβως τα αντιθετα εκανε ο Γουεμπερ. Τοποθετησε το μονοθεσιο στην εκκινηση προς τον Φεττελ , τον εκλεισε τραγικα, με αποτελεσμα να τον αφησει πισω, αφησε την πορτα διαπλατη στις Φερραρι και στον αγωνα εκανε αρκετα λαθη.Οταν εχεις ομως πισω σου τον teammate του αντιπαλου στο βρεγμενο, κυριος-ξεκυριος, δεν παιζεις απελπισμενη αμυνα. Προτεραιοτητα ειναι να μεινεις στον αγωνα, αφου η θεση που εχεις σου αρκει. Δεν μπορω να καταλαβω τη λογικη να ρισκαρει κατι εκει ο Φετελ...
Για το ποσο επηρεαστηκε το μονοθεσιο, μιλανε οι εικονες και ο Νιουι. Η αεροδυναμικη ηταν σιγουρα επηρεασμενη, το ιδιο και η ισορροπια. Επισης η χαρτογραφηση ηταν πιο 'ηπια'. Φυσικα σε αυτα τους βοηθησε η βροχη (ουτε η αεροδυναμικη ουτε η απωλεια ιπποδυναμης κοστισαν πολυ) και η τυχη να μην τον διαλυσει καποιος στο ατυχημα. Ο λεβεντης ξεκινησε τελευταιος με διαφορα και στον 8ο γυρο ηταν πισω απο τις Φερραρι. Αμα αυτο δεν σας φτανει, και κριτικαρετε το ποσο 'αγχωμενα' οδηγουσε, εχετε πολυ υψηλα στανταρντς. Εγω παντως ειδα τον ηρεμο Ναντο να βοσκαει στο run off και οχι τον Φετελακο, που ηταν κολλημενος στο black stuff με Ατλακολ...
ΥΓ: Αντιθετα η δηλωση του για βρωμικες τακτικες, χωρις μαλιστα να τις κατονομασει, ειναι μεγαλο fail. Να τα λεμε και αυτα...
-
Ίσως εγώ δεν το έγραψα σωστά για τον Massa.
Σε καμία περίπτωση δεν έκανε κάτι μεμπτό ή έδειξε ότι θα μπορούσε να κάνει.Και εννοείται ότι το μήνυμα της RB έδειξε υπερβολικό και περιττό άγχος.
Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να ρισκάρει την οποιαδήποτε επαφή.Αν έδινε μάχη με το Massa και έβγαινε βόλτα στους αγρούς, τώρα οι ίδιοι που διέκριναν 'νευροφυτικές διαταραχές και αγχώδεις αντιδράσεις' στην οδήγηση του Vettel θα ανέλυαν την έλλειψη εμπειρίας, ότι δεν τα καταφέρνει υπό πίεση, Justin Bieber ετσέτερα.
Και όπως είπε ο kantoniou νομίζω είχε και τις λιγότερες 'γιόμες' από τους υπόλοιπους συμπεριλαμβανομένων και Button-Alonso.
Τσπα, πολύ δυνατό φινάλε σε μια πολύ δυνατή χρονιά.
Υπομονή 4 μήνες με αγώνες προηγούμενων ετών...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Χαλαρώστε λοιπόν και ξεκουραστείτε μέχρι τη νέα σεζόν, μπας και δούμε ακόμη καλύτερη χρονιά, με τις πολλές αλλαγές που θα έχει.Του χρονου δεν εχει σημαντικες αλλαγές.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Χαλαρώστε λοιπόν και ξεκουραστείτε μέχρι τη νέα σεζόν, μπας και δούμε ακόμη καλύτερη χρονιά, με τις πολλές αλλαγές που θα έχει.
Του χρονου δεν εχει σημαντικες αλλαγές.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
...για τις αλλαγές οδηγών λέω...
-
Ο αγωνας εχτες ηταν ενα εξαιρετικο φιναλε σε μια φανταστικη χρονια, απο πλευρας θεαματος.
Ο Φεττελ το πηρε εκμεταλευομενος την τυχη του σε 2 αγωνες, χτες και στο Αμπου Νταμπι αφου ειχε επαφες χωρις να του στοιχισουν.Δεν θυμαμαι αλλη φορα, οδηγο να χτυπαει 2 φορες την αεροτομη μπροστα και να μην παθαινει σοβαρη ζημια.
Ο Αλονσο το παλεψε αλλα δεν τα καταφερε, δεν πειραζει του χρονου.
Τωρα υπομονη 4 μηνες.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Just leave me alone, I know what I am doing.
He was looking for a bar.
Kimi the TRACTORMAN
He was using Apple Maps
Kimi, work all 4 tyres, all 4 tyres please'
'Leave me alone, I'm mowing the grassHe was going to the Ice cream stand..
Το πόντιουμ της Βραζιλίας 2006 στον τελευταίο αγώνα του Michael.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
ΥΓ: Αντιθετα η δηλωση του για βρωμικες τακτικες, χωρις μαλιστα να τις κατονομασει, ειναι μεγαλο fail. Να τα λεμε και αυτα...
Ήθελα να το γράψω κι αυτό, αλλά μου φάνηκε κάπως μίζερο να το κάνω απ' τη στιγμή που υποστηρίζω το άλλο στρατόπεδο και χτες χάσαμε!
Συμφωνώ με όλα τα άλλα και νομίζω ότι η κουβέντα 'ποιος το άξιζε περισσότερο' είναι σαχλή. Το φοβερό του φετινού πρωταθλήματος είναι ίσως ότι τελικά άξιοι να το πάρουν ήταν και ο Vettel και ο Alonso και ο Hamilton, ίσως και ο Raikkonen με τις εμφανίσεις που έκαναν όλη τη χρονιά.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Just leave me alone, I know what I am doing.
He was looking for a bar.
Kimi the TRACTORMAN
He was using Apple Maps
Kimi, work all 4 tyres, all 4 tyres please'
'Leave me alone, I'm mowing the grassHe was going to the Ice cream stand..
Kimi was the only driver this season to finish all laps and an extra 200 meters
-
Ειναι η ιδεα μου η ο Raikonnen ηταν ο μονος που τερματισε ολους τους αγωνες?
-
Δες απο πανω!
2012 - Grande Prêmio Petrobras do Brasil (final round)