-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Adrian Newey admits one-stop strategy with Sebastian Vettel was 'tantalisingly' in reach
http://www1.skysports.com/formula-1/new ... y-in-reachΣτο παραπανω λινκ ο Νιουι εξηγει ποσο προβληματιστηκαν να δοκιμασουν να βγαλουν απο τον 13ο μεχρι το τελος (55ος) με τα μαλακα, ενα στιντ δηλαδη 42 γυρων. Ποιο προβλημα θα ειχαν να βγαλουν με τα σκληρα 35 γυρους, χωρις πτωση στην αποδοση, οταν οι αλλοι βγαλαν με τα μαλακα 25-30;
Δεν μπορω να καταλαβω (κυριολεκτω) πως 2 στοπ + η καθυστερηση να ξαναπερασει τους ιδιους ειναι ταχυτερο απο το ενα στοπ και 'καθαρισμα' των μπροστινων οταν θα εμπαιναν για πιτ στοπ. Το κερδος απο τη μεγιστοποιηση της χρησης των μαλακων, ειδικα σε αυτην την πιστα (και με το αυτοκινητο βαρυ), παιζει να ειναι και το μικροτερο σε ολο το πρωταθλημα. Αυτο φανηκε και στα quals και στον αγωνα.
Και, σε καθε περιπτωση, τα SC ευνοησαν και τον Αλονσο (μαζευοντας τη διαφορα του απο την 1η θεση), αλλο αν δεν μπορεσε να το εκμεταλλευτει, κανοντας λαθακια και στις 2 επανεκκινησεις. Με το 2ο SC ο Φετελ μπορουσε να κερδισει (και κερδισε) 3 βαθμους περνωντας μια ΜακΛαρεν και ο Αλονσο μπορουσε να κερδισει (και δεν κερδισε) 7 βαθμους περνωντας μια Λοτους. Ο Ναντο δηλωσε καπου οτι εκαναν οικονομια στο λαστιχο, φοβουμενοι επιθεση του Φεττελ και το drop off, και ξεκινησαν την επιθεση στον Κιμι αργα, οταν σιγουρευτηκαν οτι εχουν λαστιχο μεχρι το τελος.Αναλυτικο ιστορικο της κουρσας του Φετελ, χωρις να παιρνει θεση:
Lucky? From pitlane to podium - the full story of Sebastian Vettel's Abu Dhabi GP
http://www1.skysports.com/formula-1/new ... u-Dhabi-GPΑυτό που λέει ο Νιούι δεν εχει και μεγάλη σχέση με το σενάριο του αγώνα χωρις SC. Επαναλαμβάνω:
- Ο Φετελ είχε σχεδόν 23' διαφορά στον 9ο γύρο που στούκαρε ο Ροζμπεργκ. Ενα πιτστοπ από τον Χαμιλτον σε 9 γύρους. Επίσης σε περίπτωση που δε βλέπατε live timing και επειδη εγω εβλεπα ΜΟΝΟ live timing (δεν είχα εικόνα κοινώς) γύριζε όταν είχε ελεύθερο δρόμο αργότερα απο Λιούις και Κιμι και στον ρυθμό του Μαντολατου ο οποιος οριοθετούσε (ατσα! ) τον Αλόνσο. Ήδη ο Μαντολάτος τον είχε 15' και ήθελε (εφόσον είχαν ίδιο ρυθμό) μόλις 5-6' σε 15 γύρους που ο Φετελ θα έπρεπε να κάνει προσπεράσματα, γεγονός που το θεωρώ αυτονόητο. Αρα χωρίς SC και με τα μέχρι τότε δεδομένα, μέχρι και ο Αλόνσο σίγουρα, ο Μπατον ενδεχομένως και πιθανόν ο Μασσα είχαν ευκαιρία να κάνουν πιτ και να βγουν μπροστά από τον Φετελ. Ο οποίος είχε τραυματισμένη αεροτομή και φυσικά έπρεπε να κάνει και ο ίδιος πιτ στοπ. Ακόμα και αυτοί που θα έβγαιναν πίσω του θα είχαν ίδια και 25 γύρους πιο φρέσκια γόμα, άρα η διαφορά στην καλύτερη θα πάγωνε, πιθανόν να άνοιγε ξανά. Όλα αυτα με τα μέχρι τότε δεδομένα. Αρα δε βλέπω πως θα πήγαινε πάνω απο 5ος ή 6ος χωρίς SC.
ΥΓ Ψηφίζουμε - στηρίζουμε Χαμιλτον, τώρα που έφυγε από το αντρο του κακου! Λυσάξτε τσαούσες
-
Να μιλάς για τον εαυτό σου greo Πέρα από αυτά που έχετε ήδη αναλύσει στον αγώνα αυτό λάτρεψα το πόσο ανδρικά εγκατέλειψε τον Τιτανικό η Britney και πως ο di Resta επέλεξε γραμμή για την πρώτη στροφή. Στρίβουμε το τιμόνι μόνο αφού ακούσουμε μπαμ. Χάρηκε και η ομάδα βέβαια:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/104058Το χειρότερο από όλα ήρθε χθες το βράδυ όταν βλέποντας το post race του BBC ανακάλυψα ότι έχω κάτι κοινό με έναν κλόουν που φόραγε κόκκινο στενό παντελόνι και λευκό πουκάμισο με ροζ κάτι (φράουλες; ). Δηλαδή τον Eddie Jordan. Μοιραζόμαστε λοιπόν την πεποίθηση ότι ο Maldonado είναι μελλοντικός πρωταθλητής.
Αλλάζω γούστα άμεσα, τώρα που το σκέφτομαι και εγώ αγαπώ, στηρίζω, ψηφίζω Lewis MBE
-
Δύο σχόλια ακόμη και από μένα.
Τον Φέττελ στον τελευταίο αγώνα, όπως και να το δεις, αναγκαστικά τον χαρακτηρίζεις κορυφαίο. Η μικροσκοπική ανάλυση του αγώνα δείχνει πως δεν είχε κάποιο μεγάλο μπόνους από συγκυρίες (Safety Cars κτλ). Στο τέλος μου αρέσει να βλέπω κάτι χοντρικά, και αν δω χοντρικά τον αγώνα του αυτό που μου μένει είναι ότι προσπέρασε σχεδόν τους πάντες και μερικούς μάλιστα και 2η φορά.
Ακόμη και τα κινουμενα εμπόδια των πίσω θέσεων μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα αν είσαι βλάκας.
Μετά το πρώτο SF και πριν το δεύτερο, απο τελευταιός είχε φτάσει σχεδόν στην 5αδα (δε θυμάμαι ακριβώς) και οι μπροστά δεν είχαν ξεφύγει. Εγώ αυτό ακόμη δεν το έχω καταλάβει. Δηλαδή αν ξεκίναγε από την κανονική του θέση και πίεζε όπως αναγκάστηκε να κάνει, θα είχε φτιάξει διαφορά 30 δευτερόλεπτα.Και ένα δεύτερο, που το ξαναγραψα αλλά κανεις δεν το σχολίασε - ίσως σκέφτομαι κάτι τόσο στραβά. Δηλαδή το σετάπ του Φέττελ, που ήταν αναγκαστικά φτιαγμένο για προσπεράσεις ήταν πιο αργό από το κανονικό του; Γιατί αν δεν ήταν πιο αργό σε ρυθμό, θα του το είχαν σαν προεπιλογή όπως και στου Βέμπερ το αμάξι.
Κάτι δε μου κάθεται καλά. Ίσως και αυτοί να μην είχαν σκεφτεί ότι έχουν και πιο γρόγορο σεταπ.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΥΓ Ψηφίζουμε - στηρίζουμε Χαμιλτον, τώρα που έφυγε από το αντρο του κακου! Λυσάξτε τσαούσεςΛέγε τώρα ποιος είσαι και τι έκανες στον πραγματικό greo!
-
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
Παντως τα team radio δε μου εδωσαν την εντύπωση του υπερ κουλ. Πιο πολύ την εντύπωση του υπερ αγχωμένου μου έδωσαν που φοβόταν μην τον αποσπάσουν ακόμα και τα team radio.
Δεν φανταζεσαι απλα ποσο σε αποσυντονιζει αυτο το πραγμα στα αυτια σου.
Ο μηχανικος μου περισυ εχει ακουσει πολυ χειροτερα μπινελικια....Στα ελληνικά;
Yup.... Αυτος που μου μιλαει στον ασυρματο ειναι Ελληνας καθως η υπολοιπη ομαδα ειναι Ιρλανδοι (οποιος εχει μιλησει αγγλικα μαζι τους και καταλαβαινει 100% τι λενε παρακαλω πολυ να μου πει πως το καταφερνει ) και Φιλιππινεζοι (εδω δεν νομιζω να χρειαζεται εξηγηση).
Φετος στον πρωτο αγωνα ολος τυχαιος δεν δουλευε....
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Και ένα δεύτερο, που το ξαναγραψα αλλά κανεις δεν το σχολίασε - ίσως σκέφτομαι κάτι τόσο στραβά. Δηλαδή το σετάπ του Φέττελ, που ήταν αναγκαστικά φτιαγμένο για προσπεράσεις ήταν πιο αργό από το κανονικό του; Γιατί αν δεν ήταν πιο αργό σε ρυθμό, θα του το είχαν σαν προεπιλογή όπως και στου Βέμπερ το αμάξι.Κάτι δε μου κάθεται καλά. Ίσως και αυτοί να μην είχαν σκεφτεί ότι έχουν και πιο γρόγορο σεταπ.
O Nikos! εβαλε στο 'Διαφορα Νεα' ενα πολυ ενδιαφερον λινκ. Παρακατω ειναι το κομματι που θετει το ιδιο ερωτημα με εσενα:
Gary Anderson Column: Vettel gives Red Bull pause for thought
By Gary Anderson BBC F1 technical analystSebastian Vettel's rise from a pit-lane start to a podium finish at the Abu Dhabi Grand Prix might make Red Bull stop and think about the way they approach Formula 1.
Red Bull's philosophy is to run short gears for best acceleration, gain as much downforce as they can to maximise cornering speeds and go for the ultimate lap time in qualifying.
The idea is to start at the front of the grid and blitz the first few laps, get out of the one-second window so their rivals can't employ DRS and control the race from there with the fastest car.
But it's a strategy that has inherent risks - fail to qualify at the front, or make a mistake, and it's a bit more tricky. Overtaking will be hard. As Vettel's team-mate Mark Webber proved with his incident-packed race in Abu Dhabi after losing places at the start.
This is why Red Bull decided to start Vettel from the pit lane rather than the back of the grid following his exclusion from qualifying . It meant they could change the set-up.
They gave him longer gear ratios and less downforce to give him more straight-line speed and help him overtake as he climbed back through the field.
Vettel went from 23rd fastest in the speed traps in qualifying to fourth in the race, 10km/h faster than he had been on Saturday. And even so, he was still the fastest car in the race, and set the fastest lap on the final lap.
He climbed through the field because the car was quick, the set-up allowed him to and he drove really well - apart from his two mistakes in damaging his front wing.
So I think Red Bull will go away from Abu Dhabi scratching their heads a little about the philosophy of how they run the car.
-
Greo, δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα. Οταν στουκαρε ο Μπριτνευ στον 9ο γυρο, ο Φετελ ηταν 12ος και μαζευτηκε η διαφορα λογω SC. Μετα το SC πεφτει 21ος. Στη 12η θεση ξαναεφτασε (περνωντας τους ιδιους) στον 21ο γυρο.
Δεν εχω δυστυχως τις διαφορες απο τους πρωτους, αλλα λογικα δεν θα πρεπει να ειναι πολυ διαφορετικες.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι βγηκε κερδισμενος, οταν επιβαρυνθηκε λογω του pitstop 12 γυρους (21-9) για να ξαναβρεθει στην ιδια θεση. Επαναλαμβανω, στοχος του δεν ηταν η κορυφη αλλα να βαθμολογηθει (5ος-8ος υπολογιζε ο Νιουι χωρις προβληματα), κατι που εφτασε τελικα στην 3η θεση λογω των πολλων εγκαταλειψεων.
Δεν σε τρολαρω, απλα δεν το καταλαβαινω.Και ξαναλεω, δεν ακουσα κανεναν να λεει οτι στον Αλονσο χαριστηκε με τα SC 2 φορες η ευκαιρια να φτασει στην 1η θεση και δεν την εκμεταλλευτηκε.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Greo, δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα. Οταν στουκαρε ο Μπριτνευ στον 9ο γυρο, ο Φετελ ηταν 12ος και μαζευτηκε η διαφορα λογω SC. Μετα το SC πεφτει 21ος. Στη 12η θεση ξαναεφτασε (περνωντας τους ιδιους) στον 21ο γυρο.
Δεν εχω δυστυχως τις διαφορες απο τους πρωτους, αλλα λογικα δεν θα πρεπει να ειναι πολυ διαφορετικες.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι βγηκε κερδισμενος, οταν επιβαρυνθηκε λογω του pitstop 12 γυρους (21-9) για να ξαναβρεθει στην ιδια θεση. Επαναλαμβανω, στοχος του δεν ηταν η κορυφη αλλα να βαθμολογηθει (5ος-8ος υπολογιζε ο Νιουι χωρις προβληματα), κατι που εφτασε τελικα στην 3η θεση λογω των πολλων εγκαταλειψεων.
Δεν σε τρολαρω, απλα δεν το καταλαβαινω.Και ξαναλεω, δεν ακουσα κανεναν να λεει οτι στον Αλονσο χαριστηκε με τα SC 2 φορες η ευκαιρια να φτασει στην 1η θεση και δεν την εκμεταλλευτηκε.
Στην ουσία κέρδισε ένα pit-stop από το SC του Rosberg καθώς εκμηδενίστηκαν οι διαφορές και μπήκε να βάλει φρέσκα λάστιχα και να αλλάξει την αεροτομή. Γραναζωμένος για τελική, DRS, KERS και με φρέσκα λάστιχα ξεμπέρδεψε με τους 9 πιο αργούς οδηγούς, αλλά τελειώνει τα λάστιχα, μπαίνει για στοπ, πέφτει κι άλλο πίσω, ανοίγει η διαφορά αλλά βγαίνει το 2ο SC και μαζεύει το group και τέλος.
Νομίζω ότι είναι μια συγκυρία πραγμάτων.
Εννοείται ότι για να είσαι πρωταθλητής πρέπει:
Α. Να το'χεις (που το'χει...no doubt!)
Β. Να είσαι κωλόφαρδος (που είναι)Δε μειώνω σε καμιά περίπτωση τη νίκη (για μένα νίκη ήταν) του Vettel, αλλά δεν ήταν δίκαιη η μάχη γιατί πέρασε μονοθέσια που τους ρίχνει 2 δευτερόλεπτα στο γύρο.
Αλλά...that's racing...
-
Οντως! Σε μια φαση περασε τον Πετροφ και μια Μαρουσια στα φρενα μαζι!!!
-
ΑΗΔΙΑ!!!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
ΑΗΔΙΑ!!!
Δεν την εμφανιζει.
-
ναι δεν το εκανε η φερραρι οταν εδινε μοτερ θες να πεις.....
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ναι δεν το εκανε η φερραρι οταν εδινε μοτερ θες να πεις.....Ε? Σε εχασα
Hanib δε ξερω γιατι.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Hanib δε ξερω γιατι.
Πηρα και το λινκ της φωτο να το ανοιξω ξεχωριστα και μου ζηταει password για να μπω στο φορουμ στην οποια ειναι ανερτημενη.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Hanib δε ξερω γιατι.
Πηρα και το λινκ της φωτο να το ανοιξω ξεχωριστα και μου ζηταει password για να μπω στο φορουμ στην οποια ειναι ανερτημενη.
Θελει εγγραφη στο adsl.gr
-
Χμ μαλακια!
Μπορει καποιος να την ανεβασει καπου αλλου?Εγω ειμαι ΄κομμενος' στη δουλεια απο τετοια site -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Χμ μαλακια!
Μπορει καποιος να την ανεβασει καπου αλλου?Εγω ειμαι ΄κομμενος' στη δουλεια απο τετοια site -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Χμ μαλακια!
Μπορει καποιος να την ανεβασει καπου αλλου?Εγω ειμαι ΄κομμενος' στη δουλεια απο τετοια siteΟριακο προσπερασμα στα φρενα!
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Για μένα ο Αλονσο με τη τελική που είχε, είχε τον απροσπέραστο (χωρίς να κάνει λάθος). Το ότι έβγαλε τον Button από το DRS του ήταν λάθος γιατί έτσι ο Vettel δεν θα περνούσε ποτέ.Aλλά ο Alonso δεν προσπάθησε να απομακρυνθεί από τον Μιτσιμπάτον, αλλά να πάρει τη νίκη.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ναι δεν το εκανε η φερραρι οταν εδινε μοτερ θες να πεις.....Όπως στη Monza ας πούμε;;;
2012 - Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix