-
Πάντως είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι άλλες εικόνες θα δεις με ένα 4Χ4. Eίναι αυτό που λέμε ανοίγονται άλλοι δρόμοι. Πόσο μάλλον με το panda που δε θα κάνει και πολλούς συμβιβασμούς με την ασφάλτινη συμπεριφορά και την κατανάλωση.
O meco σας είχε πει και αυτός ότι ήταν ανάμεσα σε golf gti και rav4. Πότε δε μετάνιωσε για την επιλογή του και πήγε με χωματόδρομους σε μέρη όνειρο! Που σημειωτέον σταματάς όπου θέλεις, για να θαυμάσεις και φωτογραφήσεις την παρθένα φύση, χωρίς να φοβάσαι μην σου έλθει κανένας με τα χίλια από πίσω!
Με όσους φίλους πήγα εκδρομή, όλοι αγόρασαν 4Χ4. τυχαίο; δεν νομίζω! -
Το θέμα είναι ότι πολλοί αγόρασαν λίγοι εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες...
-
το trekking δεν ειναι μια καλη ενδιαμεση λυση?δεν εινναι μεν για μπρουταλ off road καταστασεις,αλλα πονταρει και σε αυτες,ενω λογω ελλειψης 4χ4 ειναι ελαφρυτερο και καλυτερο για ασφαλτο..τι λετε?
edit μια σαχλαμαρα ειναι...
-
onyx: Ε δε λέμε να πέσεις σε τάφρο. Όμως ένα χωματόδρομο θα τον πάς χαλαρά. Θα μου πεις χρειάζεσαι 4Χ4 να πας, στο 95% μιας ήπιας εκδρομής εκτός δρόμου δε θα τη χρειαστείς. Όμως με το 5% όταν δεν έχεις τετρακίνηση θα σε φαν οι λύκοι.
Ό,τι extreme εκτός δρόμου, το κάνεις για να δεις τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σου και όχι ότι χρειάζεται για να πας στον προορισμό σου. Τώρα με την οικονομική κρίση, ακόμα και αν δεν έχεις πρόβλημα, φυλάς τα λεφτά σου γιατί το αύριο είναι αβέβαιο για τους πάντες. Οπότε έτσι και αλλιώς οι μαγκιές κομμένες
Είναι δυνατό να υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν τέτοια αυτοκίνητα και να μην τα πάνε ούτε ένα χιονοδρομικό; Ένα χαλαρό χωματόδρομο; Τουλάχιστο δε θα κινδυνεύουν όταν θα πέφτουν σε λακκούβες καιάδες των δρόμων. Όσα σπορ αυτοκίνητα είχα, στράβωσα ζάντες, έσκισα λάστιχα, το μάτι μου σαν λέιζερ προσπαθούσε να ανιχνεύσει τις λακκούβες με κάθετα χείλη. Ακόμα και με απλό αυτοκίνητο ορισμένες ζάντες μου στράβωσανELEAZAR: Αυτό το trekking αν έχει ηλεκτρονικό μπλοκέ το μπροστινό (και μοναδικό) διαφορικό, κάτι θα κάνει. Αλλιώς τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα. Να αποκτήσει φίλο τζιπά να τον τραβά στα δύο δύσκολα που θα συναντήσει, αλλά θα τον ακινητοποιήσουν στην ερημιά του θεού!
-
Εκτός δρόμου τα λάστιχα είναι το νούμερο 1 στοιχείο. Μετά είναι το ύφος και οι αναρτήσεις και τετρακίνηση.
Με καλά λάστιχα με ένα όχι χαμηλό δικίνητο θα πας μακριά σε μη ειδικές δυσκολίες (τραμπάλα). -
@eleazar αυτο το ειδες ? σιγουρα θα σε ενδιαφερει
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=14794 -
ναι το εχω δει ..ευχαριστω παντως για την πασα
δυο αμαξια ουσιαστικα θα δω...φιατ παντα και πεζο....μετα απο αυτα σειρα εχει ο κουβας των ιαπωνων
αυτα τιποτα αλλο...το πεζο σε ατμοσφαιρικο,τον82αρι θα παρω,αν επιλεξω πεζο...
παρηγορο το γεγονος πως μεσα στην πολη ο ατμοσφαιρικος πεφτει κατω απο 7 λιτρα με λιγη προσοχη!απορια μου ειναι στην εθνικη οδο ποσο θα καιει..υποθετω γυρω στο5αρι που ειναι ενα πολυ καλο νουμερο... -
αναμεσα στα 2 που εχεις καταληξει θα επελεγα πεζω με ατμοσφαιρικο βενζινης, αν και πρωτη μου επιλογη γενικα θα ηταν γιαρις1.4d
-
Δεν κρατιέμαι άλλο, έχουν αναφερθεί μερικοί αριθμοί κατανάλωσης που μου φαίνονται υπερβολικοί. Με πόσα θα πηγαίνεις στην εθνική για να έχεις κατανάλωση 5;;;
-
120 ξερω γω...5.5 αντε, παραπανω?αφου το αρθρο λεει κατω απο 7 στην πολη με οικονομικη οδηγηση ...
τελος παντων το πεζο δεν ειναι η πρωτη επιλογη ακριβως επειδη ειναι βενζινοκινητο...ακομα και το γιαρις μπορει στο τελος τελος να μπει γερα στο κολπο...ολα εξαρτώνται απο τις 'διαπραγματευσεις'...γι αυτο και θετω ως ρεαλιστικο στοχο,,,ως χρυση τομη αξιοπiστιας,καταναλωσης,επιδοσεων,ανεσης ,χωρων και φινετσας το panda ,με αυτην την σειρα
και απο κοντα βρισκονται τα γιαρις και πεζο
edit εχω θεμα
τελικα δεν νομιζω να ειναι εξυπνη λυση να αφησω την αγορα για δεκεμβρη...αφενος γιατι δεν ξερω αν θα παρει παραταση το μετρο αποσυρσης που ληγει στις 20...αφετερου τι παιζει με τα τελη?θα πληρωσω διπλα?ή θα καθυστερησω τις πινακιδες για την ταξινομηση να παει γεναρη?γενικα μπερδεμα το πραγμα..μηπως η χρυση τομη και εδω βρισκεται μετα τις 15 νοεμβρη?εκτος φυσικα και αν παω αρχες δεκεμβρη..την πρωτη εβδομαδα ξερω γω...οποτε και προλαβω και αποσυρση και προσφορες ...και καθυστερησω τις πινακιδες λιγες εβδομαδες μην πληρωσω διπλα τελη...
αλλα κανουν τοτε προσφορες?ή ειναι πολυ νωρις?τι λεει η εμπειρια σας?σκεφτομαι και το αλλο...αντε και βγαζω αμαξι το 2012 τον 12..μετα που θα το πουλησω μηπως ο μυστηριος ζητησει μειωμενη τιμη επειδη ειναι του 12?!!εννοω αυτο το 13 μηπως προσθετει σε μεταπωλητικη αξια?ειναι απολυτως κουφο για εναν μηνα...αλλα κυκλοφορουν και μυστηριοι
δυο μηνες απεχει ο γεναρης ωστοσο -
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
σκεφτομαι και το αλλο...αντε και βγαζω αμαξι το 2012 τον 12..μετα που θα το πουλησω μηπως ο μυστηριος ζητησει μειωμενη τιμη επειδη ειναι του 12?!!εννοω αυτο το 13 μηπως προσθετει σε μεταπωλητικη αξια?ειναι απολυτως κουφο για εναν μηνα...αλλα κυκλοφορουν και μυστηριοι
δυο μηνες απεχει ο γεναρης ωστοσοαυτο σκεφτομουν και εγω οταν πηρα το κορσα αδεια κυκλοφοριας 27/12/11 ελεγα να περιμενω λιγο να το βγαλουμε αρχες 12 αλλα δεν κρατιομουν
-
συνήθως οι εταιρίες κάνουν προσφορές στα τέλη του εξαμήνου κ του έτους για να ανεβάσουν τις πωλήσεις τους.
-
Πάντως παίζει ρόλο στην μεταπώληση το έτος. Άλλο 12 άλλο 13 και ας απέχουν ένα μήνα. Ακόμα και στο car.gr στην αναζήτηση σε κατατάσσει διαφορετικά.
Καλό είναι να πάρεις κάτι που να σε ικανοποιεί μακροπρόθεσμα. Άμα αρχίζεις να ψάχνεις για αυτοκίνητα κάθε λίγο, θα δουλεύεις μόνο για αυτά. Είδα στο άλλο τοπικ του panda ότι είπες για 90 χιλιόμετρα να πας στη δουλειά. Άρα τουλάχιστο 180 τη μέρα. Άρα δυστυχώς θα πρέπει να επικεντρωθείς στη μέγιστη αξιοπιστία γιατί το αμάξι θα γράφει αφθονότατα χιλιόμετρα και στην ελάχιστη κατανάλωση. Στη θέση σου θα έπαιρνα το yaris diesel και ας μη σου αρέσει στην εμφάνιση. Άριστο after sale service και υποστήριξη, μικρότερη κατανάλωση και θα αντέξει για 250.000 χιλμ
Αν έκανα φυσιολογικά ή λίγα χιλιόμετρα τότε panda 4X4 -
και γω σε γιαρις πια προσανατολιζομαι(δυστυχως)
θα μου αρεζαν πεζο και φιατ...αλλα τα κουκια ειναι μετρημενα..καθισα τα βαλα κατω,με συμφερει ντιζελ,οποτε παει το πεζο,μετα με τοσα χιλιομετρα θελω την κορυφη της αξιοπιστιας και κατι ανετο,οποτε γιαρις που ειναι προσανατολισμενο και για εξω και δεν εστιαζει τοσο στην πολη...
και πως δεν το χωνευα το αμαξακι αυτο...κουβας λεμε...απαραδεκτη εμφανιση,θα τρωγοταν πριν δεκα χρονιαπαιζει ρολο για τηνμεταπωλητικη αξια ε..κοιτα το συγκεκριμενο αμαξι θα το κρατησω τουλαχιστον 5 χρονια...και το πιθανοτερο //8+
ο γεναρης ενεχει κινδυνους..καταρχην δεν νομιζω πως θα εχει τοσο καλες προσφορες οπως ο δεκεμβρης...και δευτερον δεν ξερω αν θα υπαρχει το μετρο της αποσυρσης...θα το ανανεωσουν?
στην μεταπωλητικη αξια εξαλλου παιζουν σημαντικο ρολο και τα χλμ,η κατασταση που το εχεις...μαλλον σημαντικοτερο απο ενα μηνα διαφορα ταξινομησης...οκ το car,αλλα και εξω...εννοω καποιος συγγενης αν το ηθελε αργοτερα ή φιλο ξερω γωασε που ουτε τον δεκεβρη σκεφτομαι(καιι αν ειναι δεκεμβρης τοτε αρχες) μπορει να παω νοεμβρη...γιατι αυτο που εχω τωρα ειναι αθλιο..βγαζει καυσαερια(θαλαμος αεριων,το αποφευγω),θελει επισκευες στον συμπλεκτη...μην συζητας...
ποσο καιρο θελει η αποκτηση του αμαξιου,εννοω τα γραφειοκρατικα?λγες μερες?μια βδομαδα?πανε14 χρονια απο τοτε που πηρα καινουριο
-
Εμένα πάντως έχει 243.000 και είναι παντού άριστο. Σαν καινούργιο το διατηρώ βάφοντας τοπικά μόνο τις γρατσουνιές. Ούτε καταλύτη άλλαξα, ούτε καν εξάτμιση σάπισε ποτέ, ούτε καυσαέρια βγάζω πάνω από τα όρια και η κατανάλωση είναι όπως την πρώτη μέρα που το αγόρασα. Φυσικά λάδια δεν έκαψε ποτέ ούτε σταγόνα, ενώ παλαιότερα του έπινα το αίμα. Θα το κρατήσω για συλλεκτικό
http://i1003.photobucket.com/albums/af1 ... ykop/6.jpg
http://s1003.beta.photobucket.com/user/ ... 8.jpg.html
και εγώ αγόρασα το αυτοκίνητό μου προ 10 ετών οπότε δεν μπορώ να σε διαφωτίσω.Πάντως μην κάνεις όνειρα ότι θα το αλλάξεις σε 10 χρόνια. Από τώρα και έπειτα όλοι θα γερνάνε με τα αυτοκίνητά τους όπως παλαιότερα οι γονείς μας. Και να έχεις λεφτά θα στενοχωριέσαι να τα πετάς για αυτοκίνητα που είναι μακράν η χειρότερη επένδυση. Εκτός αν σαραβαλιάσει και κινδυνεύεις σε αυτό. Οπότε πάρε κάτι μακράς πνοής με esp οπωσδήποτε.
-
ε αμα τα κρατησουμε τοσα χρονια ποια μεταπωλητικη αξια μετα κτλ με τα λεφτα που θα παρουμε θα αγορασουμε το γαλα του εγγονιου μας εκεινη την μερα
σινιε το κρατας..επεσες και σε αξιοπιστο καρο,γιατι το δικο μου ηταν πραγματικα αθλιο,οτι χειροτερο απο πλευρας αξιοπιστιας..εμετος
για παnda 4x4 θα πηγαινα,αλλα μονο ντιζελ,,το οποιο ειναι ακριβο...ασε που η καταναλωση αυξανει...και η συντηρηση επισης..οποτε γιαρις...
-
Ε εσένα θα αξίζει. Τα yaris επειδή είναι οικονομικά και μικρά, πάντα κάτι πιάνουν. Το δικό μου πουλιέται όσο ένα yaris ίσης ηλικίας και το είχα πάρει 32.400!!!
-
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
..οποτε γιαρις...Nα το κλειδωσω ........;
-
χρεωνει?
o onyx αν δεν κανω λαθος ενδιαφερθηκε να μαθει προσφορες κτλ που θα παρω απο αντιπροσωπειες...εντυπωσεις απο το αμαξι κτλ κτλ...αν δεν υπαρχει προβλημα να ανοιξω αλλο νημα οταν το παρω κλειδωστο...
ασε που αμα ζητησουν τον ουρανο με opel αστρα στην τογιοτα με τσαφ τσουφ θα με δειτε...δεν ειναι δηλ και στανταρακιοπως νομιζεις
-
Μπας και προλαβουμε πριν αλλαξεις γνωμη παλι!!
Τελική ευθεία,τον άλλο μήνα ξυρίζουν τον γαμπρο..Ακούω.