-
ενταξει παιδια μην κανουμε κοντρα ο καθενας εκφραζει τις αποψεις του
παρεπιπτοντως χρονια πολλα σε ολους
πειτε μου κατι ο τρικυλινδρος κινητηρας με τα 82 αλογα,βενζινη...δεν ειναι οικονομικος?εννοω σε εθνικη οδο...στην πολη δεν με νοιαζει και να ειναι δεν χρησιμοποιω συνηθως αμαξι στο κεντρο
diesel πεζο δεν παιρνω...ειναι αρκετα ακριβα ...θελω εναν οικονομικο κινητηρα βενζινοκινητο...νομιζω ο 82αρης ειναι μια χαρα..τι λετε και εσεις?
τωρα για την μειωμενη τιμη του ντιζελ οκ ειναι δελεαρ,αλλα μπορει και παροδικα να ειναι..εξω η τιμη της ντιζελ μεγαλυτερη ειναι ...παιρνω αμαξι με οριζοντα πενταετιας...+την μετατροπη δεν την σκεφτομαι να μαι ειλικρινης...την φοβαμαι..προτιμω εργοστασιακο
panda diesel παντως, να δουμε και τα χρηματοδοτικα φυσικα ,πολυ σημαντικο, ....κανονικα δεν θα παιρνα αμαξι ιδιως σε τετοια περιοδο αλλα αυτο που εχω θα κλεισει 15ετια σε λιγο και βγαζει ολο προβληματα με τρωει περισσοτερα απο το να παρω καινουριο και σε επισκευες και σε τελη και σε βενζινες στα παντα !και το κυριοτερο βρωμοκοπαει καυσιμα(?) και αναγκαζομαι να κλεινω παραθυρα ...δεν μπορω να το παρατεινω αλλο
-
Ο τρικύλινδρος βενζίνης του 208 είναι ταχύτερος από τον ντίζελ, έχει λιγότερα κυβικά και άρα τεκμήριο είναι πολύ φθηνότερος στην αγορά και μάλλον και στην συντήρηση και καίει μόλις ενάμιση λίτρο παραπάνω στα 100. Με κλειστά τα μάτια τη βενζίνη λοιπόν!
-
επομενως δεν το συζηταμε...
αν και μολις διαβασα οτι πλησιαζει λεει τα 7 λιτρα καταναλωσης σε ενα αρθρο δοκιμης...τσιμπημενη τιμη...προφανως εννοει μεση καταναλωση και προφανως δεν πηγαινε σαν καικι ο δοκιμαστης
στην εθνικη λογικα γυρω στο 5 θα κανει...τα οποια ειναι οριακα αποδεκταμου αρεσε το μπεζ ροζε χρωμα στο αμαξακι,αλλα δεν μου αρεσε που μου αρεσε.. για γυναικες ειναι το χρωμα μαλλον...και σε μαυρο θα πηγαινει...αν και στην ελλαδα αμα παιρνεις μαυρο ,μεσα στο κατακαλοκαιρο θα τα δουν ολα πλαστικα κτλ..θα θελει προστασια
-
Κρίμα ρε συ να το χαντακώσεις σε μαύρο. Είναι ένα χαριτωμένο αυτοκινητάκι, ας μη το κάνουμε σαν νεκροφόρα. Ένα κοκκινάκι, ένα γαλάζιο ή ένα σαμπανιζέ μπεζ είναι ότι πρέπει. Μικρό χαρούμενο τουτού!
-
κηδεια το μαυρο πανω του ε?χμμ
αυτο το μπεζ ροζ το χεις δει που το λανσαρουν?πολυ ωραιο.αλλα γυναικειο ρε γμτ
-
Kαλημερα και απο εμενα.
Αυτο το ανελεητο κυνηγι με τις καταναλωσεις, και η ξαφνικη...ανακαλυψη του diesel -λογω του μετρου- στις μεγαλες πολεις, πρεπει λιγο να...χαλαρωσει.
Ακουω παντου εξω στο δρομο, με παθος να λενε διαφοροι περι ανωτεροτητας diesel κτλ...
Αυτη ειναι η ΜΙΣΗ αληθεια, τουλαχιστον για τα Ελληνικα δεδομενα, τροπο χρησης, μετακινησης, συνηθειες.
Το πρωτο και βασικοτερο για την επιλογη ή οχι ενος κινητηρα Diesel ειναι τα συνολικα διανυθεντα χλμ ανα ετος.
Τα υπολοιπα, περι 'προσφορων', 'τρομερης ροπης' , 'φοβερης οικονομιας' ισχυουν αλλα κατα περιπτωσεις, και οχι στο συνολο, και εν πασει περιπτωσει δεν ειναι και σιγουρο οτι θα τα χρειαστει/εκτιμησει ο εκαστοτε αγοραστης.ΑΡΑ, ο φιλος που ανοιξε το τοπικο, θα βοηθουσε αρκετα να μας αναφερει ΠΟΣΑ χλμ ανα ετος ΚΑΝΕΙ (και οχι του στυλ 'τωρα με το Diesel θα κανω πιο πολλα', και μπλα μπλα μπλα. Ποσα κανει κατα μεσο ορο τα τελευταια χρονια, και κατα συνεπεια, εαν δεν εχει αλλαξει κατι σε επιπεδο καθημερινων ενασχολησεων-αναγκων-τροπου ζωης, ποσα θα κανει...), και ποιες ειναι οι αναγκες του σε επιπεδο χωρων, εαν υπαρχει ή οχι 'ανησυχο' οδηγικο προφιλ, και εαν υπαρχουν περα απο τα αναφερθεντα, καποια μοντελα τα οποια απλως λογω εμφανισης πχ, απορριπτονται 'γιατι ετσι'...
Τελος, για ποσα χρονια υπολογιζεται οτι θα βρισκεται το αυτοκινητο στην κατοχη του.Απο την πλευρα μου, σκεπτομενος με καθαρα οικονομικοτεχνικα κριτηρια, για budget με οριο τα 14κ περα απο τα προαναφερθεντα Panda diesel και 208, θα εβαζα και στο τραπεζι το ανανεωμενο 5θυρο ibiza 1.2 TSI 105ps.
-
+++++++1
-
ibiza καλο αλλα ανεβαινει και η καταναλωση...5 χρονια τουλαχιστον χρηση.μετα παλι θα το εχω αλλα θα πεσει παρα πολυ η χρηση
πανω απο 15 χιλ χλμ τον χρονο αυτα τα 5 χρονια κοντα στο 20αρι
πολυ σημαντικο ρολο στην τελικη αποφαση θα παιξουν και οι συμπεριφορες των αντιπροσωπειων...η μετεπειτα καλυψη κτλ
γνωριζετε τιποτα?
-
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
ibiza καλο αλλα ανεβαινει και η καταναλωση...5 χρονια τουλαχιστον χρηση.μετα παλι θα το εχω αλλα θα πεσει παρα πολυ η χρησηπανω απο 15 χιλ χλμ τον χρονο αυτα τα 5 χρονια κοντα στο 20αρι
πολυ σημαντικο ρολο στην τελικη αποφαση θα παιξουν και οι συμπεριφορες των αντιπροσωπειων...η μετεπειτα καλυψη κτλ
γνωριζετε τιποτα?
Ok, απο χωρους ποιες ειναι οι αναγκες? Εχεις κατσει πισω στο νεο Panda χωρις την -εξτρα- πισω συρομενη βαση καθισματων?
Ειναι λιγοτερο ανετο απο το 208...Τα διανυθεντα χλμ περιλαμβανουν αρκετα ταξιδια, εκτος πολης, ή οχι? Εαν ναι, η συγκριτικα αυξημενη ανεση και ποιοτητα κυλισης-ηχομονωση που μπορει να παρεχει καποιο μοντελο εναντι αλλου, θα πρεπει να ληφθει σοβαρα υποψιν...
-
Στο 208 παντως που αναφερεις (1.2 βενζινη) σε test drive που εκατσα πισω μπορω να πω τα εξης: εχει χωρους και στους πισω αρκετους, ειναι αρκετα μαλακο και πολυ ανετο, αρκετα σπιρτοζικο για τα κυβικα του (χαμηλο βαρος κυριως να υποθεσω ευθυνεται γι αυτο).
Το Panda σαν χωρους ειναι χειροτερο σιγουρα, αλλα μην ξεχναμε οτι ειναι και πιο μικρο.
Παντως πληροφοριακα, σε διαδρομη ~5 χλμ με αρκετο γκαζι (βασικα γκαζι on/off με την περισσοτερη ωρα στο on ) το trip computer εδειξε μεση ή 8.0 ή 8.2, αρα με νορμαλ οδηγηση δεν νομιζω οτι ξεφευγει. Δειχνει καλη επιλογη και σαν κοστος αγορας επισης νομιζω.
-
καληνυχτα συνφορουμιτη...μου αποσαφηνισες καποια θεματα που δεν ειχα υποψιν...δεν βλεπω diesel στην πεζω με 81 αλογα ...αλλη μαρκα εννοεις?\
edit μολις το ειδα!πολυ ευχαριστω!!!εχει ομως και τα αρνητικα του..αλλαγη εγκεφαλου απο ελληνικα χερια λεει ...
εχουμε εμπιστοσυνη?
ειναι και πανακριβο!με 13800 μαζι με το κιτ και χωρις μεταλλικο χρωμα και επεκταση εγγυησης
παιζει να πεσουν αλα σιτροεν?καλησπερα και απο μενα, φιλε στο 1ο post καλα τα ειπες άλλα θα σου ελεγα να μας πεις ποσα χλμ κανεις για να σου πω αν σε συνφερει το diesel, ακομη θα ηθελα να μας πεις αν εχεις οικογενεια ή εισαι ελευθερος... αν το 2ο δεν θα εχεις προβλημα απο χωρους .Οσο για το yaris που ειπες 'κοντεινερ με ροδες' θα σου πω το εξεις... ο.κ το yaris δεν παίρνει το βραβειο εμφανισης αλλα αν το yaris ειναι κοντεινερ με ροδες το panda ειναι καροτσι σουπερμαρκετ ροδες .Τελος παντων περα απο την πλακα να ξερεις οτι το yaris εχει απο τους καλυτερους κινητηρες diesel.Aν δεν κανεις πολλά χλμ παρε ενα βενζινη colt το οποιο κανει 10600 με αποσυρση κ με χρηματοδοτηση eurobang δεν πληρωνεις εξοδα φακελου.Το yaris ερχεται λίγο παραπανω άλλα εχει 3,5% λιγοτερο τοκο με χρηματοδοτηση.., κοιτα τις καταναλωσης στα βενζινης και αποφασισε... τωρα με τους νεους κινητηρες και τα start stop φτανουν τα 5,5 μικτη καταναλωση.Το panda καλο αλλα μικρο και τσιμπημενο στην τιμη..., η fiat ειναι ακριβη
για μενα.PEGUOT δεν πρωτεινω διότι εχω κακη εμπειρια απο το καινουριο πεζο 106 που ειχα παρει το 2002, προβλημα στα ηλεκτρικα και πολλά άλλα προβλήματα. -
εχω και οικογενεια //τριμελη γι αυτο και παω σε πενταθυρο ...ευχαριστω για τις συμβουλες...περιμενω και αλλες
το γιαρις το εχω απορριψει...ειναι αθλια η εμφανιση του..το παντα ειναι ασυγκριτα πιο φινετσατο χωρις να ειναι κατι σπεσιαλ
το οτι εχει καλο ντιζελ δεν με λεει τιποτα...το ξερω οτι εχει καλο...πληρωνεις ομως και τελη οπερ σημαινει εχει και υψηλοτερη καταναλωση απο τον ντιζελ του παντα που κανει μια χαρα την δουλεια του χωρις τελη και με χαμηλοτερη καταναλωση...δεν παιρνω γιαρις,να μαθουν οι ιαπωνες να κανουν εμφανισιμα μοντελα...στα 60 μου θα το προτιμησωτωρα για τα προβληματα,πραγματι το φοβαμαι και εγω,αλλα πιστευω η πενταετη με καλυπτει
το κολτ ομως παλιουτσικο δεν ειναι?
-
http://www.citroen.gr/Resources/Content ... R_0910.pdf
-
ομορφο,οι γαλλοι κ οι ιταλοι παραδιδουν μαθηματα σχεδιασης
παντως ειναι μεγαλο ,αρκετα μεγαλο,οποτε εμμενω σε πεζω και φιατ
ευχαριστω για την προταση παντως -
ομορφο,οι γαλλοι κ οι ιταλοι παραδιδουν μαθηματα σχεδιασηςπαντως ειναι μεγαλο ,αρκετα μεγαλο,οποτε εμμενω σε πεζω και φιατ
ευχαριστω για την προταση παντωςΔεν είναι μεγάλο...ψηλό ειναι.Δες το από κοντά.
-
ειναι ωραιοτατο πολυμορφικο...ομως δεν ψαχνω για πολυμορφικο,το συγκεκριμενο ειναι και 1330+ κιλα...πολλα κιλα που σημαινουν και υψηλοτερη καταναλωση απο τα αμαξια που λεω να ενδιαφερθω
-
ειναι ωραιοτατο πολυμορφικο...ομως δεν ψαχνω για πολυμορφικο,το συγκεκριμενο ειναι και 1330+ κιλα...πολλα κιλα που σημαινουν και υψηλοτερη καταναλωση απο τα αμαξια που λεω να ενδιαφερθω3μελη οικογενεια δεν ειπες οτι εχεις, αρα θελεις λιγο χωρο...
εγω με 4μελη και παω σε μεσαίας κατηγοριας αμαξι
-
δεν υπαρχει προβλημα...αρκει να ειναι 5θυρο το φιατακι ή το πεζο...
γω θα ηθελα δηλαδη τριθυρο,αλλα αυτοι που θα μπαινοβγαινουν πισω θα λενε γαλλικα,εστω και απο μεσα τους...γαλλικο μεν το αμαξι αλλα μην υπερβαλλουμε
στα πολυμορφικα ξεφευγει η κατασταση και σε συντηρηση και σε καταναλωση
-
δεν υπαρχει προβλημα...αρκει να ειναι 5θυρο το φιατακι ή το πεζο...γω θα ηθελα δηλαδη τριθυρο,αλλα αυτοι που θα μπαινοβγαινουν πισω θα λενε γαλλικα,εστω και απο μεσα τους...γαλλικο μεν το αμαξι αλλα μην υπερβαλλουμε
στα πολυμορφικα ξεφευγει η κατασταση και σε συντηρηση και σε καταναλωση
Εχω την εντύπωση ότι το πολυμορφικό C3 δεν ξεφεύγει σε κόστος συντήρησης και κατανάλωσης από το Panda ή το Peugeot.....
-
μολις ειδα τα τεστ ασφαλειας...βλεπω το παντα πηρε ολο κι ολο 4 αστερια...ενω το πεζο 5αστερο...
μαλιστα το παντα χτυπησε πολυ χαμηλη βαθμολογια στην προστασια μωρων...//εγω εχω μωρο...ετοιμαζομαι να πω αντιο στο παντακι για παντα
63% προστασια για μωρα το παντα ,78 στο πεζο...
πως μπορει να ανεβει αυτο το 63 απο τον προαιρετικο εξοπλισμο?με το esp π.χ θα ανεβει?εχει να κανει και με το καρεκλακι?για διαφωτιστε με παιδες...
αμα ειναι να δωσουμε μια περιουσια για να πιασει τα στανταρ το παντα να το χεσω...δεν θα δουλεψουμε 24ωρες το 24ωρο για να αποπληρωσουμε ενα αμαξι!θελουμε να τρωμε κιολας
Τελική ευθεία,τον άλλο μήνα ξυρίζουν τον γαμπρο..Ακούω.