-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
πρέπει να είμαι απο τους ελαχιστους που θέλουν να κάνουν το ανάποδο
κάποια απο αυτες τις μέρες υπόσχομαι να γράψω τους λόγους που δεν την παλευω στο χωριόΜην ανησυχείς Εάν ήσουν από τους ελάχιστους δεν θα ήταν στην Αθήνα το 60% του πληθυσμού.
-
κάποια απο αυτες τις μέρες υπόσχομαι να γράψω τους λόγους που δεν την παλευω στο χωριόΑν και έχουν αναφερθεί ξανά παλιότερα στο θέμα καλό είναι να ακούγονται και τα αρνητικά, μερικές φορές πολλά παιδιά της πόλης δεν ξέρουν τι μπορεί να τους περιμένει.
-
κάποια απο αυτες τις μέρες υπόσχομαι να γράψω τους λόγους που δεν την παλευω στο χωριόΟπως ειπε ενας γιγας σουβλατζης στην επαρχια που εβαλε πωλητηριο:
Οι Αθηναιοι θελετε να ερθετε ολοι εδω,και εμεις θελουμε να παμε ολοι στην Αθήνα -
Η Αθηνα πεθανε! Τελευταια χρονια για μενα οποτε και του χρονου μολις τελειωσω με το στρατιωτικο την κοπαναω για χωριο. Δυσκολιες θα υπαρχουν αλλα ξεπερνιουνται. Δουλειες προσφερονται ενω στην ΑΘηνα δεν κινουνται και πολλα πραγματα. Απο διασκεδαση υπαρχουν μαγαζια.
-
το 1ο και κύριο είναι η δουλειά.
να έχεις δυνατότητα να πάρεις τη δουλειά μαζί σου ή να σε περιμένει μια εκεί που θα πας.επίσης το σπίτι που θα πάρεις 99% θα σου μείνει για πάντα ή θα το σκοτώσεις οπότε κάνε καλή επιλογή. σε θέμα μεγέθους, ποιότητας, τοποθεσίας.
σουπερμάρκετ κλπ τα θεωρώ δευτερεύοντα. σημαντικό είναι να υπάρχει σοβαρό νοσοκομείο προσπελάσιμο πάντα και σε μικρή απόσταση. όλα τα άλλα κανονίζονται.
περί της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής τα έχω πει πολλάκις. κάποιοι βέβαια αρκούνται στην 52αρα τους στο σαλόνι, σεβαστό, και οτι έχουν όλες τις μεγάλες αλυσίδες στο 15λεπτο απο την πόρτα τους.
η ησυχία δεν είναι εγγυημένη στην εξοχή. σκυλιά, πουλιά, κόκορες, αγροτικές εργασίες, καίκια πρωινιάτικα,βλαχοπιτσιρικάδες με κομμένες εξατμίσεις στα παπιά είναι μάλλον κανόνας. απλά είσαι πιο χαλαρός και το ανέχεσαι(συνήθως ). μεταξύ μας άλλο ο κόκορας και τα τζιτζίκια και άλλο ο γ$@%$#^νος συναγερμός που βαράει ανα 5λεπτο.
προσωπικά, αν έφευγα τελείως μάλλον θα πήγαινα προς Πήλιο μεριά.
όπως είπα όμως το πρώτο και κύριο είναι να έχεις κάποιο ελάχιστη εξασφάλιση στο εισόδημα. αλλιώς σκ@τα και εδώ σκ@τα και στην εξοχή. -
Οπως τα περιγραφεις, το μονο που πρεπει να σε απασχολει ειναι η δουλεια. Βγάλε ενα πλανο, ψάξτο και βαλε χρονικους περιορισμους - αλλιως θα μεινεις να λες 'θελω να φυγω απο την αθηνα' και θα μενεις εκει, οπως οι περισσοτεροι. Χωρις καποια (σχετικη) εξασφαλιση παντως, μη φυγεις.
Εγω το πλανο αυτο το ξεκινησα το 2004. Μετα σχεδον 5 χρονια το ολοκληρωσα. Φετος δεν πηγα τις γνωστες διακοπες της μιας βδομαδας. Ετσι κι αλλιως ειμαι σε μονιμες διακοπες απο οταν εφυγα απο Αθηνα.
-
Και εμένα μου αρέσει στην επαρχία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις βαριέσαι. Ακόμη καλύτερα να μπορείς να το παίξεις δίπορτο, να είσαι επαρχία δηλαδή αλλά να μπορείς να πηγαίνεις Αθήνα για όλα αυτά που δεν μπορείς να έχεις εκεί κάθε τόσο, π.χ. ένα Σαββατοκύριακο το δίμηνο. Έχω ξάδερφο που το κάνει και τελικώς βγαίνει έξω περισσότερο από εμένα που είμαι Αθηναίος.
Επίσης πολλοί πάνε επαρχία και μένουν σε μέρη που είναι τόσο έντονα αστικοποιημένα, που ακόμη και πολλές γειτονιές της Αθήνας είναι καλύτερες και προτιμητέες. Το κέντρο της Πάτρας π.χ. είναι τέτοιο .
Οι συλλήβδην αφορισμοί του στυλ 'οι Καλαματιανοί είναι κωλόπαιδα', 'οι Πυργιώτες ψεύτες' , 'οι Δραμινοί είναι η καλύτερη φάρα από όλες' ανήκουν στη σφαίρα του εντελώς ανέκδοτου. Όλοι ποσοστιαία είναι το ίδιο καλοί, κακοί και ψεύτες.
Η πιο δύσκολη περίπτωση μετοίκησης είναι τα νησιά, και δη τα μικρά. Πολλά τα προβλήματα με συγκοινωνίες, κοστολόγια, διατιθέμενες υπηρεσίες κ.α.
Επίσης παρατηρώ από γνωστούς που είναι επαρχία ότι όχι μόνο δεν γλιτώνουν από το αυτοκίνητο , αλλά απεναντίας κάνουν ένα σκασμό χλμ. για να εξυπηρετηθούν. Η επαρχία βγάζει δρομολόγια που ούτε καν φαντάζεται ο μη υποψιασμένος, ιδιαίτερα αν δεν μετοικήσει σε πρωτεύουσα νομού. Σαν υπέρ ότι οι δρόμοι είναι χαλαροί, χωρίς πήξιμο.Γεινκώς το ΜΟΝΟ θέμα είναι το εργασιακό, και είναι σοβαρότατο. Ξεκινήστε την διερεύνησή σας από εκεί, όλα τα υπόλοιπα είναι διεκπεραιωτικές αστειότητες.
-
Αν υπάρχει δουλειά και θέληση για επαρχία, τότε σίγουρα θα αποζημιωθείς. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Σου μιλάει κάποιος που έφυγε πριν 4 χρόνια από Αθήνα.
Σκέψου επίσης ότι θα έχεις δίπλα σου μερικές από τις ομορφότερες στροφοδιαδρομές της Ελλάδος + κάποιες ακροπολικές.
-
Επειδή. όντως το πιο σημαντικό είναι η δουλειά, όσοι μεταναστεύσατε εκτός Αθηνών (ή εκτός πόλης, τέλος πάντων), γράψτε τι δουλειά κάνατε στην πόλη και τι δουλειά κάνετε στην επαρχία.
Νομίζω, θα 'χε ενδιαφέρον. -
Για οσους σκεπτονται να μεταναστευσουν στην επαρχια ,το πρωτο κ το πιο βασικο ειναι να το θελουν κ οι δυο αν προκειται για ζευγαρι ,αλλιως στην πρωτη αναποδια θα πεσει γκρινια με απροβλεπτες συνεπειες Αν εισαι μονος σου θα προκυψει ενα θεμα με την ευρεση του καταλληλου συντροφου
Επισης θα πρεπει να ξεχασεις καποιες μικροαστικες συνηθειες κ να γινεις πιο χαλαρος ,φιλικος κοινωνικος χωρις να σημαινει οτι πρεπει να ενστερνιστεις τον τροπο ζωης τους .
Αν εισαι κανας μιζερος που σ ενοχλουν τα κοκκορια ,βατραχια ,κουκουβαγιες κ αηδονια καλυτερα να κατσεις εκει που καθεσαι γιατι αυτα θα ειναι μερος της ζωης σου ,
Οσο για την δουλεια σιγουρα ειναι ενα προβλημα που πρεπει να λυσεις πριν μεταναστευσεις .
Εγω το παιζω διπορτο κρατωντας την δουλεια στην Αθηνα πηγαινοντας ανελλιπως τα σ/κ κ σε καθε ευκαιρια -
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί το θέμα 'παιδιά'...
Άλλο όμως είναι να μεγαλώνει το παιδί σου βλέποντας τα ζώα live, και άλλο μέσα από τα βιβλία. Άλλο να κυλιέται στα χώματα-σκαρφαλώνει στα δέντρα-ψαρεύει με πετονιά στη θάλασσα, και άλλο παίζει psp όλη μέρα...Πάντως όποιος ζήσει για μεγάλο διάστημα στην επαρχία και συνηθίσει τους ρυθμούς της, δεν πιστεύω ότι μπορεί να ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο στις απαιτήσεις της πόλης.
π.χ. ενώ επι χρόνια ήμουνα κάθε πρωί μποτιλιαρισμένος για σχεδόν 1 ώρα, τώρα δεν αντέχω ούτε 10 λεπτά. Τα θεωρώ χαμένο χρόνο ζωής.. Όπως και όλες τις μικρομετακινήσεις. Στην επαρχία δεν σκέφτεσαι το ότι θέλεις να πας κάπου. Απλά πηγαίνεις, χωρίς να σε απασχολεί η διαδρομή.Γενικά όμως, όλα έχουν να κάνουν και με τις οικονομικές δυνατότητες. Αν τα οικονομικά είναι περιορισμένα στο χωριό, τότε είσαι εγκλωβισμένος σε ένα χώρο με λίγες δραστηριότητες.
-
Παίδες η Αθήνα πλέον δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα. Μόνο να σου πάρει...
-
Ο χρήστης rokko74 έγραψε:
Παίδες η Αθήνα πλέον δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα. Μόνο να σου πάρει...και εγω το πιστευω, αλλα δεν ειναι ετσι μαλλον για τους περισσοτερους. Τουλαχιστον, εκ του αποτελεσματος, διαφορετικα τι κανουν 6εκ ανθρωποι μαζεμενοι εκει μεσα? Μη μου πεις οτι δεν εχουν εναλλακτικη, γιατι το 50+% εχουν σπιτι σε χωριο, και σιγουρα οταν βλεπεις οτι η ζωη σου δεν εχει μελλον, ε προσπαθεις να το αλλαξεις.
-
Φίλε Σπύρο το 1,5εκ είναι οι οικογένειες που απασχολούνται στο δημόσιο.
Το 1εκ είναι οι οικογένειες των αλλοδαπών που μαζεύτηκαν μετά το 2004 που η κατασκευαστική είχε ανέβει στα ύψη...
Όλοι για ένα μεροκάματο είναι εδώ. Μόνο που το μεροκάματο στο έχουν πάρει πριν στο καταθέσουν
Επίσης μην ξεχνάς και την συνήθεια... Η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη στον άνθρωπο... Εδώ υπάρχουν γάμοι και σχέσεις που υπάρχουν ακόμη λόγο συνήθειας... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και εγω το πιστευω, αλλα δεν ειναι ετσι μαλλον για τους περισσοτερους. Τουλαχιστον, εκ του αποτελεσματος, διαφορετικα τι κανουν 6εκ ανθρωποι μαζεμενοι εκει μεσα? Μη μου πεις οτι δεν εχουν εναλλακτικη, γιατι το 50+% εχουν σπιτι σε χωριο, και σιγουρα οταν βλεπεις οτι η ζωη σου δεν εχει μελλον, ε προσπαθεις να το αλλαξεις.
Ναι, αλλά δεν είσαι in, αν δε μένεις σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη....
Και το όνειρο του νεοέλληνα, είναι να γίνει celebrite, είτε είναι νεόπλουτος, είτε είναι ξεβράκωτος -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
και εγω το πιστευω, αλλα δεν ειναι ετσι μαλλον για τους περισσοτερους. Τουλαχιστον, εκ του αποτελεσματος, διαφορετικα τι κανουν 6εκ ανθρωποι μαζεμενοι εκει μεσα? Μη μου πεις οτι δεν εχουν εναλλακτικη, γιατι το 50+% εχουν σπιτι σε χωριο, και σιγουρα οταν βλεπεις οτι η ζωη σου δεν εχει μελλον, ε προσπαθεις να το αλλαξεις.
Ναι, αλλά δεν είσαι in, αν δε μένεις σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη....
Και το όνειρο του νεοέλληνα, είναι να γίνει celebrite, είτε είναι νεόπλουτος, είτε είναι ξεβράκωτοςCelebrity ή célébrité
-
Ο χρήστης rokko74 έγραψε:
Φίλε Σπύρο το 1,5εκ είναι οι οικογένειες που απασχολούνται στο δημόσιο.
Το 1εκ είναι οι οικογένειες των αλλοδαπών που μαζεύτηκαν μετά το 2004 που η κατασκευαστική είχε ανέβει στα ύψη...
Όλοι για ένα μεροκάματο είναι εδώ. Μόνο που το μεροκάματο στο έχουν πάρει πριν στο καταθέσουν
Επίσης μην ξεχνάς και την συνήθεια... Η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη στον άνθρωπο... Εδώ υπάρχουν γάμοι και σχέσεις που υπάρχουν ακόμη λόγο συνήθειας...Μεγαλη αληθεια, με την διαφορα δεν υπαρχουν, αλλα ειναι ο κανονας
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Celebrity ή célébritéΔεν εχουμε τονους εμεις...
-
Αναφέρετε όμως και τι δουλιές κάνετε στην επαρχία (αν δεν σας πειράζει φυσικά) και τι δουλιές κάνατε πριν φύγετε απο Αθήνα, έτσι για να 'χουμε μια ιδέα ο καθένας μας.
-
παντως το να παει καποιος επαρχια για να μεινει σε διαμερισμα ειναι πραγματικα epic fail.
η ζωη στην αθηνα εχει να κανει με το που μενεις
στην αθηνα μετακινεισαι παντου με τα ΜΜΜ,στην επαρχια αμα δεν εχεις αυτοκινητο δεν πας πουθενα
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)