-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
από rx8_drifter » 28/08/10 12:34
kyr80 έγραψε:
Μια χαρά είναι η Φλώριναcheck your signature περί θρησκείας, και μετά ρώτα τον σαρμαδάκο τί κάνει ο παναγιώτατος φλωρίνης
εναλλακτικά, μπορείς να του πεις την επόμενη φορά που θα κατέβει σαλλόνικα να σου ψωνίσει κάτι απ το χριστιανικό βιβλιοπωλείο '
χάρη, την ευλογία του
Ρε τoν γλωσσοφάγατε τον άνθρωπο.
Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Καντιώτης ΑΠΕ Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010 12:10
Εκοιμήθη στις 5 τα ξημερώματα ο πρώην μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Αυγουστίνος Καντιώτης, σε ηλικία 104 ετών.
Ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης γεννήθηκε στις Λεύκες Πάρου το 1907.
Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1929. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1935 και Πρεσβύτερος το 1942. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Αιτωλίας, ως στρατιωτικός ιερέας και ως ιεροκήρυκας στην Αθήνα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Σε αφήνω τώρα, πάω να βρέξω τα πόδια μου σε ΚΑΘΑΡΗ θάλασσα. Τα λέμε σε 30 δευτερόλεπτα που θα έχω γυρίσει...σε μισώ...
-
Ακομα δεν εχει γυρισει.Θα τον εφαγαν τα σκυλοψαρα
-
Ή εκεί που έβρεχε τα πόδια του βγήκε μια γοργόνα και.....τον καθυστέρησε.... (πράσινο ανθρωπάκι της ζήλειας)
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Σε αφήνω τώρα, πάω να βρέξω τα πόδια μου σε ΚΑΘΑΡΗ θάλασσα. Τα λέμε σε 30 δευτερόλεπτα που θα έχω γυρίσει...
σε μισώ...
Κατά βάθος μ'αγαπάς...
Ακομα δεν εχει γυρισει.Θα τον εφαγαν τα σκυλοψαρα
Τα ψάρια μας τρώνε μόνο τους ξένους
Ή εκεί που έβρεχε τα πόδια του βγήκε μια γοργόνα και.....τον καθυστέρησε.... (πράσινο ανθρωπάκι της ζήλειας)
Και μετά ήρθε μια άλλη γοργόνα, και η παντόφλα πήγε σύννεφο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδή έχω ζήσει και επαρχία, πόλεις σαν την Πάτρα πχ δεν έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ πλεονέκτημα έναντι της Αθήνας. Εντάξει, υπάρχουν και πόλεις σαν τα Γιάννενα, τα Χανιά ίσως και του Βόλου ή της Αλεξανδρούπολης που ίσως έχουν, αλλά μάλλον περισσότερα είναι τα μειονεκτήματα παρά τα πλεονεκτήματα...
Η Πατρα ειναι φθηνοτερη, ειδικα σε φαγητο- διασκεδαση, κατα τ'αλλα οντως δεν εχει ουτε μισο πλεονεκτημα, το ιδιο χαλι με την Αθηνα κυκλοφοριακα, δρομοι χαλια, ανεργια, τιγκα στους μιζερους working class scum (γενικως τρελη μιζερια και μιρλα που για μενα ειναι το πλεον απωθητικο πραγμα και απο τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ που δεν ανεχομαι στους αλλους), υγρασια, ημιεξαϋλωμενα- διατηρητεα κτηρια παρατημενα στη μοιρα τους που φαινονται λες και τα βομβαρδισαν οι ναζι μολις χθες και μεταναστες εξαθλιωμενοι που περιμενουν και ελπιζουν μπας και μπουκαρουν κρυφα στο πλοιο της αγαπης για Ιταλια συνθετουν μια εικονα μεταξυ δραματικης τριτοκοσμικης πολης στην αφρικη που καποτε ειχε ευρωπαιους, πολιτισμενους κατακτητες και τραγελαφικης καθημερινοτητας.
tl dr, nuke it.inb4 πατρινος που διαφωνει
-
υπάρχει ένας άνθρωπος που να πει κατι καλό για την Μπάτρα, το χω απορία
-
Εγω παντως πηγα Αθηνα εζησα 1 χρονο και επεστρεψα στη Πατρα...
Και μ αρεσει η Πατρα...Μπορει να χει ολα αυτα που λετε αλλα το κυκλοφοριακο πχ μπορεις να το παρακαμψεις χρησιμοποιωντας τα ποδια μιας και οι αποστασεις δεν ειναι απαγορευτικες. Μπορεις να φυγεις απ το σπιτι σου και σε 5 λεπτα να πινεις ηδη τη μπυρα σου, πραγμα που συμβαινει σε οποιοδηποτε επαρχιακο μερος.
Βασικα τα ιδια θα λεγα για οποιαδηποτε επαρχιακη πολη και στην Αθηνα δεν αντεξα με τιποτα οτι για να βγω μια βολτα επρεπε να ειμαι χαλαρα μια ωρα στο αυτοκινητο για το πηγαινελα και για να βρεις ενα φιλο επρεπε να κλεισεις ραντεβου 3 μερες τουλαχιστον νωριτερα και σε καμια περιπτωση δεν εχεις τη δυνατοτητα να παρεις τα φιλαρακια σου και να πεις σε 20 λεπτα εκει εκτος και αν ειναι γειτονες...
Καλη και η Αθηνα σου προσφερει πολλα πραγματα συμφωνω αλλα νομιζω ειναι πολλοι λιγοι αυτοι που εχουν δυνατοτητα να τα κανουν (ειτε οικονομικη ειτε ελευθερια χρονου). Αλλα το θεμα που θα ζεις εχει σχεση με πολλα πραγματα και το τι αρεσει στο καθενα ειναι πολυ σχετικο. Γνωριζω πολλα ατομα που πεθαινουν για την Αθηνα και δεν την αλλαζουν με τιποτα. Αλλοι οπως εγω δεν αντεχουν την εκει ζωη...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μπορει να χει ολα αυτα που λετε αλλα το κυκλοφοριακο πχ μπορεις να το παρακαμψεις χρησιμοποιωντας τα ποδια μιας και οι αποστασεις δεν ειναι απαγορευτικες. Μπορεις να φυγεις απ το σπιτι σου και σε 5 λεπτα να πινεις ηδη τη μπυρα σου, πραγμα που συμβαινει σε οποιοδηποτε επαρχιακο μερος.
Σωστος, κι εγω με ποδια κυκλοφορω Πατρα γιατι δεν εχει καν νοημα να παρεις αμαξι, αλλα για να πας στο πανεπιστημιο ειναι ψιλομανουρα.. εκτος αν μενεις κοντα (Καστελοκαμπο, Πανεπιστημιου, Ριο κλπ) αλλα τοτε δε ζεις στην Πατρα..
Επισης παιζουν κι αλλα μερη που θες αμαξι, πχ Θεατρακι να ξεκινησω με ποδια απο ανω πολη που μενω ειναι λιγακι μαλακια....Καλη και η Αθηνα σου προσφερει πολλα πραγματα συμφωνω αλλα νομιζω ειναι πολλοι λιγοι αυτοι που εχουν δυνατοτητα να τα κανουν (ειτε οικονομικη ειτε ελευθερια χρονου)
ισχυει και αυτο και το εχω δει σε αρκετα ατομα, απο την αλλη και πατρα γενικως δεν πολυβρισκεις δουλεια...
-
Μη σας κάνουν εντύπωση τα παιδιά που κολλάνε στον υπολογιστή με τις ώρες. Έτσι είναι η νέα γενιά σε μεγάλο βαθμό, οπουδήποτε και αν βρίσκεται.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Είδες τα παιδάκια για κάποιες ώρες και έβγαλες συμπέρασμα για το τι κάνουν... Μάλιστα...
Σκέψου ότι μέχρι τέλος Αυγούστου που πηγες εσύ, μπορεί να έχουν κάνει 200 μπάνια, και να έχουν βαρεθεί λίγο...Καλά, θα μπορούσαν αντί για μπάνιο να παίξουν πχ τυφλόμυγα...
Κάποιοι με το ζόρι θέλουν να βάλουν τους πιτσιρικάδες στις αλάνες, όταν αυτοί προτιμούν το Playstation μου φαίνεται..
Και μια βουτιά σε πισίνα μπορεί να λέει πολλά σε κάποιον από την πόλη, αλλά εγώ σε ένα κουβά νερό με χλώριο ΔΕΝ μπαίνω που να με πληρώνουν.
Κάτι δεν έπιασα σωστά... Γιατί μια πισίνα να λέει πολλά σε κάποιον από την πόλη; Ένα σωρό υπάρχουν γύρω μου, δεν έκανα ποτέ τον κόπο... Στην πόλη πισίνες υπάρχουν σε ικανή ποσότητα, ώστε να μην... ζηλεψουμε το χωριό!
Βρίσκω εξίσου αηδιαστικό με σένα το χλώριο εξάλλου...Σε αφήνω τώρα, πάω να βρέξω τα πόδια μου σε ΚΑΘΑΡΗ θάλασσα. Τα λέμε σε 30 δευτερόλεπτα που θα έχω γυρίσει...
Σύμφωνοι, η δική σου είναι πεντακάθαρη και η δική μου θολή. Εγώ όταν βγω από την θολή, έχω κι άλλα πράγματα να κάνω από το να παίζω μπιρίμπα ή πρέφα στο καφενείο.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Να μου επιτρέψεις να έχω αλεργία σε κάθε χωριό, είτε με βρώμικη , είτε με καθαρή θάλασσα. Προτιμώ ΧΙΛΙΕΣ φορές το βρώμικο νερό του Καβουριού που κάνω συνήθως μπάνιο σήμερα, παρά το πεντακάθαρο του Αράχθου που έκανα πιτσιρικάς.
Ειλικρινά, δεν ζηλεύω καθόλου το καθαρό νερό σου. Ξέρω τι συνεπάγεται γι' αυτό και πόσο ακριβά εν τέλει πληρώνεται η 'καθαρότητα'. -
Μερικοί θυμίζετε τις κάμπιες του Sex and the city, που δεν θα έβγαιναν από το Μανχάταν ούτε αν το βομβάρδιζαν οι Ιρανοί.
Πρόκειται για εθισμό που προέρχεται από τον βομβαρδισμό μηνυμάτων αστογκλαμουριάς. Σαν τους πιτσιρικάδες που γουστάρουν να τρώνε μόνο mac με προτηγανισμένες πατάτες και για πειραματισμό να παίρνουν και κάτι από το salad bar.
Σκατά η επαρχία, σκατά. Τα έντομα τρυπώνουν στα σπίτια, τα πουλιά τσιρίζουν, τα δέντρα δεν έχουν πεζοδρόμιο γύρω τους, αν κλέψεις/εξαπατήσεις θα το ξέρει την άλλη μέρα ο γείτονάς σου, γυναίκες λίγες (τις πήραν οι πρωτευουσιάνοι όταν πήγαν να σπουδάσουν), άντρες που βρωμάνε τσίπουρο και καρέλια, χέσε μέσα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μη σας κάνουν εντύπωση τα παιδιά που κολλάνε στον υπολογιστή με τις ώρες. Έτσι είναι η νέα γενιά σε μεγάλο βαθμό, οπουδήποτε και αν βρίσκεται.Σε γενικες γραμμες ετσι ειναι εχεις δικιο .Παντως στον οικισμο που εχω σπιτι τα παιδια παιζουν στην αλανα ,παιζουν ταβλι ,σκακι στο παρακειμενο καφε μπαρ (καφενειο δηλαδη) ενω με το ιντερνετ ασχολουνται μονο αλλοδαποι που στελνουν μηνυματα στις οικογενειες τους .
Κατα τις 12 εξαφανιζονται ολα κ πανε σε πιο αξιοπρεπη μπαρ παρασυροντας κ εμενα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μερικοί θυμίζετε τις κάμπιες του Sex and the city, που δεν θα έβγαιναν από το Μανχάταν ούτε αν το βομβάρδιζαν οι Ιρανοί.Πρόκειται για εθισμό που προέρχεται από τον βομβαρδισμό μηνυμάτων αστογκλαμουριάς. Σαν τους πιτσιρικάδες που γουστάρουν να τρώνε μόνο mac με προτηγανισμένες πατάτες και για πειραματισμό να παίρνουν και κάτι από το salad bar.
Σκατά η επαρχία, σκατά. Τα έντομα τρυπώνουν στα σπίτια, τα πουλιά τσιρίζουν, τα δέντρα δεν έχουν πεζοδρόμιο γύρω τους, αν κλέψεις/εξαπατήσεις θα το ξέρει την άλλη μέρα ο γείτονάς σου, γυναίκες λίγες (τις πήραν οι πρωτευουσιάνοι όταν πήγαν να σπουδάσουν), άντρες που βρωμάνε τσίπουρο και καρέλια, χέσε μέσα.
Περίεργο μανόσκυ, σε είχα για μικροαστούλη, δεν διέγνωσα καταγωγή αγροτική εξ επαρχίας. Προφανώς λάθεψα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μερικοί θυμίζετε τις κάμπιες του Sex and the city, που δεν θα έβγαιναν από το Μανχάταν ούτε αν το βομβάρδιζαν οι Ιρανοί.Πρόκειται για εθισμό που προέρχεται από τον βομβαρδισμό μηνυμάτων αστογκλαμουριάς. Σαν τους πιτσιρικάδες που γουστάρουν να τρώνε μόνο mac με προτηγανισμένες πατάτες και για πειραματισμό να παίρνουν και κάτι από το salad bar.
Ξεχασες τα φιδια ,τα τρωκτικα ,τους ανεπιθυμητους επισκεπτες που σου κανουν Αρμενικη βιζιτα κ δεν φευγουν ουτε με αλατι ,τις βροχες τις καταιγιδες ,το κρυο την νυχτα που πρεπει να ριξεις κουβερτα για να κοιμηθεις κ τοσα αλλα που σου κανουν δυσκολη την ζωη .
Μεινετε στην Αθηνα κ αφηστε μας μονους μας ,εμεις εχουμε συμβιβαστει με αυτα ............................................ -
Το μάζεμα των ανθρώπων σε αστικά κέντρα δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Γίνονταν και πριν το sex and the city και πριν βρουν τα life style περιοδικά. Είναι 'εύκολο' να κατηγορούμε το σαμάρι αλλά τις ...περισσότερες φορές φταίει ο γάιδαρος. Οι αιτίες είναι ΠΟΛΥ βαθύτερες από το να βγάλουμε τα 'κόμπλεξ' μας οι μεν για τους δε και το αντίστροφο.
ΥΓ. Έχω ζήσει και επαρχία και πόλη. Μισή μισή η ζωή μου, από 2 δεκαετίες στην κάθε μια. Καλά και κακά παντού. Προσωπικά και οι 2 είναι για τα μπάζα -γνώμη μου- ΑΝ δεν έχεις άτομα να περνάς καλά και τρόπο να ζεις με αξιοπρέπεια.
-
Έφαγα την Αθήνα στη μάπα για 24 χρόνια. Το να φύγεις από την Αθήνα και να πας στην Πάτρα (πχ) μου φαίνεται ανούσιο. Έφυγες από έναν τεράστιο βόθρο και πήγες σε έναν μικρότερο, ουάου...
Η Ελλάδα έχει τόσες όμορφες κωμοπόλεις που είναι κρίμα να περιορίζουμε τις επιλογές μας σε 3-4 μεγάλα αστικά κέντρα. Από την άλλη, θέμα επιλογών είναι για όλους, οπότε δεν υπάρχει σωστό και λάθος.
Επίσης, για μένα, 100000 φορές πρέφα και μπιρίμπα με τον μπάρμπα στο καφενείο, παρά να πάω σε Κολωνάκια, Ψυρριά ( ), Γκάζια ( ) και λοιπά σκατογκλαμουρομέρη...
-
Όσοι μένουν στην Αθήνα δεν είναι απαρραίτητο να μένουν για να πηγαίνουν στα Κολωνάκια, όπως φυσικά και όσοι μένουν επαρχία δεν είναι απαρραίτητο να έχουν ...σχέση με την κατσίκα τους.
Υπάρχουν πιο σοβαροί λόγοι που μπορεί να σε κρατάνε Αθήνα από το να πίνεις το ποτό δίπλα στον Κωστέτσο ή στο χωριό από τα όμορφα αυτιά της Μπιρμπίλως. -
Επίσης, υπάρχουν μικρά χωριά ΔΙΠΛΑ σε μεγάλες πόλεις (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αγιο Νικόλαο ξέρω σίγουρα). Εκεί δε στερείσαι καμία παροχή της μεγάλης πόλης και ταυτόχρονα έχεις όλα τα καλά του χωριού.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ξεχασες τα φιδια ,τα τρωκτικα ,τους ανεπιθυμητους επισκεπτες που σου κανουν Αρμενικη βιζιτα κ δεν φευγουν ουτε με αλατι ,τις βροχες τις καταιγιδες ,το κρυο την νυχτα που πρεπει να ριξεις κουβερτα για να κοιμηθεις κ τοσα αλλα που σου κανουν δυσκολη την ζωη .
Μεινετε στην Αθηνα κ αφηστε μας μονους μας ,εμεις εχουμε συμβιβαστει με αυτα ............................................Γιατί να έρθουμε μόνιμα, όταν μπορούμε να κάνουμε αρμένικες βίζιτες όποτε γουστάρουμε;
Περίεργο μανόσκυ, σε είχα για μικροαστούλη, δεν διέγνωσα καταγωγή αγροτική εξ επαρχίας. Προφανώς λάθεψα.
Δεν φταις εσύ που έκαμες λανθασμένη διάγνωση. Από τότε που έγινα κομμουνιστής, απέταξα το μικροαστικό μου παρελθόν και κράτησα μόνο το γνήσιο αγροτοεπαρχιακό μου υπόβαθρο αναμένοντας εναγωνίως την επανάσταση (που θα ξεκινήσει το δίχως άλλο από τους χορτάτους αστούς, γιατί με τους @#$%@#%$μικροαστούς προκοπή δεν είδαμε) κάνοντας διαρκώς refresh στο in.gr. Περιμένω...
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)