-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
π.χ. ενώ επι χρόνια ήμουνα κάθε πρωί μποτιλιαρισμένος για σχεδόν 1 ώρα, τώρα δεν αντέχω ούτε 10 λεπτά. Τα θεωρώ χαμένο χρόνο ζωής.. Όπως και όλες τις μικρομετακινήσεις. Στην επαρχία δεν σκέφτεσαι το ότι θέλεις να πας κάπου. Απλά πηγαίνεις, χωρίς να σε απασχολεί η διαδρομή.
Ενα πραγματι καλο της επαρχιας ειναι το ποσο χαλαρη και μη αγχωτικη ειναι η οδηγηση (εξαιρουνται φυσικα οι μεγαλες επαρχιακες πολεις)
Ξεχνας αγχος για παρκαρισμα, road rage (σε μεγαλο βαθμο), κορναρισματα κλπ..
Περασαμε με την κοπελα μου καποιες μερες στον τοπο καταγωγης της (χωριο της Λακωνιας με λιγες χιλιαδες κατοικους). Οταν κορναρει καποιος εκει, ολοι λενε 'Αθηναιος ειναι'. Και δεν το λενε ειρωνικα..Γενικά όμως, όλα έχουν να κάνουν και με τις οικονομικές δυνατότητες. Αν τα οικονομικά είναι περιορισμένα στο χωριό, τότε είσαι εγκλωβισμένος σε ένα χώρο με λίγες δραστηριότητες.
Απλα στην επαρχια παιζουν πολυ οι 'εξυπηρετησεις' και συνηθως κατι βρισκεις εκτος αν εισαι εντελως απομονωμενος ή μαλακας.. βεβαια αν ψαχνεσαι για καριερα χλωμουτσικο αν και καποιες δουλειες συχνα πληρωνουν καλυτερα επαρχια (εξαρταται απο τις συνθηκες αλλα πολλοι γιατροι, καθηγητες κλπ πληρωνονται καλυτερα στην επαρχια απο αρκετους συναδελφους τους στην Αθηνα, χωρια που το κοστος ζωης της Αθηνας δεν εχει καμια σχεση με αυτο της επαρχιας)
Παντως εμενα η Αθηνα εχει αρχισει και μου φαινεται μικρη και βαρετη.. θα παρω το μωρο και θα την κανω για Ν.Υορκη οταν με το καλο προχωρησουν καποια πραγματα. Haters gonna hate
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Παίδες η Αθήνα πλέον δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα. Μόνο να σου πάρει...
και εγω το πιστευω, αλλα δεν ειναι ετσι μαλλον για τους περισσοτερους. Τουλαχιστον, εκ του αποτελεσματος, διαφορετικα τι κανουν 6εκ ανθρωποι μαζεμενοι εκει μεσα? Μη μου πεις οτι δεν εχουν εναλλακτικη, γιατι το 50+% εχουν σπιτι σε χωριο, και σιγουρα οταν βλεπεις οτι η ζωη σου δεν εχει μελλον, ε προσπαθεις να το αλλαξεις.
Ναι, αλλά δεν είσαι in, αν δε μένεις σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη....
Και το όνειρο του νεοέλληνα, είναι να γίνει celebrite, είτε είναι νεόπλουτος, είτε είναι ξεβράκωτοςCelebrity ή célébrité
Βρε αυτός που τον δείχνουν τα περιοδικά. Glamour, men's health, status κλπ
παντως το να παει καποιος επαρχια για να μεινει σε διαμερισμα ειναι πραγματικα epic fail.
η ζωη στην αθηνα εχει να κανει με το που μενεις
στην αθηνα μετακινεισαι παντου με τα ΜΜΜ,στην επαρχια αμα δεν εχεις αυτοκινητο δεν πας πουθεναΕίτε σε πόλη, είτε σε χωριό, το σπίτι παίζει κυριάρχο ρόλο. Το θέμα είναι ότι με τα λεφτά που κοστίζει για ενοίκιο ή για αγορά ένα 2αρι στο Παγκράτι, κάνει μια μονοκατοικία στην επαρχία...
Στην Αθήνα έχει ΜΜΜ, αλλά το αυτοκίνητο το βάζεις στον σου. Και είναι χιλιοχτυπημένο ΑΝ το κυκλοφορείς, και ψάχνεις να παρκάρεις για ώρες κλπ κλπ. Στο χωριό είσαι καταδικασμένος χωρίς αυτοκίνητο(ανύπαρκτα ΜΜΜ), αλλά όλοι έχουν
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
...Απλα στην επαρχια παιζουν πολυ οι 'εξυπηρετησεις' και συνηθως κατι βρισκεις εκτος αν εισαι εντελως απομονωμενος ή μαλακας.. βεβαια αν ψαχνεσαι για καριερα χλωμουτσικο αν και καποιες δουλειες συχνα πληρωνουν καλυτερα επαρχια (εξαρταται απο τις συνθηκες αλλα πολλοι γιατροι, καθηγητες κλπ πληρωνονται καλυτερα στην επαρχια απο αρκετους συναδελφους τους στην Αθηνα, χωρια που το κοστος ζωης της Αθηνας δεν εχει καμια σχεση με αυτο της επαρχιας)
...Επειδή ο πεθερός μου ήταν γιατρός, σου λέω ότι δεν πήρε ποτέ ούτε cent από συγχωριανό. Οπότε γιατρός στην επαρχία δεν παίζει να κάνεις λεφτά, εκτός αν είσαι γυναικολόγος κλπ. Βέβαια είχε γεμίσει το σπίτι με τενεκέδες μέλι και λάδι
Το κόστος ζωής ασύγκριτα χαμηλώτερο, αλλά οι 'εξυπηρετήσεις' που αναφέρεσαι γίνονται απλά για βιοποριστικούς λόγους και όχι για να κάνει καλή ζωή ο οικονομικά ασθενείς. Θα του κεράσουν π.χ. τον καφέ στο καφενείο και θα βρει ένα πιάτο φαΐ, αλλά δεν θα του πληρώσουν το γυμναστήριο ή το ρεύμα.
Καριέρα δεν παίζει, εκτός αν στο 'καριέρα' κολλάει το να κάνεις κάποια περιουσία. Και επειδή στο χωριό το 99% έχουν κάποια ακίνητη και ανεκμετάλευτη περιουσία, οι ευκαιρίες είναι περισσότερες. Αλλά αυτό δίνει και ευκαιρίες για γρήγορο και εύκολο χρήμα και τεμπελιά... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ναι, αλλά δεν είσαι in, αν δε μένεις σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη....
Και το όνειρο του νεοέλληνα, είναι να γίνει celebrite, είτε είναι νεόπλουτος, είτε είναι ξεβράκωτοςBασικα ολες οι λοκαλ τσελεμπριτις ξεβρακωτες (κυριολεκτικα ομως) ειναι...
Εγω εκανα ημι-αποκεντρωση: Φυγαμε εδω και 3 χρονια απο το διαμερισμα και μενουμε σε χωριο, κοντα στην πολη. Η συζυγος δουλευει σε σχολειο σε κοντινο χωριο, εγω ομως δουλευω στην παλια μου δουλεια στη Θεσσαλονικη. Γιαυτο και δεν τη θεωρω 'γνησια' αποκεντρωση.
Το καναμε κυριως για τα παιδια, που ηταν σαν φυλακισμενα στην πολη. Το πηρα αποφαση οταν ειδα τη μικρη μου, περιπου στα 2,5, να τη στηνει για ωρα διπλα στην εξωπορτα στο εξοχικο, περιμενοντας καποιος να βγει εξω, για να μπορεσει να δραπετευσει στην αυλη. Και μας βγηκε. Τα παιδια ειναι ολη την ωρα εξω, εμαθαν τι ειναι χωμα, παρεα, ποδηλατο, μπαλα, κηπος. Ειδαμε μεγαλη διαφορα στη ζωη μας προς το καλυτερο, στη διαθεση, στις παρεες, στο πως περναει η ωρα σου εκτος των τοιχων του σπιτιου (κηπος, ποδηλατο, βολτες).
ΟΜΩΣ, η δουλεια ειναι πολυ βασικο. Καποιοι που θα μπορουσαν ευκολα να φυγουν εκτος (π.χ. δημοσιοι υπαλληλοι, ορισμενοι ελευθεροι επαγγελματιες) δεν το κανουν λογω συνηθειας. Για πολλους αλλους ομως, η μεγαλη πολη ειναι μονοδρομος. Ή τουλαχιστον ηταν, π.Κ. (προ κρισης)... -
Η δουλειά είναι βασικός παράγοντας, είτε κάνεις το ίδιο είτε όχι. Νομίζω θα πρέπει να έχει ψιλοξεκαθαρίσει προτού γίνει η κίνηση. Αν είναι για καινούργια δουλειά - προσωπική επιχείρηση καλή μελέτη.
Αν είναι για μετακίνηση δημόσιου υπαλλήλου ένας έλεγχος των ανθρώπων με τους οποίους θα συνεργάζεσαι, θα περνάς κάμποσες ώρες της ημέρας μαζί και μετά αναγκαστικά θα συναντάς στην πλατεία, στο καφενείο, στον κρεοπώλη κλπ....
Υπάρχουν γιατροί στην επαρχία που κονομάνε κανονικότατα και στας επαρχίας. Κυριολεκτικά λυμαίνονται ολόκληρη περιοχή. Είναι πάντα θέμα ήθους και επαγγελματισμού.... Επίσης παίζει από αρκετούς να μένουν στην μεγαλούπολη αλλά να εργάζονται σε νοσοκομεία σε απόσταση 1-1,5 ώρα μακριά. Αυτοί έχουν κάνει επαγγελματική αποκέντρωση... το αντίθετο του kantoniou! Πολλοί κάνουν την επαγγελματική τους αποκέντρωση στα περιφερικά πανεπιστήμια! Ειδικά σε σχολές θεωρητικές αυτό είναι ο κανόνας. Πολλοί αρνούνται ή δυσκολεύονται να μετακομίσουν και προτιμάνε να λείπουν 2 νύχτες τη βδομάδα που συνήθως αρκούν για να καλυφθούν οι τυπικές υποχρεώσεις.Άλλος τομέας είναι η κοινωνική συμβατότητα. Υπάρχει ένας ελάχιστος κοινωνικός κύκλος που να σε καλύπτει, να έχεις μερικούς φίλους να τα λέτε κλπ. (να καλύπτεται και η σύζυγος) Αν όχι μπορείτε να ζήσετε απομονωμένοι ή πόσο εύκολοι είστε στο να κάνετε νέους φίλους; Θα καλυφθείτε κοινωνικά στο μέρος που θα πάτε; Πχ αν μορφωμένοι πχ καθηγήτρια και δικηγόρος βρεθούν σε χωριό με βοσκούς και πρόβατα θα μπορέσουν να ενταχθούν κοινωνικά;;
-
Θέλω να δοκιμάσετε μερικοί να ζήσετε σε μια κωλοτρυπίδα τύπου Φλώρινας (γιατί κοινωνικά περί αυτού πρόκειται), να μεγαλώσετε τα παιδιά σας σε ένα περιβάλλον 60 χρόνια πίσω και μετά να ρθείτε να μου πείτε για τις κοτούλες και τα χώματα.
-
Μια χαρά είναι η Φλώρινα. Και μια χαρά οι κοτούλες και τα χώματα. Τα 20 χρόνια στη Θεσσαλονίκη δεν τα νοσταλγώ με τίποτα. Όαση οι θερινοί μήνες που έφευγα. Το hi-tech κινητό δεν με έκανε καλύτερο άνθρωπο, όπως το να ξυπνάω με θέα την Κασσάνδρα. Καλύτερα 60 χρόνια πίσω για τα παιδιά μου(άμα κάνω), παρά να είναι ζαβλακωμένα πάνω σε ένα pc.
Τουλάχιστον εμείς σαν παιδιά παίξαμε και σε αλάνες, έχουμε και 10 ράμματα σε γόνατα. Τώρα μόνο σε παιδότοπους κλπ -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Θέλω να δοκιμάσετε μερικοί να ζήσετε σε μια κωλοτρυπίδα τύπου Φλώρινας (γιατί κοινωνικά περί αυτού πρόκειται), να μεγαλώσετε τα παιδιά σας σε ένα περιβάλλον 60 χρόνια πίσω και μετά να ρθείτε να μου πείτε για τις κοτούλες και τα χώματα.Φυσικο ειναι να σου φαινεται κωλοτρυπιδα, αν τη συκρινεις με τα Βοδενα!
Περα απο την πλακα, πιστευω πως δεν εχεις δικιο. Το 60 χρονια ειναι τρελη υπερβολη.
Τα πραγματα στη νοοτροπια του κοσμου εχουν αλλαξει προς το καλυτερο. Και μπορεις να βρεις τις καταλληλες παρεες παντου.
Δορυφορικη TV, ιντερνετ, καλυτεροι δρομοι εχουν βελτιωσει πολυ το επιπεδο ζωης και διασκεδασης.
Το χαμηλοτερο κοστος ζωης ειναι μεγαλο συν. Και οι κοτουλες επισης!
Οπως εγραψε και φιλος παραπανω, οσοι φιλοι και συγγενεις μενουν σε (κοντινες) πολεις, βγαινουν στη Θεσσαλονικη (και Αθηνα) πιο συχνα απ' οτι οι κατοικοι των μεγαλουπολεων. Με την Εγνατια το Φλωρινα-Θεσσαλονικη ειναι πιο κοντα (χρονικα) απο το Θεσσαλονικη-Χαλκιδικη για ΣΚ.
Μετα ειναι και θεμα προτεραιοτητων. Καλο φαγητο, ταινιες, μουσικη, βρισκω παντου. Νυχτερινη ζωη τυπου μπουζουκια-κλαμπ-μαζικη διασκεδαση δεν με ενδιεφεραν ουτε οταν ημουν στην πολη. Θεατρα-μουσεια-αγορα τα βρισκεις ευκολα τα ΣΚ στην πολη. Η ηρεμια ομως η δικη μου και των παιδιων δεν αντισταθμιζεται με τιποτα.
Προσωπικα βρισκω σαν μεγαλυτερο προβλημα την ευρεση εργασιας, που να σου δινει εισοδημα συγκρισιμο με της 'μεγαλης' πολης. Ολα τα αλλα ειναι καλυτερα 'εκτος' ή αναπληρωνονται ευκολα.ΥΓ: Εχω μεγαλωσει μεχρι την 3η γυμνασιου σε μικρα και πολυ μικρα (καργα) επαρχιακα μερη και εχω κατα συμπτωση αμεση εικονα της Φλωρινας (και πολλων αλλων παρομοιων πολεων στη Β. Ελλαδα). Μετα εζησα Σαλονικη μεχρι το 2007 και μετα στα περιχωρα.
-
Γιατι επαρχια = κοτουλες ,γουρουνακια ;Αλλο το χωριο και αλλο η επαρχιακη πολη.
-
δηλ αν πάω Λάρισα θα ησυχάσω από την φασαρία και το άγχος της Αθήνας και θα έχουν τα παιδιά μου χώρο να παίξουν και χώμα να πιάσουν ;
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Δορυφορικη TV, ιντερνετ, καλυτεροι δρομοι εχουν βελτιωσει πολυ το επιπεδο ζωης και διασκεδασης.
Το χαμηλοτερο κοστος ζωης ειναι μεγαλο συν. Και οι κοτουλες επισης!
Καλο φαγητο, ταινιες, μουσικη, βρισκω παντου.
Νυχτερινη ζωη τυπου μπουζουκια-κλαμπ-μαζικη διασκεδαση δεν με ενδιεφεραν ουτε οταν ημουν στην πολη.
Θεατρα-μουσεια-αγορα τα βρισκεις ευκολα τα ΣΚ στην πολη.
Η ηρεμια ομως η δικη μου και των παιδιων δεν αντισταθμιζεται με τιποτα.
Προσωπικα βρισκω σαν μεγαλυτερο προβλημα την ευρεση εργασιας, που να σου δινει εισοδημα συγκρισιμο με της 'μεγαλης' πολης. Ολα τα αλλα ειναι καλυτερα 'εκτος' ή αναπληρωνονται ευκολα.Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω.
Γενικά πρέπει να διαχωρίσουμε τη ζωή στο κακοδιαρρυθμισμένο, με μέτριες πολυκατοικίες, με κυκλοφοριακό κομφούζιο, έλλειψη πάρκινγκ και αρκετή φασαρία κέντρο μιας κωμόπολης που λίγη διαφορά έχει από τη ζωή στην πόλη από τη ζωή σε προάστιο ή σε χωριό. Για κάποιους η ζωή σε χωριό είναι too much ενώ για άλλους δεν αξίζει να φύγεις αν είναι να μένεις πάλι σε πολυκατοικία κλπ.Και μπορεις να βρεις τις καταλληλες παρεες παντου.
Με αυτό δεν συμφωνώ. Ξέρω ότι το πρόβλημα το έχω εγώ, δύσκολα ανοίγομαι και δύσκολα βρίσκω συμβατούς φίλους. Για μένα όμως αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στην αποκέντρωση. Τα πάω καλά με τον εαυτό μου και τη γυναίκα μου (το λέω γιατί μερικοί πραγματικά δεν αντέχουν τον εαυτό τους και δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι ούτε στιγμή) αλλά ο άνθρωπος όπως και να το κάνουμε είναι ζώον κοινωνικόν!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι επαρχια = κοτουλες ,γουρουνακια ;Αλλο το χωριο και αλλο η επαρχιακη πολη.αμαν πια σου θιξαμε τη τριπολη και θυμωσες
παιδες ειναι και το στυλ του ανθρωπου που λεει και ο ονυξ...αλλος θελει να ακουει το μηχανακι να στροφαρει με τρυπημενη εξατμιση και αλλος θελει να ακουει τις σταλες της βροχης να πεφτουν στο χωμα
μερικες ανεσεις οπως νετ πχ κανουν λιγο πιο ελκυστικη τη ζωη στο χωριο αλλα νομιζω ειναι και ο τοπος που θα πας να μεινεις...περνας απο κατι χωρια και νιωθεις πολυ αλβανος του χοτζα
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αμαν πια σου θιξαμε τη τριπολη και θυμωσες
παιδες ειναι και το στυλ του ανθρωπου που λεει και ο ονυξ...αλλος θελει να ακουει το μηχανακι να στροφαρει με τρυπημενη εξατμιση και αλλος θελει να ακουει τις σταλες της βροχης να πεφτουν στο χωμα
μερικες ανεσεις οπως νετ πχ κανουν λιγο πιο ελκυστικη τη ζωη στο χωριο αλλα νομιζω ειναι και ο τοπος που θα πας να μεινεις...περνας απο κατι χωρια και νιωθεις πολυ αλβανος του χοτζα
Λιγα με την Τριπολη ετσι;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μια χαρά είναι η Φλώριναcheck your signature περί θρησκείας, και μετά ρώτα τον σαρμαδάκο τί κάνει ο παναγιώτατος φλωρίνης
εναλλακτικά, μπορείς να του πεις την επόμενη φορά που θα κατέβει σαλλόνικα να σου ψωνίσει κάτι απ το χριστιανικό βιβλιοπωλείο '
χάρη, την ευλογία του
-
Πάντως όλοι που θέλουν να επιστρέψουν στην επαρχία, θέλουν ΚΑΙ λίγη σύγχρονη Αθήνα μαζί.
Ήτοι το ιντερνέτ τους, τη δορυφορική, το αμάξι τους (εξόχως), το σούπερ ντούπερ κινητό, τις αγορές από το διαδίκτυο, τις αμοιβές της ει δυνατόν και την επαγγελματική της αποκατάσταση και πάει λέγοντας, και παράλληλα για δίπορτο ΚΑΙ την ίδια την Αθήνα ανά διαστήματα για ορίτζιναλ ξεχαρμάνιασμα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
αμαν πια σου θιξαμε τη τριπολη και θυμωσες
Λιγα με την Τριπολη ετσι;
τάξις και ηθική!
εμπρός πίσω!
-
από rx8_drifter » 28/08/10 12:34
kyr80 έγραψε:
Μια χαρά είναι η Φλώριναcheck your signature περί θρησκείας, και μετά ρώτα τον σαρμαδάκο τί κάνει ο παναγιώτατος φλωρίνης
εναλλακτικά, μπορείς να του πεις την επόμενη φορά που θα κατέβει σαλλόνικα να σου ψωνίσει κάτι απ το χριστιανικό βιβλιοπωλείο '
χάρη, την ευλογία του
Ρε τoν γλωσσοφάγατε τον άνθρωπο.
Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Καντιώτης ΑΠΕ Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010 12:10
Εκοιμήθη στις 5 τα ξημερώματα ο πρώην μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Αυγουστίνος Καντιώτης, σε ηλικία 104 ετών.
Ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης γεννήθηκε στις Λεύκες Πάρου το 1907.
Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1929. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1935 και Πρεσβύτερος το 1942. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Αιτωλίας, ως στρατιωτικός ιερέας και ως ιεροκήρυκας στην Αθήνα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μια χαρά είναι η Φλώρινα
check your signature περί θρησκείας, και μετά ρώτα τον σαρμαδάκο τί κάνει ο **παναγιώτατος φλωρίνης **:inlove:
χάρη, την ευλογία του
Που τραγουδάει το παληκάρι, να πάμε να τον ακούσουμε....
Στα περι αποκέντρωσης... Το ότι κάποιος μένει στο χωριό, δε σημαίνει ότι θα πάει να αρμέξει τις αγελάδες για να πιει το γάλα. Υπάρχουν μεγαλουπόλεις, πόλεις, κομωπόλεις, μεγαλοχώρια, χωριά και κουτσοχώρια. Επίσης το ότι κάποιος ζει στην πόλη δεν του εξασφαλίζει ούτε μεγάλη ζωή, ούτε τρελές δραστηριότητες, αν δεν μπορεί να τις στηρίξει οικονομικά.
Προφανώς και η ζωή στο Καβούρι(έκανα φαντάρος εκεί για 2 μήνες) είναι μια χαρά. Αλλά για να πας στο Σύνταγμα, θέλεις διπλάσια ώρα από ότι εγώ για να πάω στη Θεσσαλονίκη από το χωριό που μένω. Η χιλιομετρική απόσταση είναι ελάχιστη. Η χρονική όμως απόσταση(για εμένα αυτό μετράει) είναι λιγότερη. Υπάρχει λοιπόν η ψευδαίσθηση ότι ζεις στην Αθήνα, αλλά τελικά μένεις κάπου αλλού(προφανώς καλύτερα).
Όταν πήραμε την απόφαση με την συμβία, ότι δεν την παλεύουμε άλλο στην πόλη, σκεφτήκαμε την αγορά σπιτιού σε προάστιο(πανόραμα, πυλαιότικα, ρύσιο σουρωτή κλπ). Τα πρώτα ήταν απλησίαστα για αυτά που προσφέρουν, και τα δεύτερα ήταν 30-40 λεπτά απόσταση από το χωριό μου. 40 λεπτά μακρυά από το καυσαέριο και 30 μέτρα μακρυά από τη πεντακάθαρη θάλασσα που κάνω μπάνιο. Τα ζυγίζει λοιπόν ο καθένας και βλέπει. Κάποιος που δεν έζησε ποτέ σε χωριό, δεν μπορεί να συγκρίνει. Διαβάζω τις γνώμες ολονών, αλλά βαρύτητα έχουν οι γνώμες αυτών που έκαναν τη μιά ή την άλλη 'διαδρομή' ή που έχουν ζήσει και στις 2 καταστάσεις. Το να αφορίζουμε τη ζωή στην πόλη, αλλά να έχουμε ζήσει μόλις 1-2 εβδομάδες ή 5 μήνες δεν μου λέει κάτι. όπως και το ότι 3 μήνες το καλοκαίρι πηγαίνω στο χωριό μου κλπ κλπ -
Γύρισα χθες από Νάξο, και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως τα παιδιά και τα ανήψια του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, προτιμούσαν να είναι στον υπολογιστή και να μην παίζουν στην πισίνα ή να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα που ήταν στα 150 μέτρα. Ούτε ποδήλατα είδα, ούτε παιχνίδια...
Κοινώς, το ότι κάποιοι από εμάς παίξαν στις αλάνες μικροί, ήταν και θέμα επιλογών: τις αλάνες είχαμε, μ' αυτές θα παίζαμε. Αν είχαμε και τότε PC, ίσως να τις είχαμε... χεσμένες!
Δεν ξέρω τι έχει ο καθένας στο μυαλό του όταν λέει 'επαρχία' για μένα, το έχω ξαναπεί, ό,τι καλύτερο σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα για έναν απλό μέσο άνθρωπο, το έχω βρει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα νότια προάστια.
Επειδή έχω ζήσει και επαρχία, πόλεις σαν την Πάτρα πχ δεν έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ πλεονέκτημα έναντι της Αθήνας. Εντάξει, υπάρχουν και πόλεις σαν τα Γιάννενα, τα Χανιά ίσως και του Βόλου ή της Αλεξανδρούπολης που ίσως έχουν, αλλά μάλλον περισσότερα είναι τα μειονεκτήματα παρά τα πλεονεκτήματα...
Σας αφήνω τώρα, πάω για μπανάκι και έχω κι ένα 10λεπτο δρόμο μέχρι να φτάσω...
-
Είδες τα παιδάκια για κάποιες ώρες και έβγαλες συμπέρασμα για το τι κάνουν... Μάλιστα...
Σκέψου ότι μέχρι τέλος Αυγούστου που πηγες εσύ, μπορεί να έχουν κάνει 200 μπάνια, και να έχουν βαρεθεί λίγο... Και μια βουτιά σε πισίνα μπορεί να λέει πολλά σε κάποιον από την πόλη, αλλά εγώ σε ένα κουβά νερό με χλώριο ΔΕΝ μπαίνω που να με πληρώνουν.
Σε αφήνω τώρα, πάω να βρέξω τα πόδια μου σε ΚΑΘΑΡΗ θάλασσα. Τα λέμε σε 30 δευτερόλεπτα που θα έχω γυρίσει...
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)