-
Είχα διαβάσει προ καιρού στο classic and Sports car ότι στην Αγγλία μελετούσαν την αύξηση του ποσοστού της αιθανόλης στο 10% και είχε πέσει μεγάλος πανικός γιατί στην Αμερική που το ποσοστό είναι μεγαλύτερο οι παλιοί κινητήρες έχουν μεγάλο πρόβλημα.
http://www.classicandsportscar.com/foru ... es-ethanol
Αντιγράφω από το παραπάνω φόρουμ:
*I live in New York and run both a Mustang Convertible and a Triumph TR-3A. We have been using 10% Ethanol for several years. We hate it.
-
Ethanol delivers 15% less horsepower.
-
Ethanol corrodes aluminum, will eat right through it.
-
Unless you change your fuel lines to Ethanol proof material you will experience problems. Ethanol will become gummy, it thickens like sludge. It gums up everything it touches, do not allow it to sit for long periods un-used. We use an Ethanol stabilizer with each fill-up. *
-
-
και μενα ο βενζινας μου, μου ειπε να βαζω αμολυβδη και 2-3 καπακια λαδιου 2χρονου σε καθε φουλαρισμα
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
και μενα ο βενζινας μου, μου ειπε να βαζω αμολυβδη και 2-3 καπακια λαδιου 2χρονου σε καθε φουλαρισμαΣε τι αμαξι;
-
ΝΙΒΑ του 88
-
ΝΙΒΑ του 88Και τι φοβασαι οτι θα παθει αν του βαλεις σκετη αμολυβδη;
-
mου τοπε απλως επειδη γκρινιαζα οτι η απλη σουπερ LRP ειναι ακριβη....το ΝΙΒΑ δεν παθαινει τιποτα και ποτε. Το μετεφερα διοτι καποιοι ισως εχουν ανησυχιες σε ποιο ευαισθητα μοτερ.
-
και μενα ο βενζινας μου, μου ειπε να βαζω αμολυβδη και 2-3 καπακια λαδιου 2χρονου σε καθε φουλαρισμασε ποιο πανεπιστήμιο έχει κάνει μεταπτυχιακά ο βενζίνας σου.
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
εγω δεν χρησιμοποιω κανενα. αλλαζω καπακι η μοτερ καθε τοσοκι εγω έχω αλλάξει ηδη δύο καπάκια!και το περίεργο είναι ότι έβαζα μόνο σουπερ. Μαλλον οι σουπερ που κυκλοφορούν δεν είναι όλες τόσο 'σουπερ'. Οπότε καλυτερα αμόλυβδη και πρόσθετο...
-
Ενω η Giulia 1600 Super με τα διπλα weber έχαιρε γενικά άκρας υγείας, στις δυο προτελευταιες βολτες αρχισε να ρίχνει κάτι ακανόνιστα 'σκασίματα' από την εξάτμιση (κυριως σε χαμηλές στροφές) - χωρις όμως να μπορω να προσδιορισω καποια εμφανη τρυπα ή κατι άλλο παράξενο.
Το Σάββατο που μας περασε, βγαζοντας την απο το Athens Heart (το οποιο BTW στην καταιγιδα της Παρασκευης εβαλε δεκα ποντους νερου στο -2), αντι να παω στον μαστορα οπως θα επρεπε πηγα και την φουλαρα V-power. Την επόμενη μερα τα 'σκασιματα' είχαν σχεδόν εξαφανιστεί (και επίσης η μηχανή είχε σαφως πιο ευρυθμη λειτουργια χαμηλα).
ερωτηση για τους εμπειρους του forum: υπαρχει περιπτωση να συνδεεται η ποιοτητα της βενζινης με το σκασιμο στην εξατμιση? και ολοι εσεις οι παλιοι που εχετε ΑR 105/115, τι κανετε με το θεμα της βενζινης? βαζετε προσθετα? εχετε εντοπισει καποια από τις βενζινες που κυκλοφορουν με την οποια η μηχανη δουλευει καλυτερα?
Για ενα αμαξι βεβαια που δεν θα κανει ουτε 1000 χλμ τον χρονο ισως να μην εχουν τοση σημασια ολα αυτα, αλλα να μαθαινουμε και κατι...
-
μηπως θελει ρυθμισμα αβανς? και με τα περισσοτερα οκτανια το φερες στα ισα του? λεμε τωρα....
-
Ο χρήστης nuwanda969 έγραψε:
... υπαρχει περιπτωση να συνδεεται η ποιοτητα της βενζινης με το σκασιμο στην εξατμιση? ...Για ενα αμαξι βεβαια που δεν θα κανει ουτε 1000 χλμ τον χρονο ...
Έχω διαβάσει (χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω...) ότι οι μοντέρνες βενζίνες μπαγιατεύουν πολύ γρήγορα.
Αν είχαν περάσει πάνω από 2 μήνες από την τελευταία φορά που είχες βάλει βενζίνη, πιθανόν να ήταν αυτό το πρόβλημά σου.
Για περιπτώσεις σαν τη δικιά σου πουλάνε κάτι ματζούνια στο εξωτερικό που υποτίθεται ότι βοηθάνε τη βενζίνη να διατηρείται χωρίς πρόβλημα επί μακρόν. Δεν μπορώ όμως να σου πω με σιγουριά αν δουλεύουν. -
Υγραεριο νομιζω μπορει νακανει δουλεια!!!
《○ tapatalked ○》
-
Μην σε ανησυχεί το φαινόμενο , μάλλον απο 'κακή ' βενζίνα ήταν ή από έλλειψη 'σκισίματος'... Που και που θέλουν άνοιγμα τα διπλά για να ξεμπουκώνουν , αν την πηγαίνεις σαν τουότα , κάθε αλφαρομέο που σέβεται το εαυτό της θα σου κάνει παράπονα. Ένα μικρό ανοιγματάκι για να ανοίξουν τα νεφραμιά της και θα είναι εντάξει για τον επόμενο μήνα.....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Που και που θέλουν άνοιγμα τα διπλά για να ξεμπουκώνουν , **αν την πηγαίνεις σαν τουότα **, κάθε αλφαρομέο που σέβεται το εαυτό της θα σου κάνει παράπονα.παλι καλα που εγραψες τουοτα....γιατι αν εγραφες ντατσουν θα σε εδενα στο δεξι καθισμα του ραζη να σου πει ενα ποιημα....
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Υγραεριο νομιζω μπορει νακανει δουλεια!!!《○ tapatalked ○》
-
παιδια, thanks για τις αμεσες απαντησεις!
Ο χρήστης Τakis Beta έγραψε:
μηπως θελει ρυθμισμα αβανς? και με τα περισσοτερα οκτανια το φερες στα ισα του? λεμε τωρα....Τακη, δεν ειναι απιθανο αυτο. Ετσι κι αλλιως στο μαστορα θα παμε την αλλη εβδομαδα...
Έχω διαβάσει (χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω...) ότι οι μοντέρνες βενζίνες μπαγιατεύουν πολύ γρήγορα.
Αν είχαν περάσει πάνω από 2 μήνες από την τελευταία φορά που είχες βάλει βενζίνη, πιθανόν να ήταν αυτό το πρόβλημά σου.2 μηνες οχι αλλα ενα μηνα ισως. Σε καθε περιπτωση με την V-power ειδα διαφορά, όχι τοσο στην απόδοση (δεν το πιεσα ψηλα αλλωστε) αλλα στην ποιοτητα λειτουργιας του κινητηρα....
Μην σε ανησυχεί το φαινόμενο , μάλλον απο 'κακή ' βενζίνα ήταν ή από έλλειψη 'σκισίματος'... Που και που θέλουν άνοιγμα τα διπλά για να ξεμπουκώνουν , αν την πηγαίνεις σαν τουότα , κάθε αλφαρομέο που σέβεται το εαυτό της θα σου κάνει παράπονα. Ένα μικρό ανοιγματάκι για να ανοίξουν τα νεφραμιά της και θα είναι εντάξει για τον επόμενο μήνα.....
Γεια σου ρε Γιωργο! Long time... λες να ειναι αυτο; πως να τη σκισω μωρε την Ιουλια, την λυπαμαι, τριζουν οι αρθρωσεις της! Ουτε ενα ταξιδι δεν εχω καταφερει να την παω η αληθεια ειναι, μονο σε καμια Χαμοστερνας την ανοιγω λιγο αλλα τι να το κανεις...
-
To σκίσιμο που λέω δεν αφορά πάντα και πολλά χιλιόμετρα , μπορεις απλά να τραβάς τις ταχύτητες λίιιγο παραπάνω , πχ ασ πουμε στις 5κ πριν την αλλαγή ή να αφήνεις μια ταχύτητα κάτω. Να περνάει δηλαδή το πετάλι και μετά το μέσο της διαδρομής για να ανοίγουν τα διπλά βελλονάκια...... Το σκάσιμο ειναι κλασικό συμπτωμα 'αδρανοποίησης' των καρμπυρατερ μκαι συμπαρασέρνει και τα λοιπά στοιχεία , βαλβίδες , μπουζί , βαρελάκια υποπίεσης αβανς κλπ κλπ.....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
To σκίσιμο που λέω δεν αφορά πάντα και πολλά χιλιόμετρα , μπορεις απλά να τραβάς τις ταχύτητες λίιιγο παραπάνω , πχ ασ πουμε στις 5κ πριν την αλλαγή ή να αφήνεις μια ταχύτητα κάτω. Να περνάει δηλαδή το πετάλι και μετά το μέσο της διαδρομής για να ανοίγουν τα διπλά βελλονάκια...... Το σκάσιμο ειναι κλασικό συμπτωμα 'αδρανοποίησης' των καρμπυρατερ μκαι συμπαρασέρνει και τα λοιπά στοιχεία , βαλβίδες , μπουζί , βαρελάκια υποπίεσης αβανς κλπ κλπ.....Γιωργο thanks για τις συμβουλες. Θα τις ακολουθησω. Το ουσιαστικο προβλημα τελικα ειναι η ελλειψη χρονου ενασχολησης με το αυτοκινητο. Μια βολτα καθε 15 μερες (κι αυτη για δουλειες μεσα στην πολη συνηθως), τι να σου κανει... Αρχισω και σας θαυμαζω ολους εσας που εχετε 3 κλασικα και πανω!!
-
μη θαυμαζεις τιποτα εκει που εφτασε η βενζινα και η αφραγκια μας, βλεπω σε λιγο να τα βγαζουμε βολτα δεμενα με σπαγκο..οπως καναμε παλια πιτσιρικαδες.
-
Καλά τα λες Τάκη.....
Αντικατασταση βενζινης LRP σε παλαιο αυτοκινητο