-
Οσο για το μοτερ θα το σκαω συχνα στην Εγνατια για να καθαριζει.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Προς θεού δεν χρειάζεται 'σκάσιμο' και' σκίσιμο' για να καθαρίσει το dpf σε καμία περίπτωση. Απλά κάπου κάπου αν κάνεις πολλά αστικά χλμ θα πρέπει να το βγάζεις σε ανοιχτό δρόμο οδηγώντας σταθερά με πάνω απο 60-70 χλμ/ώραγια περίπου 20-25 λεπτά, προκειμένου να αναζοωγονηθεί. Επίσης, καλό είναι να ρίχνεις ένα επώνυμο πρόσθετο αναγέννησης dpf για να το βοηθάς στις αναγεννήσεις. Καλή παραλαβή του νέου σου αυτοκινήτου με ασφαλή χιλιόμετρα
-
Ο χρήστης panos pure clio έγραψε:
Οσο για το μοτερ θα το σκαω συχνα στην Εγνατια για να καθαριζει.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Προς θεού δεν χρειάζεται 'σκάσιμο' και' σκίσιμο' για να καθαρίσει το dpf σε καμία περίπτωση. Απλά κάπου κάπου αν κάνεις πολλά αστικά χλμ θα πρέπει να το βγάζεις σε ανοιχτό δρόμο οδηγώντας σταθερά με πάνω απο 60-70 χλμ/ώραγια περίπου 20-25 λεπτά, προκειμένου να αναζοωγονηθεί. Επίσης, καλό είναι να ρίχνεις ένα επώνυμο πρόσθετο αναγέννησης dpf για να το βοηθάς στις αναγεννήσεις. Καλή παραλαβή του νέου σου αυτοκινήτου με ασφαλή χιλιόμετρα
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Πες μου λίγο κάθε πόσα περίπου χλμ να κάνω αυτό που λες και επίσης πως και ποιο βελτιωτικο να χρησιμοποιώ;
Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης staf201801 έγραψε:
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Πες μου λίγο κάθε πόσα περίπου χλμ να κάνω αυτό που λες και επίσης πως και ποιο βελτιωτικο να χρησιμοποιώ;
Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk[/quote]
Χρόνια πολλά καλή χρόνια φίλε μου...Αρχικά καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι το αυτοκίνητο και ευχομαι ασφαλή κι απροβλημάτιστα χιλιόμετρα..Εγώ πάλι θα πρότεινα να αποφύγεις τα βελτιωτικά και όλα τα δήθεν καθαριστικά πετρελαίου...Η συμβουλή μου είναι να βάζεις πάντα premium πετρέλαιο από ένα βενζινάδικο που εμπιστεύεσαι και θα είσαι μια χαρά..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας. Κακως μου εχει κολλησει αυτη η διαπιστωση για το λαμπακι της μπαταριας. Μολις το παρω στα χερια μου θα μπω για να πω εντυπωσεις. Καλη χρονια !!
-
Καλή χρονιά σε όλους!
Καλορίζικο το αυτοκίνιτο φίλε, από ότι κατάλαβα πηρες το απλό sandero. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Να το χαρείς.
Όσο αφορά τα πρόσθετα στο ντίζελ, προσωπικά βάζω ένα καθαριστικό, ανά 3-4 γεμίσματα. Ψυχολογικό κυρίως είναι το θέμα πιστεύω, δεν ξέρω αν κάνει κάτι. Από άποψη οικονομίας δεν είναι κάτι σπουδαίο, έχει μικρό κόστος και βάζω κάποια ml κάθε φορά και αφού αυτό είναι λίτρο σαν συσκευασία, το έχω σχεδόν 2 χρόνια και θα πάει και περισσότερο.
-
Όχι το stepway πήρα 1.5 diesel. Πες μου λίγο σε Ποσα λίτρα πετρέλαιο πάσο υγρό βάζω και επίσης πως λέγεται το υγρό; είμαι ανίδεος. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
-
ΟΚ να το χαρείς το stepway, αν το δεις σαν εργαλείο, θα μείνεις ευχαριστημένςο νομίζω.
Εγώ βάζω το Liqui Molly antibacterial diesel additive. Για παράδειγμα αυτό λέει, ένα καπάκι ανά 25 lt καυσίμου, άρα εγώ όταν φουλάρω βάζω δυο καπάκια. Το καπάκι πρέπει να πέρνει 20 ml. αντίστοιχα αν πάρεις κάτι άλλο, ή και κάπιο σε πιο μικρή ποσόιτητα, σου αναφέρει πόσο πρέπει να βάζεις ανάλογα με την ποσότητα του καυσίμου. Ένα μικρό που είχα που το πάταγες και γέμιζε μία εσοχή γιανα το ρίξεις στο ρεζερβουάρ, έγραφε ότι αν γεμίσεις την εσοχή φτάνει για 30 λίτρα καυσίμου. Οπότε καταλαβαίνεις είναι ανάλογα τι θα πάρεις, θα έχει και οδηγίες.
Πάντως στην Εγνατία, πάνε έλα Θεσσαλονίκη για τις γιορτές και φορτωμένος σχετικά, επιβεβαιώθηκα για το πόσο θα του ταίριαζαν μερικά αλογάκια παραπάνω για να έχεις μικρότερη κατανάλωση στον ανοιχτό δρόμο.
-
Ευχαριστώ. Εγώ δεν τρέχω ιδιαίτερα να πω την αλήθεια, το πολύ μέχρι 130, οπότε φαντάζομαι ότι μου αρκούν τα 90. Πάντα σε σύγκριση με αυτό που είχα πριν, τώρα θα είμαι μια χαρά. Θα βάζω νομίζω κι εγώ που και που καθαριστικά αν και θα βγαίνω κάθε 15 μέρες στην Εγνατία να ξεμπουκωνει
-
Σβέλτο είναι, τα παραπάνω άλογα τα αναφέρω καθαρά για κατανάλωση. Αν είχε πχ τον κινητήρα του ντάστερ δλδ την έκδοση με τα 110 άλογα, πιστεύω άνετα θα ήταν 0,5-1 λίτρο χαμηλότερα σε κατανάλωση σε ταχύτητες 120-130. Και εγώ στην Εγνατία με 130 πηγαίνω συνήθως μόνο σε προσπεράσεις κτλ μπορεί να πάω παραπάνω.
-
Ακριβώς το ίδιο κι εγώ. Πιστεύω πως η τιμή, η ταχύτητα, η κατανάλωση, είναι πάντα σε σχέση με την τιμή, δίκαια .
Το duster έχει και κάποια χιλιάρικα παραπάνω. Περιμένω να το πάρω και θα γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου. Αύριο ή την Δευτέρα πρώτα ο Θεός θα το έχω. -
καλά προφανώς, άλλο αμάξι το Ντάστερ, απλά μιλάω για θέμα κινητήρα. Εγώ όπως έγραψα και στο review μου ίσως το πειράξω όταν βγει εκτός εγγύησης και αποφασίσω πως θα το κρατήσω πιο long term.
Επίσης, μιας και το θυμήθηκα, μου την σπάει η αμπαλίαση των αντιπροσωπειών σχετικά με το σύστημα των αισθητήρων για τις πιέσεις των ελαστικών. Ότι και να ρωτήσεις σου απαντάνε μάλλον δεν τα έχεις φουσκώσει με σωστό όργανο που να έχει δείχνει μέτρηση ή μάλλον έτσι δουλεύει. Το λέω γιατί είχα κάποιες απορίες, με το αν μετράει κρύο, ζεστό ελαστικό, αν με το που πέσει η πίεση πρέπει να ανάβει ή έχει κάποιο Limit κτλ. Ιδέα κανείς...
-
Θα ρωτήσω τον δικό μου έμπορο και θα σου πω. Είναι αρκετά ψαγμένος σε πολλά πράγματα.
-
To πηρα παιδια. Ολα καλα!! Ειμαι θα ελεγα αρκετα ενθουσιασμενος καθως με υπερκαλυπτει το αυτοκινητο και δεν αντιλαμβανομαι το οτι ειναι παλαιοτερης γενιας οπως προειπαν καποιοι.
Το μονο κακο ειναι οτι με τα χιονια δεν μπορω να το χαρω, χαχα. Εχει και καλοκαιρινα λαστιχα να παρει η ευχη!
-
Καλοτάξιδο!
Πάνε πάρε αλυσίδες χαχαχαχα Όταν το οδηγήσεις σε καλές συνθήκες να μας πεις εντυπώσεις. Αφού δεν φαίνεσαι να έχεις τρελές απαιτήσεις από το αυτοκίνητο, θα σε ικανοποιήσει πλήρως πιστεύω και θα το χαρείς.
-
Όσο για τις πιέσεις στα λάστιχα, μου τις ρυθμισε και μου είπε πως όταν υπάρξει πρόβλημα ανάβει ένα λαμπάκι στο καντράν. Επίσης τα γράφει αυτά και μέσα στο βιβλιαράκι.
Για την μπαταρία που έλεγα, απλά είχε πέσει και ήθελε φορτισμα. Δεν υπάρχει σύστημα που να αναβοσβήνει όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω. Τώρα δεν μου βγάζει καμία ένδειξη, όλα καλά! -
Καλημέρα, ναι ξέρω τι γράφει το manual για τις πιέσεις. Για να καταλάβεις τον προβληματισμό μου, μετά από κανά μήνα-2 μήνες πάνε μέτρησε τις πιέσεις και μπορείς άνετα να δεις να έχει πέσει 1 psi η πίεση σε κάποιο λάστιχο και ένδειξη να μην έχεις. Αλλά θα το παρατηρήσεις αργότερα λογικά και όχι τώρα που έχεις τις εργοστασιακές πιέσεις. Μπορεί να φταίνε τα προβληματικά πιεσομετρα στα βενζινάδικα που να με παραπλανούν και να μην σετάρω 100% σωστά. Γιατί γράφει πως πρέπει να σετάρεις πάνω από το όριο για να λειτουργεί το σύστημα.
-
Nα ρωτησω. Πως ενεργοποιειται το συστημα αυτοματου κλειδωματος οταν εχεις παρκαρει?
Το αυτοματο κλειδωμα εν κινησει το βρηκα. Σε περιπτωση που παρκαρω ομως και εχω ξεχασει να κλειδωσω?
Την πρωτη μερα στην αντιπροσωπεια θυμαμαι που ειχε κλειδωσει μονο του. Εκτοτε το αφηνω ξεκλειδωτο για να τεσταρω και παραμενει ετσι μετα απο ωρες. -
Το δικό μου κλειδώνει μετά από μερικά λεπτά χωρίς να έχω κάνει κάποια ρύθμιση ποτέ. Μήπως σου έβαλαν συναγερμό μετά που το είδες και θέλει καμια ρύθμιση;
-
Οχι δεν νομιζω. Δεν υπαρχει καποια ρυθμιση μεσα στο βιβλιο.
-
Έχει συναγερμό; Αν ναι είναι after market ή εργοστασιακός; (εγώ όταν το πήρα πριν το facelift δεν εβγαινε καν εργοστασιακός συναγερμός αν δεν κάνω λάθος). Αν είναι aftermarket θα θέλει κάποια ρύθμιση λογικά ο συναγερμός, όχι το αυτοκίνητο.
Dacia Sandero II