-
Σίγουρα απλά πρέπει να τσεκάρεις λίγο και το θέμα του πληθυσμού (καμία σχέση με οποιοδήποτε εθνικιστικό επιχείρημα).
Αν σε 40 χρόνια έχεις γεμίσει συνταξιούχους χωρίς εργαζόμενους να τους πληρώνουν τις συντάξεις θα κλείσει το μαγαζί μια και έξω.Ούτως ή άλλως αναφέρθηκα σε πράγματα απαραίτητα για επιβίωση και όχι σε πολυτέλειες.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
[....]τα λες σωστοτατα
αλλα μερικες διευκρινησεις:
οταν εννοω το 53%, δεν εννοω να κυβερνουσε ενα ενιαιο κομμα που θα ειχε 53% και οτι αυτο θα ηταν το ιδανικο. Εννοω πως η πλειοψηφια των ψηφοφορων διαφωνει με τις πληρεις αντιλαϊκες περικοπες και με την πολιτικη που αντι για αναπτυξη, μας βυθιζει πιο βαθια στην υφεση. Το μνημονιο ομως εκτος απο αυτες τις περικοπες, περιεχει μεσα μετρα τα οποια θα εκαναν το κρατος να λειτουργει συγχρονα και οχι με δεδομενα δεκαετιας του 60 (μειωση της γραφειοκρατιας, πχ). Αλλα τα αγια κομματα που εμπιστευεται ο λαος προτιμουν τις περικοπες, ειναι πιο ευκολο να πεινασουν οι συνταξιουχοι του ογα απο το να πεινασουν τα σιχαμενα κομματοσκυλαΤο οτι εμεις φταιμε για τα χρεη μας, πιστευω πως το ξερουμε 100% ολοι οσοι γραφουμε εδω μεσα. Αλλα να λεμε ρε παιδια οτι πανω στην ανοησια την δικια μας (και των εταιρων νοτιωευρωπαιων), οι γερμανοι και οι γαλλοι εχτισαν πλεονασματικους προυπολογισμους και τωρα αφου καθισαμε και τους φεσωθηκαμε, τωρα αυτοι μας γραφουν εκει που δεν πιανει μελανι, κοιτωντας αδιαφορα τριγυρω, ενω φταινει και αυτοι σε καποιον βαθμο
Εμεις ειμαστε ο απολυτος πατος του βαρελιου, τουλαχιστον ιταλιες ισπανιες και πορτογαλιες εχουν και κανα εργοστασιο ή εστω τις βασικες βιομηχανικες υποδομες. Εδω περα τα κλεισαμε ολα ή οσα μειναν τα καναμε να φυτοζωουν, για να φεσωνοματε και να αγοραζουμε απ'εξω. Δεν ξερω που θα μας καταληξει ολο αυτο το πραγμα..
-
Καμια διαφωνια, και ειμαι σιγουρος οτι και αρκετοι που ψηφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ διαφωνουν με πολλα απο αυτα που κανει η κυβερνηση τωρα. Θα ηταν αδυνατο, μαλλον, να βγει ενα κομμα με 50% υποστηριξη πολιτων που συμφωνουν απολυτως με αυτο, ακομα κι αν υπηρχε δευτερος γυρος. Εγω αυτο δεν το θεωρω αντιδημοκρατικο αλλα λογικο συμβιβασμο. Και εκει πρεπει να σκεφτεις οτι ισως ο κοσμος αυτη τη στιγμη δεν ακουει μια αντιπροταση με συνεπεια εντος βουλης. Τα μπετρελαια που θα βγαλουμε οταν διωξουμε αυτους που μας ψεκαζουν κατα Καμμενο ή το κρυφτουλι του συριζα 'δε σας λεω τι επιχειρηματα θα φερω στη σημαντικοτερη διαπραγματευση για τη χωρα', λες και διαπραγματευεται την εκδρομη του σχολειου εκ μερους των μαθητων ως προεδρος του 15μελους.... δεν ειναι σοβαρα πραγματα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΥΓ. πατριωτάκι είσαι;
Στο εχω ξαναπει. Καλλιραχη
-
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
κακομοιροι τριτεκνοι, τωρα δεν εχει Τσεροκι και Λαντ Κρουζερ με κοκκινες πινακιδες
δικαιωμα τους...
εις υγεια των λαλακων που πληρωσαν τους δασμους ολοκληρους
μου θυμησες την λαικια ηρωιδα ελενη μενεγακη που επερνε επιδοματα τριτεκνων απο τον ΟΓΑ. Πικρα λεμε
γιατι ως γνωστό η μέση ελληνίδα 3τεκνη έχει τον οικονομικό πάτο της μενεγάκης
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Περί τρίτεκνων κλπ.
Ακόμα και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι πολλοί νόμοι στην Ελλάδα έχουν λογική προηγούμενων δεκαετιών (και αιώνων καμιά φορά).
Τώρα που ανοίγουμε κάθε μήνα νέα τρύπα στο ζωνάρι και που έχουν στριμωχτεί τα πολύ χαμηλά στρώματα νομίζω ότι το αστειάκι με τους πολύτεκνους πρέπει να λήξει.
Κατ' αρχάς πρέπει να μπει εισοδηματικό κριτήριο αλλιώς μιλάμε για ξεκάθαρη κοροϊδία.
Γιατί θα πρέπει το κράτος να στραγγίζει τον μπατίρη με 1 ή 2 παιδιά για να πριμοδοτεί τον 'έχοντα' που έχει 3 παιδιά;
Δηλαδή μην τρελαθούμε και τελείως...Και πέρα από αυτό η οικονομική βοήθεια θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη.
Κόψτου το φπα από πάνες, βρεφικές τροφές, φροντιστήρια ή δεν ξέρω γω τι άλλο συνδέεται με το μεγάλωμα παιδιού.
Επίσης στο θέμα αυτοκίνητο δώστου τεφαρίκι το 7θέσιο Matrix να χει ο άνθρωπος να βγάζει τσάρκα όλη την οικογένεια Χωραφά.
Αλλά διθέσιο roadster για πολύτεκνους;Τέλος θα ανέφερα και το θέμα των διαγωνισμών στο δημόσιο (κάποιες προκυρήξεις με λίγες θέσεις δείχνουν καμιά φορά αποκλειστικότητα των πολύτεκνων) το οποίο επίσης θα πρεπε να συνδέεται με εισοδηματικό κριτήριο.
off topic
Διαφωνώ απ ολες τις μπάντες.
Κανείς δεν τους εβαλε το πιστόλι στο κεφάλι και τους είπε χύστε μέσα.τι έχεις να πεις για την υπογεννητικότητα ?
-
Δεν μας φτάνει ο ίδιος ο jmarr, πας να κάνεις και κουβέντα για την υπογεννητικότητα στο τοπικ της Χ.Α.....
-
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
Δεν τα πας καλα στο τρολλινγκ, μην το δοκιμασεις ξαναΣτην συρια και το αφγανισταν οι πολεμοι γινονται για αλλους λογους οι οποιοι δεν ειναι του παροντος. Στο κατω κατω, εκει δεν ξερουν να κανουν και τιποτα αλλο Μονο ο συριζα τους βλεπει ως χρησιμους σε μια κοινωνια τους εκει κατω
Προσπαθώ να φανταστώ ένα σοβαρό τρόπο να απαντήσω στο παραπάνω επιχείρημα, αλλά...
-
Ο τρόπος που τα παίρνει κρανίο ο Κασιδιάρης μου θυμίζει Σοφία Φιλιππίδου στους 2 ξένους.
Proper ψυχοπαθής.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Κανείς δεν τους εβαλε το πιστόλι στο κεφάλι και τους είπε χύστε μέσα.
+1
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
+1
Εδώ οι γυναίκες φταίνε που δέν θέλουν facial. Κάπου πρέπει να πάνε τα υγρά, τί να κάνουμε
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εσυ Καραγκουνη δηλαδη τι θα ηθελες για να πεις οτι εχουμε δημοκρατια, να κυβερνα ενα κομμα με 51% αντι για 47% που συμβαινει σημερα; Εδω βεβαια την ευθυνη εχει η αριστερα δυστυχως, που εμαθε στον κοσμο να μη σεβεται τη δημοκρατια. Χουντα χουντα και χαϊδεμα αυτιων. Και τωρα ο καθενας στον οποιο δεν αρεσε το νομιμοτατο εκλογικο αποτελεσμα, χουντα χουντα ακουσε, χουντα χουντα σου λεει. Και κοιταξε, εχεις καθε δικαιωμα να θεωρεις ζωα οσους ψηφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν εχουμε.. δημοκρατια. Εκτος αν θελεις να ρωταμε εσενα ποιοι θα εχουν τελικα δικαιωμα ψηφου, τι λες; Γιατι μιλαμε σχεδον για τον 1 στους 2 που ψηφισαν. Αν μη τι αλλο το αποτελεσμα ειναι πιο.. δημοκρατικο απ'αυτο του 2009 υπο αυτην την εννοια.
Και πρεπει καποια στιγμη και ο τελευταιος πολιτης να καταλαβει πραγματα που στον υπολοιπο κοσμο θεωρουνται αυτονοητα: αυτη τη στιγμη δε σε πολεμανε με.. χρεη (για ονομα!). Τα χρεη τα δημιουργησες εσυ, τα δημιουργουσες επι 30 χρονια. Ειδικα η εισοδος στην ευρωζωνη σου επετρεψε να τρεχεις εξαιρετικα ελλειμματικους προϋπολογισμους (ακομα μεγαλυτερους απο αυτους που ειχες την προηγουμενη 20ετια, γιατι ουδεποτε εμφανισες πλεονασμα), το οποιο εκμεταλλευτηκες για να φουσκωσεις ακομα περισσοτερο την ηδη μεγαλη φουσκα, αντι να προσπαθησεις, αφου σου δοθηκε η ευκαιρια, να βαλεις μια ταξη και να δημιουργησεις ενα σωστο, συγχρονο καπιταλιστικο κρατος με σωστες υποδομες κλπ. Βεβαια στην Ελλαδα φερνει περισσοτερες ψηφους το να μοιραζεις εφαπαξ 200.000 ευρω και 3χιλιαρα σε ΔΕΚΟτζηδες που δεν εχουν τελειωσει ουτε λυκειο και 2000 ευρω συνταξεις σε αγαμες θυγατερες παρα να φτιαξεις υποδομες της προκοπης. Εν παση περιπτωσει καπως ετσι φτασαμε στο 2009 εν μεσω παγκοσμιας οικονομικης κρισης να ειμαστε ο πιο αδυναμος κρικος και να μη μας δανειζει κανεις. Οι Ευρωπαιοι δε σε πολεμησαν με χρεη. Αντιθετως, αναγκαστηκαν να φανε τεραστιο πολιτικο κοστος στο εσωτερικο τους για να σε δανεισουν, αντιλαμβανομενοι του ποσο τρομακτικα επικινδυνη θα ηταν η κατασταση με μια τοσο σοβαρη επιπλοκη του κοινου νομισματος, οπου ενα κρατος-μελος θα ειχε βαρεσει κανονι! Κανεις δεν ηθελε να δανεισει την Ελλαδα στην πραγματικοτητα και αυτο καθισταται προφανες με μια συντομη βολτα στο διεθνη τυπο. Γιατι; Η πραγματικοτητα ειναι οτι ολοι ηξεραν οτι ειναι σχεδον αδυνατο για την Ελλαδα να εφαρμοσει τις εξαιρετικα αντιλαϊκες διαρθρωτικες αλλαγες που χρειαζονται, να σταματησει την τρομακτικα εκτεταμενη φοροδιαφυγη, το νεποτισμο, τη διαφθορα, και γενικως να αναδιαμορφωσει το κρατος εν τω συνολω και εκ βαθρων σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα μαλιστα (δηλαδη σε 2-3 χρονια). Οποτε ο κοσμος θεωρησε οτι απλα πεταει λεφτα στο βαρελι διχως πατο που ονομαζεται Ελλαδα. Στην πραγματικοτητα λοιπον τα κρατη της ΕΖ μας εκαναν χαρη που μας εδωσαν δανεικα και ηταν κατι για το οποιο μπορουμε να αισθανομαστε τυχεροι, δεδομενης παντοτε της εναλλακτικης. Καποιοι λενε οτι θα επρεπε να τους γραψουμε τοτε, να γυρισουμε στη δραχμη και τετοια, δεν εχουμε αναγκη κανεναν, let the world burn και ολα θα πανε καλα (πλην του ΚΚΕ που τουλαχιστον ελεγε την αληθεια). Προδοτες προδοτες και δε συμμαζευεται. Μαλλον καποιοι δεν καταλαβαινουν τι θα πει πτωχευση με ατακτο τροπο και βιαιη προσαρμογη προς τα κατω ξεκινωντας ηδη με ενα ελλειμμα στα 20 δις(!), χωρις καν να υπολογιζουμε εδω τις οποιες συνεπειες στη διεθνη πραγματικοτητα και τις συνεπειες που θα ειχε αυτο σε τελικη αναλυση για την Ελλαδα (αξιζει να τονισουμε εδω οτι ολοι μα ολοι οι δυνατοι, ΗΠΑ, Ρωσια, Κινα, σου ειπαν τοτε, παρε τα δανεικα της τροϊκα και μη λες πολλα ). Λοιπον, ακουω την αντιπροταση του υπολοιπου 50% και ειδικως του Καραγκουνη που δεν ψηφισε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, δεδομενου του πλαισιου που συζητω παραπανω. H αληθεια ειναι οτι πλην του ΚΚΕ, που αρεσει δεν αρεσει εχει μια οικονομικη αντιπροταση ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ με εφαρμογη στον πραγματικο κοσμο (ξαναλεω, εστω κι αν αυτη θα ηταν πληρως αντιθετη με αυτο που θα ηθελε ο λαουτζικος), ΚΑΝΕΝΑ αλλο κομμα κοινοβουλευτικο δεν εχει να προτεινει καποια εναλλακτικη που να υφισταται ΚΑΝ ως concept. Τα λοιπα κομματα ειναι της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ, δε μπορουν καν να σταθουν στη Βουλη. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.Καλά τα λες παιδί μου ''ουρανέ''. Δεν μας είπες όμως σε τι διαφερει ή προταση του ΚΚΕ απο της ΧΑ ?
Εγω τη μονη διαφορά που βλέπω ειναι ότι το ΚΚΕ θα φυγει με ελαφρά πηδηματακια αν το βαλουν κυβερνηση ενω η ΧΑ θα μαζεψει όλα τα δαχτυλα των ευρωπαιων μασονων που μας χαριζονται στα δανεια ως λοποδύτες χωρις πατριδα που είμαστε.
Και αν φοβασαι μη χασεις τις καταθέσεις σου με το περασμα στη δραχμή ειναι αυτονοητο λογικό οταν σχεδον ολοι σημερα που αμοιβονται απο το δημοσιο ή οι αλλοι που ειχαν τις ''ευκολίες πληρωμής'' στα μαγαζιά τους εκαναν κομπόδεμα και δεν δινουν δεκαρα αν πρέπει και ειναι σωστό να κανουμε δική μας οικονομία .
Σημερα ενας φουρναρης που εχει δικό του μυλο μου λέει....'' γιατί να μην ανοιξω και εγω τον μυλο μου να παρω και δυό εργατες έλληνες γειτονες ανεργους και καθομαι και πληρωνω φορους χαρατσια με προοπτική το τιποτα?
Παιδί μου χαθηκε η ελπίδα για σενα και τους νεοτερους απο την στιγμή που σας εμαθαν να ξεχνατε ποιοί ειστε και να εχετε αξιοπρέπεια ακομα και στο κλέψιμο. Το ξερω ειναι αστείο αυτο το τελευταιο αλλά εδω που φτασαμε αν θελουμε να βρούμε την αξιοπρέπεια θα πρέπει να την αναζητησουμε μεταξύ μας και με το θέλω μας στη δουλειά και οχι στα κόμματα. Τα κομματα τα μαθαμε τι αξιοπρέπεια κουβαλουσαν ολα αυτα τα χρονια.
Να σου πω και ενα σιγουρο αν θες. Αν προχωρησουν ολα τα μετρα που θελει ο Τομσεν και οι εταιροι του αναγκαστικα θα δεις ΧΑ στο προσκύνειο της πολιτικής της χωρας.
Αν οχι θα συνεχιστεί το ρεμουλέν του παρελθόντος με μια παραταση ενα δυο χρονων εως τελειωσει το ''λύπος'' στον κοσμο και ο ιδιος πια αναζητήσει τη δραχμή.....Βοήθειά μας.
Παίρνουμε ανασες με το καλαμάκι οπως εχεις καταλάβει. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
+1
πολύ ενδιαφέρον οι αποψεις σας... όπως λέει και ο κιούσης όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη , ακόμα και αν θεωρούμε οτι λέει απυθμενές μλκς... μπραβο για την προσωπική σου άποψη λοιπόν...
-
Μέχρι και τα δανεικά θα τους φάμε . ......
-
Ρε συ monster με το εισοδηματικό κριτήριο τουλάχιστον συμφωνείς ή διαφωνείς;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
+1
πολύ ενδιαφέρον οι αποψεις σας... όπως λέει και ο κιούσης όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη , ακόμα και αν θεωρούμε οτι λέει απυθμενές μλκς... μπραβο για την προσωπική σου άποψη λοιπόν...
Κοίτα δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνει οποιος θέλει και 20 παιδιά. Να μου φορτώνει έμμεσα ή άμεσα τα γαμησιάτικά του έχω όμως. Θέλω ίδια αντιμετώπιση σε ολους και ελευθερία επιλογών.
Οπως πιθανώς έχεις παρατηρήσει ολες οι αναπτυγμένες χώρες έχουν υπογεννητικότητα. Και μάλλον σχετίζεται με το οτι είναι πιθανότερο οι απόγονοί σου να ζησουν παρά να πεθάνουν. Για την Ελλάδα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μειωθεί ο πλυθησμός της -ετσι κι αλλιώς δεν έχουμε τι να το κάνουμε- και για να προλάβω τον EDDIE που θα πεί δεν βγαίνουν τα μπικικινια οτι δεν έχω πρόβλημα ούτε με το να αυξηθούν τα ορια ούτε με το να μειώνονται οι συντάξεις -εφόσον το μοντέλο μείνει οπως έχει- ανάλογα με τα λεφτά που έχουμε για αυτές.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε συ monster με το εισοδηματικό κριτήριο τουλάχιστον συμφωνείς ή διαφωνείς;δεν μπορώ την ισοπέδωση όλων...
έτσι και αλλιώς τα επιδόματα ανα τέκνο είναι αστειο πόσα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των παιδίων... ενισχύουν όμως την εικόνα του κράτους πρόνοιας και δίνουν ένα έξτρα κίνητρο στις οικογένειες που το θέλουν πραγματικά αλλά είναι στο ισχό + του προυπολογισμού...
προφανώς και δεν εννοώ να φτάσουμε στο άλλο άκρο... σκατογυφτος με 10 κουτσουβελα φορτωμένα στην καρότσα να ζητά τα προς το ζην γιατί δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε τον εαυτό του...
-
ναι να βοηθησουμε με εισοδηματικα κριτηρια.
το προβλημα στην Ελλαδα ειναι οτι το κρατος δεν γνωριζει τα εισοδηματα των πολιτωνπερα απο καποιους μισθωτους και συνταξιουχους, σχεδον ολοι οι υπολοιποι ειναι 'μαυρο κουτι'. Απο γιατρους των 1500€/χρονο και γραφειο στο Κολωνακι, τον υδραυλικο που εχει να κοψει αποδειξη 19χρονια, τον εστιατορα που κοβει αποδειξη καθε Χριστουγεννα και Πασχα, τον ΔΥ που δουλευει 'μαυρα' για να συμπληρωσει εισοδημα, τον καθηγητη που κανει μαυρα ιδιετερα, τον επιχειρηματια που αν εχει καλο λογιστη πληρωνει ...τιποτα, μεχρι τον 'μεζονετα' στην Εκαλη που επαιρνε επιδομα αλληλεγγυης & θερμανσης.
αυτη ειναι η κατασταση. Το τραγικο ειναι οτι μεχρι στιγμης εχουν κανει απλα διαπιστωσεις, πραξεις...
-
Αλλάζει ο έλληνας μωρέ!
-
@spiros
προφανώς...@monster
προσωπικά θεωρώ κακόγουστο αστείο το να πριμοδοτείς με όποιο τρόπο κάποιον που δεν έχει οικονομικό πρόβλημα μόνο και μόνο επειδή έκανε 3ο παιδί.
Πλέον τα πράγματα είναι τόσο ζόρικα για ένα νεο ζευγάρι χωρίς οικονομική άνεση που θα ζοριστεί τρελά για το ένα παιδί.
Καλύτερα να επιδοτήσεις αυτούς να κάνουν δεύτερο παρά τον άλλο που δεν έχει οικονομικό πρόβλημα.Και μην ξεχνιόμαστε...
http://autocarnet.blogspot.gr/2012/04/f ... 00000.html
Εκείνο που εντυπωσίασε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι η διθέσια Φεράρι είχε πινακίδες πολυτέκνου.
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]