-
Καλησπερα ειμαι νεος οδηγος και πριν το δεκεμβριο προκειται να αγορασουμε μεταχειρισμενο αμαξι το οποιο για τα επομενα 5 χρονια θ κανει 4-5 φορες το μηνα τη διαδρομη θεσσαλονικη-αγρινιο ψαχνω κατι το οποιο να καιει περιπου 7/100 μικτο μεχρι 9.000-10.000 ευρο να ειναι σταθερο κ να εχει καλη συμπεριφορα στισ μεγαλεσ ταχυτητες.Κοιταω g.punto t-jet 1.4 2006-7 μοντελο αλλα δεν γνωριζω αν ενα 1400αρι θα μπορεσει να τα κανει αφτα για 5 χρονια ανετα η θ χρειαστω κατι σε 1600 πιο πολλα κιβικα δε τα σηκωνει η τσεπη προσφατα εκανα τη διαδρομη με ενα accent tou 2006 1.4 κ μου φανηκε δυσκολη ειδικα το κομματι γιαννενα-αγρινιο και το χειμωνα εχω ακουσει πως πιανει παγο ο δρομος γι'αυτο κ απαιτω τη σταθερωτητα και χρειαζομαι τα φωτα σας!!
-
Καλησπερα ειμαι νεος οδηγος και πριν το δεκεμβριο προκειται να αγορασουμε μεταχειρισμενο αμαξι το οποιο για τα επομενα 5 χρονια θ κανει 4-5 φορες το μηνα τη διαδρομη θεσσαλονικη-αγρινιο ψαχνω κατι το οποιο να καιει περιπου 7/100 μικτο μεχρι 9.000-10.000 ευρο να ειναι σταθερο κ να εχει καλη συμπεριφορα στισ μεγαλεσ ταχυτητες.Κοιταω g.punto t-jet 1.4 2006-7 μοντελο αλλα δεν γνωριζω αν ενα 1400αρι θα μπορεσει να τα κανει αφτα για 5 χρονια ανετα η θ χρειαστω κατι σε 1600 πιο πολλα κιβικα δε τα σηκωνει η τσεπη προσφατα εκανα τη διαδρομη με ενα accent tou 2006 1.4 κ μου φανηκε δυσκολη ειδικα το κομματι γιαννενα-αγρινιο και το χειμωνα εχω ακουσει πως πιανει παγο ο δρομος γι'αυτο κ απαιτω τη σταθερωτητα και χρειαζομαι τα φωτα σας!!
-
-
Εφοσον κοιτας το g.p t jet ,γιατι οχι το bravo το οποιο ειναι πολυ καλυτερο για τη δουλεια που το θελεις και αμαξι ανωτερης κατηγοριας..Εχει και σκοτωμενη μεταπωλητικη και υπαρχουν και καμποσα για να διαλεξεις στο car.gr..
-
ΑΦου θα ταξιδευεις με ασχημες καιρικες συνθηκες-παγο τοτε να δεις ισως 4κινητο.
Εγω ειχα το ιδιο θεμα και κατεληξα σε 4κινητο. Αλλα αν η 4κινηση ειναι μονιμη, μεικτη καταναλωση να υπολογιζεις κατι παραπανω (8+/100) (ιμπρεζα 1.5) που εχει και κοντα, αλλα ειναι λιγο αργο λογω βαρους + 4χ4, ενω ταξιδευει καλα. Θα πρεπει να παιζεις με το μοχλο ταχυτητων για να πας καπως σε ανηφορικα κομματια η προσπερασεις.
εχει και η φιατ (παντα) και η σουζουκι (SX-IGNIS) κατι 4κινητα, οχι μονιμη 4κινηση αλλα αυτοματα εμπλεκομενη. Δεν ξερω αν εχει και εκδοση του σουιφτ (σουζουκι) με τετοιο συστημα.
αν πας σε 2-κινητο τοτε να δωσεις λυση με τα λαστιχα ωστε να εισαι ασφαλης...(χειμερινη 4-αδα σιγουρα)
η κορη μου και ο κολλητος μου εχουν C3 με 90 ιππους (16v) και ειναι μια χαρα παντου (πολη-ταξειδι). Στον παγο στα 2κινητα πιο πολυ σημασια εχει το βαρος του αυτοκινητου, η ηρεμη οδηγηση και τα ελαστικα.
Και τα 4κινητα θελουν την προσοχη τους βεβαια, αλλα σου δινουν καποια περιθωρια λαθους.Για ΦΙΑΤ αυτης της κατηγοριας -supermini-δεν εχω αποψη, παντως ο κολλητος με το C3 αναπολει το ΤΙΠΟ του.
-
φιλε πολυ ωραιος κινητηρας ο t-jet και χωρις προβληματα! δεν εχει ακουστει κανενα παραπονο!
με τα 150 αλογα θα εισαι οκ, θα κανει ανετα ταξιδια!
και τα 120 ειναι πολυ καλα, αλλα οπως και να γινει ειναι λογικο οτι με τα πιο πολλα αλογα θα εχεις καλυτερες και πιο ξεκουραστες διαδρομες!κοιταξε το και σε bravo οπως σωστα λεει ο nonos, οχι μονο g punto! και τα δυο ειναι φοβερα! αλλα αν βρεις σε ιδια τιμη ενα bravo με punto και καλη κατασταση, εννοειται το bravo.
και απο καταναλωση δεν μπορεις να παρεις ευκολα αποψεις, γιατι ειναι αναλογα αν εχεις βαρυ ποδι... -
κάπου διάβασα ότι παίζει gp t-jet με 10500 ε ρίξε μια ματιά , αν κοιτάξεις τετρακίνητο θα πρέπει να μην σε πολυνοιάζει η κατανάλωση , octavia scout tsi ?
-
Χρειάζεται τετρακίνηση για να πάει κανείς από το Αγρίνιο στα Ιωάννινα (έστω και 4 φορές κατά τους χειμερινούς μήνες) ?
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Χρειάζεται τετρακίνηση για να πάει κανείς από το Αγρίνιο στα Ιωάννινα (έστω και 4 φορές κατά τους χειμερινούς μήνες) ?4 χειμερινα λαστιχα θα ειναι αρκετα νομιζω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Χρειάζεται τετρακίνηση για να πάει κανείς από το Αγρίνιο στα Ιωάννινα (έστω και 4 φορές κατά τους χειμερινούς μήνες) ?
4 χειμερινα λαστιχα θα ειναι αρκετα νομιζω.
Ετσι νομίζω και εγω. Ακόμη καλύτερα ένα καλό σετ χιοναλυσίδων.
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
αν κοιτάξεις τετρακίνητο θα πρέπει να μην σε πολυνοιάζει η κατανάλωση , octavia scout tsi ?αυτα το μοτορια (TSI) δεν θελουν σουπερ αμολυβδη ? αν ναι, σαν λιτρα/100 ειναι οκ, αλλα σαν ευρω/100 χλμ ειναι λιγο τσιμπημενα.
αυτα τι 4κινηση εχουν..? κανονικη η στυλ HALDEX ?οταν εψαχνα 4-κινητο δεν τα τσεκαρησα καν, διοτι ηθελα και κοντες σχεσεις, αν και μου λεγανε οτι ειναι εξαιρετκη επιλογη
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
αν κοιτάξεις τετρακίνητο θα πρέπει να μην σε πολυνοιάζει η κατανάλωση , octavia scout tsi ?
αυτα το μοτορια (TSI) δεν θελουν σουπερ αμολυβδη ? αν ναι, σαν λιτρα/100 ειναι οκ, αλλα σαν ευρω/100 χλμ ειναι λιγο τσιμπημενα.
αυτα τι 4κινηση εχουν..? κανονικη η στυλ HALDEX ?οταν εψαχνα 4-κινητο δεν τα τσεκαρησα καν, διοτι ηθελα και κοντες σχεσεις, αν και μου λεγανε οτι ειναι εξαιρετκη επιλογη
Οχι ,δεν την απαιτουν.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εφοσον κοιτας το g.p t jet ,γιατι οχι το bravo το οποιο ειναι πολυ καλυτερο για τη δουλεια που το θελεις και αμαξι ανωτερης κατηγοριας..Εχει και σκοτωμενη μεταπωλητικη και υπαρχουν και καμποσα για να διαλεξεις στο car.gr..Συμφωνω με τον νονο και εννοειται αλαγη τα λαστιχα με μια τετραδα χειμερινα και θα εισαι κομπλε . Μενεις μεσα στο Αγρινιο??
-
Χρειάζεται τετρακίνηση για να πάει κανείς από το Αγρίνιο στα Ιωάννινα (έστω και 4 φορές κατά τους χειμερινούς μήνες) ?απο οτι καταλαβα θα το κανει 4-5 φορες το μηνα...καθε μηνα. Με καλα λαστιχακια χειμερινα και αλυσιδες (αχρειαστες), just in case, θαναι πολυ ΟΚ. Οποτε ο φιλος θα πρεπει τοτε να προσεξει να μην παρει κανα πολυ χαμηλωμενο με μεγαλυτερες ζαντες απο οτι προβλεπεται εργοστασιακα, διοτι στις αλυσσιδες ισως εχει θεμα...
-
Παντως αλυσιδες απο Αγρινιο για Γιαννενα δεν θελει. Ουτε κανα τρελο παγο πιανει, απο Γιαννενα για θεσ/νικη περισσοτερες οι πιθανοτητες
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Παντως αλυσιδες απο Αγρινιο για Γιαννενα δεν θελει. Ουτε κανα τρελο παγο πιανει, απο Γιαννενα για θεσ/νικη περισσοτερες οι πιθανοτητεςΕχεις απόλυτο δίκιο , ενα σετ αλυσίδες στο πορτ-παγκάζ και ο φίλος μας θα είναι μια χαρά (άντε εκεί στο ύψος της Μηλιάς να βρει χιόνι στην Εγνατία).
Εκείνο που πρέπει να σκεφτεί είναι η κατανάλωση και το κόστος αυτής.Giwrgos21 , κοίταξε για diesel.
-
Παντως αλυσιδες απο Αγρινιο για Γιαννενα δεν θελει. Ουτε κανα τρελο παγο πιανει, απο Γιαννενα για θεσ/νικη περισσοτερες οι πιθανοτητες
Εχεις απόλυτο δίκιο , ενα σετ αλυσίδες στο πορτ-παγκάζ και ο φίλος μας θα είναι μια χαρά (άντε εκεί στο ύψος της Μηλιάς να βρει χιόνι στην Εγνατία).
Εκείνο που πρέπει να σκεφτεί είναι η κατανάλωση και το κόστος αυτής.Giwrgos21 , κοίταξε για diesel.
Χειμερινα για να ειναι καλλυμενος και θα ειναι κομπλε ο φιλος .
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εφοσον κοιτας το g.p t jet ,γιατι οχι το bravo το οποιο ειναι πολυ καλυτερο για τη δουλεια που το θελεις και αμαξι ανωτερης κατηγοριας..Εχει και σκοτωμενη μεταπωλητικη και υπαρχουν και καμποσα για να διαλεξεις στο car.gr..καλό το γκραντε πουντο, αλλά το βρίσκω ακριβό στα μεταχειρισμένα.
νομίζω τα t jet 120 ίππων έχουν το ίδιο κ πιο ακριβά από τα πεζω 207 ραλύ+gti, που κάναν πολύ πιο ακριβά καινουργια . οπότε συγκριτικά το πεζώ είναι καλύτερο value for money σε επιδόσεις, εξοπλισμό κ εσωτερικό (γνωμη μου ) -
με λιγο ψαξιμο βρισκεις g punto σε πολυ καλη τιμη!
-
αν θες χιλιομετροφαγο ασε τα δηθεν αυτοκινητα και παρε κατι σοβαρο
Επιλογη Μ/Χ για ταξιδι