-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Είχα και εγώ αυτή την απορία. Το i30 και το Ceed δε νομίζω ότι είναι ούτε 1 ούτε 1,5 γενιές πίσω από τον ανταγωνισμό.Το i30 που το εχω εταιρικο εδω και 2,5 χρονια 55000 χιλ. με σιγουρια 1,5+ γενιες πισω.
-
Δηλαδή το 2006 που παρουσιάστηκαν θα μπορούσαμε να τα συγκρίνουμε με μικρομεσαία του 1997 (6 χρόνια πάνω κάτω η γενιά...)
Θέλετε λίστα με τα μικρομεσαία του 97;
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Γιατί θεωρείτε τα σύγχρονα μοντέλα της χιουνται και της κια 1,5 γενιά πίσω;Γιατί οδηγώντας μικρομεσαίο προηγούμενης γενιάς δεν βλέπω το ceed/i30 καλύτερο.
-
Το i30 facelift γιατι δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί θεωρείτε τα σύγχρονα μοντέλα της χιουνται και της κια 1,5 γενιά πίσω;
Γιατί οδηγώντας μικρομεσαίο προηγούμενης γενιάς δεν βλέπω το ceed/i30 καλύτερο.
Δηλαδή το σιβικ χατσμπακ για παράδειγμα πριν το δικό μου είναι καλύτερο στα 1400 από το i30; Tο γκολφ 4 1.4;Το αλμέρα 1.4; Το παλιό λάνσερ 1300; Το παλιό φόκους; To κόρδομπα;
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μήπως το παραθάβουμε; Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ζήσει, απλά από ιδιοκτήτες έχω feedback που όμως απλά μετακινούνται με αυτό και δεν έχουν απαιτήσεις και σπορ αναζητήσεις!
Στο μυαλό μου το έχω ως ένα φθηνό και τίμιο σύγχρονο αυτοκίνητο όχι τόσο μακριά από τον ανταγωνισμό! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μήπως το παραθάβουμε;
Εγώ προσωπικά δεν τα θάβω. Το αντίθετο. Έχω τις απόψεις μου και τις εμπειρίες μου. Αυτό μου αρκεί.
-
Ο χρήστης MIXANAG έγραψε:
Είχα και εγώ αυτή την απορία. Το i30 και το Ceed δε νομίζω ότι είναι ούτε 1 ούτε 1,5 γενιές πίσω από τον ανταγωνισμό.
Το i30 που το εχω εταιρικο εδω και 2,5 χρονια 55000 χιλ. με σιγουρια 1,5+ γενιες πισω.
Σε σχέση με ποιό αναφέρεσαι;
-
Το προτέρημα του value for money λογικό να προυποθέτει κάποια μειονεκτήματα. Για άλλους σημαντικά για οδηγούς με 'ανησυχίες', για άλλους ασήμαντα εφόσον υπάρχει το οικονομικό όφελος. Και για να βγει το vfm σημαίνει κάποιες 'εκπτώσεις'.
Εχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα με Ceed και δεν θα δεχόμουν τέτοια συμπεριφορά και κατασκευή από πχ. το QQ των 23.000€ αλλά τα δέχομαι για το Ceed που κοστίζει όσο και ένα απλό σουπερμινι με μικρότερους χώρους. Απλός, τίμιος ανθρωπομεταφορέας με ευκολίες μικρομεσαίου 5θυρου. Από την άλλη πρόσφατα στο Venga έψαξα να βρω τις 'εκπτώσεις' και διαπίστωσα μόνο την οπτική εικόνα των εσωτερικών πλαστικών αλλά όχι μηχανικά ή τεχνικά (τουλάχιστον δεν διαπίστωσα).
Το καλό στις μικρές -λαικές- κατηγορίες Hyundai/Kia είναι οι βασικές εκδόσεις τους που παρεχουν στοιχεία άνεσης και ασφάλειας στον καθημερινό οδηγό. Από εκεί και πέρα στις ακριβές εκδόσεις πρέπει οι απαιτήσεις να είναι παραπάνω από την χαρά ότι με 15000€ έχω ηλιοροφή και δέρματα και ζάντες και φωτάκια περιμετρικά!
Εκεί που η Hyundai έχει μεγάλη εξέλιξη είναι στην σχεδίαση που πατάει με άνεση στο 'τώρα'. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το προτέρημα του value for money λογικό να προυποθέτει κάποια μειονεκτήματα. ...Το μειονέκτημα των 'ακριβών αυτοκινήτων' είναι ότι εύκολα και σε αυτά μπορείς να βρεις και να εντοπίσεις 'εκπτώσεις', 'κακοτεχνίες' και διάφορα άλλα ψεγάδια.
Το ότι κάποιο αυτοκίνητο είναι ακριβό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και καλύτερο από το 'φτηνό Κορεάτικο'.
Και αναφέρομαι σε όλους τους τομείς. -
Στο 99% ισχύει όμως. Δες Leon - Golf και θα καταλάβεις πιο είναι το φτηνό.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το προτέρημα του value for money λογικό να προυποθέτει κάποια μειονεκτήματα. ...
Το μειονέκτημα των 'ακριβών αυτοκινήτων' είναι ότι εύκολα και σε αυτά μπορείς να βρεις και να εντοπίσεις 'εκπτώσεις', 'κακοτεχνίες' και διάφορα άλλα ψεγάδια.
Το ότι κάποιο αυτοκίνητο είναι ακριβό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και καλύτερο από το 'φτηνό Κορεάτικο'.
Και αναφέρομαι σε όλους τους τομείς.Φυσικά. Υπάρχουν και τα 'υπερτιμημένα' που ακόμα και το τίποτα (και αρχικά συνήθως είναι απλώς το όνομα) το πουλάνε ακριβά.
Αλλά και οι κορεάτες δεν λειτουργούν φιλανθρωπικά. Κάτι πρέπει να λείπει για να προκύψει η χαμηλή τιμή. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αλλά και οι κορεάτες δεν λειτουργούν φιλανθρωπικά. Κάτι πρέπει να λείπει για να προκύψει η χαμηλή τιμή.Λίγοι θα μπουν στην αντίστροφη διαδικασία σκέψης. Οι περισσότεροι ξεκινούν με τη δική σου λογική:
'Είναι ποιο ανταγωνιστικό σε τιμή, άρα κάπου πάσχει...'Εγώ το πάω ανάποδα για όλα όμως τα αυτοκίνητα αλλά και γενικά για όλα τα προϊόντα:
'Μου ζητάει ΧΥΖ λεφτά. Τα αξίζει ή ψάχνουν για μακάκες;'Συνήθως διαπιστώνω ότι ψάχνουν για 'μακάκες'... Αυτό προκύπτει από τα λάθη μου, τις εμπειρίες μου κλπ...κλπ...
-
Υπάρχει μια σεβαστού μεγέθους κατηγορία καταναλωτών, που αν κάτι είναι φθηνό δεν το αγοράζουν γιατί δεν το εμπιστεύονται. Ότι και να είναι αυτό, κρέας από το χασάπη, καλλυντικά, παπούτσια, Η/Υ, αυτοκίνητο κ.ο.κ.
Σου λέει 'το φθηνό κρέας είναι των σκυλιών' και 'το καλό είναι και ακριβό'.
Εκτίμησή μου είναι ότι δεν είναι όλα τα φθηνά του πεταματού, αντίθετα υπάρχουν κελεπούρια ή και απλώς απόλυτα επαρκή προιόντα για τη δουλειά που τα θέλουμε, που όμως μερικές φορές θέλουν ψαξιματάκι στην αγορά, και καμμιά φορά έχουν και το σχετικό ρίσκο. Πάνω απ όλα όμως θέλουν ανοιχτό πνεύμα, το αντίθετο από αυτό που επικρατεί συνήθως στα διάφορα κουίζ του στυλ 'τι αμάξι να διαλέξω' σε αυτό το φόρουμ, όπου με χαρακτηριστική ακρίβεια ότι δεν έχει τούρμπο, διπλοσύμπλεκτο και ευρωπαική αύρα συνήθως χαρακτηρίζεται δευτεράντζα.Επίσης υπάρχουν και προιόντα απάτη, ή υποδεέστερα των προσδοκιών, ή αλλιώς 'μας έπιασαν τον πρωκτό' τα οποία μπορεί κάλλιστα να είναι ακριβά, δεν είναι απαραίτητο να είναι φθηνιάρικα. Και εδώ θέλει ψάξιμο. Βέβαια τα ακριβά που δεν είναι καλά είναι συνήθως απλώς η εξαίρεση του κανόνα, αλλά υπάρχει και αυτή.
Γενικώς νομίζω πρέπει πριν από την αγορά ενός προιόντος, είτε ξυραφάκια για το ξύρισμα είναι αυτά, είτε το νέο Χιουντάι, να καθορίζουμε από πριν με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια τις ανάγκες μας, και πριν αποφασίσουμε, να ζυγίζουμε το κατά πόσο και το πως το προιόν αυτό ανταποκρίνεται σε αυτές.
-
Θα συμφωνήσω απόλυτα... ! ...
-
Άσχετο-σχετικό: Έβλεπα χθες (ξανά) την περσινή σεζόν Top Gear, το επεισόδιο με τις Rapide/Panamera/Quattroporte. Προσπαθούσαν να καταλάβουν για ποιο λόγο η Rapide είναι τόσο πιο ακριβή από τα άλλα δύο. Και λέει ο JC 'Νομίζω ότι χρεώνουν τόσα επειδή μπορούν'
Σε κάθε περίπτωση το '1,5 γενιά πίσω' είναι τεράστια υπερβολή για τα i30-ceed - ok, δεν είναι το 8ο θαύμα της αυτοκίνησης, το καταλαβαίνω αυτό όπως και ότι δεν θα στρίβουν όπως ένα πολύ καλό mainstream μικρομεσαίο αλλά δε νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με την τιμή (από τη στιγμή που η θεωρητικά καλή διάταξη αναρτήσεων υπάρχει). Επίσης δε νομίζω να τα έδιναν τόσο φθηνά αν είχαν πιο αναβαθμισμένο image. Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη τους πραγματικά ανταγωνιστική προσπάθεια στην κατηγορία. Δεν μπορείς να παρουσιάζεις τον αντικαταστάτη των Elantra/Cerato και να χρεώνεις όσο η VW, ακόμα και αν το αυτοκίνητό σου είναι καλύτερο από το Golf (λέμε τώρα...).
-
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χαλιέστε τόσο πολύ. :s Στα δικά μου τα μάτια ένα i30 δεν είναι καλύτερο από ένα astra h πχ ή ένα megane 2. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αρκετά καλό vfm.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Εγώ το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ο Δάβαρης έκανε μέγιστη μαlακία που σταμάτησε τον 1.6...
Αν το είχε τώρα το 1.6Sport θα το είχε και σε άριστη τιμή και θα είχα και εγώ ακόμη μία επιλογή...
Και πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσει η ίδια ιστορία και με το νέο i30...
-
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Είχα και εγώ αυτή την απορία. Το i30 και το Ceed δε νομίζω ότι είναι ούτε 1 ούτε 1,5 γενιές πίσω από τον ανταγωνισμό.
Το i30 που το εχω εταιρικο εδω και 2,5 χρονια 55000 χιλ. με σιγουρια 1,5+ γενιες πισω.
Σε σχέση με ποιό αναφέρεσαι;
το σχολιο μου αφορα το πως στεκεται στον δρομο , μιλαω παντα για οδικη συμπεριφορα , συνολικη αποδοση κινητηρα , αισθηση χειριστηριων , και οχι για ποιοτητα υλικων , που οντως ειναι πολυ καλη.
με βαση τα παραπανω , δεν μπορει πχ.να σταθει διπλα ουτε σε φοκους 1ης γενιας η λεον πρωτης γενιας , αυτοκινητα που τα ξερω πολυ καλα. -
Το ρωτάω, γιατί φίλος μου, ο οποίος πήρε το Ceed μετά από Clio (προηγούμενο), μόνο θετικά έχει να πει για το αυτοκίνητο.
Δυστυχώς δεν τό'χω οδηγήσει για να εκφέρω άποψη, αλλά σε σχεδίαση, ποιότητα υλικών και αξιπιστία, τα καινούργια και μελλοντικά Kia/Hyundai δείχνουν εξίσου καλά με οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ισοδύναμό τους!
Παρόλο που το πιστεύω αυτό, δεν θα αγόραζα ποτέ.....! -
To Ceed είναι μια χαρά αμάξι και σούπερ για τα λεφτά του. Άσε που έχει και πραγματική 7ετή εγγύηση οπότε ξενοιάζεις. Σε τιμόνι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο αλλά η όλη του συμπεριφορά είναι πολύ καλή. Και σε θέματα ασφάλειας σε ατύχημα που γνωρίζω (μετωπικά το Ceed vs. πλάγια A6 - με το Α6 να βγαίνει χωρίς να κοιτάξει σε επαρχιακό δρόμο) ο οδηγός του Ceed βγήκε αγρατσούνιστος!
HYUNDAI i30 (2012) Diesel - Petrol