-
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας,
Είμαι νέος στο φόρουμ και επειδή εδώ και καιρό διαβάζω συζητήσεις για διάφορα θέματα εδώ σήμερα που ήρθε η ώρα να αγοράσω αυτοκίνητο αποφάσισα να ζητήσω τη γνώμη σας.Διαθέτω έως 7000 ευρώ για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Είμαι 30 χωρίς παιδιά και οικογένεια.
Με ενδιαφέρει:- να μην τρέχω σε συνεργία για ζημιές και τα service να είναι οικονομικά
- να έχει χαμηλή κατανάλωση
- να είναι μέχρι μαξ 1400cc
- να με πάει μια φορά το χρόνο ένα ταξίδι αξιοπρεπώς
- και να μου αρέσει εμφανισιακά
Δεν με ενδιαφέρει: - αν τρέχει πολύ ή λίγο
Μου αρέσουν πολύ 3 αυτοκίνητα
- το suzuki swift 2007-2009 1.3cc
- το polo 1.2cc ή 1.4cc 2007-2009
- μια ferrari f430 2010 αλλά λέω να μην την πάρω γιατί δεν έχω δει πολλά τέτοια να κυκλοφορούν και δεν ξέρω αν βγάζουν προβλήματα και αξίζουν τα λεφτά τους.
To 1999 είχα ένα swift του τότε σκυλί μαύρο. Ποτέ σερβις ποτέ περιποίηση ποτέ τίποτα και όμως άντεχε τα πάντα. Μέσα όμως ήταν χάλια.
Μετά είχα ένα πόλο 16v 1.4 του 2000 και ήμουν κάθε μήνα στο συνεργείο για παράθυρα, καθίσματα που τρίζαν, ασφάλειες που καιγόταν, πολλαπλασιαστές, έκαιγε λίγα λαδια και πολλά άλλα. Πάρ' αυτά έμπαινες μέσα και ήσουν στο δωμάτιο σου. Πολύ καλή καμπίνα ζεστό και όλα αυτά τα καλά. Όμως το πούλησα γιατί μου είχε κοστίσει άπειρα λεφτά για επισκευές.
Δέν ξέρω καθόλου τί εξέλιξη έχει η κάνει η suzuki απο τότε ώς προς το εσωτερικό της και η VW ως προς τα περιφερειακά της ή τις μηχανές της
Συγκριτικά απο τα δύο αυτοκίνητα λοιπόν αυτά πιο θα επιλέγατε και γιατί (swift και polo)?
Βεβαία θα κοίταζα και ότι άλλο μου πείτε οτι μπορεί να ταιριάζει στα γούστα μου.Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Είμαι νέος στο φόρουμ και επειδή εδώ και καιρό διαβάζω συζητήσεις για διάφορα θέματα εδώ σήμερα που ήρθε η ώρα να αγοράσω αυτοκίνητο αποφάσισα να ζητήσω τη γνώμη σας.Διαθέτω έως 7000 ευρώ για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Είμαι 30 χωρίς παιδιά και οικογένεια.
Με ενδιαφέρει:- να μην τρέχω σε συνεργία για ζημιές και τα service να είναι οικονομικά
- μια ferrari f430 2010 αλλά λέω να μην την πάρω γιατί δεν έχω δει πολλά τέτοια να κυκλοφορούν και δεν ξέρω αν βγάζουν προβλήματα και αξίζουν τα λεφτά τους.
To 1999 είχα ένα swift του τότε σκυλί μαύρο. Ποτέ σερβις ποτέ περιποίηση ποτέ τίποτα και όμως άντεχε τα πάντα. Μέσα όμως ήταν χάλια.
Μετά είχα ένα πόλο 16v 1.4 του 2000 και ήμουν κάθε μήνα στο συνεργείο για παράθυρα, καθίσματα που τρίζαν, ασφάλειες που καιγόταν, πολλαπλασιαστές, έκαιγε λίγα λαδια και πολλά άλλα. Πάρ' αυτά έμπαινες μέσα και ήσουν στο δωμάτιο σου. Πολύ καλή καμπίνα ζεστό και όλα αυτά τα καλά. Όμως το πούλησα γιατί μου είχε κοστίσει άπειρα λεφτά για επισκευές.
Δέν ξέρω καθόλου τί εξέλιξη έχει η κάνει η suzuki απο τότε ώς προς το εσωτερικό της και η VW ως προς τα περιφερειακά της ή τις μηχανές της
Συγκριτικά απο τα δύο αυτοκίνητα λοιπόν αυτά πιο θα επιλέγατε και γιατί (swift και polo)?
Βεβαία θα κοίταζα και ότι άλλο μου πείτε οτι μπορεί να ταιριάζει στα γούστα μου.Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
-
Το σουιφτ ειναι καλη επιλογη, δες και το mazda 2 στα 1.3. Για ποιοτητα εσωτερικου κλπ καλυτερα να το δεις ο ιδιος απο κοντα
-
Α, Τέλεια. Απ' ότι καταλαβαίνω το polo τα ίδια κάνει ακόμη ε? Το suzuki το έχω δεί εσωτερικά απλά δεν μου αρέσει τόσο όσο το πolo. το μάζντα δεν μπορώ να πω οτι με τρέλανε.
-
Ο χρήστης kz_test έγραψε:
Α, Τέλεια. Απ' ότι καταλαβαίνω το polo τα ίδια κάνει ακόμη ε? Το suzuki το έχω δεί εσωτερικά απλά δεν μου αρέσει τόσο όσο το πolo. το μάζντα δεν μπορώ να πω οτι με τρέλανε.Απλα το polo καιει λιγο λαδακι παραπανω, μενει απο καναν εγκεφαλο, καιει και κανεναν πολλαπλασιαστη
-
Αν καταλήξεις σε swift προτίμησε το Ιαπωνικής κατασκευής, πουλιόταν τότε σαν GLX special. Εχει μια διάφορα στην ποιότητα και στο φινίρισμα της καμπίνας απο τα Μαγιάρικα.
-
Και γενικα τι χλμ να επιλέξω, βλέπω οτι παίζουν κάπου 6500 ευρω με 60000-90000. Δεν είναι πολλά? γενικά να εμπιστευτώ swift με τόσα πολλά χλμ?
-
Πήρα στη γυναίκα μου ένα swift 2008/45000km, μαύρο 1.3.
Αν και γενικά έχω σχετικά καλό δικό μου αυτοκίνητο (πριν delta di, τώρα peugeot 508), οφείλω να ομολογήσω ότι όποτε το βρίσκω διαθέσιμο το χρησιμοποιώ! Τρομερό αυτοκινητάκι, πολύ απλό αλλά όμορφο εσωτερικό, προσωπικά το βρίσκω πιο ευχάριστο από τα polo που συχνά νοικιάζω σε κάποια ταξίδια, αρκετά ήσυχο, καλό νεύρο σε 1η-2α που ενθουσιάζει στη πόλη, κατανάλωση στα 5.9-6.5 στο απόλυτο σκίσιμο...
Χάνει ελαφρά σε χώρο αποσκευών, τραβήγματα σε εο (μακρυά 5η!) και διαστήματα service.
Τώρα έχει 58000 και δεν έχει ζητήσει το παραμικρό.
Θα έλεγα ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές, όπως το mazda 2 που είχα στην εταιρεία (...το έκλεψαν τέτοια εποχή το 2011) το οποίο όμως ήταν και ολίγον 'κατσίκι΄στις ανωμαλίες.
Ισως βέβαια να είναι και η εμφάνιση που μου αρέσει καλύτερα στο swift... -
Α, Τέλεια. Απ' ότι καταλαβαίνω το polo τα ίδια κάνει ακόμη ε? Το suzuki το έχω δεί εσωτερικά απλά δεν μου αρέσει τόσο όσο το πolo. το μάζντα δεν μπορώ να πω οτι με τρέλανε.τωρα κανει πιο πολλα και κοστιζει ακομη περισσοτερα
δες και κανα i20 στα 1.4cc -
Επίσης ρε γμτ έχω έναν μηχανικό να μου λέει οτι τα swift βγαζουν σασμάν και να μην το πάρω. Είχε κανείς ποτέ τετοιο θέμα
-
Επίσης ρε γμτ έχω έναν μηχανικό να μου λέει οτι τα swift βγαζουν σασμάν και να μην το πάρω. Είχε κανείς ποτέ τετοιο θέμαΤα pro-facelift Μαγιαρικα μονο, με πλημμελή συντήρηση ή με τις βαλβολινες της αντιπροσωπίας μπορει να κανουν τετοιο πρόβλημα.
Και γενικα τι χλμ να επιλέξω, βλέπω οτι παίζουν κάπου 6500 ευρω με 60000-90000. Δεν είναι πολλά? γενικά να εμπιστευτώ swift με τόσα πολλά χλμ?
Ενα που να εχει εξακριβωμένα πλήρες ιστορικό των service του, χωρις καγκουριες, ηχοσυστηματα και μετατροπες. Τα χλμ ειναι πανευκολο να τα αλλαξουν. Ενα tip. ειτε πρόκειται για 3θυρο ειτε 5θυρο δες στο τελειωμα των πισω φτερών του αμαξώματος αν εχει ακομα τα διάφανη αυτοκόλλητα που ειναι για προστασια του χρωματος απο πετραδακια, αν ειναι ξαναβαμμενο συνηθως δεν τα βαζουν παλι.
-
Τα pro-facelift Μαγιαρικα είναι δηλαδή πριν το 2007 ας πούμε?
-
Aν θυμαμαι καλα το 2008 εγινε το 2ο facelift με διαφορετικο προφυλακτηρα μπροστα-πισω, φαναρια, ηλεκτρογκαζο αντι ντιζας και μερικες ακομα αλλαγες.
-
Πωω δεν ξέρω τι να πώ. Απο τους δικούς μου επικρατεί η γνώμη yaris του 2007. Ακουώ και αυτα για το swift και το πολο....
-
Πωω δεν ξέρω τι να πώ. Απο τους δικούς μου επικρατεί η γνώμη yaris του 2007. Ακουώ και αυτα για το swift και το πολο....Μόνο μία φορά πήρα νοικιάρικο yaris...
Ποτέ ξανά!
Οταν έχουν μόνο τέτοιο προτιμώ να πέσω κατηγορία για i10!
Α π α ρ α δ ε κ τ ο! -
το πολο πηγε απατο στην κουβεντα...κατι θα ξερετε αλλα δεν το λετε. Γιατ?
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
το πολο πηγε απατο στην κουβεντα...κατι θα ξερετε αλλα δεν το λετε. Γιατ?Για εμένα από αυτά που ακούω και βλέπω. Έχει ακριβό σέρβις και ανταλλακτικά. Η αξιοπιστία γενικότερα της VW έχει πέσει. Οπότε τι να πεις για το polo; Είναι όμορφο
-
Πωω δεν ξέρω τι να πώ. Απο τους δικούς μου επικρατεί η γνώμη yaris του 2007. Ακουώ και αυτα για το swift και το πολο....Μια χαρά είναι το Yaris 2ης γενιάς (2005-2011).
Θα σου πρότεινα το facelift όπου βελτιώθηκε κινητήρας και πλαίσιο.
Η 6η ταχύτητα επίσης θα σου φανεί χρήσιμη σε ταξιδάκι.http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/2601430/
Αν δεν σου αρέσει οπτικά , και το Suzuki Swift είναι καλό.
Το Mazda 2 έχει ακριβά ανταλλακτικά.Καλή αγορά.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Έχω τρελαθεί στο ψάξιμο σε μάντρες και ιδιώτες και είμαι για αναζήτηση swift και αν κάτσει άσπρο ακόμα καλύτερα.. Δύσκολα βρίσκω πάντως. Όλο γιάρης έχουν το οποίο παρ όλο που και εδώ αλλα και φίλοι λένε τα καλύτερα... Δεν μου αρέσει. Ένας μαντράς μου έλεγε να πάρω κολτ σήμερα να ξεμπλέξω και ένας αλλος πάλι μαντράς μου έλεγε μόνο φιεστα τα σουζουκια χαλάνε. Δεν τους πιάνο ρε παιδί μου.
Ένα σουιφτ έχω βρει στο καρ που μου αρέσει αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να πάω να το δώ γιατί μένω πολύ μακριά του.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2729975/
Πάντως μέχρι 7000 μαξ και ξερωγω μοντέλο του 2007 και πάνω, ως 1.4 έχω δει
Polo 1.2 1.4
Golf 1.4
Corsa 1.4
Colt 1.1 1.3
fiesta 1.4
swift 1.3
yaris 1.3
getz 1.1 1.4
i20 1.1Ε αυτά.
Μου αρέσει το swift νομίζω οτι είναι η πιο ομαλή πτώση μετα απο αυτό που πριν 2 εβδομάδες πούλησα με κόπο (Αudi S3 2008). Μαγιάρικο ή όχι να το πάρω;
και η μλκια είναι οτι βιάζομαι δεν έχω αμάξι και φοβάμαι την κίνηση μου τη βιαστική.
Help παιδιά plz
Μεταχειρισμένα Swift, Polo η κάτι άλλο