-
Σκέφτομαι ότι για να κάνω 60.000 χλμ. με το βενζινοκίνητό μου θα χρειαστώ τουλάχιστον 6.000 ευρώ σε βενζίνες και πλέον ίσως αξίζει η επένδυση σε καινούργιο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο diesel...
Θέλουμε 0-100 ~10 δευτερόλεπτα, αλλά όσο πιο γρήγορο, τόσο το καλύτερο, χαμηλή κατανάλωση και βέβαια να μην κοστίζει μια περιουσία η αγορά του. Μέγεθος μικρό ή μικρομεσαίο.
Τί πιστεύετε ότι έχει το καλύτερο τρίπτυχο τιμή/κατανάλωση/επιδόσεις? -
Σκέφτομαι ότι για να κάνω 60.000 χλμ. με το βενζινοκίνητό μου θα χρειαστώ τουλάχιστον 6.000 ευρώ σε βενζίνες και πλέον ίσως αξίζει η επένδυση σε καινούργιο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο diesel...
Θέλουμε 0-100 ~10 δευτερόλεπτα, αλλά όσο πιο γρήγορο, τόσο το καλύτερο, χαμηλή κατανάλωση και βέβαια να μην κοστίζει μια περιουσία η αγορά του. Μέγεθος μικρό ή μικρομεσαίο.
Μέχρι πόσα δίνεις? Γρήγορα μικρά είναι το clio 1.5 dci 105ps dynamic,alfa mito 1.6 mtj,citroen ds3 1.6 hdi 110ps,corsa 1.7 cdti 130ps,208 1.6 hdi 110ps,ibiza 1.6 tdi 105ps.Το πιο προσιτό από όλα είναι το clio(14800€),με πλούσιο εξοπλισμό το dynamic,ενδιαφέρον οδηγικά,ευρύχωρο μικρό,ποιοτικό,με μόνο μείον ότι αλλάζει σε 4-5 μήνες μοντέλο.Αν μπορείς να διαθέσεις πιο πολλά,το καλύτερο είναι το ds3 1.6 hdi 110 .
-
Τα πιο γρήγορα μικρομεσαία 1600 ντίζελ είναι κατα σειρά το megane 1.6 dci 130ps dynamic(20500€),bmw 116d 116ps(25000€) & fiat bravo 1.6 mtj 120 emotion(20000€).Με βάση τα σπορ κριτήρια που ζητάς,σε συνδιασμό με καλή τιμή για renault σε κόβω(clio 1.5 105ps ή megane 1.6 dci 130ps).
-
τα οποια δεν προσφερουν και την απολυτη οικονομια ......
και στα ντιζελ,επιδοσεις και οικονομια δεν πανε μαζι
και δεν μιλαω για αυτες που λενε οι κατασκευαστες.....ετσι;;;; -
Στα ντιζελ, επιδοσεις -ή αυξημενο βαρος- και οικονομια μια χαρα πανε μαζι Σε συγκριση με το αντιστοιχο βενζινης βεβαια, μην περιμενεις το megane ή το bravo να καινε οσο το panda
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
και δεν μιλαω για αυτες που λενε οι κατασκευαστες.....ετσι;;;;Έχω το Opel corsa 1.7 cdti!
Βρες κάπου να το οδήγησεις θα και θα μείνεις έκπληκτος απο την δύναμη του!
Έχω 8500km και στα τελευταία 4700km κρατάω σημειώσεις για την κατανάλωση του απο γέμισμα σε γέμισμα!
Όσο περνάνε τα χιλιόμετρα όλο και μειώνεται η κατανάλωση και όλα τα km τα έχω κάνει με πίεση στο πενταλ και χωρίς να σκέφτομαι την οικονομία με μέση κατανάλωση στα 5.3 lit/100km!
Είναι 130hp με 30kgm ροπης άρα έχω επιδόσεις με οικονομία μαζί! -
Ο χρήστης Elaspre έγραψε:
και δεν μιλαω για αυτες που λενε οι κατασκευαστες.....ετσι;;;;Έχω το Opel corsa 1.7 cdti!
Βρες κάπου να το οδήγησεις θα και θα μείνεις έκπληκτος απο την δύναμη του!
Έχω 8500km και στα τελευταία 4700km κρατάω σημειώσεις για την κατανάλωση του απο γέμισμα σε γέμισμα!
Όσο περνάνε τα χιλιόμετρα όλο και μειώνεται η κατανάλωση και όλα τα km τα έχω κάνει με πίεση στο πενταλ και χωρίς να σκέφτομαι την οικονομία με μέση κατανάλωση στα 5.3 lit/100km!
Είναι 130hp με 30kgm ροπης άρα έχω επιδόσεις με οικονομία μαζί!To Corsa φαίνεται πολύ καλό! Αλλά είναι μοντέλο 8 ετών σχεδόν!
Θα ήθελα να δω ένα συγκριτικό στους 4Τροχούς μεταξύ δυνατών diesel σούπερ μίνι! Νομίζω θα ενδιέφερε πολλούς! Όπως και τί μπορεί να πάρει κάποιος σε επιδόσεις από αυτοκίνητα χωρίς τέλη κυκλοφορίας (κάτω από 100gr CO2)! -
Χωρίς τέλη κυκλοφορίας και diesel σε πολύ καλή τιμή νομίζω κερδίζει ένα πόντο το Megane 1.5 Dci 110 hp.
Σβέλτο, μικρό και οικονομικό diesel!