- 

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στα Mazda;......χαλάνε αυτά;
Με τα φορντ μοτέρ που μπλέξαμε τώρα, ποιος ξέρει...
Πάντως και εμένα 2 γνωστοί (accent, atos) έχουν αλλάξει και οι 2 τσιμουχάκια και μου έχουν πει ότι στα συνεργεία hyundai το θεωρούν κλασσικό θέμα. Επίσης βάζουν κάτι νέα σιλικονούχα κ εξαφανίζεται το πρόβλημα. Οι hyundaisti μην έχετε θέμα, γενικά είναι σκυλιά. Όλα χαλάνε όμως (και αυτό δεν είναι ζημιά).
Δε νομίζω ότι κάποιο Mazda φοράει μοτέρ Ford.
Λένε ότι είναι προιόν συνεργασίας... Ελπίζω να αποδειχτεί mazda σην πράξη.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_L_engineThe Mazda L-series is a mid-sized inline 4-cylinder gasoline engine ranging in displacements from 1.8L to 2.5L. Introduced in 2001, they are the evolution of the cast-iron block F-engine. This engine is designed by Mazda and is also used by Ford as their 1.8L to 2.5L 'Duratec' world engine.
 - 

Ο χρήστης xenos έγραψε:
Στα Mazda;......χαλάνε αυτά;
Με τα φορντ μοτέρ που μπλέξαμε τώρα, ποιος ξέρει...
Πάντως και εμένα 2 γνωστοί (accent, atos) έχουν αλλάξει και οι 2 τσιμουχάκια και μου έχουν πει ότι στα συνεργεία hyundai το θεωρούν κλασσικό θέμα. Επίσης βάζουν κάτι νέα σιλικονούχα κ εξαφανίζεται το πρόβλημα. Οι hyundaisti μην έχετε θέμα, γενικά είναι σκυλιά. Όλα χαλάνε όμως (και αυτό δεν είναι ζημιά).
Δε νομίζω ότι κάποιο Mazda φοράει μοτέρ Ford.
Λένε ότι είναι προιόν συνεργασίας... Ελπίζω να αποδειχτεί mazda σην πράξη.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_L_engineThe Mazda L-series is a mid-sized inline 4-cylinder gasoline engine ranging in displacements from 1.8L to 2.5L. Introduced in 2001, they are the evolution of the cast-iron block F-engine. This engine is designed by Mazda and is also used by Ford as their 1.8L to 2.5L 'Duratec' world engine.
Mazda ειναι.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
 - 

Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ξέρει κάποιος αν αυτή η απίστευτη ποσότητα καπνού που φαίνεται στην αρχή του βίντεο μπορεί να οφείλεται στα τσιμουχάκια;
Ο καπνος ήταν παρα πολυς και σε 'λαθος' χρώμα για τσιμουχάκια, με βάση την προσωπική μου εμπειρία.[/quote]
Thanks. Μπορεί να δούμε τέτοια καπνίλα από φθαρμένα τσιμουχάκια; Δε μιλάω για τσιμουχάκι που βγήκε από τη θέση του, γιατί νομίζω υπάρχει και αυτό το σενάριο.
 - 

Άλλος τρόπος για αντικατάσταση τσιμουχακίων με φθηνότερα εργαλεία
http://lextreme.com/valve_seals.html - 

Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Thanks. Μπορεί να δούμε τέτοια καπνίλα από φθαρμένα τσιμουχάκια; Δε μιλάω για τσιμουχάκι που βγήκε από τη θέση του, γιατί νομίζω υπάρχει και αυτό το σενάριο.
Δεν το γνωρίζω να το απαντήσω αυτό. Ισως εδω οι πιο έμπειροι.
 - 

Και όμως απο τσιμουχάκια είναι. Τέτοιον ακριβώς καπνό είχε και το πουντο cabrio '94 1242cc με 260.000χλμ της γυναίκας . Αντάρα.
 - 

Καλησπερα,
γνωριζει καποιος αν για να βγουν τα τσιμουχακια σε getz 1.1 χρειαζεται βγαλσιμο το καπακι ή βγαινουν απο πανω.
Επισης ποσους ιμαντες φοραει και το κοστος της εργασιας?Ευχαριστω
 - 

Αν το πάνω μέρος της μηχανής δεν είναι καλυμμένο ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση, τότε γίνεται.
 - 

Να σαι καλα! Καποιος που να ξερει με σιγουρια?
 - 

http://www.ebay.co.uk/itm/Hyundai-Getz- ... 0686849757
Σαν και αυτο πρεπει να ναι το καπακι.....μηπως ξερει καποιος? - 

Όπως το βλέπω, το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να βγει η πιανόλα, ξεβιδώνοντας τις 5 βίδες πάνω πάνω. Ιμάντες και εκκεντροφόρος δε χρειάζεται να βγουν, οπότε δε χαλάει και ο χρονισμός.
 - 

λοιπον χθες πηγα το αυτοκινητο στο συνεργειο και μου ειπε για αλλαγη στα τσιμουχακια 130 ευρω... και οτι χανει λαδι απο καπου και πρεπει να πλυνω τη μηχανη να δουμε που ειναι η διαροη.... επισης εχω διαροη στις βαλβολινες αλλα μου ειπε απλα να το ελεγχουμε και αν καποια στιγμη χρειαστει αλλαγη το σασμαν νομιζω μου ειπε ή ο συμπλεκτης δεν ειμαι σιγουρος να φτιαξουμε κι αυτο.....
απο που αλλου μπορει να εχω διαροη λαδιου εκτος απο τα τσιμουχακια? τι λετε? - 

Πιθανές απώλειες λαδιού από τσιμούχες στροφάλου, φλάντζα κεφαλής, φλάντζα καπακιού βαλβίδων, μέσα στο υγρό ψύξης, φλάντζα κάρτερ, τάπα λαδιού, φίλτρο λαδιού (άουτς γι'αυτό το τελευταίο).
Κατά τη γνώμη μου, ξεκίνα από τα φτηνά πρώτα. Πλύνε τη μηχανή για να πάρεις ολοκληρωμένη εικόνα.

καιω λαδια!