-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Το συγκεκριμένο σπριντ διαφημίστηκε σχεδόν καθόλου στο ευρύ κοινό αρά στην συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι στάθηκαν στην άκρη του δρόμου θα έπρεπε να ξέρουν καλύτερα.Απ' αυτά μου μου μετέφεραν φίλοι που ήταν θεατές, η πλειονότητα των θεατών ήταν 'τοπικοί' και όχι οι 'φανατικοί των ράλλυ'. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί χρειάζονται τσοπάνη. Η οργάνωση έδρασε ως τσοπάνης μόλις ενημερώθηκε, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Για παράδειγμα στην κλειστή αριστερή που είχε τετ-α-κε ο Τασιόπουλος, πριν τη φουρκέτα του Σαλιάρη, στο πρώτο σκέλος είχε εξέδρα ακριβώς στην έξοδο της στροφής. Στο δεύτερο κάποιος είχε διώξει την εξέδρα, αλλά είχε μείνει μια κοπέλα ξαπλωμένη κάτω από ένα δέντρο ακριβώς στην έξοδο της στροφής, η οποία κοίταγε τα αγωνιστικά που γλιστρούσαν μέχρι την άκρη του δρόμου δίπλα της. Αυτή, αν δεν καταλαβαίνει τα στοιχειώδη, πώς τη μαζεύεις; Είναι δυνατόν να μπαίνει τσοπάνης σε κάθε στροφή;
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Το συγκεκριμένο σπριντ διαφημίστηκε σχεδόν καθόλου στο ευρύ κοινό αρά στην συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι στάθηκαν στην άκρη του δρόμου θα έπρεπε να ξέρουν καλύτερα.
Απ' αυτά μου μου μετέφεραν φίλοι που ήταν θεατές, η πλειονότητα των θεατών ήταν 'τοπικοί' και όχι οι 'φανατικοί των ράλλυ'. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί χρειάζονται τσοπάνη.
δεν εχει να κανει με την εντοποιοτητα αλλα με την παιδεια..δεν ειναι ολοι οι χαλκιδεοι-θηβαιοι-Λαμιωτες,κτλπ. γιδια να θελουν τσοπανη.
-
Ο χρήστης mop26 έγραψε:
δεν εχει να κανει με την εντοποιοτητα αλλα με την παιδεια..δεν ειναι ολοι οι χαλκιδεοι-θηβαιοι-Λαμιωτες,κτλπ. γιδια να θελουν τσοπανη.Δεν εννόησα κάτι τέτοιο, ούτε θεωρώ τους απαίδευτους 'πρωτευουσιάνους' λιγότερο γίδια από τους απαίδευτους 'ντόπιους'. Εννοούσα πως όταν βγαίνει κανείς έξω από το σκληρό πυρήνα των 'φανατικών των ράλλυ' συναντά τόσους απαίδευτους και τόσους που δεν αντιλαμβάνονται τα στοιχειώδη, ώστε είναι να βάζεις τα κλάματα.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
δεν εχει να κανει με την εντοποιοτητα αλλα με την παιδεια..δεν ειναι ολοι οι χαλκιδεοι-θηβαιοι-Λαμιωτες,κτλπ. γιδια να θελουν τσοπανη.
Δεν εννόησα κάτι τέτοιο, ούτε θεωρώ τους απαίδευτους 'πρωτευουσιάνους' λιγότερο γίδια από τους απαίδευτους 'ντόπιους'. Εννοούσα πως όταν βγαίνει κανείς έξω από το σκληρό πυρήνα των 'φανατικών των ράλλυ' συναντά τόσους απαίδευτους και τόσους που δεν αντιλαμβάνονται τα στοιχειώδη, ώστε είναι να βάζεις τα κλάματα.
πιστευεις πως ο σκληρος πυρηνας των φανατικων τηρει περαν του δεοντος τους κανονες ασφαλειας και τον αγωνιστικο κωδικα που επιβαλλεται σε καθε αγωνα απο τους εκαστοτε διοργανωτες;
-
'ο πρώτο ράλι σπριντ Ριτσώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και είχε ως νικητές τους Παντελή Βασιλειάδη και Αγγελική Βαρουξή με Citroen AX Gti. Ωστόσο, στον συγκεκριμένο αγώνα, στον οποίο έλαβαν μέρος 40 πληρώματα σημειώθηκαν διάφορα ευτράπελα, όπως για παράδειγμα η άδικη ποινή (όπως καταγγέλλει ο οδηγός) που δέχθηκε ο Κώστας Πατσουρέας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη θέση και να αλλάξει η τελική κατάταξη.
Όλα συνέβησαν όταν οι αγωνοδίκες τού έριξαν ποινή 20 δευτερολέπτων (που ήταν σύννομη με τον κανονισμό), επειδή καθυστέρησε να προσέλθει στο ΣΕΧ 1 (Σταθμός Ελέγχου Χρόνου), όπου, αντί να πάει στο σημείο αυτό στις 10:07, πήγε στις 10:09. Όπως ο ίδιος καταγγέλλει στη zougla.gr. αυτή η κίνηση δεν έγινε από ολιγωρία αλλά επειδή την ώρα που περίμενε για να πάει στο ΣΕΧ1 τον πλησίασε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Λώρης Μελετόπουλος και του είπε πως ο αγώνας θα έχει καθυστέρηση.
Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η «εντολή» ήταν παραπλανητική, γεγονός το οποίο διαπίστωσε ο γνωστός οδηγός λίγο πριν ξεκινήσει. Τελικά, ο Πατσουρέας έχασε την πρώτη θέση και μολονότι ανέφερε το περιστατικό στους αγωνοδίκες και ζήτησε να παρέμβει και ο ίδιος ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, αυτός έκανε πως δεν ήξερε τίποτα… Στην πραγματικότητα όμως τον παραπλάνησε, χωρίς να έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα, αφού από τη στιγμή που ξεκινά ο αγώνας ο μόνος αρμόδιος είναι ο αλυτάρχης.
Σε κάθε περίπτωση, τέτοια περιστατικά προβληματίζουν τον χώρο των αγώνων, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν, ακόμα και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όσους έχουν απομείνει. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα των υπερεξουσιών που παραχωρούν οι διοικούντες του σπορ στους ημετέρους και καλό θα είναι να αλλάξουν νοοτροπία και τακτική. Εκτός κι εάν τους αρέσει να «απολαμβάνουν» το άθλημα που αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα παραπαίει… '
εχει κανεις καμια ιδεα για την παραπανω εξελιξη..;;;
-
Ο χρήστης mop26 έγραψε:
πιστευεις πως ο σκληρος πυρηνας των φανατικων τηρει περαν του δεοντος τους κανονες ασφαλειας και τον αγωνιστικο κωδικα που επιβαλλεται σε καθε αγωνα απο τους εκαστοτε διοργανωτες;Όχι.
Έχω δει κυπελλούχο ασφάλτου και πολυπρωταθλητή αναβάσεων να οδηγάει παπί μέσα σε Ε.Δ. του Ακρόπολις ενώ ήταν να περάσουν ακόμα τουλάχιστον τα μισά αυτοκίνητα.
Απλώς ο μέσος όρος είναι πολύ καλύτερος από τους άσχετους. -
Δηλαδη αν σου πουνε οτι ο αγωνας θα εχει καθυστερηση δεν μπαινεις στο χρονο σου;
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
πιστευεις πως ο σκληρος πυρηνας των φανατικων τηρει περαν του δεοντος τους κανονες ασφαλειας και τον αγωνιστικο κωδικα που επιβαλλεται σε καθε αγωνα απο τους εκαστοτε διοργανωτες;
Όχι.
Έχω δει κυπελλούχο ασφάλτου και πολυπρωταθλητή αναβάσεων να οδηγάει παπί μέσα σε Ε.Δ. του Ακρόπολις ενώ ήταν να περάσουν ακόμα τουλάχιστον τα μισά αυτοκίνητα.
Απλώς ο μέσος όρος είναι πολύ καλύτερος από τους άσχετους.ειναι προφανες πως ακομα και 'φανατικος' να εισαι αν δεν εχεις παιδεια, αντιληψη και σεβασμο προς καθε θεσμο-αγωνα(drift,wrc,sprints,hillclimb,κλτπ) παραμενεις γιδι.Ο 'φανατισμος' οπως τον περιγραφεις δεν οριζει αυτοματα την καλη συμπεριφορα ή την προσαρμοστικοτητα του 'φανατισμενου' ως προς τους θεσμους.
Να σου πω και κατι τελευταιο, αν δεν μπορεις στη τελικη οργανωτικα, να επιβαλεις τους 'κανονες' σου ακομα και στις πετρες, δεδομενου πως δεν μπορεις επιλεκτικα να εχεις- ιδανικα- τον 'καλο' κοσμο(τους 'φανατικους'..) που θα 'πλεσιωσει' τον αγωνα τοτε μερος της ευθυνης φερεις και εσυ που εισαι οργανωτης. Τα γιδια ειναι ασταθμιστος παραγοντας του 'παιχνιδιου' και πρεπει να τα συμπεριλαμβανεις στο brief και στο points for action κατα τη διαρκεια του αγωνα!ειδες το βιντεο που ανεβασα μια σελιδα πισω;ακομα και εκει Κριτης ολιγορησε να αντιδρασει..ενδεχομενως γιατι ηξερε για την καθυστερηση του αγωνα οποτε θεωρησε πως εχει χρονο.!αλλα παλι για μενα εχει μεριδιο ευθυνης τοσο, οσο και το 'Αρχι-γιδι' με το scooter.
-
Ο χρήστης ThedKar έγραψε:
Δηλαδη αν σου πουνε οτι ο αγωνας θα εχει καθυστερηση δεν μπαινεις στο χρονο σου;Σωστοτατη απορια , αλλα βλεπεις τελικα οτι ο καθενας μπορει να μετατρεψει την γκαφα του ολκης (γιατι για αλλο λογο καθυστερησε οπως ακουστηκε ακομα κι εκει την ωρα του αγωνα ) , σε αδικια απο μελος της διοργανωσης !
Ειπαμε , ενταξει ,γκαζωνει , αλλα δεν τις κανει ολες τις μαλακιες στους αγωνες ο ΛουΜου ..............................
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Δηλαδη αν σου πουνε οτι ο αγωνας θα εχει καθυστερηση δεν μπαινεις στο χρονο σου;
Σωστοτατη απορια , αλλα βλεπεις τελικα οτι ο καθενας μπορει να μετατρεψει την γκαφα του ολκης (γιατι για αλλο λογο καθυστερησε οπως ακουστηκε ακομα κι εκει την ωρα του αγωνα ) , σε αδικια απο μελος της διοργανωσης !
Ειπαμε , ενταξει ,γκαζωνει , αλλα δεν τις κανει ολες τις μαλακιες στους αγωνες ο ΛουΜου ..............................
Απόλυτα σωστό!!!! 100% λάθος του αγωνιζόμενου!!!
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Σωστοτατη απορια , αλλα βλεπεις τελικα οτι ο καθενας μπορει να μετατρεψει την γκαφα του ολκης (γιατι για αλλο λογο καθυστερησε οπως ακουστηκε ακομα κι εκει την ωρα του αγωνα ) , σε αδικια απο μελος της διοργανωσης !
Απόλυτα σωστό!!!! 100% λάθος του αγωνιζόμενου!!!
Δεν σκοπευω να αναπτυξω εδω μεσα την περιγραφη των γεγονοτων.
Εχθες, εκανα την αναφορα μου για το περιστατικο στην ΕΘ.Ε.Α. και παρ'οτι πυροβολουμαι σε αλλα sites, θεωρω το θεμα ληξαν εδω και τωρα.Φιλικα,
'el-em'
-
-
Δηλαδη αν σου πουνε οτι ο αγωνας θα εχει καθυστερηση δεν μπαινεις στο χρονο σου;Άσχετα με το περιστατικό για το οποίο δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο, αυτό που ξέρω είναι πως όταν σου πουν ότι ο αγώνας έχει καθυστέρηση βγαίνει ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο και πηγαίνει με τα πόδια στο τραπεζάκι του ΣΕΧ για να χτυπήσει το καρνέ στο σωστό χρόνο. Την έχουν πατήσει έτσι εκατοντάδες πληρώματα. Δεν είναι σπάνιο λάθος, ακόμα και από έμπειρους συνοδηγούς που ξεχνιούνται.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Άσχετα με το περιστατικό για το οποίο δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο, αυτό που ξέρω είναι πως όταν σου πουν ότι ο αγώνας έχει καθυστέρηση βγαίνει ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο και πηγαίνει με τα πόδια στο τραπεζάκι του ΣΕΧ για να χτυπήσει το καρνέ στο σωστό χρόνο. Την έχουν πατήσει έτσι εκατοντάδες πληρώματα. Δεν είναι σπάνιο λάθος, ακόμα και από έμπειρους συνοδηγούς που ξεχνιούνται.
Ακριβως. Και κατακλυσμος να γινεται και ουρα ενος χιλιομετρου να υπαρχει απο αγωνιστικα, βγαινεις και πας με τα ποδια.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Xm... 2ο θετικό σχόλιο μέσα σε 3 μέρες....
Η σχέση είναι love - hate μου φαίνεται...
-
Άσχετα με το περιστατικό για το οποίο δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο, αυτό που ξέρω είναι πως όταν σου πουν ότι ο αγώνας έχει καθυστέρηση βγαίνει ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο και πηγαίνει με τα πόδια στο τραπεζάκι του ΣΕΧ για να χτυπήσει το καρνέ στο σωστό χρόνο. Την έχουν πατήσει έτσι εκατοντάδες πληρώματα. Δεν είναι σπάνιο λάθος, ακόμα και από έμπειρους συνοδηγούς που ξεχνιούνται.
Ακριβως. Και κατακλυσμος να γινεται και ουρα ενος χιλιομετρου να υπαρχει απο αγωνιστικα, βγαινεις και πας με τα ποδια.
Εσυ ειμαι σιγουρος οτι θα εβρισκες καποια δικαιολογια για να παει ο οδηγος σου να χτυπησει καρνε!
-
ε,καλα με το που το διαβασα το αφησα ασχολιαστο του πατσουρεα,λεει του ειπαν οτι θα καθυστερησει 10λεπτα και αυτος πηγε να χτυπησει χρονο 8λεπτα πριν τον χρονο που του ειπαν και 2 λεπτα μετα τον χρονο του...
ο,τι να ειναι....χαχαχαχα
περα του οτι εννοειται πως οτι και να πουν εφοσον μπορεις πας και χτυπας στο χρονο σου,και απο εκει περα ο,τι θελει η οργανωση κανει.
συν να ρωτησω, επιτρεπεται στο ραλλυ σπριντ να κινηθεις στην απλη αναποδα στη φορα?????γιατι για να γυρισε οπως λεει να ζεστανει λαστιχα γυρισε αντιθετα στη φορα του αγωνα...
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
συν να ρωτησω, επιτρεπεται στο ραλλυ σπριντ να κινηθεις στην απλη αναποδα στη φορα?????γιατι για να γυρισε οπως λεει να ζεστανει λαστιχα γυρισε αντιθετα στη φορα του αγωνα...
Αν το συμβάν έγινε πριν πάρει καρνέ στο ΣΕΧ1 μπορούσε να κινηθεί όπως ήθελε. Αν όμως έγινε στο 2 ή 3 , είναι πλέον μέσα σε αγώνα ,πάει συμφωνα με roadbook και φυσικά δεν μπορεί να κινηθεί αντίθετα.
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
συν να ρωτησω, επιτρεπεται στο ραλλυ σπριντ να κινηθεις στην απλη αναποδα στη φορα?????γιατι για να γυρισε οπως λεει να ζεστανει λαστιχα γυρισε αντιθετα στη φορα του αγωνα...Επειδή ως αφετηρία νοείται το ΣΕΧ 1, όσο δεν έχεις παραλάβει καρνέ από το ΣΕΧ 1 δε βρίσκεσαι εντός αγώνα. Άρα τότε μπορείς να πας όπου θες. Ανάποδα, πάνω, κάτω, πίσω, μπρος. Όμως, από τη στιγμή που παίρνεις καρνέ, απαγορεύεται να πας ανάποδα και αν το κάνεις τίθεσαι εκτός αγώνα. Αν κάποιος το έκανε αφότου πήρε καρνέ και δεν τον απέκλεισαν, είναι φάουλ της διοργάνωσης.
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/e ... raplanisan
Εδώ αναφέρει πώς ήταν πρίν το ΣΕΧ1 τελικά, οπότε μπορούσε να κάνει ότι θέλει ,αλλά φυσικά μέχρι την ώρα που χτύπησε χρόνο και παρέλαβε το καρνέ.Μετά απαγορεύεται !!! Όσο για την ποινή φυσικά και είναι ευθύνη του πληρώματος. Χτυπάς πάντα τον χρόνο σου και μετά όπως λέει και ο Αμαξό , ας κάνει ότι θέλει η οργάνωση.
Rally Sprint Ριτσωνας